דברים על דיוקם

אגו וכבוד

אחד הדברים שאנו לומדים דרך האימונים, זה למטרל את האגו והכבוד העצמי ולחשוב מתוך שיקול דעת וחשיבה נכונה והגיונית. לוקח הרבה מאוד זמן, להבין שכבוד זה לא משהו שעדיף להפסיד בשבילו דברים אחרים חיוניים כ"כ (כמו לאבד את החופש או את החיים). אנחנו לא חיים באיזה סרט סמוראי, שם הכבוד הוא ערך עליון, ומי שכשל במשהו מסוים, מעדיף לקפח את חייו מאשר לחיות עם אות קלון. אני לא בא להטיף מוסר, וגם לי יש הרבה מה ללמוד בתחום הזה בחיים, אבל אני מניח שהדברים מקבלים גוון שונה ככל שמתבגרים.

toranga

New member
סלבו אני מבסוט ממך.

ככול שאני נמצא יותר בפורם זה אני רואה שאתה כניראה היחידי שמבין את המשמעות של האומנות.

NEWBE

New member
תתפלא...

אם החיים הם דרך סלולה, אני הלכתי דרך ההרים...

ההבדל רק -

שבסוף המסע, לך לא יהיה כוטח לזוז, בעוד שלאחרים תהיה יכולת לרוץ...

NEWBE

New member
אתה שוכח...

שלא אני בחרתי את הדרך, אני נולדתי אליה...

לא מסכים../images/Emo70.gif

מה זאת אומרת "נולדתי אליה"? נולדת וגדלת בתוך בית סוהר? ההורים שלך סוחרי סמים? אני וודאי שלא! וגם אם נולדת לדרך הזו - אני מכיר הרבה סיפורים (גם ממקור ראשון) על אנשים שהיו עמוק בתוך מעגלי פשע ואלימות - הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך - ויצאו מזה. הצורה שאנחנו מכתיבים לעצמנו את החיים (ואת הדרך) - היא, היא הקובעת!

NEWBE

New member
תיזהר !!

תדבר על ההורים שלי עוד פעם אחת ככה, ואתה פותח איתי מלחמה. אני נולדתי בעיר שתושביה מהווים שבעים אחוז מבתי הכלא בישראל (אני לא אזכיר שמות) ואחר כך עברתי למקום אפילו יותר עברייני אם לא הייתי הולך בדרך שלי לא הייתי שורד (לא במונחים שאתה מכיר...)

../images/Emo52.gif אם פגעתי שלא במתכוון

ניובי, לא התכוונתי חלילה לדבר על הוריך. אתה אמרת שנולדת לתוך זה, ומה שהתכוונתי להגיד, שלא נקבע לך גורל כזה, כי הדברים לא חמורים עד כדי כך.

ועוד משהו

תפסיק להתנשא!! אז מה אם אתה חי בעיר שרובה בכלא, האם יש הצדקה להתנהגות אלימה? אם אתה חושב שכולם פה גדלו בשכונות שנופת צופים נשפך מהם - אז אתה טועה! אני גר בעיר שהיא לא פחות גרועה משלך, ואני עדיין לא חי "חיי כבוד", מה שמניע אותי זה לא מה יגידו עלי, ואיך יהללו אותי אחרי מותי...

NEWBE

New member
בעיה שלך !

אתה שקורא לכול אחד שאכפת לו מהכבוד שלו "ערס" קורא לי מתנשא ?! אני יודע בדיוק מה זה "ערסים", ותתפלא כמה מהחברים הפחות טובים שלי הם "ערסים" , אולי הם כאלה בהתנהגות, אך יש להם אופי טוב, וצריך רק להכיר אותם, אך אתה בתור אליטה, בחיים לא תתחבר אליו, למה ? כי בעיניך הוא "ערס". אז בפעם ה7 תתפלא !! בין השאר יש לי המון חברים שאכפת להם מכבודם בדיוק כמוני, והם לא "ערסים" ויש לי גם חברים שלא אכפת להם מכבודם. ותמיד אנחנו מגנים עליהם, עוד לפני שהריב מתחיל, כי יודעים שלנו אכפת, ובסוף תמיד אנחנו מקבלים תודה... אז תוריד את האף מהעננים ומהר !!!

אני, אליטה?! ../images/Emo4.gif

ממש, אבל ממש לא הייתי מגדיר את עצמי כ"אליטה" (לא שזה רע)!! לא לכל אחד שאיכפת לו מהכבוד של עצמו אני קורא "ערס", פשוט רציתי לתאר לך סוג מסוים של אנשים - שאתה וכולם מכירים - בעלי התנהגות מסוימת מאוד. ואגב, אני מכיר לא פחות ממך "ערסים" טובים, ו"עם נשמה". הם לא אנשים רעים, פשוט יש להם בעיה בגישה (אל תיפגע, אבל גם לך).

