דיון חדש לשם שינוי:

Ms. Potter

New member
הקטע הוא...

שככל הנראה (לפי מה שיודעים כיום, אבל זה לא בטוח), חלימה מתקשרת לזכרון! תינוקות נוהגים לחלםו הרבה, כי בתקופה כזו בחיים הם צריכים לזכור דברים חיוניים רבים. כך ש- אולי נפגע לו גם הקטע של הזכרון, אבל אם לא- אין קשר בין חלומות (בכל גיל) לזכרון. ואגב זכרון, בדר"כ תזכרו חלומות רק אם תתעוררו במהלכם ! לימור.

Nagini Potter

New member
אני יודעת שחולמים כול לילה.....

אבל להגיד ש"אני לא זוכרת את החלומות שלי" זה נורא מעצבן ונורא מסורבל, ולפעמים מבלבל - כי לפעמים קורה לי דבר נורא מוזר, שאני לא מצליחה לזכור מה קרה בחלום, אבל אני זוכרת טוב מאוד שהיה חלום, אני זוכרת את האוירה שהיתה....לא ממש את האוירה, אבל זו המילה הכי קרובה למה שאני זוכרת.... ואני יודעת במאה אחוז שאם מישהו אני אעלה נושאים ואחד מהם במקרה יהיה הנושא של החלום, אני אדע מיד שזה היה הנושא. או משהו כזה. בקיצור, יותר פשוט להגיד ש"אני לא חולמת" וכולם יודעים למה הכוונה.... Nagini Potter "מה שבני אדם לומדים מההסטוריה הוא שבני אדם לא לומדים מההסטוריה." חוק מרפי

Blackice

New member
אוו אני כל הזמן חושב על זה

רק שלי יהיה קצת קשה באמת לקבל את המכתב הזה של כיתה ו - (גיל 11 לא? ואחכ"ך 7 שנות לימודים עד 18...) מכיוון שעברתי את כיתה ו´. למעשה, לפני קצת יותר מחודש עברתי את כיתה י"ב , ולפני שבועיים עברתי את גיל 18 וגם אז לא קיבלתי מכתב. אם הצד של הקוסמים יגלו אותי- יהיה זה כנראה כי הקסם מוסתר אצלי יותר מדי עמוק, אני חושב. מה שכן נראה לי יותר מציאותי, יהיה שאני אגלה אותם. לפני חצי שנה, אם אני לא טועה, ניסיתי לשגר את עצמי להוגוורטס. אתם יודעים, בעולם של רולינג קוסם במצוקה נפשית לא צריך שרביט בשביל קסם, ואני מאמין עוד לפני הספרים במאגיה אמיתית שמופעלת ברגשות חזקים- בכל אופן, ניסיתי להעלם ולהופיע בהוגוורטס. ניסיתי כל כך חזק שאחר כך כל אותו יום היולי סחרחורות וכאבי ראש, ובימים הבאים הרגשתי שאפילו סדקתי את התפישה שלי (פלג הגוף העליון והתחתון לא היו מחוברים נכון והיה חוסר חפיפה בינהם). אני חושב שאם הייתי מנסה יותר חזק אז או שהייתי מגיע להוגוורטס, או שהייתי מאבד את השפיות, או שהייתי מוצא את עצמי בתוך יקום משל עצמי. אבל אני קצת נסחף. מה הייתי עושה? הייתי הולך לדאייגון אללי. הייתי קונה ספרים (וכנראה שהייתי לוקח דף מספרה של גריינג´ר ולומד אותם בעל פה ;) ), הייתי קונה --==שרביט==-- הייתי קונה מטאטא (נראה לי *הכי* שווה לעוף) והייתי מדבר עם קוסמים שם. מאוחר יותר? אני חושב שהייתי ניגש לדמבלדור אם היה מתאפשר ומספר לו שאני מעריץ גדול שלו. אה, כן, והייתי מברר לגבי רולינג ומקור המידע שלה- האם היא מכשפה במיניסטרי אוף מג´יק שאחראית לפרוייקט של לאט לאט לחשוף את חברת הקוסמים למאגלס? האם היא מכשפה שכולם כועסים עליה שחשפה הרבה? האם היא מאגל שיש לה קרובים קוסמים? נראה לי מעניין. (אני מזכיר כאן שאני יוצא מנקודת הנחה שאני מוצא את עצמי בעולם הקוסמים של רולינג במציאות, אל תחשבו שסתם איבדתי אחיזה במציאות- הכל פה היפוטתי. ) שאני יותר חושב על זה, לא הייתי ניגש לדמבלדור כי אני חושש שהוא קוסם אפל. בסוף הרביעי הרי יש לו מבט של triamphment או איך שלא מאייתים את זה שהוא שומע שהארי איבד את ההגנה שלו של העור. (לפי התיאוריה שלי, מר קראוץ´ הצעיר לא נאכל על ידי הדמנטורים אלא השתמש בשיקוי שהוא השתמש עד עכשיו בשביל להיות מודי, אלא עם שערה של דמבלדור והסתיר את דמבלדור האמיתי כעצמו, חסר נשמה, והטיל קסמי זיכרון על כולם שיחשבו שהדמנטורים אכלו אותו. ) טוב אני הרבה יותר מדי נסחף וכבר יש פה מגילת רות, אז אני מניח שאני אסיים. Blessed be Blackice

