דיון..קצת קשה

שירלי317

New member
אממ

תומכת בכלי אבל נכון שיש את אלו שרוצים להתקדם, ואין להם אפשרות לחזיק שני סוסים אז בכאב לב הם מוכרים את הסוס ולמרות שזה לגיטימי, הרבה עושים את זה בקלות דעת.. וזו הכוונה לפי דעתי, לאלו שעושים זאת בקלות דעת, שזה מגעיל.. שבאמת מחליפים סוסים כמו גרביים.. והרבה פעמים זה בגלל שהם עצמם הורסים את הסוס, את האופי שלו והרגליים בגלל שהם לא באמת יודעים לרכב כמו שצריך.. ואני מכירה את הנושא הזה גם טיפה מקרוב.. וזה באמת מגעיל אני אישית יודעת, שלא משנה מה, כל עוד יהיו לי האמצעים לטפל בקים היא תהיה איתי עד שיגיע סופה של אחת מאיתנו.. ואני מקווה ששניהם יהיו רחוקים.. לא משנה אם אני ארצה להתקדם או לא, לא משנה מה יהיה, אני אוהבת אותה תמיד והיא תמיד תהיה איתי בגלל שהיא החברה הכי טובה שלי, אחותי, הבת שלי, אהובתי הנצחית... מה שתרצו! זה כמו שהכלב שלי תמיד ישאר איתי וכנ''ל שלושת החתולים הסנובים שלי וכל יצור חי שיגיע בהמשך (ונקווה שתגיע עוד איזו עז, אתון או איזה פוני חמדמד.. חח) הכל תלוי בהשקפה על החיים.. אם מסתכלים כל הזמן לעתיד ולא רואים מה נמצא כאן ועכשיו או אם חיים את ההווה ונהנים ממנו ומה שיגיע יגיע.. ואם ניתנת האפשרות לקנות עוד סוס כי מה טוב.. אבל זה כבר סיפור אחר והמצב הכלכלי האמת שדי מהווה גורם מסוים על הגישות האלה, על נושא הדיון, (אבל נא להדגיש שאני לא מכלילה) הרבה אנשים שנמצאים במצב כלכלי עמיד מאוד ומעלה מתייחסים למה שמגיע אליהם כמובן מעליו, למה שיש להם כמובן מעליו וזה מתבטא גם באהבה שלהם לאחרים, יחס לאחרים ועל כמה וכמה שעל אהבתם וגישתם לסוסים.. ולצערנו זה מתבטא בהזנחה נפשית של הסוס אפילו אם הוא מקבל את התנאים הכי טובים שבעולם, פיזית! הוא עלול לעבור התעללות נפשית קשה..

ש נ י ס

New member
מסכימה איתך בנושא על ההחלפת סוס..

