דברים על דיוקם

NEWBE

New member
2 דברים

זה לא לחלוק כבוד, זה לחלוק על הכבוד, כמו שחולקים על מישהו בויכוח... ותתפלא, אלו הנכנסים לעימות , הם בעלי הביטחון העצמי הגבוה יותר. כי מי שמפחד להיכנס לעימות, איזה מין ביטחון עצמי יש לו ? והסיפור עם התירס הוא סיפור קצת ארוך, והוא מתחיל בזה שהאיש שלקח לי את השאריות של התירס, השתמש בהם כדי לזרוק על אנשים אחרים, וזה לא היה אכפת לי בהתחלה כי זה היה מצחיק, אבל כשהם התחילו להחזיר לו, ותירס אחד מהרצפה פגע לי בפיצה, אמרתי לו שיעזוב את התירס ואת האנשים שם שלא רצו לריב איתו, הוא לא הקשיב והסוף ידוע...

gafni

New member
ניובי - סליחה אני מצטער שכנעת אותי

ומהיום גם אני יכנס במי שיחלוק על כבודי. הערות שהגרסא הקודמת של עצמי חשבה להעלות : 1. אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שאינו נכנס לעימות עושה זאת מפחד. 2.אולי הבטחון העצמי של זה שבוחר להתקוטט הוא כל כך נמוך עד שאפילו פגיעה קלילה לכאורה בכבודו (גרגיר תירס על הפיצה למשל ? ) מהווה איום על דמותו ,כאילו כל החברים שלך ואפילו החברה שאתה אוהב היו נוטשים אותך בגלל שלא היית מגיב באלימות לגרגיר של פיצה ? - חברים זה בשביל לתמוך לא בשביל לדרוך. 3.אבל אני מבין שאנחנו באמת מסתכלים מעמדות שונות וזה מזכיר לי סיפור - תשמע. פעם הלך חתלתול ברחוב , ופתאום פגש חתול גדול. לאן שאל החתלתול - קבעתי עם חתולה בכיכר -ענה החתול. ומה תעשו שאל החתלתול ? , נקיים יחסים ענה החתול. גם אני רוצה לקיים יחסים , ביקש החתלתול. טוב תבוא איתי - ענה החתול. הלכו להם ביחד שמחים לכוון הכיכר כשלפתע פגשו עוד חתול. לאן שאל החתול השני ,לקיים יחסים עם חתולה בכיכר ,ענו לו גם אני רוצה ,טוב בוא. וכך עוד חתול ועוד חתול. עד שהגיעו לכיכר היו כבר חבורה של 40 חתולים. ראתה החתולה את העדר שבא עליה ,נבהלה והחלה לרוץ מסביב לכיכר. וכל החתולים אחריה. אחרי 4 סיבובים עצר החתלתול וצעק - "יללה חברה נמאס לי לקיים יחסים אני הולך הביתה".

gafni

New member
חוץ מזה - אני די בטוח שאם האדם

שנגע לך בשאריות של התירס היה בגובה 2 מטר ושוקל 120 ק"ג היית נוטה לנהוג בו ביתר סלחנות מאשר אם היה זה ילדון צנום...

אני מתאפק../images/Emo98.gif

איזה מזל שהבהרת לי, הייתי בדרכי דרומה ללקט לי קצת תירס

ניובי, מה ההבדל בינך לבין

סתם ערס ברברי וחולני מהרחוב? מה שאתה מתאר, עם כל ה"אדאולוגיות" כבוד - תואם גם את השקפת עולמו ודרך חייו... (ואני לא אומר את זה כדי לעקוץ, אלא כדי לקבל תשובה).

NEWBE

New member
התשובה שלי...

שאף פעם לא אמרתי שאני לא כזה, אבל בטח שלא אמרתי שכן. אני חיים על פי השקפת העולם של אותם אנשים שאתה בהתנשאות קורא להם "ערסים" "ברברים" "וחולניים" אבל אני לא חי את דרך חייו, אני לא רואה את עצמי כ"ערס" אלא כאדם שכבודו חשוב לו, מאוד. ודרך חייו של ערס, למה אתה מתכוון ? אולי תתאר לי מה איך אתה חושב שערס חי, זה בטח יהיה מעניין...

bizhar

New member
כבוד - מילה נוראת הוד!