o.h

New member
אני באמת מכשפה

כן, בינואר אני גרמתי לעצמי להיות חולה שבוע, ולא באתי לבית ספר. או שאני הרגשתי שאני אהיה חולה? לא לא! אני גרמתי לעצמי להיות חולה! טוב. הדבר הכי מגניב אצל קוסמים זה הכישופים- אז הדבר הראשון שהייתי קונה זה שרביט, ולא באוליבנדרס (כי אני לא חושבת שזה רשת) אחרי זה הייתי קונה לי איזה פיירבולט נחמד - כי איך שגק"ר מתארת את זה, טיסה זה הדבר הכי מגניב שיש. ואז הייתי (כמובן) הולכת לחפש את הארי, אחרי הכל הוא מפורסם! או<פ>יר

Blackice

New member
או כולם עושים דברים כאלה

אצלנו בכיתה היה כישוף לבטל שעורים- כל הכיתה עמדה מסביב לשולחן המורה, דפקה עליו בקצב קבוע ואמרו את המילים (אני לא אציין אותם פה להגנתן- תמציאו לעצמכם chanting משלכם! סתאאם :) ) ולדעתי ב90% מהמקרים בוטל השיעור. אני קניתי מאמאזון כמה ספרי מאגיה אבל הם מתעסקים בעיקר בcandle magic כלומר קסמים טקסיים מסובכים עם נרות ואבנים ועשבים וכו´ . יש גם devine magic שהוא טקס יותר מסובך אפילו, וכורך זימון היסודות (אש,אדמה אוויר וכו) (אם מישהוא ממכם ראה את "הכישוף"- הinvoking the spirit הוא ממש זה.)בכל אופן לא ממש אהבתי את הפן הדתי של הכישוף (הכוונה פה לwitchcraft ) וזו לא ממש השיטה לי. ללא קשר, לכולם יש את היכולת לשנות דברים. הכי קל לשנות זה צירופי מקרים, כמו שאתה רוצה ממש ממש לפגוש מישהו ואתה פוגש אותו או כמו ש oh אמרה פה, היא גרמה לעצמה לחלות. ולפני שאני אשכך אני רוצה להוסיף פה offtopic קטן לגבי הפאןפיק draco dormeis שקראתי (ככה מאייתים?)- העניין הזה של הקוסמים ה"מגידים" , שיכולים להטיל לחשים בלי שרביט- לדעתי זה שטויות, מבחינת מה ש ג´יי.קיי כותבת. ***כל*** קוסם יכול בלי בעייה להטיל לחשים בלי שרביט. ככה מזהים בגיל צעיר שהם קוסמים. הארי צובע את פאת מורו בכחול, עץ לארובה, מכווץ חולצה של דאדלי, מגדל שער בלילה ומעלים זכוכית בלי שרביט רק בעמודים הראשונים של הספר הראשון. בספר השלישי הוא מנפח את דודה שלו ופותח דלת נעולה (ממש כמו לחש ה´אוהולומורה´ אבל יותר טוב כי הדלת נפתחת לבדה) ללא שרביט. קוסמים יכולים להשתמש בלי בעיה בקסם למשל בעת רגשות עזים. לדעתי, כל קוסם יכול לפתח את השליטה בהתרחשויות במוח שלו ולהטיל קסמים בלי מטה או מילות לחש. אני הייתי אפילו מרחיק לכת ואומר שהלחש שהטילה לילי פוטר, שהגן על הארי בתמורה למותה, היה לחש כזה, בלי שרביט או מילים, רק כוונה צרופה. ואז כנראה שלזה התכוונו שאמרו שזה צורה עתיקה יותר של קסם ולכן וולדמורט לא ציפה לזה. *מרגיש הקלה אחרי שהסרתי את הסתייגותי מהמגידות* (אני לא אציין שכל הפאןפיק נראה לי לא מתאים למה שקורה בסדרה, ושמאלפוי הוא *כן* מכשף אפל ו*כן* מסתייג ממאדבלאדס ואם הוא היה מתאהב במאדבלאדית אז הוא היה מגיב כמו שהומופוב מגלה שהוא מתגרה מגבר- גועל,דחייה והדחקה. ואם אני נסחפתי לעניין הזה הייתי רוצה גם להגיש את הסתייגותי מאיך שהציגו את נטיותיו של קראב (או שזה היה גוייל?)- נניח שהם יהיו זוג, טרנסווסטיות לא קשורה דווקא להומוסקסואליות וקשה לי להבין את קראב כטרנסוויסט.) (היתה לי תאוריה בשעה מאוחרת של הלילה כשקראתי את הספר השני בעברית, כולי עפוף שנה. בטעות קראתי את שמו של קולין קריווי כ"קווירי", יעני הומו. חשבתי- האם ג´יי קיי הסתירה משמעות זו בשם הזה כמו שיש משמעות בכל השמות בספר? ואז צץ הרעיון שההתלהבות של קולין מהארי קשורה בהתאהבות שלו בו. לצערי התיאוריה לא עמדה כי באנגלית זה creevy או משהו כזה ולא qreewy .) (אני איך שהוא מוציא הודעות תמיד עמוסות מדי, לא?) Blackice

