גירודים בזנב

שירלי317

New member
שלחתי לך מסר../images/Emo30.gif

האמת שבדיוק היום הייתה לנו שיחה על גרדות וטיפולים בהן עם הוטרינר שתפר את קים אתמול.. חג שמח ושנה טובה!

אצל הסוסה שלי

גם הסוסה שלי מכורה לגרודים. אחרי כל רכיבה שלי איתה (3 או 4 פעמים בשבוע), אני חופפת לה את הזנב רק עם שמפו. זה הורס את השיכבה השומנית של השיער-אני יודעת! אני עושה את זה רק על החלק העליון של הזנב. נ.ב-זה עוזר לסוסים ספציפים ששמפו לא מפריע להם בעור. לא אצל כל סוס ככה, תנסי ושימי לב להתפתחות ואם את צריכה להפסיק. יש לי את הסוסה כבר 8 חודשים וזה עובד!

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif את נזקי השמפו

רואים בטווח הארוך. רצוי לציין השמפו, גם העדין ביותר, מזיק לכל סוס והמינון הגבוה ביותר לחפיפה (רק של זנב ורעמה או כל הגוף) הוא פעם בשבוע

שמעתי כבר מלא... ועוד הצעות

הרצאות על כמה השמפו מזיק. אבל על הסוסה שלי לא עובדים תכשירים. כשאני יכולה לא לחפוף אני עושה את זה. ואני בטוחה שאם הייתה לה בעיה עם השמפו היא רק הייתה מתגרדת עוד, והשיער שלה לא היה רק צומח.. לשואלת השאלה שימי
: *חשוב לציין-היא כל 2-5 רכיבות חפופה. היא עובדת כל יום בבוקר, ואני באה בד"כ 3 פעמים בערבים. ככה שאם את רוכבת כל יום על הסוס אל תחפפי כל יום, כי זה באמת יותר מדי. -אם הסוסה עושה ריינינג, או עוצרת ומכניסה את התחת הרבה, אז אחרי רכיבות כאלה, שכל החול שלה בתחת ובבטן, תדאגי לחפוף (זה יותר חשוב מתמיד. מה שכן::::::::שימי לב שכשאת שוטפת את הסוסה את כל איזור חגורת הבטן את מקרצפת טוב טוב (אפילו עם סקוצ'ברייט עדין), את כל איזור הבטן 'האחורית' לשטוף טוב טוב טוב, ואת איזור העטינים. אם את לא חופפת לסוסה את הזנה, תשטפי לה מתחת לזנב טוב טוב, ואת הסנב רק עם מים תוך כדי הברשה עם מברשת קשה או מברשת שיער (של אנשים), בסוף השטיפה תבדקי את הקרקפת של הסוס (כמו שעושים לבני אדם-תפשפשי בשיערות...חח) ותבדקי שאין שם חו"ל!!!

ggonen

New member
ממ אני בן אגב

וכן הסוסה שלי אחת מאלה שרגישות לסבון אני מנסה כמה שפחות אם בכלל להשתמש בשמפו אבל תודה בכל זאת.

jgut

New member
יש שמפו של פלמר

שאני משתמשת בו לסוס שלי והוא עוזר (הוא ללא סבון אים אינני טועה, ולכן לא הורס את השכבה השומנית). בנוסף אני שמה לו איץ'-פרי...

שירלי317

New member
השמפו של פלמר הוא על בסיס סלק

הכל טבעי לגמרי! והשמפו אפילו ראוי לאכילה והסוסים מאוד אוהבים!
אפשר לפנות אלי במסרים בנושא
כרגיל

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif שמפו על בסיס סלק ../images/Emo12.gif

זה עושה גם צבע?

