גם בגן עדן היו נחשים

dikla00

New member
כן כן

הסברתי את עצמי לא טוב... התכוונתי לכל המחבלים אלה שפוגעים בנו...

ביילי_007

New member
אלימות זה לא ה פ ת ר ו ן ...

במידה והפלסטינים יפסיקו את האלימות, נוכל לשוחח איתם, שלום לא עושים שיורים - וכל עוד האלימות והטרור נמשכים - לא נראה לי שהיה שלום.

B.Shokor

New member
אלימות זה לא ה פ ת ר ו ן ...

במידה והישראלים יפסיקו את האלימות, נוכל לשוחח איתם, שלום לא עושים שיורים - וכל עוד האלימות והטרור נמשכים - לא נראה לי שיהיה שלום. שלך ב.שוקר מ.הפורום

ביילי_007

New member
לשוקר, בוא נסכים שהגירסה..

ידידי שוקר, שמתי לב שהעתקת באופן מדיוק את ההודעה שלי רק שינתה את הפלסטינים לישראלים. לכן אני מציע כך: לשנות את השני הגרסאות - ולרשום כך במידה והישראלים ןהפלסטינים יפסיקו את האלימות, נוכל לשוחח איתם, שלום לא עושים שיורים, וכל אלימות והטרור נמשכים - לא נראה שהיה שלום. מסכים שוקר ?

B.Shokor

New member
* ב-ט-ח * S-U-R-E * א-ק-י-ד * H-)

אני כן מסכים איתך במאה אחוזים, ועכשיו השאלה היא: מי הוא הראשון שמוכן להפסיק את האלימות? -------------------------------------- לפי דעתי הצד הישראלי, כי הוא שהתחיל והוא מי שצריך עליו להפסיק את האלימות. מתיי התחיל: באוקטובר שעבר כששרון בקר במסגד אלאקסה אלמובארק. שלך ב.שוקר מ.הפורום

קלייר

New member
לא חשוב מי התחיל/מי החכם שיפסיק

אחרת נמשיך לשחק בנדמה לי ,נמשיך להאשים אחד את השני ויהפוך לכדור שלג שיהיה קשה לעצור, היתי רוצה לראות שמישהו ירים את הכפפה ויושיט את היד זו תפילתי ,ומקווה שפרס יצליח לעשות משהו,והוא לעולם לא יפסיק האיש הנהדר הזה

ביילי_007

New member
שוקר, שוקר, וועדת מיטשל אתה יודע

היא קבעה באופן חד משעמי, שעליית שרון למהר הבית - לא גרמה להתפרצות אלימה.

B.Shokor

New member
יופי שהוועדה לא קבעה שאלוהים קיים!

יופי שוועדת מיטשל לא קבעה שאלוהים קיים! או לא קיים!.. ואגב, למה הישראלים מקבלים/שומעים רק את מה שמתאים להם? עליית שרון להר הבית לא גרמה להתפרצות אלימה (המדינה קבלה את זה) אבל שאר הדברים (הלא מתאימים לה) לא קבלה, למה? שלך ב.שוקר מ.הפורום

ביילי_007

New member
שוקר, קח תרמיל ומקל לך להתמקם באי

בודד, מצד אחד אתה אומר הישראלים אשמים נכון, מצד שני הישראלים אשמים. מצד שלישי וועדת מישטל היא לא אלוהים....,ועוד אתה אומר שהפלסטינים לא אשמים בכלל מה עוד אתה רוצה -

עוזי 2

New member
חזרה לנקודת האפס

הדעה שלי: אם לא נתקוף את הפלסטינאים, הם ימשיכו לתקוף אותנו. אם הם לא יתקפו אותנו אנו לא נתקוף אותם. הסיבה שפרצה לדעתי אינטיפאדת אל-אקצה, זה בגלל ששלב הביניים הסתיים, ולכן לפלסטינאים לא היתה דרך חזקה ללחוץ עלינו למען ויתורים נוספים, אלא ע``י חזרה לימי האינטיפאדה. העיתוי היה רק בחירה טקטית. אין ספק שלשנאה, לקיפוח המתמשך, לפער הכלכלי, לחוסר העצמאות, יש משמעות גדולה, אבל זה לא כל הסיפור.

קלייר

New member
מתי זה הפסיק את האלימות.....??