o.h

New member
אני אני!

- הכישוף זה סרט גדול. ופעם אחת כשהיה לי משעמם בכתה, ניסיתי לעשות את הטריק עם העיפרון (לא עבד, חבל) - מאגידים יכולים לעשות קסמים ללא שרביט מתי שהם רוצים בניגוד לקוסמים רגילים. הקטע של הרגעות העזים- זה רק בפעם הראשונה שהם משתמשים בכוחות שלהם (או כשמעצבנים את הארי). ולמאגידים יש עוד יתרונות( טלפטיה, יותר קל להם להפוך לאנימאגים) - וכשאתה מכפיש את שמו של דראקו, רצוי לכתוב *כל הבנות בפורום סוקלות את...(איך שלא קוראים לך). או<פ>יר

Blackice

New member
לא זכור לי היתרונות של טלפטיה וכו´

יכול להיות שדילגתי או שזה בdraco sinister שלא קראתי (נו, זה איזה 470 עמודים...) אבל אני מניח ששני התסמינים פשוט מסמנים קוסם חזק וזהו. לא צריך לעשות מזה עניין ושמות וכו´ ולפי הפאןפיקים האלה- דמבלדור ו-וולדמורט הם גם אנימגים? )))))מכפיש את שמו של דרקו((((((( Blackice

היי היי היי!

בפעם הבאה שאתה כותב הודעה עם ספויילרים תכתוב שזו הודעה עם ספויילרים, כמו עכשיו: מי שלא גמר את דראקו דורמיינס שלא ימשיך!
בקשר מה שאמרת על המגידים, אני מסכים *כולם סוקלים אותי*, זה באמת לא נכון שיש דברים כאלה מגידים, אפילו לא בהארי פוטר, אבל לא משנה, זה עדיין פאנפיק יפה... ובקשר למה שאמרת על דראקו, אני גם מסכים *נסקל ע"י ענבל*, הוא באמת לא יכול פתאום להתאהב בהרמיוני הבוצדמית... s@me @ne

