דיון חדש לשם שינוי:

Blackice

New member
אוקיי. דה ז´ה וו.

אני לא יודע הרבה על דה ז´ה וו ולוא דוקא ממקורות מוסמכים, אבל הנה: דה ז´ה וו, ההרגשה\ידיעה שאתה כבר היית בסיטואציה או עשית פעולה מסויימת מקודם וההרגשה שזה מוכר לך, היא תופעה שיש לה הסברים רבים אבל לא בטוחים בדיוק איזהו הנכון. ההסבר הכי מקובל על המדענים הוא שבמרבית המקרים שקורה דה ז´ה וו האדם שחווה למעשה נרדם לחלקיק שנייה ועבר על הפעולות שעשה במעיין חלום, כך שהוא מקבל רושם שהוא חלם על הדבר לפני שהוא קרה. יש לי הרגשה שזה יצא לא ברור. ניתן דוגמה: פלוני מטייל ברחוב ומביט בהיסח דעת באוטובוס חולף. המוח שלו עושה לחלקיק שנייה ריווינד ומריץ את התמונה מחדש במעיין חלום לא מודע. פלוני מביט בתדהמה באוטובוס ומרגיש שהוא בטוח שהוא חלם מתישהו על האוטובוס הספציפי הזה. הסבר אחר שגם מקובל הוא שבמהלך מספר החלומות שחולמים בלילה, במהלך ימים שבועות חודשים ושנים, אנחנו אוספים אוסף עצום של חוויות שקרו בחלום. ייתכן צירוף מקרים שמשהו שאנחנו עושים, עשינו גם באיזה חלום ואז אנחנו נזכרים בזה וזה דה ז´ה וו. ההסבר שאני מאמין בו הוא שבחלק מהחלומות הדעת שלנו, שבמילא לא צמודה יותר מדי לכרונולוגיית הזמן בעת חלום, נוטשת את המבנה המקובל של הזמן ומצציצה בהתרחשות שיכולה לקרות. תקראו לזה חלום נבואי, אם תרצו. אם השתלשלות העניינים מביאה לבסוף להתרחשות שצפינו בה בחלום, יש דה ז´ה וו. אם אני לא טועה יש גם הסבר שנוגע לגלגול חיים קודמים, אבל אני לא מכיר אותו. מקווה שעזרתי Blackice

o.h

New member
מה שאמרת על זה שהמחשבה עוזבת את

הגוף, אז אני שמעתי משהו כזה. שהאינדיאנים מאמינים שהנשמה מטיילת במישור אחר בזמן שאתה ישן. ואסור לשנות שום דבר בגוף (לצבוע אותו, לקצוץ את השער, דברים כאלה) כי אחרת הנשמה לא תזהה את הגוף....... אקיצר, אני אלך עם התאוריה על החלום של השניה, נראה לי הכי הגיוני. או<פ>יר

נראה לי שאני אלך עם השיטה

הראשונה. כי תמיד כשיש לי דה ז´ה וו אני מרגיש שאני באמת נרדם לשניה... s@me @ne

Marty McFly

New member
אתה טועה...

דה ז´ה וו זה בעיה במאטריקס, כשהרובוטים משנים משהו.

o.h

New member
לא. אתה טועה!

0במאטריקס קיאנו ריבס רואה חתול שחור הולך, (או שהחתול יושב ואז הוא רץ- אני לא זוכרת) ואז הוא רואה עוד חתול שחור עושה בדיוק אותו דבר. אז הוא חושב שהוא חווה דה ז´ה וו, אבל זה בעצם היה הרובוטים ששינו את היציאות ואז אותו דבר קרה עוד פעם כי במאטריקס העולם שלנו הוא לא אמיתי, והוא כאילו מציאות וירטואלית ואין לי כח להמשיך את ההסבר. או<פ>יר שחולה על קיאנו.

