דברים על דיוקם

אסף2

New member
התמודדות

עם החיים לדעתך זה למות? נכון אני לא סוחר סמים ואפילו לא עבריין (מה שדי מסביר את המינוס בבנק
). אבל יש לי בגרות ושירות צבאי מאחורי. אפילו פסיכומטרי ובתקווה בקרוב גם כסף ללימודים (עובדים קשה אין מה לעשות). לגבי אנשים שדורכים לי על הכבוד? אני לא רואה כאלו. אני כבר מזמן לא מחפש אנשים שצריכים לדרוך עלי כדי להרגיש טוב יותר. תאמין לי עדיף לקבל כבוד ממישהו שיש מה לכבד אצלו מאשר מכל ערס צעצוע. ולגבי המצבה שלך, היית פעם בבית קברות? תאמין לי המתים לא מחליפים מי יותר נחשב בעיני החיים והאמת? גם החיים לא בדיוק מסתכלים על מצבות יותר ממה שהם צריכים...

חשבת אולי, זהאפשרות השניה היא -

שלא תהיה מצבה??? ואולי תהיה קצת הערכה למישהו ש"כבש את יצרו"?

שתקתי עד עכשיו, אבל זה כבר מגוחך

מתי בפעם האחרונה עברת ליד מצבה ואמרת "וואו, איזה אדם גדול נקבר כאן"? מתי בפעם האחרונה עברת ליד מצבה וצחקת ממי שהיה קבור שם? אתה תופס את שהשטויות שמקלדתך פולטת? הרשה לי להגיב למשפט מתוך הודעתך - >אם בחרת לא להתמודד עם הבעיות שלך, ולתת לאנשים לדרוך לך על הכבוד הסבר בבקשה את הקשר בין תחילת המשפט לסופו? האם אדם המוחל על כבודו בהכרח בוחר שלא להתמודד עם בעיות? או אולי (רק אולי, סיכוי זעיר שכזה, אפילו לא מציאותי מדי, אבל קיים) במקום לברוח מהמציאות הוא מתמודד עימה, מקבל את זה שבגדול ליקום לא אכפת מבני אדם וממנו אישית, life ain´t fair, החיים זה מה שאתה יוצר מהם, לא מה שאחרים חושבים עליך? דוגמיות לא חסר - האם יש כבוד בהלשנה על עבריין למשטרה? ואם כיוון שלא הלשנת אותו עבריין גורם למותם של אנשים חפים מפשע - האם מותם של האנשים הללו מאדיר את כבודך? אולי דוגמא מציאותית יותר תעזור - אתה הולך על פסי הרכבת. אתה מכיר את נהג הקטר - זה חנון קטן ומושתן שלא שווה יריקה, שאתה תפנה לו את הדרך???? מה פתאום??? אני מניח שבשביל הכבוד עדיף לך להשאר על הפסים ולהוכיח מי יצא הגבר - שהחנון יזוז הצידה וייתן לכבודו לעבור... נו באמת.

NEWBE

New member
לפני חודש...

עברתי ליד המצבה של סבי ז"ל, ונזכרתי בכול הסיפורים שסיפרו לי אחרי מותו, שהוא היה אדם דגול שכבודו היה חשוב לו נורא, הוא היה גר בשכונה עבריינית נורא (כדי לא לשים סטיגמות אני לא אציין את שם השכונה), אך תמיד קיבל כבוד, ובלי שום צורך להיות עבריין וכו´(תבינו כולכם אין צורך להיות עבריין, יש צורך לשמור על הכבוד...), וזה מכעיס אותי שאת פשוט מכריחה אותי לתת לך כזו דוגמא. תפסיקי לחיות בסרטים שאני יעמוד על פסי רכבת ואחכה לדריסה של מישהו, המרחק בין שמירה על כבוד ובין טיפשות הוא רחוק נורא.. (אולי חשבת שאני טיפש משום מה, אז תתפלאי שוב, אובחנתי כמחונן, אני כרגע עם ממוצע של 82 בלימודים, הולך ל5 יחידות ב4 מגמות, הוזמנתי ל3 קיטנות לימוד בחופש ולא הלכתי, וכול הדפוס הזה שמי שקורא אותו שואל מה הקשר בין אחד כזה לאחד ששומר על כבודו עד מוות, אז שוב אני אסביר החיים אינם שחור ולבן, אני פעם הלכתי בדרכם, 7 שנים מחורבנות חשבתי גם אני ככה, עד שקלטתי, שאולי הדרך הזאת העתיד יותר בהיר באופק, אך הדרך עצמה אינה נעימה להליכה, אז לקחתי סיכון, ועכשיו הדרך טובה, ועתיד עדיין בהיר...