לתופעה שאנחנו מכנים "שמירה על כבוד" יש כנראה שורשים במטען הגנטי שלנו ומן הסתם ניתן למצוא הסבר וצידוק לכך ש"ניחנו" בתכונה זו. בואו לא נשכח שרק לפני כמה מאות אנשי אצולה מכובדים ביותר ערכו דו קרב עד מוות בגלל פגיעה בכבודם. גם פה כמה פרורי תירס היוו סיבה מספקת לעלבון. תרבויות ששימרו את המנהג נחשבות כיום לנכשלות וניתן להסיק מכך שפרט להן - שם כנראה יש לכך עדיין יתרון, בחברה המערבית זה מהווה חיסרון (פרט לחברות עברייניות) ולכן מודחק ומעודן יותר. קוד ההתנהגות שלך, NEWBE מעיד על סביבתך וברומא אתה נוהג כרומאי. מה שאתה מתאר אינם "החיים" אלא החיים כפי ש אתה מכיר. יש לך אפשרות לבחור . בחר מה שתבחר רק כאשר תגדל ותחכים זכור לקחת אחריות על בחירתך ולא להאשים את החברה ממנה באת. אני לא שופט גם אם זה נשמע ככה. הביקורת שלי אם יש כזו, היא על כך שאנשים מסביבה אלימה נוטים שלא לקחת אחריות על מצבם ולהאשים את כולם פרט לעצמם.

gafni

New member
מסכים אבל יזהר לדעתי כרגע הסתכנת

בהחלקה על כבודו של ניובי ,אין נסיעות לדרום בשביל יזהר השנה !!!.

gafni

New member
אח לצרה חצי צרה - בלית ברירה אתה

מוזמן לבלות תקופת צינון אצלי - אבל אני לא בטוח שאני רחוק מספיק מבאר שבע לשמירה על בטחונך. אז ניצור מעגל נוסף ,תבוא אצלי ולא ניגע בתירס.

התנשאות?!

לא, הדברים לא נאמרו מתוך התנשאות, אלא התכוונתי לסוג מסויםצ של אוכלוסיה או סוג של השקפת חיים, שרובנו יודעים (פחות או יותר) כיצד הם חיים, ואיך הם רואים את פני הדברים. "בשביל כבוד צריך לעבוד"! משפט ששגור בפיהם של הרבה אנשים מסוג האוכלוסיה הנ"ל, ששוכחים פרט אחד קטן - שכבוד זה לא משהו שנקנה במכות, או בלעשות "דאוינים" על בנות, אלא שמשהו שצריך להתאמץ בשבילו לא מעט. ואגב, ראה את הערתי למעלה, על כבוד והערכה.

gafni

New member
סלבו בלשון ה"חדשה " התנשאות =

התנשאות = מתוך כך שאתה נשוי. (אני יודע שאתה לא אבל ניובי חשב שכן.)

NEWBE

New member
חחחחחחחחחח !!! גפני !!

שפכת אותי, אתה קורע, אולי אתה רוצה תוכנית משלך...

נקודות רגישות

עמיתי המלומד, באמת שלא נגעת באף נקודה רגישה. עיקר התמרמרות שלי הייתה נגד ההודעה, שלא מצאתי בה יותר מדי תוכן ואף נימה קנטרנית משהו, בנושא שלדעתי נדון פה פעמים רבות מאוד ("אייקידו/קפוארה/טאי צ´י/whatever כן/לא טוב להגנה ברחוב/זירת אגרוף/מול לוויתני ענק אבל קרב מגע/השרדות/אומנות הלחימה שאני לומד כן ולכן כל מורי האייקידו וכו´ הם מוכרי אשליות/שרלטנים בגרוש/חיים בסרט וכו´. been there, done that, got the t-shirt.

האמת, האפור ביטא את דעתי בדיוק

כלומר גם לי "נגעו" בנקודה רגישה? פתאום אני מרגיש בחברה טובה, אם היא לא כוללת את שכמותך...

orii

New member
אז איך המורים מגיעים לרמה "שימושית"

דרך אגב היה על זה דיון. כישראלי מצוי בדקת את זה או שאתה פשוט יודע?

אסף2

New member
הגנה עצמית בפני מה?

גם לוחמי קרב מגע לא יעמדו אחרי שנה או שנתיים מול טנק וישברו אותו לחתיכות עם כוח המחשבה שלהם. הבעיה עם הקונספט של "הגנה עצמית יעילה" היא שאף פעם לא ברור ממה אתה אמור להתגונן. אי אפשר להכין אדם לכל מצב שיש ברחוב. מצבי אמת הם דבר דינמי מדי ואין להם אסטרטגיה צפויה מראש. המטרה של כל אמנות לחימה כפי שאני רואה אותה. היא לתת לך אינסטינקטים מסוימים שיאפשרו לך להתמודד עם קרב באופן כללי (לא להכנס לפאניקה, לזוז בצורה מסוימת שתאפשר לך סיכוי טוב יותר להתגונן). לא להכין אותך מול התקפות ספציפיות ולקוות שככה יתקפו אותך ברחוב. שלא תבין אותי לא נכון אין לי שום בעיה עם קרב מגע בשום צורה. אבל אני לא רואה אותם כבעלי כזה יתרון על שיטות אחרות. השאלה היא פשוט איזה אסטרטגיה כללית אתה מעוניין לאמץ לרחוב.

למעלה