אבל משו שמאוד מציק לי... למה את משווה כל דבר לחול?!.. כולנו יודעים שברוב המקומות בחול..הרמה היא שונה.. ישראל...ישראל היא משו מיוחד..לטוב ורע...(למרות שהרוב רע) אנחנו נישארים בענף הזה בגלל החיות..או לפחות אני יכולה להגיד את זה על עצמי..בתור אחת שבזמן ממש קצר סבלה כל כך הרבה עלבונות מהחיה הזאת...ולא תמיד זה היה אשמתי...מסירובים לביסים ופול דברים שלא ממש היו בשליטתי.. ולמרות שאמרת שהוא חמודי אלייך והכל...אז זה סבבה.. אבל אם הוא לא היה ככה אליך?.. אז לא היית נהנת לטפל בו ולדעת שיש לך חיה שסומכת עליך?... כי אני לדוגמא...היה לי את זינה... והיא הסוסה הכי פחדנית וסנובית ואדישה ולא אוהבת שאת רק יכולה לתאר לעצמך...ובכל החצי שנה שהייתה לי איתה...למדתי להתגבר על זה... וידעתי כבר מראש מתי היא הוכלת לפחד וממה...אז זה כבר לא הציק לי... ועדיין אהבתי לטפל בה...ואז גם למדתי לעקופ את הסנוביות שלה... וככה זה לאט לאט... והיא עדיין לא הראתה לי אהבה ברמה כזאת ענקית.. נגיד אפולו...שכהוא שומע את הקול של מורן..הוא צוהל כאילו אין מחר! כולו מתלהב..וזה לא שטיפלנו פחות טוב בזינה... ואז עכשיו...אחרי הרבה זמן שלא ראיתי אותה..פתאום היא כל כך רוצה את הליטופ הזה ממני...את הנשיקה על האפ...היא רוצה שאני אפתח את התא שלה קצת..ושהיא תמשיך עם האפ...עכשיו היא מראה לי את זה שהייתי חשובה לה..למרות שזה מאוחר מידי...אבל עדיין...לא התיאשתי ממנה אז.. ועכשיו היא מחזירה לי את כל מה שנתתי לה...אז לוקח לסוסים זמן... אבל בסופ הם מבינים שאתה לטובתם.. או כמו שגלעד אמר לי: סוס לומד להעריך אותך רק מתי שהוא באמת צריך אותך.. מתי שגלעד היה בקורס...היא הייתה לבד..לא הכירה את שאר הסוסים... לא שמעה את הקולות המוכרים של אנשים בחווה.. היא רק רצתה שגלעד יבוא ויהיה איתה... וכרגע..אין לי סוס...אבל כשהיה לי את זינה...היא הייתה עדיפות ראשונה מכל הדברים... אם לא הייתי מטפלת בה...מיצידי לא ללכת הביתה!..
פפ..כמה אני מתגעגעת אליה... טוב זהו.אני אשתוק עכשיו.

אמממ

אני משווה דברים לחו"ל בגלל שלשם אני שואפת להגיע עם הסוסים ולהצליח שם... ובסה"כ אמרתי על זה שכתבתם פה שאנשים מחליפים סוסים כמו גרביים.. כבר הסכמנו בעבר שזה מתחלק ל-2 סוגים של אנשים.. אלו שחושבים שצריכים להישאר עם אותו סוס כל הזמן ואלו שחושבים שכדי להתקדם ברכיבה צריכים להחליף סוסים כי מה לעשות כל סוס מתאים עד רמה מסויימת אז רציתי להבהיר שזה לא בהכרח דבר רע שמחליפים סוסים בתנאי שאתה מרגיש שמיצית את הסוס הקודם... ומה זה קשור אפולו עם מורן? כאילו זה קשור לאופי של סוס.. גם אפולו שהוא היה אצלי הייתי שורקת לו והוא היה כולו בהתלהבות וצוהל.. זה אופי של סוס שהוא נקשר לבעלים שלו.. רונלד לדוגמא מתלהב אבל לא צוהל זה לא אומר שהוא אוהב אותי פחות משאפולו אהב אולתי כל סוס מבטא תאהבה שלו בדרך אחרת... וזינה היא ביטאה אולי את האהבה שלה אליך בדרך אחרת ולא בצהלות.. וגם אם רונלד לא היה ככה זה לא היה אומר שהייתי אוהבת אותו פחות בכל זאת הוא הסוס שלי ואני אוהבת אותו לא משנה מה..

טוב כנסו שניה!.....