אסף2

New member
הכלב החי

הוא טוב מן האריה המת כי החיים יודעים שימותו והמתים אינם יודעים מאומה. מצטער על הציטוט מקהלת אבל כבר ישבת על צ´רצ´יל וחשבתי להוציא טיפה מהמקורות שלי. כלא זה לא החיים. כלא זה חוויה שניתן למנוע ובקלות. עם החברה שלך זורקת אותך כי אתה לא רוצה לדקור זרוק אותה לפני. בחורות כאלו אתה משיג בדקה. את החיים שלך אתה לא. בקשר להחשב לבדיחה. זרוק גם ת´חברים האלה ומהר שיכנסו בעצמם לכלא מי צריך צרות. תאמין לי כבר ראיתי אנשים. עדיף את אלו שיכבדו אותך בגלל שלא דקרת. שוב פעם אתה לא חייב לקבל את העצות שלי. אני מדבר רק מנסיון חיים ושלך טוב כמו שלי (אולי טיפה יותר קצר).

NEWBE

New member
עזוב חברים...

כול מי שמכיר אותי ויהיה שם אני אהיה בדיחה בעיניו, והיום מידע עובר מהר, ככה שבתוך יום אני הופך להיות הבדיחה של כול העולם... ובחורות שאוהבים לא משיגים בדקה (תקרא שוב את ההודעה של מיתר) ועזוב את החברה שלי, אתה חושב שאני ירגיש טוב עם עצמי שנתתי למישהו להסתלק עם הכסף שלי רק בגלל שהוא איים עלי ? אבל לשנינו יש השקפות עולם מנוגדות, אתה חושב שטוב החיים מן הכבוד, ואני חושב להפך. אני לא יודע מה הניסיון חיים שלך אבל אני די רוצה לשמוע...

אסף2

New member
נסיון חיים

סיפור ארוך ומיגע. הרבה מזה נשמע כמו סרט טורקי יותר מכל דבר אחר. אתה יודע איך זה אין כסף אז גרים בשכונה. רוב החברה גם ככה אין להם עבודה ומשתעממים. אתה רגיל בתור ילד לפחד מכל מי שיותר גדול ממך ובתור נער יותר להפחיד את כל מי שיש. אני מכיר את המצב הזה של מישהו אומר מילה אז משתיקים אותו ולא משנה מה. האמת? אני מודה זה היה יותר מפחד מאשר כל דבר אחר. כמוך די פחדתי שיחשבו הנה מישהו שאפשר לדפוק בקלות. אני הולך לצטט את המורה שלי מר שגיא קשתי שאמר לי שמה שלא משתנה מת. אני חושב שהמשפט הזה נכון בצורה כואבת והוא גם גרם לי לעשות כמה החלטות לא קלות בחיי. החלטות שאני מאמין שבסופו של דבר יצאו לטובה (לפחות מקווה). החיים באמת יותר חשובים מכבוד. לפחות לדעתי. המשפט שהבאתי מקהלת הוא אחד החכמים ביותר שאני מכיר. אתה צריך להבין שאתה אחראי למעשיך. אין פה שאלה של הזדמנות פשוט מפני שכל רגע בחיים הוא הזדמנות. אתה באמת רוצה לזרוק את זה בשביל להרגיש שיצאת גבר? תראה אני לא יכול להגיד לך מה לחשוב ואיך להתנהג. אני רק יכול להגיד לך שהחיים לא מסתכמים בכמה חברה מהשכונה ובחורה שחושבת שעם יש לך שרירים אז עדיף שהיא תראה לכל החברות שלה עד כמה אתה פרייר ללכת מכות בשבילה. בחיים יש הרבה יותר ועדיף למצוא את עצמך בגיל שלושים עם עוד כמה זכרונות נעימים חוץ מאיך פרקתי לבחור ההוא את הצורה ואיך שמרתי על הכבוד שלי מול איזה פישר בן 17 שאני אפילו לא זוכר איך קוראים לו. אז די זהו. מדהים איך 5 שנים אחרי זוג משקפיים וכרס קטנה אתה מתחיל להראות ולחשוב כמו אחד החברה האלו שאשכרה למדו בתיכון ולא הבריזו. תאמין לי הם יושבים עכשיו במצב הרבה יותר נוח.

NEWBE

New member
דומה לשלי...

אבל אני הגעתי למסקנה אחרת, החיים האלו, עד גיל 18 מעצבים לך את כול דרך החיים עד המוות. אם בחרת לא להתמודד עם הבעיות שלך, ולתת לאנשים לדרוך לך על הכבוד, זה ימשיך כך עד יום מותך. הדבר היחיד שאני מפחד ממנו הוא לא למות, אלא למות ללא כבוד. אני רוצה למות ככה שאנשים יעברו ליד המצבה שלי ויגידו איזה אדם גדול נקבר פה, ולא שיקרעו מצחוק כול פעם שהם עוברים ליד. ותתפלא שאני מוכן לזרוק את החיים שלי תמורת הכבוד שלי, לי זה נראה יותר חשוב...

NEWBE

New member
דווקא להיפך...

זה גורם לי לצחוק עליהם יותר, כי אז אני מגלה כמה כ****ת הם !!!! תודה על שאתם משעשעים אותי !

למעלה