לא. המרחק בין שמירה על הכבוד וטפשות

הוא דמיוני בלבד. שמירה על הכבוד (מושג ערטילאי וחסר ערך בפני עצמו) הוא טפשות, כשהוא בא על חשבון כל דבר אחר. אין סתירה בין מחוננות (או אבחון ככזה) וטפשות. השניים לא סותרים זה את זה. בני האדם נחנו ביכולת (המדהימה?) להחזיק בשתי דעות (או יותר) סותרות בו זמנית, בלי לחוות כל אי נוחות. ככה המוח האנושי בנוי. אתה יכול להצליח במבחנים מכאן עד הודעה חדשה, לנצח במשחקי שח על ימין ועל שמאל, לפתור משוואות דיפרנציאליות חלקיות תוך כדי עמידת הראש, ועדיין להאמין שבתוך הטלוויזיה שלך יש אנשים קטנים*. אף מחקר פסיכולוגי/קוגניטיבי שאני מכיר לא הוכיח שאחד מבטל את קיום השני. להדרס ע"י רכבת זו רק לקיחת מה שאתה אמרת לשלב הלוגי הבא. אין זה טפשי יותר מהגררות (או ייזום) קטטות על דברים של מה בכך. או חכם יותר. או אציל יותר. אם תצליח להסביר לי את ההבדל העקרוני בין דוגמת הרכבת לטענותיך על כבוד, תוכיח לי את התבונה שאתה כה מתגאה בה. * יש אנשים מבריקים המנהלים את כל חייהם על סמך זריקת קוביה. הסתמכות מוחלטת על מזל בכל החלטה (שולית כגורלית) בחברה שלנו אינה מקובלת כסימן לחוכמה. עם זאת במבחני אינטליגנציה אנשים אלו השיגו ציונים גבוהים. * לפני מספר שנים נערך מחקר על אנשים שהשיגו את התוצאות הגבוהות ביותר במבחני איי קיו ודומיהם. 15 שנים אחרי התוצאות המדהימות נבדק מה השיגו אותם אנשים בחייהם. התברר שלא הושג דבר - היו אלו אנשים בינוניים לחלוטין (וללא יוצא מן הכלל) שלא השיגו שום דבר ראוי לציון, ולא נהלו אורח חיים שונה בשום צורה מזה של שכניהם שהשיגו ציונים "רגילים" במבחנים. המחקר קבע חד משמעית שכל יכולתם של אותם אנשים התבטאה במעבר מבחני משכל בציונים גבוהים במיוחד. לא הייתה לכך כל השלכה על חייהם.

gafni

New member
דלית אני לא בטוח שאתה עומד על

הסמנטיקה החדשה שמפתח ניובי : לא חולקים לו כבוד ולכן חולקים על כבודו. משליכים עליו תירס ולכן מתריסים כלפיו. כפי הנראה הוא הוכרז כמחונן ולכן עליו להלחם כדי שלא יחשב לחנון.

סתם הערה לגבי הניסוי עם המחוננים

בלי שום קשר לאיוולת התירסית, גם אני קראתי קצת בתחום של חינוך מחוננים, והמסקנות היו די דומות למה שדלית פירסם כאן - זה לא שכל האנשים חיו את חייהם בצורה בינונית, אלא שאחוז האנשים שעשו או הגיעו לדברים יוצאי דופן היה זהה ל"שאר" האכלוסיה. מה שכן, באופן יחסי, היה ריכוז גדול יותר של בעלי מקצועות חופשיים, וכו´. ואני חושב שזה הכי הרבה איסטרא בלאגינה קיש קיש קארי שראיתי בחיי, הדיון על כבודו של קורליטו-מהדרום. האפור

gafni

New member
צודק ,ניובי לקח אותי לפחות לטיול

אבל היה כיף. לגבי מחוננים אני חושב שה"מחוננות" ניגע יותר לתקופת הילדות ,המחוננים סובלים בכיתות הרילות כי הם משתעממים וההבדל בין האינטלקטל בגרות הנפשית גורם לבעיות חברתיות וכו. אני מסכים שאין בכך אינדיקציה או אף ערבויות לעתיד. עצם הבעלות שלך על כלי אין משמעותה שאכן תשתמש בו.

ניובי, אולי כדאי שתנסה להבחין בין

כבוד לבין הערכה. יש הבדל תהומי בין השניים (בעיקר לסוג הכבוד שאתה מדבר עליו). לקבל הערכה של בני אדם, זה דבר הרבה יותר קשה ומשהו שצריך לעמול עליו רבות, מאשר לקבל כבוד של אנשים (שמה שמניע אותם זה קודים ותפיסת חיים שגויה, או פחד).

fa jing

New member
ל NEWBE

שלום לך וברוך הבא לפורום..... רק רציתי לדעת בן כמה אתה? 16? חנן טינג´ין סין

NEWBE

New member
15 וקצת

גוטמן, מאיפה אתה חושב שאתה מכיר אותי ?