תראו הדיון הזה גלש מעל ומעבר למצופה ולמשוער P= בכל מקרה, בנושא החלפת הסוסים, בתור אחת שהסוסה שלה היא באמת החיים שלה ולא משנה מה יקרה, אני לא אחליף אותה.. אני באמת יכולה להגיד שיש שני מצבים של החלפה, שאחד מהם מאוד מרגיז/עצוב והשני סביר לחלוטין! ואלו שני מצבים שונים אתם אומרים שלקנות סוס חדש זה משהו חסר לב ומרושע ולא יפה וכו', אבל זה לא נכון... אני יכולה להגיד שבמקרה שלי לא הייתי מוכרת תסוסה הזאתי בחיים, אבל אני באמת מקרה קיצוני מידי... בכל מקרה, בישביל להתקדם צריך לעלות את רמת הסוסים, אנשים שמחליפים סוסים כי הם מרגישים שהם מיצו אותם והסוסים הגיעו לקצה גבול היכולת הפיזית שלהם, וקונים סוסים חדשים וטובים יותר רק כי הם הגיעו למצב שעם הסוס הקודם הם לא יכלו להתקדם יותר זה באמת שנכון ובסדר... ודרור באמת דוגמא טובה, כאילו היא התחרתה עם אפולו ת 120... ותאמת זה לא משהו שחשבתי שהוא מסוגל, אבל היא רוצה עכשיו לנצח תמקצה הזה, ולעלות ל 130, ועם כל הכבוד לאפולו (ויש כבוד) הוא ממש לא מסוגל לזה, חוצמיזה שסוס שקשה לו לעשות מקצה מסויים, חבל סתם לקרוע אותו ועדיף למכור למישהו שמתחרה פחות גבוהה... היא הלכה והביאה (זה לא משנה אם היא הייתה קונה בארץ...) סוס עם פוטנציאל למקצים יותר גבוהים, שעליו היא יכולה ליישם את מה שהיא למדה מאפולו ולהתקדם... אני לא רואה בזה שומדבר פסול, היא אהבה את שני הסוסים מספיק וגם לאפולו היא נתנה מספיק "חום" או ווטאבר למרות שהוא לא הביא לה רוזטות כמו רונלד!.. ואני עדה לזה שהיא הייתה מפנקת אותו והוא היה מתרגש כשהיא הייתה שורקת לו, בכל מקרה יש טיפוס שני.. שקונים סוסים טובים מההתלהבות, למרות שהם לא ממש יכולים להתמודד איתם, הם מתחרים איתם כמה זמן עד שהסוס נדפק כי הבנאדם הרי לא מתאים ברמה לסוס, ואחרי שהם מיצו את הסוס, אבל לא כמו במקרה הראשון, אלא שהסוס כבר לא יכול לסבול שיושבים לו על החיים ועושים שטויות, והוא מתחיל לסרב, הם מוכריים וקונים סוס חדש במקום לשפר תעצמם ולעבוד עם הסוס ולתקן... זאת דעתי בכל אופן

חובן

New member
צודקת במאה אחוזים

זה אחד הדברים היחדים בדיון הזה שנכון וחול אני ושב צריך להיות השאיפה הגדולה בקרב הרוכבים והלוואי שהיה לי סוס שמחזיר אהבה למרות הטיפול הלא גרוע שהוא מקבל

ש נ י ס

New member
חחח..ננתי דוגמא בין אפולו למורן..

לא עשיתי השוואה... חחח..רק כי בצח ראיתי איזה אהבה פרחה בינהם!.. לא אמרתי איך שאפולו התנהג אלייך מול למורן..
מצטערת אם לקחת את זה לכיוון הלא נכון.. חח..

Blue Eyessss

New member
סוסים ואוכל..../images/Emo47.gif

רק שתדעי שרונלד שמח לראות אותך כי את מטפלת בו ואת דואגת לו.. לדעתי כל העניין הזה של הגזרים זה מה זה לא נכון... סוסים שמחים לקבל אוכל-ברור.. אבל זה לא אמור להיות חלק מהטיפול וחלק מהקשר בין בני אדם לסוסים לדעתי.. יש אצלינו סוס שעכשיו אני מתמודדת איתו..כי הבעלים שלו לא יכולה להתמודד איתו כי הוא מפונק...באמת כאילו כל פעם שהוא רואה בנאדם הוא לא רואה בנאדם-הוא רק שק גזר מהלך...הוא כל הזמן מנסה לתפוס אנשים..לא ברוע! הכי בתמימות...בגלל שהוא מפונק...ולפעמים אפילו שזה מאהבה זה מביא תוצאות הפוכות... אני עכשיו באיזה מין סוג של מלחמת השרדות איתו... ומתישהו משהו ישבר קודם-או המרפק שלי או השיניים שלו ואני מהמרת על המרפק שלי =P קיצר צריך כל דבר בפרופורציות