Marty McFly

New member
תמיד כל כך קיוויתי שיהיה

לי חלום שקוף, כמו שאמרתם. כאילו, שאני יודע שאני חולם, ולא נמצא במציאות. זה יכול להיות הדבר הכי טוב שיש - להיות כאילו במימד שלך, שאתה יכול לעשות בו כל מה שאתה רוצה כי הכל שייך לך, הכל בראש שלך. אז אני עדיין מקווה. דניאל, שמקווה.

Asafpotter

New member
לי היה חלום צלול ונגעתי במשהו ..

והרגשתי שזה המזרון שלי..

Marty McFly

New member
טוב, אחרי שדיברנו על חלומות צלולים,

למי פה פעם היה חלום רטוב?? סתם סתם! אל תקחו אישי, זה אני! דניאל, שצוחק.

וואלה?

עכשיו זה מסביר תחלומות שלי ואת אי ההגיוניות בהם לצערי אני לא מפרט עליהם כי אני חושב שחלומות זה הדבר הכי פרטי בעולם.... ואסור לדבר עליהם

רחלי!

New member
מכירה

גם אני הייתי באתר ההוא שפנטר המליץ עליו לפני 100 שנה...(ושמרתי את כולו במחשב וגם אחת מהתוכנות שם וקראתי מיליארד פעמים וסימנתי על היד לעשות בדיקות מציאות) והיו לי שלוש חלומות צלולים כבר: 1.שבא לי בהפתעה אבל הייתי צריכה בדיוק ללכת לביצפר (*עושה פרצוף זועם*) אז שכחתי כמעט הכל 2.שבא לי בשבת אז רשמתי אותו ואני זוכרת הכל וזו הייתה חוויה פשוט מדהימה ואני מנסה עכשיו בחופש לחזור עליה
3.אחד שחלמתי כשניסיתי אבל התעצלתי ולא רשמתי אותו ושכחתי כמעט הכל אבל בעיקרון בחופשים וחופשות אני רושמת חלומות ואני עושה המון בדיקות מציאות ומקווה לטוב
רחלי

LuNaTiC

New member
I HAVE A DREAM!

והוא לא מעניין אף אחד... אני, בגילי המתקדם באמצע, איבדתי את התקווה לקבל את ינשוף חביב בגיל 11... אבל עדיין לא איבדתי את התקווה!!! כי אני עוד לא בת 16.. אז עומדות בפניי שתי אפשרויות..: או שיודיעו לי בגיל 16 שאני מכשפה סטייל סברינה.. שזה גם, קול ביותר!!!!! או ש.. וזה הכי טוב.. פתאום יתחילו להסתובב סביבי כל מיני יצורים מוזרים, ואז הם יתקיפו אותי.. ואיכשהו אני אצליח להתגבר עליהם! ואז.. אמ.. מישהו מבוגר ולא צפוי יגיע לקיבוץ.. והוא יגיד לי שהוא הצופה שלי.. ושאני היא.. כן, כן, the chosen one!!!! כי אתם יודעים, אין אוורי ג´נריישן דר´ס אה צ´וזן וואן.. שי אלון וויל סטאנד אגאינסט דה וומפיירס, דמונס אנד דה פורסס אוף דארקנס.. שי איז דה סלאייר!! טה נה נה נהה *הפתיחה של באפי* וכן, יתגלה שקיבוץ כפר החורש הוא פי השאול, וש.. אמ.. יש איזה מאסטר חמוד של ערפדים ואני אבעט בכווולם ואז אנעץ בהם את היתד שלי, שהכנתי זה מכבר!!! ואז אני אמות, וזאנדר יחיה אותי, ואז תהיה עוד קוטלת, ואז היא תמות, ואז תהיה עוד קוטלת, והיא תהיה רשעית, ואז לחברה הכי טובה שלי יהיה חבר שהוא איש זאב והוא נורא חמוד.. מדובר בסת´ גרין.. ובגלל שהוא כזה מתוקי אני אגנוב לה אותו.. ו.. אמ.. ככה אאבד את החברים לאט לאט.. לאחר שאני אמאס באוז, אני אלך לאהובי הנצחי ושמו.. ספיייייק.. הוא הערפד הכי שווה והוא כל כך.. דראקואי, יו נואו.. ו.. אמ.. דייייי אני אפסיק עכשיו עם האופטופיקיות הנוראית הזאת!!! ועם הפנטזיות המוזרות שלי.. -ענבל & ספייק-

o.h

New member
I have a dream too!

