דוד ובת שבע

בסג

New member
לא יאמן כמה אתה יכול לטעות ולחשוב שאתה צודק

החכמה הוודאית שהוא מדבר עליה היא אסטרונומיה, לא אסטרולוגיה. לפני שתגיב, קרא את המאמר "אסטרונומיה ואסטרולוגיה במשנת הרמב"ם" של הרב ד"ר דרוד פיקסלר. אני בטוח שתחכים. http://faculty.biu.ac.il/~fixeled/astro.doc אם תקרא את הערך "רציונליזם יהודי בימי הביניים" בוויקיפדיה תחכים עוד קצת. ואם תקרא על הדרך גם את "איסורים מאגיים ביהדות" בוויקיפדיה תחכים אפילו יותר. =0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0=0= "אבל מה שראיתך משתוקק אליו מחכמת הכוכבים והדיבוקים שהיו ושעתידים להיות - כל זה הסר אותה מלבך ונקה דעתך ממנו ורחץ שכלך, כמו שרוחצים הבגדים המטונפים מטינופם. לפי שהם דברים שאין בהם ממש, ואינם אמת אצל החכמים השלמים ואפילו שאינם מאמינים בתורה, כל שכן למקבלי התורה". (רמב"ם, אגרת תימן)

כרימיה

New member
זה שהרמב``ם יצא בחריפות נגד זה

הוא הרי כותב זאת לאנשים טועים ומבולבלים שהסתבכו מזה באמונה ולכן יצא בחריפות נגד זה. אבל ברור שמזל לא היה נקרא מזל אם הוא לא היה מזל, ב. גם אם תראה לי את אחד הראשונים שכותב דבר שסותר את חז``ל זה אומר שהוא טעה אבל ברור שכל מה שחז``ל אמרו זה קודש קדשים ומספיק לי שלפי מה שחז``ל אמרו כפשוטו יש ענין של מזל! יש לדוגמא ברייתא שאומרת על רבי אלעזר שהיה עני מרוד וביקש מהקב``ה שיהפוך את המזל שלו אמר לו הקב``ה רצונך שאני יהפוך את העולם ואברא אותך מחדש ואולי תצא במזל טוב, וזה ברור שלפי חז``ל יש ענין של מזל רק הרמב``ם דחה את דעות החוזים בכוכבים של זמנו.

masorti

New member
"ברור שמזל לא היה נקרא מזל אם הוא לא היה מזל"

ברור גם שזאוס לא היה נקרא זאוס אם הוא לא היה זאוס. גם אם האמת תכה בקודקודך במקבת, עדיין תסרב להבין אותה.

masorti

New member
עיין בדברי בסג ותחכים (לשם שינוי הוא צודק).

נראה לי שאתה סובל מנזק קוגניטיבי הנובע מהצפת המוח במדרשים.

ל- כרימיה הטועה והמטעה

לא אני המצאתי את סיפור בת שבע ולא אני המצאתי את מעשיו של דוד בהיותו ווסל של אכיש הפלשתי לא אני מסרתי את בני ריצפה לגבעונים ואני עוד לא אכלתי מלחם הפנים בטומאה ובשקר אתה יכול כמו כל אחד למצוא תרוצים דימיוניים דברי הבל ושקרים כאוות נפשך אתה יכול לצטת את כל הפרשנים והרבנים מכל הדורות לא תצליח לעולם לשנות את האמת הכתובה בשום תרוץ ובשום דרך כיניתה אותי אפיקורס ועשיו כינוים כאלה מאישיות כמוך הם בעני כמחמאות

אפשר לדעת מה הקשר לשנאה?

קוראים את התנ"ך כמו שהוא, שחור על גבי לבן, לעומתך שעיניך סומות ואתה עיוור ועל כך אני מרחמת עליך - שוב.

כרימיה

New member
קבלו הוכחה חותכת

שהיא לא היתה אשת איש כי אם כן איך הקב``ה קיבל את תשובת דוד? והרי זה כטובל ושרץ בידו! משום שהאשת איש נשארה אצל דוד, על כורחך שהיא לא היתה אשת איש!!!

יש גם הוכחה שהלורד וולדמורט לא ידע לעוף?