נכון

סוס שמחזיר לך אהבה ברור שחלק מזה זה בגלל שאת מפנקת אותו אבל ברגע שהם רגילים לראות אותך כל יום ומריחים אותך כל יום ויודעים שאת נמצאת איתם בכל רגע.. הם לומדים לסמוך עלייך.. כמו קורונה שאני זוכרת שבהתחלה כמה אמרת לי שהיא פחדה מאנשים ושרק הרמת תיד ללטף אותה היא כבר נלחצה.... ותראי עכשיו כאילו משהו שונה לגמריי והיא בוטחת בך וזה כל המהות של הקשר עם הסוס שאתם סומכים אחד על השני.. ובקפיצות ואני בטוחה שגם בדרסז' אי אפשר להגיע עם הסוס שלך לתוצאות ולנצחונות אם אתם לא סומכים אחד על השני... ברגע שאחד חסר בטחון ומפחד שהסוס יסרב לו או "יעשה לו דווקא" אז סביר להניח שהצמד הזה לא יגיע רחוק..

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifאמרתי שברור לי

שאנשים רוצים להתקדם... אבל באמת שזה לא ברור לי בכלל איך אנשים יכולים להגיד (אני מתייחסת כרגע למה שאת כותבת אבל הכוונה לכל התופעה) שהסוס הוא החבר הכי טוב שלהם והחיים שלהם והם אוהבים אותו יותר מהכל... ומצד שני למכור אותו ברגע שהוא כביכול לא מביא לך תועלת יותר. שוב, כולם רוצים להתקדם באיזשהו מקום, כולם... גם אני, תתפלאי... אבל אצלי הסוסה יותר חשובה מהכל - אני לא אמכור אותה בעד שום סכום בעולם... ושמעי, היה לי סוס שהיה גמור ברגליים ומבוגר ואי אפשר היה לרכב עליו כבר... ואני מאמינה שדווקא התקופות הקשות של הסוס הן התקופות שהוא הכי צריך אותנו - שלא נזרוק אותו, שנטפל בו. אז הוא היה במרעה, משוחרר... ויכל להסתובב ולעשות מה שהוא רוצה, ולא... לא רכבתי עליו - למרות שאבא שלי אמר לי כמה פעמים שזה לא יזיק לו, אני הרגשתי שכן. אני לא יכולה להגיד שזה הרס לי משהו, כי הוא היה מאושר - היה לו כיף ולי היה טוב עם זה. וכשהיינו בחווה הקודמת קודמת [לפני שהעברתי אותו למרעה], המנהל של החווה ניסה לשכנע אותי כמה פעמים למכור אותו ולקנות סוס אחר כי אין לי מה לעשות איתו - ואני לגמרי לא מסכימה עם העמדה הזו. לגמרי לא. אז סליחה, אני אומרת שזה מגעיל אותי שאנשים מחליפים סוסים ככה - וזה באמת מגעיל אותי. זה מגעיל אותי שסוסים נותנים את כל מה שיש להם לבנאדם, וברגע שהוא מפסיק להיות יעיל - מחליפים אותו כאילו הוא רק כלי להגשמת מטרה. [שום דבר פה לא אישי נגדך].