Blackice

New member
בסדר אני אזכור מעכשיו ספוילרים

ואני לא טוען שאין דבר כזה מגידים בהארי פוטר כי זה ברור, אלא שהרעיון של המגידים לא מתאים לתפיסה של הספרים, כי אין סיבה ששאר הקוסמים לא יטילו לחשים בלי שרביטים. ולענבל- אני ממש לא מבין מה יש למצוא בקוסם אפל ומושחת מילדות, שהכישורים החברתיים שלו כוללים ליצור שפוטים כמו קראב וגוייל או אויבים כמו הארי ורון. המאלפוי הזה הוא קוסם מרושע ואפל במהלך הספרים וזה מתבלט במיוחד ברביעי. לדעתי, מי שכתבה אותו בdraco dormais היא מתבגרת שיש לה קטע רגיש שזה נוגע לטיפוס ה"רע" וכותבת את מאלפוי מאוד מאוד שונה ממה שהוא בספר. (לא קראתי את DS אז אני לא יודע מה יקרה שם) *אם מישהו מישהו נסקל אז אני מניח שהסיכוי הכי טוב שלי עכשיו יהיה להטיל את לחש המגן בתקווה שהוא יחסום את רוב הקללות הקלות שחברי הפורום מעריצי דראקו (פוי!) יכוונו לכיווני :) .* Blackice וכמו שהרמיוני היתה עושה, הנה תג בשביל כולם- FOUY-DAWCH Front for Outcasting Unbalanced imagrY of Draco- A Wizard of Certain Hyena-blood

LuNaTiC

New member
הא?? טייק ד´יס!!!!

*ענבל משליכה קרמבויים על פרצופו של בלאקי בברוטאליות* ארררררררר דראקו הואאאא פפפפפ באמת!!!!!!!! אתה לא יכול לראות מעבר לזה?? אנשים לא רשעים ככה בלי סיבה!!!!!!!! ארר בלה!

Blackice

New member
אין בעייה

*דמבלדור מתעתק לייד בלאקאייס ותופש בשמחה את הקרמבואים בגלל שהמתרגם של הספר הראשון החליט ששורבט לימון=קרמבו ואלבוס די מחבב שורבט לימון.* הא! אם את טוענת שדראקו הוא פפפפפפ, מי אני שאתווכח? ובעולם של רולינג, דמות צידית כמו דראקו יכולה להיות מרושעת בלי סיבה, או לפחות בלי סיבה טובה ותמימה ושיוצא בעצם שדראקו הוא טוב לב ומורד באביו. בטח. ואני גם אתן עוד הוכחה, קראב וגוייל גדולים בלי סיבה. בעולם הקוסמים המונח של "להפעיל את השרירים" נחשב לביזוי. רון מתייאש שהוא צריך לנקות גביעים *ביד* ואפילו הספורט שלהם (ואולי הפעילות הספורטיבית היחידה שלהם?) לא מצריך יכולת ריצה או שרירים חזקים כי מנווטים מטטאים והכי הרבה זורקים כדור או מניפים אלה. בעולם הקוסמים אין הזדמנות לפתח שרירים כמו של קראב וגוייל, או שרולינג לא מציינת אותה. דראקו מרושע, ואין סביב זה צידוק גדול מדי. דמבלדור הוא מאמין גדול בהזדמנות שנייה, ולכן אני בוטח בו שייתכן שדראקו יכול להשתפר, אלא שבינתיים הוא לא. Blackice

כנראה שאני לא אקבל כזה... ../images/Emo7.gif

למרות שאם הייתי מקבל הייתי פורץ בקריאות שמחה ומעיף זיקוקים... בפעם הראשונה שגמרתי את הספר השני כל כך האמנתי שיש קסם עד שבמשך שעה וחצי(!) ניסיתי לגרום לעפרון לעוף באויר בעזרת "ויגארדיום לביוסה"... s@me @ne

S.Riddle

New member
הממממממ..... *חושבת*

אני מניחה שהייתי דופקת את הראש בקיר כדי לראות שאין בו בעייה ואני רואה נכון. אח"כ הייתי הולכת לחדר של אחותי והורסת אותו, וכשההורים שלי היו באים לצעוק עלי הייתי מאיימת עליהם שאני אהפוך אותם לבריטני ספירס...