כן אני (באמת) ביקרתי את הוגוורטס רק בחלומות, למרות שבאחד מהם זה לא היה טירה וזה נראה יותר כמו הבצפר שלי והיה שם מכוניות מתנגשות (?!?!) ועכשיו כשאני חושבת על זה... כל המקום נראה כמו לונהפראק, וגם הארי היה שם. *מה? למה אתם מסתקלים עלי ככה?* טוב באמת תעזבו אותי, כי אני לא שולטת בחלומות שלי, אני רק משתפת פעולה. ובניגוד למה שרואים ה-
אי אפשר לא לשתף פעולה כי אתה לא מודע לזה שאתה בתוך חלום. ובקשר לבאפי וסברינה, אני אישית מעדיפה את מכושפות. כאילו, את פתאום באמצע החיים מגלה שאת מכשפה, ולא סתם מכשפה, את והאחיות שלך הם המכושפות. וכל הזמן נלחמים בוורלוקים. או<פ>יר

S.tal

New member
מעניין.....

לי היו הרבה חלומות, שבאמצע הייתי מודעת לזה שזה באמת בחלום..., ובחלומות רעים, אמרתי לעצמי בחלום שאני צריכה להתעורר..., וכאילו ראיתי את עצמי מתעוררת, אבל לא הצלחתי לשנות פרטים וכאלה בחלום... ושמתי לב שתמיד אני חולמת חלומות רעים..., אף פעם לא זכרתי חלום טוב..., וזה מזכיר לי..., היום בלילה חלמתי על הפורום! חלמתי שאני קוראת פה הודעות..., זה היה מוזר..., וענבל מוחקת לי הרבה הודעות! וגם חלום שמיני כוכבים מתרסקים על כדור הארץ..., יותר נכון איפה שאני הייתי..., וחלקיק נפל לי על הראש! ושרף לי אותו..., זה היה מפחיד! אבל הצלחתי להתעורר כשרציתי! זה נחמד..., אני יכולה להתעורר כשאני רוצה...

Nagini Potter

New member
גם אני כמעט אף פעם לא חולמת

אבל בכל זאת יש לי איזה שניים שלושה חלומות...... 13 שנה זה הרבה זמן לחלום.... Nagini Potter "מי שלא ילמד מהעבר יחזור על השגיאות שכבר עשו אחרים. מי שילמד - ימצא דרכים חדשות לשגות."

אני רוצה להבהיר משהו:

אין כזה דבר לא לחלום! כל אדם נורמלי (וגם כאלה שלא...) חולם כל לילה! פשוט לא תמיד הוא זוכר את החלום... s@me @ne נ.ב. זה רק אני או שהכוכביות שוב השתגעו

Marty McFly

New member
מישהו משהו צודק מאוד!

יודעים רק על בנאדם אחד בארץ לפחות שלא חולם, וזה בגלל שהוא קיבל כדור של אקדח או משהו כזה לראש, וזה פגע לו באזור שעד אז חשבו שהוא אחראי על המחשבות, ואז הם הבינו שהם צדקו. בקיצר, הבנאדם הזה בא לטכניון ואמר להם שהוא לא חולם. הם היו רגילים לאנשים כאלה שבאים, אבל גם עליו עשו ניסוי עם כל המכשירים האלה ששמו לו על הראש בזמן שהוא ישן. וגילו, שהוא באמת לא חולם. לא היו שינויים בגלי המוח כמו שיש לכל בנאדם אחר בזמן השינה. בעצם, ידוע על עוד בנאדם, ששמו הוא הארי פוטר, אבל זה בגלל קסם שהוטל עליו לאחר לילה מלא תקריות זוועתיות. דניאל, שמסכים עם מישהו משהו.

למעלה