גרושים ואבטלה

admonit3000

New member
גרושים ופיטורין באותו היום..

אוגוסט 2001, גיליתי ממש באקראי שאוטוטו מזמנים אותי לבית הדין הרבני (שם הוגשה התביעה ללא ידיעתי ......לאקס שלי לא היה האומץ או היושר לספר לי שהוא רוצה להתגרש.....).....ממש באותו השבוע איבדתי את מקום עבודתי יחד עם צוות של 20 איש ....אובדן העבודה אירע בעקבות השתלטות מניות של חברה אחת על חברה שניה..שם באמריקה הרחוקה ....אנחנו ייצגנו / עבדנו בחברה השניה בשלוחה הישראלית......כך שכל הצוות פוטר.). נלחמתי על חיי , ממש כך, אובדן משפחה ואבדן עבודה באותו היום. איך מתמודדים עם זה? לא יודעת איך עברתי את התקופה, מרדף היסטרי למציאת עו"ד מצויין שיתמודד מול הכרישה הגדולה בחיפה. מרדף היסטרי למציאת עבודה, זאת הפרנסה שלי....אני נשארת לבד עם ילד בן שלוש וחצי שתיק הגרושים נדון ברקע......... לקחתי את העבודה הראשונה שהוצעה לי.......במשך שנה שלמה סבלתי במקום העבודה.....(במקום הקודם הייתי מוערכת הן מהבחינה המקצועית והן מההיבט החברתי.....לפני הפיטורים דיברו איתי על אפשרויות קידום למנהלת מוצרים.....)...משרה שחשקתי בה במאד.......(בתחום שלי זו משרה יוקרתית .....)...... הגרושים, מקום עבודה מגעיל תבעו את שלהם.......נותרתי ללא כוחות.......כוחות פיזיים ונפשיים. הבנתי שאם לא אעשה משהוא אשבר לרסיסים...עזבתי את מקום העבודה..(תוך ויתור על תנאים מעולים- רכב צמוד, פלאפון ועוד.....)...והתחלתי לחתום אבטלה ......במשך 4 חודשים ליקקתי את הפצעים.....דמי האבטלה הצילו אותי ממש......הציפו אותי מעל פני המים עם יכולת נשימה קלה.....בבקרים הייתי מכניסה את הילד לגן, חוזרת הביתה והולכת לישון לאגור כוחות/למלא את המצברים.............. ההורים בגן של הילד עזרו לי......כל פעם שהייתי חולה (זה קרה הרבה)....הם היו מוצאים את הילד ומחזירים לי אותו בערב.....הייתי עם חום גבוהה.....פיזית כמעט התמוטטתי......לא מאחלת לאף אחד לעבור את שעברתי........ מאחלת לכולנו זמנים טובים יותר.......מלאים אושר, עושר, עשייה וסיפוק, המון בריאות ורווחה...... שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה....

שכל או מזל...

עוד לא החלטתי. כשכמות האנרגיות נשאבה ונטתה לכיוון ההתמודדות במישור האישי...התדללה לה במישור המקצועי. הרגשתי מהר מאד. באתי ואמרתי שם,די מיד... זמן,תנו לי קצת זמן...אחזור לעצמי. (זה כי היה למי להגיד או שידעתי להגיד בזמן). האמינו בי...נתנו. קיימתי הבטחתי. זה האמון שנתנו,זה הזמן שניתן...שעזרו.

מיKה

New member
לא יודעת

מאיפה מצאתי את האנרגיות לפתוח משהו חדש בתקופה כל כך שבירה. ואולי בגלל רק התקופה הזו ... לא יודעת אם במצב נפשי אחר ההייתי מוצאת את האומץ. הפוך, אני יודעת. ואז יום אחרי יום, חיוכים של ילדים שנכנסים עמוק פנימה אל תוך לב כואב. בלי להתכוון בכלל, מתוך תמימות טהורה. חיבוק חם בכל בוקר,שמרפא את הלילה שלפני נותן כוח ליום שבא אחריו. ילדים שרצים אליך בשמחה איך שאת פותחת את דלת הכניסה לגן. הילדים האלו...היום אני יודעת, הם הצילו אותי.

הזכרת לי ../images/Emo141.gif

את סצנת הסיום של "לילות כביריה" עם ג'ולייטה מסינה. וגם את סצנת הסיום של "החומה", עם בקבוקי החלב.

מיKה

New member
הזכרת לי

את פליני

היום אני יודעת..

שבזה אני טובה.. שם עם הילדים.. היום יודעת.. שאת כל מה שיש לי נותנת שם ומקבל המון חזרה ..ומשם הכח לשרוד.. האנרגיות לפתוח משהו משלך...מדגדגות בנשמה..

