דיון..קצת קשה

ווינגז

New member
../images/Emo202.gif../images/Emo210.gifאולי באיזור המרכז אין...

ובלי לגלוש לדיונים על חוות כי זה לא הנושא פה - אצלינו בחווה למרות שהפנסיון הוא לא 2000 ש"ח לחודש, אני לא חושבת שמשהו חסר לסוסים. הם מטופלים כמו שצריך ולא מונעים מהם שום תנאים - והם ממש לא חיים בתוך החרא. לא נראה לי שיכולים להגיד שהסוסים סובלים שם או לא מטופחים. וזהו, אני עוזבת את הנושא.

ווינגז

New member
אה, וכמו שכבר אמרתי...

כמות הכסף שמשלמים לא באה בקשר ישיר לטיפול בו - ואין טעם להשוות בין חוות.

kenz

New member
המחיר של הפנסיון לא ניתן להשוואה

אתם חייבים לזכור שלרוב פנסיון במרכז הארץ יעלה יותר כי השטח יותר יקר, מה שנכנס לחישוב, ואפשר להקים שתי חוות אותו דבר, אחת ליד ת"א ואחת ליד באר שבע וההבדל במחיר יהיה ענק. פנסיון טוב נמדד בדברים כמו: גודל התא, הריפוד והניקיון (יש חוות שאתה מנקה לעצמך ואז המחיר יורד), איכות המזון, איכות המגרש והמרעה (אם יש), מיהו כח האדם המטפל (האם יש מישהו מקצועי שאם לא תוגיע יוכל לטפל בסוס. שמירה וביטוח וכדו'. אל תעשו השוואות!

שירלי317

New member
....

אני משלמת בסביבות ה1000 שקל לחודש על פנסיון והתנאים הכי טובים שרק אפשר, הטיפול נורא מסור והחווה די במרכז הארץ.. אף על פי שהיא קטנה זה לא קשור כך שזה ממש לא מדד! ויש גם עוד חוות במרכז שהתנאים שלהן מעולים והפנסיון עולה בסביבות ה 900- 1200 שקל לפי דעתי 5000 שקל לפנסיון לחודש זה מחיר מופקע, לי בטוח שאין את הכסף הזה, ואני מסכימה עם יעל אני לא חושבת שאת תמכרי את האחים שלך או חברים שלך או תעזבי אותם כי הם מונעים ממך להתקדם, יש דברים יותר חשובים בחיים, צריך לחיות את ההווה. אם להגיע לתחרויות בחו''ל זה השאיפה הכי גדולה שלך עוד יותר מהאהבה שלך לחבר הכי טוב שלך, אז אני סבורה שאת צריכה לסדר את העדיפויות שלך ולחשוב על זה טוב טוב. אם למשל את לא מסתדרת עם הסוס בגלל חוסר התאמה בינו לבינך, קושי ברכיבה, צריך להלחם בזה, אסור לוותר. כי לא תמיד מקבלים הכל על מגש של כסף וצריך ללמוד להסתדר גם עם סוסים בעייתיים יותר ופחות, כאלה וכאלה.. רק אז לומדים באמת לרכב.

