נראה לא בטיחותי..אני בניתי לא מזמן מתקן שנמכר
באירופה ב-40 יורו,אך בגלל משקלו המשלוח שלו יקר טילים. הבניה פשוטה ומצריכה מסור סרט מתכת או ג'קסון עם מסורית ברזל או מסורית ברזל ידנית עם יד ברזל
לי הייתה האפשרות לעשות הכל במסור סרט תעשייתי אז המלאכה הייתה קלה מאוד. המצרכים:
צנרת 2 צול חתוכה ברוחב הרצוי לפי מידת הגלגל..תאורתית אפשר לעשות גם ברוחב חצי מטר אם רוצים...אני עשיתי ברוחב של 30 ס"מ בערך.
מוט ברזל מלא שישמש בתור ציר שיתחתך כ-10 ס"מ יותר מהצנרת 2 צול שהוזכרה בסעיף הקודם.
צנרת צול (לא נראית בצילום) הנמצאת בתוך צינור ה-2 צול ומולבשת על הציר שתפקידה למנוע תזוזה של המיסב פנימה.
4 מיסבים בקוטר המותאם לכל מה שכתוב למעלה,ניתן למצוא בצ'לנוב ת"א בעלות של 6 ש"ח ליחידה.(סה"כ 24 ש"ח למתמטיקאים שבנינו)
2 זויות 5X5 ס"מ על מנת להחזיק את כל העסק...אני מצאתי מאלומיניום שמורידות את המשקל הסופי של ההתקן פלאים.
2 מוטות הברגה + שייבות ואומים אשר מחזיקות את הזויות שלא יזוזו מילימטר. אפשר לשים במקום הזויות פרופיל מרובע ואז לא יהיה צורך במוטות ההברגה בנ"ל ,אבל לי כל הדברים היו בהישג יד ובחינם (חוץ מהמיסבים)ועם זה עבדתי.
בקצות הצירים יש להכין חורים קטנים כדי להכניס ברגי הבטחה.
4 ברגי הבטחה בקוטר שיכנס בחורים שעשיתם בקצות הצירים.
שייבות מותאמות בקוטר שלהם כמו הקוטר הפנימי של המיסב. אופן ההכנה: חברו הכל לפי הלוגיקה שהראש שלכם מכתיב
המתקן בטוח מאוד...אין בעיה להניע את האופנוע עליו (לאחר שהשארתם לחוץ איכשהו את המיקרוסוויץ' של הג'ק צד)
העליה על המתקן נעשה ע"י דחיפת האופנוע קלות מעליו.
יש לשים קרש מתחת לג'ק כדי שהאופנוע יעמוד בזוית הגיונית וכך גם השרשרת נוחה יותר לשימון.
הגלגל מסתובב בשמחה ובששון. והכי חשוב!!!אזהרה חשובה
: לא מומלץ לבעלי אופנוע עם ג'ק אמצע וקטנועי חגורה\רצועה!!!
צירפתי תמונות שתקבלו מושג איך מה ולמה.
אפשר לשפר ולשפצר את ההתקן הנ"ל עם כל מיני רעיונות כמו מיני רמפה קטנה משני קצוותיו שיקלו על החלשים להעלות ולהוריד את האופנוע...ועוד ועוד (לא ניתן לחבר פאוור קומנדר להתקן
) Enjoy.