טלטלה

לקרוא את המילים שלך ואת של אנדי פתאם "חגורת הבטון" שסביבה נבניתי מחדש, חטפה מעין רעידת אדמה קטנה (אבל לא להרבה זמן) מן פלאש בק. אין ספק שמשבר גירושין משפיע גם בעבודה ואם נמצאים במקום שהתפוקה בה צריכה להמשיך ולזרום, לא ממש "רואים" את העובד הפרטני בה. לא פעם חשבתי לעצמי, שאולי צריך לעבוד במקום טיפולי כדי להצליח לשמור גם על מקום העבודה וגם על השפיות, עד יעבור זעם, והגעתי למסקנה שכן, זה המקום האולטימטיבי לעבור משברים אישיים. אבל לא לכל אחד יש את הפריוולגיה הזאת, לצערי. גירושין גורמים לנו לראות מחדש את עצמנו, לחוות את מה שהסתרנו כל השנים, דרך הפחדים,העצב,איום על מקום הפרנסה, הכעסים, ניתנת לנו הזכות לבחור מה אנחנו רוצים בשביל עצמנו, בדרך הקשה אומנם, אבל גם זאת דרך. אני בדיעה שכשאין פרנסה כי כך כפו עלינו, צריך להמשיך הלאה, עבודה יש אם רק רוצים, רק צריך להתפשר לפעמים,ולא רק בגלל הכנסה, אלא כדי לא להגיע לתהומות. הייתי שם לפני 3 חודשים, הפחד של אם לא אמצא עבודה, מה יהיה?? אין ספק תחושה זיפתית גם מפרנסת יחידה (אפשר להגיד) וגם בלי עבודה כשיש ילדים ברקע, לא מרנין את הנשמה במיוחד. אבל פסק דין שערורייתי שניתן על ידי בית המשפט בכבודו ובעצמו, עורר אצלי את יצר ההשרדות (מחדש) והחלטתי לקחת ספרינט על החיים שלי (ושל הילדה) לא מוכנה שהמילים "גירושין" ו"אבטלה" יהיו בסמיכות אחת לשני, לא נכנעת למצב!!!! לכן, המלצה שלי........ לקום, לשנות מחשבה, לסלק את הקיימת ולראות קדימה.... רק קדימה, כי אחורה אפילו בדקה זה כבר היסטוריה. בהצלחה לך טוטל

אא ניר

New member
אימפוטנציה

אימפוטצינה זה לא מונח שמתייחס רק ליכולות מיניות {למרות הקונוטציה}. אימפוטנציה יכולה להקיף מספר תחומים. חוסר יכולת לתפקד בעבודה. חוסר יכולת לנהל זוגיות. חוסר יכולת לתפקד כהורה. חוסר יכולת כלכלית. ועוד חוסרים ביכולות אחרות. הצרה עם האימפוטנציה הזו, שבדרך כלל, כשהיא תוקפת היא מנסה להקיף את כל התחומים בהם היא פוגעת. במין אפקט דומינו שכזה. לא אחת משבר הגירושין, כמו כל משבר, יכול להביא למצב אימפוטנטי זמני קצר, ארוך, או קבוע. בגרך כלל קצר. {שבועות עד חודשים} האימפוטנציה יכולה לבוא עם או בלי דכאון.

עבודה..

מסתכלת עליה..כמו על אהבה... גם אם היא לא מושלמת בגובה התלוש.. עבודה מעבר להכנסה.. זה הביטוי שלך.. לשם אתה יוצא משם אתה חוזר..המרווח הזה...חייב להיות מלא ב תוכן של עשיה נתינה.. וסיפוק.. אם זה לא זה...זה לא יהיה זה..לא אוהב את זה.. מעבר לזה.. בעבודה עם ילדים אין זמן ואפשרות להיכנס לדיכאון.. אין דבר כזה שם..לא מכירים את המושג הזה...זה שייך לעולם הבוגרים..

ד ו ל ה

New member
השילוש הקדוש...

אני מאמינה שהאושר שלנו וההגדרה העצמית מורכבים בגדול משלושה דברים: אהבה וזוגיות משפחה וחברים עבודה ומיצוי עצמי אדם שלם ומאושר הוא אותו אחד שהצליח למצוא את האיזון הנכון לו בין שלושת אלה. וכשבסיס אחד של המשולש הזה מתערער או נהרס, זה בהכרח מביא לחוסר איזון וערעור של השניים האחרים (לכן הצרות באות בשלשות...) וכמו שכתב אנדי - לאט לאט ובתנועות רגישות ועדינות למצוא לנו את האיזון מחדש... לא לקחת את כל ההגה לכיוון אחד , לנסות לייצב את החיים ולשלוט שוב בכיוון הנסיעה... דרך צלחה נשמה...