נמנממנמ

אז מה את רוצה שאנשים שמחליפים סוסים יתייחסו לסוס שלהם ככלי עבודה ולא ילטפו אותו בכלל ושיתייחסו אליו כסתם סוס שהם רוצים לנצח איתו כי בכל מקרה עוד שנה-שנתיים-שלוש הם יחליפו אותו?!? כאילו מה אין לי זכות להגיד שרונלד הוא החבר הכי טוב שלי והוא החיים שלי?! אני לא מבינה מה את מנסה להגיד שזה כאליו נוגד את הדברים?! כי זה אומר שמעכשיו אני צריכה להגיד שהוא סתם עוד חייה ושמי בכלל צריך ללטף אותו ולהשקיע בו אם אני עוד שנתיים ימכור אותו.. רק אז הדברים שלי ישמעו לך נורמלים?! הוא כן החיים שלי כי אני רואה אותו יותר זמן מאשר אני רואה את ההורים שלי.. והוא כן חבר הכי טוב שלי כי אני איתו יותר מאשר עם החברים שלי והוא עובר איתי משברים.. ומשברים שלו אני עוברת איתו אז זה הקשר שיש ביננו ואם אני נותנת לו גזר הוא נותן לי בחזרה חום ואהבה וזה כבר עושה לי תיום.. כנראה שהרצון שלי להתקדם יותר חזק ואני פשוט הפנמתי שכדי להתקדם ולהגיע כמה שיותר רחוק חלק מזה זה להקריב.. ואם זה אומר שאני צריכה למכור תסוס שלי אז זה לא אומר שאני אוהבת אותו פחות מאשר את אוהבת תסוסה שלך.. אין לי תיכולת להחזיק 2 סוסים וגם להורים שלי במיוחד שלסוס אחד אני משלמת בחודש 5000 ש"ח.. שתחשבי שיש משפחות ששבחודש אחד לא משלמות כזה סכום.. אז אם לא היה אכפת לי מהסוס שלי הייתי שמה אותו בחוות טיולים עם חרא מגרש שהפנסיון שם יעלה 1000 ש"ח ואפשר לקצץ במלא דברים והסוס יחייה בחרא מקום והוא גם יראה כמו סוס שחיי במקום כזה.. מצטערת לי אין כסף כדי להחזיק 2 סוסים בחודש בסכום של 8000-10,000 ש"ח.. ושמכרתי תסוס הקודם כן בכיתי והתגעגעתי ומתגברים ואני לא אשכח אותו אף פעם כי הוא הסוס הראשון שלי והוא לימד אותי המון אבל אצלי הרצון להתקדם כמה שיותר ולהגיע לחו"ל בין היתר הוא חזק ואני נחושה להגיע לזה..

SO...? מה רצית להגיד בזה?

שאת בעשירון העליון בזמן שלחצי מדינה אין מה לאכול בבית? יופי, גם לי נוח להגיד לאנשים שאני מוציאה משכורת מינימום של בנאדם בן 40 על הסוס שלי בכל חודש אבל אני לא עושה את זה כי אני לא מתלהבת מזה ואני יודעת שלאנשים אחרים אין את זה...אה ויש לי עוד משהו- צניעות.

טוב.. איתך אני בכלל לא מתווכחת

לא כי אני "מפחדת" או משהו פשוט אני למדתי שאיתך אין לי שום כוונות להתווכח במיוחד שאחרי זה הופך לריב כלשהו ואת תמיד מנסה לצאת צודקת..

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifממש לא אמרתי את זה.

אנשים לא צריכים להתייחס לסוסים ככה בלי שום קשר... גם אם אין לבנאדם כוונה למכור את הסוס... אני חושבת שזה סתם נוגד את מה שאת אומרת בעצם - כי את החברה הכי טובה שלי אני לא מסוגלת וגם לא רוצה למכור, לא בעד שום סכום בעולם... זה מה שאמרתי. וסליחה, אבל ההשוואה של הפארק לחוות אחרות זה לא לעניין, והסכום שמשלמים על פנסיון לא אומר כלום על האהבה של אדם לסוס וגם לא על הטיפול שהוא מקבל... ויכולה להיות חווה שכביכול משלמים "רק" 1000 ש"ח לחודש, ולא - לא מוותרים על שום דבר והסוס מטופל טוב והכל בסדר איתו. ואגב, גם טיפול לסוסים שחיים במרעה יכול להיות טוב מאוד - זה תלוי באדם ולא בכמה כסף משלמים. לא אמרתי שלא התגעגעת אליו, פשוט אמרתי שאני לא אוהבת את התופעה הזו - בגלל מה שכבר הסברתי כמה פעמים.

......

גם בפארק התנאים לא שווים את ה-2000 ש"ח ויכולה להיות חווה כזאתי אבל אני לא שמעתי על חווה כזאתי באזור המרכז.. אולי בצפון.. אני התכוונתי על חוות שקרובות לאזור שלי שהנסיעה שלהן לא תקח יותר מ20- דקות-חצי שעה גג...והפנסיון אומר שיהייה לו ריפוד כמו שצריך-נסורת.. ושהמגרש יהייה תקין ומטופח.. ושיהייו מכשולים נורמליים ולא כאלו שיכולים לפצוע וחווה בכלל מטופחת ועוד..

למעלה