שירלי317

New member
חח, ממש לא../images/Emo3.gif

הוא על בסיס סלק על מנת שיקציף גם.. במקום סבון, יחד עם תרכובת מיוחדת של שמנים אתריים.

jgut

New member
הוא לא מקציף הרבה

מהנסיון שלי. אבל הוא משאיר את המקום נקי ולא מגורה בניגוד לשמפו רגיל.. וחבל באמת שהוא לא עושה צבע, אדום היה מחמיא לרו

שירלי317

New member
לא מקציף הרבה

אבל מקציף קצת..
חח ותמיד יש חינה אדומה
או במקרה של קים, תמיד חלמתי לעשות לה חינה שחורה.. לשחזר קצת את צבע המקור
דרך אגב, אני נראה לי אצליח להירדם היום בלילה רק בגלל שבשעה האחרונה שהייתי היום בחווה (מתוך כ10 שעות) היא התחילה סופסוף לאכול! כולי אושר!

הורסמאן

New member
שירלי

צר לי מאוד עם אני פוגע לכם בביזנס. יש המון סוגים של שמפו לסוסים, אפשר גם כל שמפו לכלבים, ואפשר גם דרמפון. בסך הכל, אם משתמשים בשמפו, צריך שיהיה שמפו עדין וממש אין צורך ב"אלטרנטיבות" כאלה או אחרות עם "יכולות מגיות" כאלה או שונות. בניגוד לכלבים, לסוסים אין בעיה של הסרת שומן ברחיצה. שלא כמו כלבים, סוסים מזיעים ואפשר לשטוף אותם עם סבון (לפי הצורך), רצוי כזה שלא "מיבש".

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif מסכימה ../images/Emo45.gif

אני משתמשת בדרמפון עם תוספת לחות (הוא נהדר) אז לסוסה עוד לא צמחו כנפיים, פ'סדר...

שירלי317

New member
לא אמרתי שאין עוד חומרים בעולם

ואני מעלה פה את ההמלצות האלה ממש ממש לא מתוך גישה של ביזנס, וגם אמא שלי לא מעוניינת בזה, הכל מתוך דאגה לסוסים וגם הגברת מודעות. ולא דובר ולא מדובר עם שום "יכולות מגיות", אבל אני לא מתכננת להכנס איתך לדיונים חסרי מוצא (אני מכירה אנשים כמוך מספיק טוב כדי לדעת לפרוש מראש, למרות שאין סיבה לכך רב הפעמים)

jgut

New member
אני שמה לו רק על הזנב והרעמה

בכל מקרה אים אתה קונה את החומר תבקש הנחיות לשימוש. למיטב ידעתי גם אסור לשים יותר מידי ממנו וגם לא מומלץ לגעת בו בלי כפפות. לדעתי אים תנסה את החומר של פלמר והוא יעזור לך אני בעדו פשוט כי האיץ-פרי הוא חומר כימי ואני לא מתה עליו אבל משתמשת בו באין ברירה.

הורסמאן

New member
אם כבר

אז כדאי לחפש KILLITCH קשה מאוד להשיג אותו בארץ, אבל זה חומר שעובד מצויין כשהמניעה היחידה להשתמש בו ללא הגבלה היא המחיר. מעבר לכך, כל טיפול ששומר על נקיון "באופן מוגזם" עם שימון עדין (כמו קרם לידיים) עוזר (ולא חשוב איזה קרם). עוזר ולאורך זמן מעביר, את הגרדת לחלוטין. צריך להביא בחשבון ששימון מושך אבק למקום ולכן צריך לנקות ולשמן שוב (בעדינות) יותר מפעם ביום. כשכל המרבה הרי זה משובח. במשך תקופה ארוכה בארץ, עברו אצלי בידיים די הרבה סוסים, אף אחד מהם לא סבל מגרדת, למרות שחלק מהם הגיעו עם. הסוסים שאיתם התעסקתי באנגליה לא סובלים מגרדת (אולי בגלל מזג האוויר, אולי בגלל שכולם מוחזקים טוב). לכן אני מדגיש את התקופה בארץ וה"סוד הגדול" הוא בסך הכל טיפול אינטנסיבי של נקיון ושימון עדין.

שירלי317

New member
השאלה רב הפעמים היא

איזה שמן, והרבה עונים ששמן תינוקות, או שרוף. אני ממליצה על מה שאני ממליצה, בטח כל הפורום הבין כבר מזמן.. על מה אתה ממליץ?

למעלה