Ms. Potter

New member
אני,

הייתי בטוחה שזו מתיחה... סורי אבל, זה פשוט לא נראה נכון... אם ינשוף היה מביא לי את זה (כמובן) הייתי כותבת לו תשובה ושולחת... בקשר לחלומות צלולים, היו לי כמה כאלה, וזה ממש מוזר, הם תמיד היו מוזרים או מפחידים, ובקטע כלשהו של החלום, כאילו שנכנסה לי פתאום לתודעה העובדה- ´היי ! זה חלום´ ואחריי כמה זמן הייתי מתעוררת כי רציתי (כמו שאמרתי חלומות מפחידים, או מוזרים... אבל שהבנתי שזה חלום הפסקתי לפחד, מממ....מוזר). טוב, אז ככה זה- יש 5 שלבים בשינה- NREM- no repid eye movement שינה בלי חלומות, שלב 4 הכי עמוק.... שלב- 5 REM repid eye movemet העיניים זזות ואנחנו חולמים, יש כמה מחזורים כאלה במהלך השינה, כל אחד נמשך 90 דקות, ואם בא לכם לזכור חלום, אתם צריכים להתעורר במפתיע, כמו שקורה לי לאחרונה (שיחת טלפון, ארררר !), באמצע החלום, ואז תזכרו אותו ! החלום האחרון שחלמתי וזכרתי היה אתמול נדמה לי, והיה נורא מוזר! הייתי פתאום במין משחק מחשב קווסטי כזה בסגנון שנות ה90´ המוקדמות (מזו הגרפיקה הזו ??????)ו.... ממממ... הייתי במעיין קווסט קוסמים ! הייתי אמורה למצוא שרביטים, ספר קסום וכאלה, להתחרות בקוסמים, והיה לי מין עוזר מוזר ! הלפ, אם איי גואינג אייסאיין ? פייייי..... חלומות מוזרים. זה לא היה הכי אמיתי מבחינה ויזואלית, אבל התחושה היייתה אמיתית... כמובן שהיו לי חלומות מציאותיים יורת, כמו שהייתה בהר (יער) שמאחוריי הבית שלי.... טוב, די ! לימור.

Marty McFly

New member
וואי, עשית תחקיר...

בכל מקרה, שכחתי לציין שפעם חלמתי שאני ממש הארי פוטר, ואני לא צוחק. ואני עדיין זוכר כל פרט קטן וקטן בחלום. הבעיה שאני הולך, אז אני אתאר הכל אח"כ. וגם חלמתי פעם שאני באי אר, הבעיה שהייתי אחד מהחולים, ככה שלא היה משהו הקטע הזה... וחבר שלי חלם שהוא ספיידרמן... ואנחנו צוחקים אחד על השני תמיד. טוב, אני זז, דניאל, שצריך לזוז !

PopPy

New member
חחח,

יש בתפוז פורום חלומות צלולים גם אני שמעתי על זה משם, וקראתי את כל האתר, הממ אבל ניסיתי ולא כל כך הצלחתי.. האמת היא שאני די מפחדת אז.. המפ אולי בגלל זה.. |S| פופי |S|

לו הייתי קוסם...

רשימה מפורטת: קונה שרביט, לומד כל קסם אפשרי בעולם, ממציא שיקוי שמרפא פיגור שכלי קל, מכשף מטאטא רגיל ומטפח אותו בכישופים, גומר לימודים בהיצטיינות וניהיה שר הקסמים. ג.ק. וויזלי נ.ב.- מה קורה עם הפרקים של הספר המתורגם?

S.tal

New member
המממממ...............

לפחות אני רואה שלא רק אני ניסיתי לעשות קסמים, בנסיון להתקבל להוגוורטס..., וזה מזכיר לי..., לא פעם אחת ניסיתי לעוף..., ולהגנתי הייתי קטנה! וחוץ מכל הדרכים הפשוטות שניסיתי לעוף, ניסיתי כמו בסרט "הוק"..., עם פיטר פן (רובין וויליאמס), ושם אתה צריך לחשוב על המחשבה הכי שמחה שלך..., ובלה בלה בלה..., ובקיצור נפלתי הרבה בשנים האלו....., אבל לא חשוב.... אז אם הייתי מגלה שאני קוסמת..., אז כמובן הייתי קופצת משמחה, ובלה בלה בלה, ומיד הייתי מנסה מיני קסמים על אנשים שנואים..., שעליהם אוכל ליבדוק ולראות מהם הכוחות שלי..., ולאחר מכן הולכת לסימטת דיאגון..... טל, t@l

למעלה