על משברים, שמיכות קצרות ואיזון
קראתי בעיון את כולם. בהחלט שרשור מרתק, שהיפה בו שהוא מאפשר פרספקטיבה על תהליכים ארוכי טווח שכולנו חווינו וכמו שאני רואה כאן, כולנו גם צמחנו מהם. כל אחד בקצב שלו ובכוון שהוא יצר לעצמו. מה קורה בעצם במשבר? אנחנו נלאצים לעשות יותר (את השוטף בכל תהחומים + השיקום של מה שנהרס). אבל יש לנו הרבה פחות אמצעים - כוחות נפש, אמצעים כספיים, ועוד. השמיכה קצרה מאד כמו שאנדי כתב. ומכאן בעצם מגיעה צמיחה. מעין עליה במשקל הסגולי של כוחות הנפש. האילוץ הזה להתמודד בכל בך הרבה חזיתות, דוקא מתוך המצוקה וה"אין", עושה בסופו של דבר פלאים לנפש. רק שלוקח זמן לראות את זה
מאמר מוסגר למנהלות - שרשור שמתאים לדעתי לטאגליינס, מכיוון שלאנשים בתחילתו של התהליך קצת קשה לדמות שיום אחד יגיעו לאותו איזון מיוחל. ואכן, הדרך ארוכה ולא תמיד היא מביאה עימה שיפור מיידי אפילו בתחום אחד של החיים. לפעמים יש נסיגות בו זמנית בהמון תחומים. ולוקח זמן וכמובן עבודה (זמן לבד לא עושה הרבה) לשקם הריסות. בזוית האישית שלי - העבודה היתה שם בשבילי פעם אחר פעם, למרות שעזבתי שוב ושוב. ובכל זאת גם היום,
גם אחרי שייצבתי את עצמי, עדיין התחום המקצועי מדגדג לשינוי. מה שלמדתי מהעבר זה ששינוי אני צריכה לעשות במקביל לעבודה הנוכחית שלי. וזה כמובן דורש שוב גיוס של כוחות. אז היום אני עובדת ב 80 אחוז משרה, אבל כבר חולמת על דרך חדשה, שאבנה לי אותה במקביל לנוכחית. ולך אנדי - נהנתי לקרוא ושמחתי בעיקר על השורה האחרונה. זה המגיע לך. זה מגיע לכולנו.