ג'ק לשימון

מפתחSoul

New member
כל הכבוד! עכשיו הכל ברור. רק צריך לוודא

שיש את הבורג\אום המתבקש.

iec

New member
נראה לא בטיחותי..אני בניתי לא מזמן מתקן שנמכר

באירופה ב-40 יורו,אך בגלל משקלו המשלוח שלו יקר טילים. הבניה פשוטה ומצריכה מסור סרט מתכת או ג'קסון עם מסורית ברזל או מסורית ברזל ידנית עם יד ברזל
לי הייתה האפשרות לעשות הכל במסור סרט תעשייתי אז המלאכה הייתה קלה מאוד. המצרכים:
צנרת 2 צול חתוכה ברוחב הרצוי לפי מידת הגלגל..תאורתית אפשר לעשות גם ברוחב חצי מטר אם רוצים...אני עשיתי ברוחב של 30 ס"מ בערך.
מוט ברזל מלא שישמש בתור ציר שיתחתך כ-10 ס"מ יותר מהצנרת 2 צול שהוזכרה בסעיף הקודם.
צנרת צול (לא נראית בצילום) הנמצאת בתוך צינור ה-2 צול ומולבשת על הציר שתפקידה למנוע תזוזה של המיסב פנימה.
4 מיסבים בקוטר המותאם לכל מה שכתוב למעלה,ניתן למצוא בצ'לנוב ת"א בעלות של 6 ש"ח ליחידה.(סה"כ 24 ש"ח למתמטיקאים שבנינו)
2 זויות 5X5 ס"מ על מנת להחזיק את כל העסק...אני מצאתי מאלומיניום שמורידות את המשקל הסופי של ההתקן פלאים.
2 מוטות הברגה + שייבות ואומים אשר מחזיקות את הזויות שלא יזוזו מילימטר. אפשר לשים במקום הזויות פרופיל מרובע ואז לא יהיה צורך במוטות ההברגה בנ"ל ,אבל לי כל הדברים היו בהישג יד ובחינם (חוץ מהמיסבים)ועם זה עבדתי.
בקצות הצירים יש להכין חורים קטנים כדי להכניס ברגי הבטחה.
4 ברגי הבטחה בקוטר שיכנס בחורים שעשיתם בקצות הצירים.
שייבות מותאמות בקוטר שלהם כמו הקוטר הפנימי של המיסב. אופן ההכנה: חברו הכל לפי הלוגיקה שהראש שלכם מכתיב
המתקן בטוח מאוד...אין בעיה להניע את האופנוע עליו (לאחר שהשארתם לחוץ איכשהו את המיקרוסוויץ' של הג'ק צד)
העליה על המתקן נעשה ע"י דחיפת האופנוע קלות מעליו.
יש לשים קרש מתחת לג'ק כדי שהאופנוע יעמוד בזוית הגיונית וכך גם השרשרת נוחה יותר לשימון.
הגלגל מסתובב בשמחה ובששון. והכי חשוב!!!אזהרה חשובה
: לא מומלץ לבעלי אופנוע עם ג'ק אמצע וקטנועי חגורה\רצועה!!!
צירפתי תמונות שתקבלו מושג איך מה ולמה.
אפשר לשפר ולשפצר את ההתקן הנ"ל עם כל מיני רעיונות כמו מיני רמפה קטנה משני קצוותיו שיקלו על החלשים להעלות ולהוריד את האופנוע...ועוד ועוד (לא ניתן לחבר פאוור קומנדר להתקן
) Enjoy.

מפתחSoul

New member
יפה מאד!

אהבתי את הראש היצירתי. השאלה הנשאלת היא למה המוצר בראשית השירשור איננו בטיחותי? (כדי שמישהו יחליט להנדס מתקן בעצמו שדורש משאבים)

מיצו

New member
הוא לא אומר שהוא לא בטיחותי, הוא אומר שזה

נראה לא בטיחותי. יש לי כזה, מוכן לתת לך אותו תמורת סכום סמלי. אני בפרינציפ לא משמן שרשרת*. מרוב פחד היא מרטיבה את עצמה. * במוסך עושים את זה בשבילי...