NEWBE

New member
אף פעם...

לא הצלחתי לעדכן את הכרטיס שלי... נרשמתי בכלל ב"גופ" מבקשים שם רק שם ושם משתמש לא יודע למה ...

fa jing

New member
נו אז על מה הוויכוח...? זה יעבור לך

עוד כמה שנים....חלק מאיתנו גם היו כמוך בני 15 וקצת..... ומכות וכבוד היו באופנה ....תאמין לי זה עובר ואז.....מגיע הקטע של הבנות..... תאמין לי תהנה יותר מהפרק של הבנות בחייך!!!!
חנן טינג´ין סין

NEWBE

New member
תתעורר

הקטע של הבנות אצלי כבר הגיע מזמן... אם אצלך זה הגיע כול כך מאוחר , לא נורא, כנראה יש סיבה...

fa jing

New member
../images/Emo6.gif

זה היה טוב.... נו אז אחרי הכל יש לי מה ללמוד ממך....... חנן טינג´ין סין

אז בוא ואני אסביר לך:

לבחור הזה לא ישאר שום כבוד אחרי שהוותיקים בכלא יגמרו איתו. קפיש?

NEWBE

New member
אין ספק...

לכן אני לא אתן לעצמי להכנס לכלא, אני אחדש לך משהו ולכולם פה , אתם יודעים כמה אחוזים מתקריות הדקירות בשנה נמצאו האשמים ? 27% !!! כן כן, ולמה ? כי ברוב אירועי הדקירות, אלו אנשים שאינם מכירים את הדוקר קטטות כאלו לרוב קורות בין אנשים שנפגשים במקריות ורבים על משהו, וגם אם יצא לי להכנס לכלא, תמיד אפשר להתאבד. (אני לא אחיה בסרטים ואגיד שאפשר לברוח דרך הגדר של השער המזרחי וכו´) אני לא יהיה טיפש ואדקור מישהו שמכיר אותי, אני יאכיל אותו מכות, תאמינו לי, כבר סגרתי כמה חשבונות, והאכלתי הרבה אנשים מכות, אבל... אף פעם לא מרצון... אני לא תמיד רוצה לריב, אבל כשמישהו חולק לך על הכבוד, זה לא רוצה, זה חייב, ככה זה, החזק שורד, תלחם או תברח, החיים לא השאירו לנו הרבה אופציות. ועכשיו אתם בטח שואלים, מה אם הוא יותר חזק, גם תאכיל אותו מכות ? התשובה היא לא, אני יאכל מכות, אבל זה שלא ברחתי ישאיר את הכבוד שלי במקומו, וחשבונות תמיד אפשר לסגור אחרי זה, כשיש הזדמנות שלך יש יתרון עליו (אני בטוח שאתם לא צריכים הסבר...) ועכשיו עוד שאלה שבטח תשאלו מה זה בשבילי חליקה על הכבוד בשבילי ? בשבילי זה כול דבר שעושים נגדי אפילו אם מישהו נוגע לי בשאריות תירס של הפיצה שאני בדיוק אוכל (תתפלאו זה גם קרה...)

gafni

New member
אני לא בטוח שהמונח "לחלוק כבוד"

מבטא את הכוונה שאתה מייחס לו ,אבל העיברית היא שפה חיה ואנח הולך ומתבגר אז... אני מקווה שאינך יכול לקרוא מחשבות ,אחרת מרבית חברי הפורום מועמדים לדקירה\חיבוט רציני מידיך. האם אינך חושש שכל אותם אנשים ש"אכלו" מידיך מכות יתאחדו יום אחד וייצרו מצב שבו יש להם יתרון עליך ? האם טתה מודע לכך שמערכת שיקולים דומה גורמת לתופעת המחבלים המתאבדים ? כבוד אינה תכונה הנובעת מנכונותך להרביץ או לחטוף מכות ,הדבר היחידי שניתן ללמוד על אדם הממהר להכנס לעימות אלים הוא מידת חוסר הביטחון העצמי שלו.איני יודע באיזו דרך נפתלת בחרת לפרש נגיעה בשאריות התירס שאכלת כ"מעשה נגדך" אבל באותה מידה "זכותך" לתקוף אנשין על כך שבנושמם הם צורכים את האויר "שלך". אתה כותב בפורום הלא נכון.

למעלה