כאילו ברצינות את מנסה ללמד אותי

על להסתדר עם סוס שאין לי איתו התאמה... הסוס הראשון שלי לא ממש התאים לי ושנתיים ומשהו הייתי איתו!!!! שהרבה אנשים אחרים היו מרימים ידיים באמצע ומפסיקים לרכב.. את באמת אין לך מושג מה עבר עליי ועל הסוס הראשון שלי... חוץ מזה את ראית את המשך השרשור בקשר לפנסיון?! אמרנו שבמרכז יש אזורים שהם יותר יקרים ומשם גם המחיר של האחזקה עולה כי האחזקה של המקום יותר יקר.. ובואי נגיד שחווה באמצע רמת גן שהיא אחת הערים הכי מפותחות בארץ השטח של האדמה נורא יקר... ומרכז זה מורכב כי גם האזור שלך ומודיעין יחשב כמרכז... ות"א ורמת גן זה מרכז.. ולא אמרתי שהפנסיון לחודש עולה 5000 ש"ח אל תגזימי אמרתי שבסה"כ הסכום שמוציאים על סוס בחודש עם הפנסיון בחווה שהאחזקה שלה הוא 2000 ש"ח אז הסכום שמוציאים על סוס אחד זה בסביבות ה-4000-5000 ש"ח.. שזה ביטוח, פירזול, ציוד שקונים, תחרויות, דלק נסיעה ועוד... ומה הקשר אחים שלי?! כאילו משפחה זה משהו אחר וסוס זה משהו אחר... ותדעי לך שחברים באים והולכים.. משפחה תהייה איתך תמיד.. ברגעים הכי קשים את תפני למשפחה שלך וברגע משבר המשפחה תתמוך בך הכי הרבה יותר מהחברים שלך... ומה הבעייה עם זה שאני רוצה להגיע לחו"ל זה החלום שלי זה השאיפה שלי ואני יקח את רונלד איתי לשם אל תדאגי.. ואת לא תגידי לי אם לסדר את העדיפויות שלי.. כאילו פה את גולשת לזה שאת גם תגידי לי שהעדיפויות שלי לא נכונות ומה אני צריכה לעשות.. את בחרת להיות עם סוסה צעירה אז סבבה זה הבחירה שלך ואת תתקדמי איתה כמה שתוכלי וגם אחרי שתמצאי את הפוטנציאל שלה אז תשאירי אותה ולא יודעת מה תבחרי לעשות אחרי זה... אני מיציתי את הפוטנציאל של הסוס הקודם שלי לדעתי ואני לא מסוגלת להחזיק 2 סוסים ואם אני ארצה ליסוע לחו"ל אני לא אשאל אף אחד ואם אני גם ארצה להחליף 10 סוסים בחיים שלי אני גם לא אשאל אף אחד ובדיון הזה אני רק מנסה להגיד שאלו שמחליפים סוסים לא אומר שהם אוהבים תחיות שלהם פחות מאלו שלא.. וזה הבחירה שלנו.. ואומנם אתם אומרים שזה כאילו יותר אכפת לכם שאתם משאירים תסוס שלכם אצלכם אז תחשבו ככה אני חושבת אחרת ולכל אחד יש זכות להביע ולחשוב מה שהוא רוצה.. וזהו לא חושבת שיש עוד מה לדון בכל מה שקורה פה.. ובאמת את האחרונה שיכולה להגיד לי שצריך להילחם ואסור לוותר ולא מקבלים הכל על מגש של כסף כי כל אחד מהחווה שלי יכול להגיד לך שהוא ממזמן היה מפסיק לרכב עם השנתיים שהיה לי עם הסוס הקודם..

שירלי317

New member
בסדר

אני באמת לא יודעת מן הסתם מה עבר עליך עם הסוס הקודם או השד יודע מה וכמו שאת אמרת את הדעה שלך אני אמרתי את שלי ובקשר לסדר עדיפויות, לפי דעתי הגישה שלך אנוכית, לא אמרתי תעשי ככה או ככה תחשבי ככה או ככה, אמרתי שלפי דעתי הגישה שלך מוטעת ואנוכית במקצת, צר לי אם לא הבנת אותי כיאות. הסוסה שלי בשבילי היא כמו משפחה, וגם שתי החברות הכי טובות שלי הן בשבילי בדיוק כמו משפחה, דם לא אומר כלום, אני יכולה להגיד בלב שקט שהסוסה שלי יותר חשובה לי מאבא שלי עקרונית (אבל זאת אני והתסבוכים שלי ומי שצריך לדעת יודע) ולשאוף להגיע לחו''ל ולהתקדם זה בהחלט לגיטימי אני פשוט חושבת שלא צריך בשביל לממש שאיפות לדרוס ולרמוס בדרך ולהפטר מהמטען העודף וככה לעבור המוני סוסים. אבל זו הנקודת מבט שלי, כי לי אישית יותר חשוב הסוס וטובתו, והאהבה שלי אליו מהשאיפות שלי. ואולי אני ישירה מדי, אולי זה לא צריך להאמר, אבל באמת שלא ממש מעניין אותי, אני אומרת את דעתי, שהגישה שאת טוענת לדעתי מעט אגואיסטית ברמה מסוימת (שום דבר אישי כמובן.. פשוט דעה על מה שהבעת פה על הכתב, אני לא מכירה אותך אז באמת שאין לי זכות לשפוט אותך ולא אף אחד אחר)

טוב.. אז לפי מה שאת אומרת גם

וסילי וכל הרוכבים הכי טובים בארץ שברמות הגבוהות וגם בעצם הרוכבים הכי טובים בעולם.. ואלו שניצחו אליפויות עולם הם כנראה מאוד אגואיסטים.... ואם הרוכבים הכי טובים בעולם אגואיסטים אז אני שואפת להיות רבע אגואיסטית ממה שהם..!!!

aloniguy

New member
../images/Emo6.gif

סיכמת את זה יפה.... גם אני שואף להיות רבע אגואיסט ממה שהם....

