אז כרגיל בעשור האחרון, הגרמנים מפסידים
מונדיאל 02, יורו 08, צ'מפיונס 2010, הפכו ללוזרים, לא שצריך לרחם עליהם, אני לא זוכר גמר שבו לחלוטין לא הייתה לי שום העדפה לגבי הזוכה, אבל עכשיו נראה לי שהפסד של ביירן היה עדיף מאשר של צ'לסי.
די מתאו צריך להמשיך לפחות עוד עונה, ואת זה חשבתי עוד לפני המשחק ובטח שלפני ההכרעה בפנדלים המזליקים. כמו שחשבתי שגרנט היה צריך להמשיך בזמנו בגלל שהגיע לאותו הישג בדיוק, ככה גם די מתאו צריך להמשיך, הקאמבק שלו עם הקבוצה הזאת שנראתה כל כך חולה מזמן עבר את גבולות הנסיבות או איך שאפשר להסביר את זה, יש בו משהו טוב. גם אם מאמנים יותר מתאימים או ראויים כמו הידינק או קאפלו מוכנים להגיע לצ'לסי, לא יקרה כלום אם די מתאו יקבל עוד עונה אחת, יאכזב ייפרדו ממנו, מה כבר יכול לקרות?
למרות שביירן שלטה אני לא חושב שהיא בהכרח שיחקה יותר טוב, זה לא שצ'לסי רצתה ללחוץ ולתקוף וביירן כפתה עליה את הקצב שלה. צ'לסי ידעה שיש לה נחיתות, בעיקר בגלל הביתיות, אז היא באה מראש במטרה לסגור, לצ'לסי כן יש נסיבות מקלות לשחק ככה. אני גם חושב שהפערים המינימליים בין סגנית בונדסליגה, לקבוצה שמסיימת שישית באנגליה ועוברת עונה כל כך מגומגמת הם בעוכריה של הבונדסליגה. יש בה הרבה גולים, אצטדיונים מהממים וקהל נהדר, אבל זאת לא ליגה חזקה. דורטמונד לקחה דאבל ולא עברה את הבתים, ביירן עד לפני חודשיים לא חיברה שני נצחונות וזה עדיין הספיק לה לסיים שנייה, אני לא אומר שמקום שני בבונדסליגה שווה לשישי באנגליה (אוי ואבוי אם זה אכן ככה
), אבל בזירה של הצ'מפיונס לקבוצות הגרמניות יש נחיתות משלוש הליגות האחרות.
אני מקווה שהשמועות נכונות והיינקס אכן לא ימשיך, הוא קיבל את ביירן בזכות תקופה נהדרת שלו בלברקוזן המסומפטת, ועד שכבר חשבתי שהמועדון הזה הסתדר על מאמן טוב ביירן שמה עליו יד, אז שעכשיו יחזור. שביירן תפנה לבניטז, שידוך לא רע לדעתי.