דו קיום בספורט

1950 זה קרוב ל- 100 שנות ציונות

הדיון היה על אמירה מסויימת ועל המצב כאן בימים בהם היא נאמרה, וקיימות מספיק הוכחות לכך שרוב האוכלוסייה הפלסטינית שכביכול ישבה "מאות שנים" בתוך הקו הירוק, הגיעה בעצם ממדינות שכנות ומחלקים אחרים של פלסטינה בערך באותה תקופה בה היהודים החלו להגיע. בתקופות שאת מדברת (ג'עוני וחברים) גורשו ונרצחו גם לא מעט יהודים, מה גם שהשלטונות לא ממש אהדו את היהודים. הסכסוך מעולם לא נפתר בדרך בה נפתרו סכסוכים דומים בעולם - הפלסטינים מעולם לא הודו בתבוסתם וממשיכים להילחם כאילו כלום. במצב כזה אין לצפות מהיהודים להיות פילנטרופים כלפיהם. אין כאן מצב של קורבן ותוקפן, אלא מלחמה מתמדת בין שני עמים על אותו שטח אדמה. בהתחשב בכך - ישראל מתנהגת יפה מאד. המשטר הצבאי הוא בדיוק דוגמא למשהו שחלה עליו התיישנות - הוא בוטל מזמן, והדורות הבאים כבר מזמן לא מתייחסים אליו.

NorthernStar

New member
הפיקוח והתקנות עליהן התבסס הממשל

קיימים עד עצם היום הזה כך שלא הרבה השתנה.

NorthernStar

New member
עכשיו גם "יהודון"?

אכן מכחיש נכבה וגם שואה. אם אלו המונחים שאתה משתמש בהם אין לנו על מה לדבר.

בא לי לכנות עצמי "יהודון"!

יש לך בעייה? נדבקתי ממך בשגעון הסבתות שרק "עברו דירה" לאושויץ.

NorthernStar

New member
כן, יש לי בעיה עם גזענות

יש לי בעיה עם שימוש במילות גנאי, אותן מילים שבאו לתאר את סבתי ובני משפחתה, שרובם גם לא שרדו את אותה שנאה גזענית.

ובכל זאת את מספרת "בדיחות שואה"

כמו הסבתות שלך שעברו דירה לאושויץ, בלי הרכוש. מעניין שכינויי גנאי הם פתאום כזו פרה קדושה אצלך.. אני אומר ועקבי גם לגבייך: Can't beat them - Join them. לכן מעכשיו אני יהודון ציוני וגאה.

NorthernStar

New member
אני לא מספרת "בדיחות שואה"

בניגוד אליך, גזענות היא לא בדיחה. היא עניין רציני, ומבחינתי, אין אדם שראוי להיקרא "נחשל" או בשמות גנאי גזעניים כמו אלה שאתה משתמש בהם. אין לזה הצדקה. רק בושה.

הבנתי שבשבילך כינויים של גנון

הם בבחינת פרה קדושה. אין לי כל כוונה לכבד זאת אלא אם תתחילי לכבד את רגשותיהם של יהודוני הפורום הציוניים. ודרך אגב, נסי לשכנע מישהו אחר שהסיפור על הסבתות בשואה אינו עוד "בדיחת שואה". נהפוך הוא - "בדיחות השואה" שאני מכיר פוגעניות ומקוממות הרבה פחות מזו.

NorthernStar

New member
אתה צריך שיעור ברגישות

או אולי קצת הכנסת מילים כמו "יהודון" לקונטקסט היסטורי.

את עברת אחד כזה?

כי אם כן, כנראה שזו שיטה לא יעילה או לפחות המורה היה גרוע. אם לא - נו, מה הפלא.. רגישות, אגב, מעולם לא חסרה לי - אבל אני מסרב להפנות אותה כלפי מי שחושבים שדמוניזציה מותרת ורצויה רק אם היא נוגעת ל- Nerrative הציוני ו/או הישראלי. בקיצור, חדלי מ"החיזבאללה בסה"כ לקח 2 חיילים" בהתעלם מהעובדות או "המאבק המוצדק וההירואי" בהתייחס לפיגועי טרור ובהתעלם מהכאב שהם יוצרים, ואז, רק אז, אחדול מכינויי הגנון שהם לטעמי לא-ראויים בערך באותה המידה.

NorthernStar

New member
הרגישות ממש נשפכת ממך

"נחשלים" ו"אורינט" אכן מעידים על היותך רגיש. ממש כמו חברך הכהניסט.

masorti

New member
אז מה בדיוק הטיעון?

שהיהודים בירושלים לא עשו ילדים כי לא יהיה להם איפה לגור כשיגדלו? אם לא הבנת, הטענה שלי היתה שהמספרים שלך על 9-15 אלף יהודים בסוף המאה ה-19 בכל א"י הם בלוף, אם רק בירושלים ישבו 50 שנה קודם כ-7000 יהודים. מצידי נסכים שכל צאצאי אותם 7000 יהודים עזבו את העיר והתיישבו במקומות ללא חומה. עדיין סך כל יהודי א"י יישאר זהה.

NorthernStar

New member
הטיעון הוא שאלקודס-ירושלים

היא לא קנה מידה בשל היותה סגורה בתוך חומות.

masorti

New member
נהפוך הוא...

אם אפילו בעיר סגורה בין החומות היו 7000 יהודים 50 שנה לפני הפסבדו-מפקדים שהצגת, צאי ולמדי כמה יהודים היו בסה"כ בא"י בסוף המאה ה-19.

NorthernStar

New member
ממש לא

ירושלים היא יוצאת הדופן בשל החשיבות הדתית שלה ליהודים. אין לנבלוס או ליאפא חשיבות דומה, נכון?

למעלה