שירלי317

New member
ממש לא הבנת אותי

אז אין טעם שאני אפילו אתחיל להסביר מחדש אני כותבת פה בחלקים לכל אחד מגיבה בהקשר טיפה שונה אז זה מקשה עלי להסביר את עצמי..

חמודה... אני הבנתי אותך טוב מאוד

וגם גיא ונטע הבינו אותך טוב מאוד... את טוענת שכל מי שלא חושב בגישה ובפרספקטיבה שלך אז הוא אגואיסט... ואת יודעת מה אם ככה את קוראת לזה אז אני הולכת באותה גישה "אגואיסטית" שאליה שאפו הרוכבים הכי טובים בעולם להגיע בצעירותם וזו גישה שגם עכשיו שואפים אליה המווון אנשים.. אז אין לך מה לנסות להסביר את עצמך כי כבר הבנו את הכוונה שלך.. ורק בשביל העניין אני רוצה לרכב בחו"ל והיו לי בארץ 3 סוסים אז זה אומר שאת 3 הסוסים שרכבתי עליהם במשך התקופה שהייתי בארץ אז נגיד והם נשארו אצלי.. סבבה? אני צריכה לקחת את שלושתם לחו"ל לחיות איתי שמה ולהמשיך לאסוף עוד כמה סוסים?! כי אחרת אם אני ימכור חלק זה אכזריות וזה אומר שניצלתי אותם ו"רמסתי" תכבוד שלהם... אני פשוט יפתח חווה משלי עם כל הסוסים שהיו לי אי פעם.. לא נשמע לך קצת מצחיק?!

שירלי317

New member
אז זהו

שלפי התגובה שלך ממש ממש לא הבנת אותי! וגם לא גיא ולא נטע. אבל עם תגובות כאלה מי בכלל יטרח וימשיך לנסות להסביר את עצמו?!

Blue Eyessss

New member
אני הבנתי אותך..../images/Emo47.gif

ודרור באמת לא הבינה נכון לדעתי.. דרורי היא לא אמרה את זה...היא אמרה שמי שעובד לפי הגישה של להחליף סוסים בשביל להתקדם לדעתה הוא אגואיסט... עכשיו שירלי הנה אני אתן לך עצה נחמדה לחיים בסדר? ממש לא בהתנשאות וממש לא בציניות בשיא הרצינות אני אומרת לך.. יש לך דעות מאוד מוצקות ומאוד ברורות...ומאוד חשוב לך להביע אותם ואני מקבלת את זה...אבל מה שאני לא מקבלת זה החוסר טאקט שלך... אל תגידי שאת מקבלת את זה שדרור חושבת שונה ממך ותגידי את זה בחוסר טאקט כי זה לא יוצר רושם טוב וגם לא אמין...טאקט זה חשוב...זאת מילה טובה וזאת אחלה דרך חיים..באמת תאמצי את זה... וגם תזכרי שלא כל מה שנראה על פני השטח הוא מה שזה באמת...את ממהרת לשפוט

