גם בגן עדן היו נחשים

עוזי 2

New member
זה היה נכון אם באמת

הדברים שאתה אומר היו נכונים אם המטרה של האינטיפאדה היתה להגיב על ההתקפות הישראליות. זו לא מטרת האינטיפאדה, ולכן אם נפסיק להגיב, הם לא יפסיקו לתקוף אותנו. הם יפסיקו לתקוף אותנו רק אם הם יבינו שזה מרחיק אותם מהשגת מטרותיהם, ואת זה חשוב לדאוג שהם יבינו. כרגע ההתקפות שלהם גורמות לכך שכל ויתור שלנו משמש כנגדנו, ולכן זה מרחיק אותם ממטרתם (מדינה פלסטינאית +כל החבילה הנלוית).

all

New member
שוב ושוב אותה סיסמא החביבה

וריקה מכל תוכן. להלן בדיחה - ``יום אחד שוטר רואה שיכור מחפס ליד עמוד תאורה משהו, שואל אותו השוטר - מה אתה מחפש יא שיכור, עונה לו השיכור - את המפתח לבית, שוב שואל אותו השוטר, וכאן איבדת את המפתח? מה פתאום, אבל כאן יש הרבה אור, עונה השיכור``. וזה בדיוק הבעיה הפלסטינאית, קל להאשים את ישראל בכל דבר רע שקורה להם, הרבה יותר מסובך ולא נעים לשאול את עצמם, מה הסיבה האמיתית לסבלם!!! ותחשובו על זה.

B.Shokor

New member
שאין להם מדינה פלסטינית..

מר ALLLLLLLLLLLLLL.. אני לא יודע למה אתה חושב שזו סיסמא כשאנחנו אומרים מדינה פלסטינית. אם הבעייה באמת הייתה מדינה פלסטינית, אז זאת סיסמא??? אם הבטן שלך הייתה כואבת, הלכת לרופא ושאל אותך: ``מה כואב לך?`` הבטן (ענית) (זו סיסמא)? ואז הוא נותן לך תרופה ואתה חוזר בריא לגמרי. שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
ממש לא

שוקור, אני ממש לא מתכוון למה שהבנת. אני מתכוון שחוץ ממדינה פלסטינית יש אלף דרישות אחרות, למשל זכות השיבה, טרנספר של יהודי פלסטין (מתנחלים בשפה הפשוטה), או אדמות חלופיות הזהות לשטחי ההתנחלויות. נדמה לי שאפילו שרון מוכן למדינה פלסטינית אם זה יבטיח לו את השלום. הבעיה שלי זה לא מדינה פלסטינית, הבעיה שלי זה ה-``אקסטרות`` שהפלסטינאים דורשים בנוסף למדינה. ולמה מפריע לי שאתה כל הזמן אומר - ``מדינה פלסטינית``, זה בגלל שעל זה אין אפילו ויכוח, כל הויכוח ושפיכות הדמים שיש היום, הוא רק על ה-``אקסטרות``.

B.Shokor

New member
אוקי, אז בו נשמע?

ויש לך ויכוח על ``האקסטרות`` שאינך מסכים עליהם? שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
זה מסובך אבל אשתדל

ואני לא אתייחס למצב היום כי היום אין מצב. אני אתייחס להצעות שברק הציע לפני עליית שרון לאל עקצה. 1. ירושלים המזרחית, לפי החלטת האו``ם עיר זו הייתה אמורה להיות עיר בינלאומית, מכייון שזו עיר קדושה לכולם, ברק הסכים, ערפת סרב. 2. דרישתו של ערפת לטרנספר יהודי פלסטין (מתנחלים), ברק הציע לערפת שטחים חלופיים מתוך קווי 1948, ערפת סרב. 3. ואחרון החביב - זכות השיבה! עד כמה שאני מכיר את ההסטוריה, אינסוף עמים גורשו, הושמדו, ואף אחד מהם לא קיבל שום זכות שיבה. כמו כן מספר היהודים שגורשו ממדינות ערב גדול פי כמה ממספר הערבים שגורשו/ברחו מישראל. אז מה בעצם העניין, אותם הבתים והעסקים בתוניס, עירק, סוריה, מצרים וכו` שהתרוקנו מבעליהם היהודים יינתנו לפליטים. בכל מקרה, אף אחד מכל הנושאים במחלוקת כלל לא נוגע במדינה פלסטינית, ההפך כולם בעצם דנים בעניינים פנימיים של מדינת ישראל. בהתחלה כאב לי לחשוב על זה בעקר בגלל שתחושת הפספוס הייתה משגעת אותי. רק עכשיו אני מבין שהרשות התארגנה לקראת המלחמה הזו במשך כל 7 השנים של המשא ומתן. והיום אני מרגיש ממש מתומתם

B.Shokor

New member
ערפאת: ``הם יהרוגו אותי`` ... H-)

1. ברק הסכים (אך העם לא הסכים שירושליים תהיה בירה בינלאומית, זאת אומרת שאפילו אם ערפאת הסכים ברק לא היה יכול לעשות דבר כזה, וחוץ מזה, ערפאת לא סרב בגלל שירושליים היא רק שלו או של הפלסטינים, יש עוד מדינות מוסלמיות כמו איראן, עיראק, סעודיה, לוב, מצריים, סוריה, ירדן וכו,, שלא היו מסכימות על זה, ואם אתה זוכר המשפט המפורסם בזמנו של ערפאת ``הם יהרוגו אותי`` תוכל להבין על מה מדובר. 2. ערפאת סרב לקבל שטחים מתוך גבולות 1948 כי השטחים האלו הם של פליטים ופלסטינים שרוצים את האדמה שלהם ולא אדמה חילופית אחרת. 3. בקשר לענייני הפליטים, אתה צודק בזה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
יכול להיות

יכול להיות שהקיצוניים באמת היו הורגים אותו. וזה כל ההבדל שוקור. גם רבין ידע שיש המון קיצוניים שרוצים להרוג אותו ובכל זאת הלך בדרך השלום ולמענה מת. כשמנהיג מת למען העם שלו, זה מנהיג. כשמנהיג שולח את עמו למות למען עצמו זה ערפת

קלייר

New member
אני תקווה שההרג יגמר/וצריך לדבר

אני מאמינה שאפילו יורים,ונכון האלימות די מרגיזהאך חיבים לנסות למצוא את הדרך לדבר כדי להפסיק את האלימות-אחרת לא נצא מזה

למעלה