כאן זה פורום תנ"ך , לא פורום קבלו ללא עוררין את הפרשנות התלמודית. או שאני טועה?

pembencipolisi

New member
התנ"ך לא מסתיר את מה שכותביו רצו לחשוף

למה פנה הנביא אל דוד באמצעות "משל כבשת הרש" ? כי המלך דוד הואשם בחטאים... למה נענש דוד המלך "לא תסור חרב..." ? כי אשמותיו פורטו הכתובים שלקח את אשת אוריה החתי לו לאשה "ואותו הרגת בחרב בני עמון" גם בספר מלכים א פרק טו נזכר (פסוק ה) זמן רב אחרי מות דוד המלך : "אשר עשה דוד את-הישר, בעיני יהוה; ולא-סר מכל אשר-צוהו, כל ימי חייו--רק, בדבר אוריה החתי. " מה לעשות , המלך הדגול , הלוחם , כובש סוריה , משורר התהלים , הפקיר חיל למות בהוראה מפורשת (שמואל ב פרק יא פסוק יד) "ויהי בבקר, ויכתב דוד ספר אל-יואב; וישלח, ביד אוריה. טו ויכתב בספר, לאמר: הבו את-אוריה, אל-מול פני המלחמה החזקה, ושבתם מאחריו, ונכה ומת." התנ"ך לא מסתיר דברים אלו רק רבני התלמוד ,לא היה נראה להם דבר זה והחלו לתרץ את האמת : "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה" (שבת נו.) כמה עורכי דין היו לדוד המלך יותר מ 1000 שנה לאחר מותו...

ומה רע בזה?

סיפורי דוד במקרא, הפרשנות התלמודית, הספרות והשירה שנכתבה עליו, האגדה המאוחרת, הפרשנויות הפסיכולוגיות, כולם חלק ממארג אחד מרתק של המסורת היהודית. הנסיונות לפסול פרשנות כזו או אחרת בשם ההלכה או האל או ההגיון המדעי או הממצאים הארכיאולוגיים הם מגוחכים לדעתי. לא מדובר כאן בסיפור היסטורי אלא ברצף של אגדות ומסורות, רצף מרתק ומעורר מחשבה. העובדה שהתנ"ך מוצא פסול כה חמור באבי שושלת בית דוד היא בעיני חשובה ומרתקת ביותר

pembencipolisi

New member
"העובדה שהתנ"ך מוצא פסול כה חמור באבי שושלת

בית דוד היא בעיני חשובה ומרתקת ביותר " אין פסול בענין , לכן כתבתי שהתנ"ך לא מסתיר. דרך אגב , ישנן שתי כתובות המוכיחות ש"בית דוד" אכן היה קים בשם זה : כתובת "בית דוד", שנמצאה בדן מיחסת למלך ארמי שטוען שהרג מלך מבית דוד. כתובת נוספת המזכירה את "בית דוד" נמצאה במדבא (מידבא) בירדן , וענינה זהה לקודמת.

נכון, אבל זה לא משנה

דוד מלך ישראל חי וקיים\ לא משום שדמותו ההיסטורית היתה כזו או אחרת, לא משום שהתנ"ך נכון כפשוטו או כפרשנותו באגדה כזו או אחרת\ אלא משום שזה הספר שעיצב את עפ ישראל, ובמידה לא מעטה את התרבות המערבית כולה

pembencipolisi

New member
אי אפשר לאשר או לשלול את התנ"ך כיחידה אחת

מצד אחד הוא מלא סתירות. מצד אחר - אם ינסה מישהו לשלול את כולו , יאלץ להמציא גרסה חדשה להיסטריה העתיקה של ארץ ישראל ושכנותיה , ולכך לא יהיו לו די ממצאים. למשל: כמו שאי אפשר להוכיח שהיה איש בשם "נח" אי אפשר לשלול את הטעניה שהיה אדם בשם "נח" אבל ספור המבול נראה כמו של מקור שומרי קדום יותר "עלילת גלגמש". נוסף לכך אי אפשר "להוכיח" שהיה אברהם אלא אם נקבל את הטענה התנ"כית שאותו אברהם קבור במערת המכפלה בחברון. מצד שני אי אפשר לשלול שהיה אברהם. אין מקור סותר שאומר שאברהם התנ"כי לא היה קים. מעבר לזה ספור חטא אדם וחוה הוא מיתולוגיה. נזכר שם נחש שדבר אל חוה. נחש מדבר ? לא נשמע מחוץ לתנ"ך דבר שכזה. ענין אחר שאי אפשר להוכיחו או לשלול אותו הוא מסע בני ישראל במשך 40 שנה מיציאת מצרים. אין בחצי האי סיני ולא בסביבתו , שום ממצא ארכיאולוגי המוכיח שלפני 3300 שנה נדדו שם 600000 גברים עם משפחותיהם. מצד שני אי אפשר לשלול לגמרי אפשרות שצבור כלשהו עבר שם. תמיד היה קשר בין מצרים לארץ ישראל דרך סיני.

