דארפור

דארפור

מה עושים לכם הדיווחים על מה שקורה שם? כיהודים? כישראלים? האם מישהו עושה משהו בנושא

מוגג

New member
מה הדיווחים משם?

מה זה עושה לך? מה פירוש התוספת "כיהודים? כישראלים?"?

אינני עושה מספיק

כתבתי מכתב עידוד לפרופסור יהודה באואר על התייצבות יד ושם למען סיוע לפליטים אלה. לדעתי טוב תעשה ישראל אם תקלוט זמנית כמה אלפים מפליטים אלה. זמנית עד שיוכלו לשוב למולדתם

masorti

New member
אין יותר קבוע מזמני.

ברגע שתפתח את הדלת, אתה יכול להתכונן לקלוט כמה מליוני פליטים סודנים. כי כו-לם יגיעו לכאן לפני שתספיק לומר ג'ק רובינזון.

טוב אם ככה - מיליוני ורובינזון

אז באמת זה לא טוב. אם ככה צריך למנוע מהם להכנס, כי המסורתי יודע שמיליוניי וג'ק רובינזון. חבל אך נאלץ לאטום את ליבנו.

masorti

New member
כן, צפוף לי.

אם אני ארצה להפוך לעוד אחד מאוסף הלאומים והעמים של מדינה מסוימת, אני אלך לגור בניו יורק. פה אני רוצה לשמור על הרוב היהודי והאופי היהודי של המדינה.

shellyland

New member
יותר צפוף בכלא.

ואני רוצה לשמור פה על הרוב האנושי והרחמן.

יוסי ר1

Active member
לגור בניו יורק, בדיחה טובה...

האמריקאים כל כך חרדים היום מכל מהגר פוטנציאלי: נסה נא להשיג אשרת מבקר לטיול של שבועיים לארה"ב. אם לא הוכחת באותות ומופתים שאתה ממש ממש ממש לא מתכוון להשאר שם, ואם לא הוכחת באותות ומופתים שיש לך סיבה טובה לחזור לישראל, ושאתה עובד כאן בעבודה קבועה או לומד - אין לך סיכוי להשיג ויזה לטיולונצי'ק שתכננת. הם היסטרים מכך שעוד מישהו יגיע לשם ולא יצא...

masorti

New member
ונניח שאמצא עבודה בהייטק שם, ויסדרו לי ויזה?

הדיון אינו בנוהלי קבלת ויזה לארה"ב, אלא בשאלה האם אני רוצה לחיות במדינה יהודית או במדינה רב-לאומית שבה אני שייך למיעוט לאומי המהווה עוד אבן בפסיפס.

אתה מתוכח עם שמאלנים שלא רואים את זה באופן

רציונלי. לנגח באופן צדקני זה הלחם שלהם ואולי בויכוח הזה ההזדמנות לנגח את הציונים זה העיקר אצלם ולא גורל הסודנים באמת מענין אותם..... ולא נראה לי שהרעיון שהכנסת חצי מליון סודנים יהיה סוף המדינה היהודית מדאיג אותם, למעשה ההפך הוא הנכון...

יוסי ר1

Active member
נקודה זו ברורה, רציתי רק להסב את תשומת הלב

לכך שמדינה צדקנית כארה"ב יודעת לדאוג היטב לאינטרס הפרטי שלה.

יוסי ר1

Active member
סו תקראי בבקשה את שאר דברי בשרשור זה

ותגלי שכבר השבתי על כך בצורה ברורה: מוסר שלנו אינו צריך להיות מושפע מחוסר מוסר של האחר. רק רציתי לציין שהאחר המגלגל עינים בצדקנות, אינו צדיק בעצמו. רק סתם עוד נקודה שכדאי לזכור.

shellyland

New member
אני לא מאמינה שיש בפורום הזה

מי שסבור/ה שהאמריקאים צדיקים ולו במעט.

eliUSA

New member
אני למשל

חושב שהאמריקאים הם עם נדיב, אכפת להם והם עושים יותר מכל ארץ אחרת לטיפול במשברים הומניים כמו דאפור אני שולח קישור על מה שעושים יהודים אמריקאים למען דרפור ויש עוד הרבה

יוסי ר1

Active member
אז מה נתת לנו כל היום ללכת כאן מכות

על מחויבותינו או חוסר מחוייבותינו?! היה לך חומר על מה יהודים [אמריקנים] עושים למען הפליטים ושתקת עד עכשיו?!

למעלה