טוב, אז ככה...
בנוגע למסגרת חברתית - אפשר לומר שאת צודקת. אני אישית לא מחפש מסגרת שכולם בה מוגדרים גאונים או מחוננים, ומסתדר היטב גם בין אנשים רגילים. אלא מה - לעתים אני מרגיש שלא ממש מבינים אותי, שדברים שאני לוקח כמובנים מאליו ולא מזכיר, אינם ידועים לצד השני. ולכן, חברה של אנשים מחוננים ש"מדברים בשפה שלך" יכולה קצת לעזור כאן. עובדה היא שגם החברה שלי כזאת. היא פשוט היחידה שיכולה להבין מה אני אומר ולמה אני מתכוון, גם בלי שאני אחשוב איך לנסח את זה טוב ומובן יותר. סוג של טלפתיה... לגבי האינטליגנציה - קודם כל, זה שנולדים עם IQ גבוה זו רק ההתחלה. IQ יכול להשתנות במהלך החיים - אם כלפי מטה, כתוצאה מהזנחה למשל (ילד שחסרים לו משחקים, שלא מוציאים אותו לטיול, שלא מתקשרים איתו), ואם כלפי מעלה - על-ידי הרחבת אופקים, קריאה, פיתוח מיומנויות שונות וכו'. לכן, המטרה שלנו כארגון היא גם לדאוג לכך שאצל אלה שנולדים עם IQ גבוה, הוא לא יירד (למשל טיפוח ילדים מחוננים משכבות מצוקה), וגם לאפשר לאנשים אחרים להרחיב אופקים בזכות הידע שיש לנו להציע. ולגבי שימוש ביכולות החשיבה הגבוהות - טוב, זה החלק הכי קשה, לדעתי. בארץ יש נטיה לא להקשיב לאנשים חכמים. יפה נאמר, ש"עצת אחיטופל" הייתה בעצם עצה די חכמה, והבעיות התחילו כשלא הקשיבו למה שהיה לו לומר. כך גם היום (ואני מרגיש את זה) - אין תקווה לאנשים שמדברים לעניין, אלא רק לאלה שצועקים סיסמאות פופוליסטיות. אז אנחנו מציעים דרך אחרת, שבה עובד השכל הישר, ולא רק החלק של המוח האחראי על הוצאת שטויות מהפה. אנחנו מתכוונים לפרסם גילויי דעת בנושאים שונים, במטרה להשפיע כך על מוסדות השלטון, בתקווה שהדבר יעזור. מקווה שסיפקתי את סקרנותך, ואם יש לך שאלות נוספות - אשמח לענות.