בגילו יורים אחד על השני כבר חודשים פשוט כמו בומרנג,זה לא פתרון ונכון אמרת לכל מטבע שני צדדים,

עוזי 2

New member
זאת נקודה שיש להרחיב עליה

צריך להבין מה המשמעות של הפסקת התגובה. הצד החיובי: פחות הרוגים בצד הפלסטינאי. פחות גורמים מתגברי שנאה. הצד השלילי: הקלה בגישה - פחות מאמץ נדרש מהצד השני להפגזתנו. נובע מכך יותר קל לגייס אנשים נוספים למלחמה. קל יותר לצד השני לתקוף. לטווח הקצר זה רק יגביר את המתקפה עלינו. יש לזכור: האינטרס למלחמה נשאר - שחרור פלסטין (מי בהגדרה הצרה, ומי בהגדרה הרחבה), ובהעדר תגובה, האמביציה להצלחה גדלה. העדר תגובה, עשוי להתפרש כהצלחה של האינטיפאדה. כשם שנסיגת צה``ל מלבנון, בצורה שנעשתה, נתנה נצחון מורלי לכל אלה שנלחמו בישראל. מבחינתם, זו היתה הוכחה ניצחת לכך שניתן בדרכי מלחמה לגרש את האוייב. או להרתיע אותו. חוסר אונים של הישובים הישראלים שנמצאים תחת התקפה. זהו אלמנט פסיכולוגי בייחוד, אבל אלו שנמצאים תחת מתקפה ולא מרגישים שיש נסיון להחזיר מלחמה, יקבלו תחושה שאין נסיון להגן עליהם. איפהשהו, אני מאמין שאין דרכי קיצור, ונצטרך (שני הצדדים) להלחם ולאבד הרבה דם וחיים, עד שהשחיקה בשני הצדדים, לצד נסיונות ליצור דיאלוג (דיאלוג זה לאו דוקא מו``מ), יגרמו לאנשים הקיצוניים להשלים עם זה שהם לא יקבלו את כל מה שמגיע להם, ושעליהם להתפשר, וגם לראות שהצד השני הוא לא מפלצת. אין ספק שלא כל התגובות שלנו היו נכונות. לתגובות הצבאיות יש שתי משמעויות סותרות: הגדלת השנאה. הגדלת השחיקה הנפשית, וכתוצאה מכך מוכנות לפשרות. איבוד תקוה מוביל לפעולות קיצוניות, אבל איבוד תקוה (להגשים את מלוא החלום) הוא שלב בדרך למוכנות לפשרה שתוביל לכך שאף אחד מהצדדים לא יקבל את כל מה שהוא היה רוצה (ומחזיק בטיעונים לגיטימיים ל``למה זה מגיע לו), אבל כל צד גם יקבל מספיק כדי שיהיה סיכוי שזה יתן פתרון של כבוד שיחזיק לאורך שנים.

B.Shokor

New member
אבל גם אפשר להגיד:

שאם אנחנו לא נתקוף אותם הם לא יתקופו אותנו. השאלה היא: מי מוכן לשבת ראשון בלי לתקוף את השני? הישראלים או הפלסטינים? זה כמו שאתה ומישהו מחליפים מכות, או שאחד מכם יפסיק את זה - או שאתם ממשיכים עד שימאס לכם או שפשוט מאוד שניכם נרדמים ונופלים. שלך ב.שוקר מ.הפורום

ביילי_007

New member
שוקר למה אתה מאשים רק את ישראל תמיד

מה אבו עמאר לא אחראי לאלימות, בטח שהוא אחראי....!?!

B.Shokor

New member
אבו-עמאר? הוא מאוד מאוד מאשים..

וביילי יקר, כי אנחנו נמצאים בישראל, וכי הפורום הזה מיועד יותר לישראלים אני מאשים יותר את הישראלים בשביל שמי שחושב שרק הפלסטינים זה מי שמאשים אוליי יחליף דעותיו קצת. שלך ב.שוקר מ.הפורום

ביילי_007

New member
שוקררררר! במשך 3 הודעות אחרונות אתה

שוקר היקר!!! פעם אחת וותרתי, פעם שנייה הבלגתי פעם שלישית זה נמאס!! לא רק שאתה מעוות את הודעות שלי, אתה יוצר רושם שאני שונא אנשים... ציטוט מספר אחד - אני רשמתי ``לא נכנע למרצחים`` אתה שוקר פרשת את זה כפינוי של הפלסטינים מעברתם למדינות אחרות - רשמתי תגובה לא טרחת להגיב ציטוט מספר שתיים - אתה אומר שאני מאשים רק את הפלסטינים באלימות הובכן שוקר ידידי תראה את הקישור הבא.... שוקר אל תעוות הודעות שלי....זה לא יפה, וזה גם הפך למעצבן...

B.Shokor

New member
ביילי שונא אנשים, מה פתאום!!!!!!!!

אחלה ביילי יקר שלי, אני מאוד מאוד מאוד מצטער על מה שעשיתי לך, אבל אני נשבע לך שלא התכוונתי לזה, ודווקא להודעה שקשרת לי אני הגבתי, בדוק טוב בבקשה, אני בטוח שהגבתי, בטוח. הפורום הזה נוער לכולם, ואתה יכול לרשום כל מה שבא לך במסגרת הגבול, ודווקא אתה וקלייר ALL עוזי, ועוד כמה אנשים כותבים בצורה טובה ולא פוגעת באחרים. שוב סליחה שלך ב.שוקר מ.הפורום

למעלה