מפתחSoul

New member

אתה נכנס למוסך לעיתים קרובות? כי אני אמורה להכנס כל 10K, אז זה לא רלוונטי. בעקבות השירשור אבחן שוב את האופציות ואם אחליט להעזר במוצר, אצור איתך קשר וכבר ארכוש ממך.

מיצו

New member
אני נכנס בתדירות שבא לי, לא מפריע לי להכנס

ולהגיד שלום, זה משמן לא רק את השרשרת אלא גם את היחסים. לגבי המתקן, אם זכורתני נכון, יהיה לך טיפה קשה, לדעתי, להשתמש בו. הוא אמנם לא דורש המון כוח וזה תכלס תלוי במשקל האופנוע, אבל כן צריך להפעיל עליו איזה סוג של מנוף כדי להרים את הגלגל. גם לי זה קשה לפעמים, וזו הסיבה שאני לא משתמש בו (קניתי אותו בגלל והשתמשתי בו בשתי ההיאבוסות שהיו לי). זה והעובדה שבאדוונצ'ר יש לי ג'ק אמצע.

מפתחSoul

New member
ג'ק אמצע זה אכן עושה חיים קלים ובטוחים...

ולקחתי לתשומת ליבי את ניסיונך!!

gray

New member
בניתי כזה משני רולים של מסוע רולים

אבל מסרתי אותו כי אני עצלן מידי. אני משמן אחרי כל נסיעה או שתיים את החלק התחתון של השרשרת בלבד. איך שהוא תמיד כולה משומנת.

iec

New member
חיפשתי לקנות רולים...קשה להשיג ויקר מאוד אם

נמכרים בבודדים...אז בניתי כל רול ב-12 שקל

מפתחSoul

New member
איך שימון החלק התחתון פותר מלשמן את העליון?

גם לי ההיגיון הבריא אמר שיש משהו מטומטם בלעבור על כל השרשרת השיניים של הגלגל שיניים האחורי שמשתמן גם הוא, לא מספיק? ולמעשה אני תוהה אם ההיגיון הבריא שלי, מתבטא בדרך השימון שלך...

gray

New member
זה מאוד פשוט

החלק התחתון משתנה כל הזמן. אחרי נסיעה משמנים את החלק התחתון של השרשרת, אחרי הנסיעה הבאה שוב משמנים את החלק התחתון של השרשרת-אבל אלה לא אותן חוליות. תחלס, זה עובד. כל 150-200 ק"מ מעביר ויש עם מברשת ספוגה בשמן גיר (הולך ליטר בשנה בערך) והולך. דורש שניות בודדות, השמן העודף מטפטף קצת, לכן לא מומלץ לשמן שרשרת במקום שאסור ללכלך בו את הרצפה. בסופו של דבר השרשרת תמיד משומנת הייטב, לא צריך להרים את האופנוע, וזה לוקח שתי שניות.

iec

New member
אתה יכול להבטיח שבשימון הבא אלה לא יהיו אותן

החוליות ששומנו בפעם הקודמת? שיטה קצת מצחיקה הייתי אומר....אלא אם לא הבנתי אותך נכון...

פרארי1

New member
הבנת מצויין

אתה באמת חושב שסטטיסטית זה הגיוני שאלה יהיו בדיוק אותן חוליות? הוא מדבר על שימון כל 150-200 קילומטר, רוב הרוכבים משמנים פעם ב-1000, 2000, או יותר, תהיה בטוח שהשרשרת של gray לא מקבלת שימון פחות טוב.

iec

New member
לא חושב ששימון כזה יעיל על אופנוע מהיר.

אני אומר לך חד משמעית שאחרי טיול מהיר 90% מהשמן עף קיבינימיני,אם לא יותר...אז מה הוא עשה בזה? אני לא מבין מה הבעיה לגלגל דקה את האופנוע קדימה ולשמן את כל החוליות גם כשאין מתקן...נראה לי שהשיטה שלו מיועדת לעצלנים בינ"ל

למעלה