אא ניר

New member
אין קשר בין עבודה

לבין מיצוי עצמי. בעצם יש..: קשר הפוך. מי שהזהות העצמית שלו חלשה, מי שאינו בטוח בעצמו, מי שחלש- נזקק לחיזוקים מתוך העבודה. העבודה אינה צורך העבודה אינה קודש. {"שילוש קדוש"...מי שישמע...} סיפוק שבא מעבודה יכול לבוא מאלף ואחד מקומות אחרים. {חוג-כשרון-הורות-הנהגה-בניה-יצירה} אנשים עובדים כי אין ברירה. אנשים עבדים לאין הברירה. המערב מנוהל על ידי מיעוט של בעלי הון שהצליחו לשתול גם בתוכך את המנטרה. לא רק לשתול אלא גם לדקלם ולהאמין. שתלו ניגונים בך ובכולם.

קשר ישיר באבו אבוהה...

אדם שלא עובד ולא מיישם את עצמו, הוא אפס מוחלט...{בייחוד אלה שמתוך בחירה} מעבר לכך שמשרה היא עוגן בחיים, היא גם זהות אישית לרצונות, ליכולת, לנחישות ולערך מוסף עליון...לאישיות. חוג, כישרון, הורות.. לא מביא פרנסה...כלים שלובים, מה לעשות..פרנסה זה כח, כח זה העצמה אישית, מעמד..וכו' אנשים עובדים כי הם צריכים להתקיים... ולא רק קיום כלכלי...ישנם גם כאלה, הוורקוהולים..מכיר? או..כאלה שבכלל...קמים לעבוד כי זה גורם תחושה של חיוניות, של מרץ, של עיניין בחיים.. אולי אתה לא מכיר את זה אצלך, אבל זה שילוש קדוש לקיום בעולם כולו...

אא ניר

New member
.

עדיף לעבוד עבור הפרנסה, ולהרגיש חיוני, נמרץ, ובעל עניין בחיים, ללא קשר. סוג של הפרדת רשויות. כמו להיות שלם בעצמך, בטוח, חזק, ללא קשר לזוגיות. לא לצפות שבן הזוג יעשה לנפש שלך מה שאתה לא מסוגל לעשות עבורה. כנ"ל לגבי ההתפרנסות. שילוב קדוש בעולם כולו זה יופי, רק שתראי איך נראה האדם המערבי {הפרט} בתוך השילוש הקדוש הזה. בכל מקרה, יפה דקלמת. נוחי דנקנר מבסוט. קבלי העלאה של 20.32 ש"ח בתלוש הקרוב.

ד ו ל ה

New member
מסכימה חלקית...

כמובן שעדיף להרגיש חיוני , נמרץ ובעל עניין בחיים ללא קשר לכלום (בן זוג, עבודה, פרנסה) אני מכירה מעט מאוד אנשים כאלה (אם בכלל) והם בעיקר מאוהבים בעצמם. הם לא צריכים אף אחד ושום דבר בכדי להרגיש טוב. אשריהם. אני אחרת. עבודה עבורי היא הרבה יותר מסתם פרנסה. יכולתי להרוויח הרבה יותר בעבודה אחרת ובכל זאת העדפתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי שלי. בימים טובים אני מרגישה שכאן אני מביאה לידי ביטוי את היכולות והכישורים שלי, מרגישה חדוות יצירה ועיניין, מרגישה דרייב פנימי שגורם לילבוא הנה לא (רק) בשביל להרוויח כסף אלא כי מעניין לי ונחמד לי וכיף לי (רוב הזמן). המשולש שדיברתי עליו - בכוונה כתבתי בו עבודה ומיצוי עצמי ולא עבודה ופרנסה. דולה

ערסlight

New member
הצלחה

יש מצב של הצלחה אקראית. יש גם מצבים שבהם אנשים מתמקדים בתחום אחד ומצליחים בו על חשבון תחומים אחרים. זה מצב מסוכן שבו ההתרסקות היא הדבר הצפוי. אבל... הדבר הנכון והראוי לשאוף אליו זה מצב שבו ההצלחה באה מהמקום האישי שבנו. אדם שמרגיש טוב עם עצמו, מאוזן, מודע לערכו, רואה את סביבתו ויש לו ראיה מפוכחת ואוטנטית של העולם... יצליח בכל התחומים. זה מצב שבו הצלחה בתחום אחד מזינה הצלחה בתחומים נוספים. אפשר להיות באותו מקום ריגשי שממנו תצליח בכל אשר תיגע.

למעלה