שירלי317

New member
מעריכה את העצה שלך

אבל תאמיני לי שאני יודעת מה זה טאקט, ואני לא כזאת חסרת טאקט כמו שאת חושבת (ואני אומרת את זה בכנות ולא בגלל שאני לא מוכנה להודות בזה או משהו) ואני חייבת לציין שלא אמרתי שהיא אגואיסטית ולא אמרתי שבנאדם שמוכר את הסוס שלו כדי להתקדם הוא אגואיסט רק אמרתי שהגישה הזאת היא במידה מסוימת אגואיסטית, ואני בטוחה שכל חברי הפורום שמכרו את הסוסים שלהם כדי לקנות סוס אחר ולהתקדם או ימכרו, לא עושים את זה מחוסר אהבה לסוסים בכלל. פשוט אמרתי שמחוץ לפורום, אנשים אחרים (שאני מכירה לא מעט מקרים כאלה) "מחליפים" סוסים כדי כביכול להתקדם באמת מתוך אגואיסטיות אף על פי שהם אוהבים את הסוסים שלהם, אבל הם לא ממש מוכנים להקריב דברים בשבילם.. יש הבדל, זה מה שלא הבנתם שאמרתי, אתם הרבה פעמים קוראים את התגובה כולה אבל זוכרים ויותר מתמקדים במה שאתם יכולים להתנגד לו.. כאילו לא מקשיבים עד הסוף.. בקיצור, הדיון באמת גלש לכיוונים לא מתאימים, ולקווים אישיים, אז אני חושבת שכדארי להתמקד ברעיון המרכזי שלו. וסתיו, אני מודעת לעובדה שזה ספורט, אבל זה ספורט שכולל בעל חיים ולא מכשיר או איזה אופניים, ובגלל זה זה שונה לגמרי. עדיין ספורט, אבל ספורט שמונע באהבה לסוסים, ואני לא אומרת שמי שמוכר את הסוס שלו לא אוהב אותו, אני אומרת שהרבה פעמים הגישה הזאת אגואיסטית, אבל הכל תלוי בסיטואציה ובהקשר, ואני יכולה לתת לך מאות דוגמאות לזה.. פשוט קשה לי להסביר את עצמי וכבר לא הכי מתחשק..

לדעתי גמאני הבנתי תתגובות שלך...

את פשוט צריכה לראות תהבדל הקטן בין ספורט לבין אהבה לסוסים ברור שחלק גדולל מספורט הרכיבה הוא האהבה לסוסים ולרכיבה עצמה, אבל אין מה לעשות.. ספורט זה ספורט ואם רוצים להיות ספורטאים ולהצליח צריך להתקדם וזה לפעמים דורש להחליף סוסים זאת לא אגואיסטיות.. אנשים מהפורום שמוכרים סוסים דואגים שהם יגיעו לבית טוב...

קיצר נראה לי

שהכי הכי הכי חשוב זה לדאוג לסוס ואם אתה מוכר את הסוס אז אתה צריך לדאוג שיהיה לו בית טוב וחם! ולמכור זה דבר קשה(נראה לי שלכולם) והדרך הכי פחות כואבת זה למכור אותו למישו שאתה יודע שיטפל בו טוב ושהסוס יקשר אליו כי אני בטוח רוב האנשים בפורום אוהבים סוסים ודואגים להם ואם זה לא היה ככה לא היה את הדיון הזה.. וזה לא אגואיסטי למכור סוס כי ברגע שאתה מרגיש שאתה התקדמת והסוס נשאר תקוע מאחור ואתה כבר כמעט לא עושה איתו כלום אז זה בזבוז ויהיה לסוס יותר טוב עם בנאדם אחר שיעשה איתו דברים ושלא יעשה סתם טובה שהוא יוצא מהאורווה שלו לטרוט קנטר וקצת קפיצות לפעמים(וגם אם אתה מרגיש שאתה לא מתקדם לפעמים גם אם לא מראים את זה עושים את זה כאילו אם אתה מרגיש שאתה לא מוכר את הסוס בגלל שאתה אוהב אותו אבל אתה רוצה להתקדם אז מרגישים את זה וזה מתבטא בהמון דרכים אז צריך למכור את הסוס למישו שבאמת רוצה וצריך אותו ) אני לא אומר שצריך להחליף סוס כל הזמן אבל ברגע שצריך אז צריך ואם אתה מוכר זה לא אומר שאתה לא אוהב אותו זה לפעמים אומר להפך זה אומר שיהיה לו עכשיו יותר טוב(אם אתה בודק מראש למי אתה מוכר אותו)

חמודה..... מזה פה? בית שאן?!!?!?!?

אני תומך בשירלי בעניין הזה, לא יודע אני מרגיש שהיא צודקת........ (למרות שלא הבנתי את הדעה שלה)

aloniguy

New member
חחח אתה סטלן רציני אהה??

איך אתה תומך בה אם לא הבנת את הדעה שלה???

למעלה