לא יבא עמוני ומואבי בקהל ה' גם דור עשירי חוץ

התנך אינו מסתיר את האמת הקשה על אותו ווסל פלשתי שהשטלת על המלוכה בישראל מי שסילף את הכתוב ועיוות את האמת על דוד הם הפרשנים שתעו ונפלו בפך התעתוע המדהים של ספרי שמו אל פרשנים ורבנים שפירשו ותירצו תרוצים מהירהוורי ליבם התקדשו במשך הזמן וכך גוזמא על גוזמא כזב אחד על משנהו תילי תילים של תרוצים נעשו לאמת דתית שאסור להכחישה האמת על דוד כתובה בטקסט צריך רק לקרא בראש צלול והיא שונה ממה שאת למדת

כרימיה

New member
תשובה

קודם כל נקדים ונאמר שדוד המלך זי"ע לל חטא באשת איש! משום שבעלה של בת שבע אוריה החיתי יצא למלחמה וחז"ל לומדים מהכתובים שכל היוצא למלחמת בית דוד גט כריתות כותב לאשתו|סלינק| שאם ימות במלחמה לא תזקק ליבם וכו' אז יוצא שהיא לא היתה אשת איש! ולגבי עצם הדבר כפי המתואר במסת סנהדרין דוד אמר לקב"ה למה אומרים אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב ולא אלוקי דוד ענה לו הקב"ה אותם אני ניסיתי והם עמדו בנסיון ואתה לא. אז דוד ביקש שהקב"ה יביא גם אותו לנסיון אמר לו הקב"ה להם לא הודעתי מה הוא הנסיון לך אני מודיע שזה יהיה בדבר ערוה אז דוד המלך עשה את תשמיש המיטה ביום כדי שלא יבוא להרהור בלילה אומרים חז"ל שנתעלמה ממנו הלכה אבר קטן יש באדם מרעיבו שבע משביעו רעב ועל כן דוד המלך שהשביעו נכשל בו. בת שבע חפפה את ראשה והסתיר אותה "כוורת" בלשון חז"ל (כנראה הכוונה לחלון) השטן נתלבש כציפור דוד ירה בו חץ ונשבר החלון שהסתיר את בת שבע ודוד ראה אותה והתאוה לה חז"ל אומרים ראויה היתה בת שבע לדוד מששת ימי בראשית אלא שהיה לו לאחר עד שאוריה ימות. (האריז"ל אמר שבת שבע היא בת שוע ודוד היה ניצוץ מיהודה אז הי היתה צריכה יהנשא לו כדי לתקן, לא נכנס לזה) אגב לגבי אוריה החיתי נאמר באותו פסוק כשנתן הנביא הוכיח את דוד המלך שהוא הרג אותו בפעם שניה נאמר אותו הרגת בחרב בני עמון מפרשים חז"ל מה חרב בני עמון אין אתה נענש עליו אף אוריה החיתי אין אתה נענש עליו כי הוא חייב מיתה מדין מורד במלכות כי כפי שכתוב כשדוד המלך אמר לו לרדת לביתו (כדי שלא יחשבו שהיא התעברה מדוד) אמר לו אוריה שאיך הוא ירד "ואדוני יואב וכל עבדי המלך"נלחמים אז הוא מורד בזה שאמר בפני המלך ואדוני יואב שהוא קרא לו אדון בפני המלך! וגם שהוא לבסוף לא ירד כפי שדוד ציוה עליו.

כשם שנענש על חרב בני עמון

שנתעלמה ממנו הלכה ``לא תדרוש שלומם וטובתם`` וכן ``לא תתגר בם מלחמה`` שנמנו בשכחת הלאוין לדעת הרמבן, כן נענש על רצח אוריה החתי. ``וחרב לא תסור מביתו עד עולם``

כרימיה

New member
תראו איך אני דוחה את המין הזה

מה אתה אומר הוא נענש בחרב על זה שהרג את אוריה? הרי כתוב מפורש למה נענש: ועתה לא תסור חרב מביתך עד עולם עקב כי בזתני ותקח את אשת אוריה החתי להיות לך לאשה`` לא כתוב עקב שהרגת את אוריה החיתי, משום שהוא היה חייב מיתה מדין מורד במלכות

BelaMirela

New member
היכן נזכר בתנ"ך שמרד אוריה החתי במלכות ?

"ועתה לא תסור חרב מביתך עד עולם עקב כי בזתני ותקח את אשת אוריה החתי להיות לך לאשה" ואם הואשם דוד המלך בנאוף , האם עסקו הפרשנים בשאלה מדוע עונשו ב"ועתה לא תסור חרב מביתך עד עולם" ולא באמצעי אחר ?וחוץ מזה האחריות למות אוריה החתי הוטלה גם היא על דוד למרות שנהרג אוריה החתי בקרב נגד העמונים , ככתוב "ואותו הרגת בחרב בני עמון" בהמשך אותו פסוק בספר שמואל ב' פרק י"ב.

למעלה