גירודים בזנב

ggonen

New member
גירודים בזנב

מאז שקניתי את הסוסה שלי לפני שלוש חודשים התחילו לה גירודים הזמנתי וטרינר כדי לתת לה תילוע וזה גם לא עזר ניסיתי לשים שמן תינוקות אבל גם זה לא עזר ניסיתי לשים אלוורה שירגיע את העור גם זה לא הצליח סיפרתי לה את החלק העליון של הזנב כדי שיצמח מחדש יותר טוב אבל היא גם מגרדת עכשיו וניסתי גם אחרי התספורת לשים לא שמן אלוורה או לפני שהיא נכנסת לאורווה שטפתי במים אבל כלום לא עוזר למישהו אולי יש פתרון או עצה שיכול לפתור את הבעיה \:? תודה רבה

חפש תחת "גרדת"

בקשר לתילוע-צריך סדרה של תילועים,לא תילוע בודד. יש תכשירים רבים ומגוונים בשוק (שלח מסר לשירלי). טפל בסוסה וגם בחצר/אורווה נגד זבובים וברחשים+שטיפה ומריחת קרם באזור המגורד,לפחות אחת ליום.

ggonen

New member
כן התילוע אני יודע

זה שלוש פעמים לעלות ת'כמות כל פעם עשיתי את זה. ביום הסוסים במנא'ז ואני מרסס אותה לפני שהיא נכנסת למאנז' בספרי נגז זבובים למרות שהבעיה היא לא במאנז' האורווה מנוקת כל יום ויש מלכודות נגד זבובים. השורשים שלה (קוראים לזה זרבוביות אם אני לא טועה) ממש פותחים לא יודע מה זה אומר אולי זאת הסיבה לגרדת. תודה רבה לך :)

נסה אם ככה להוסיף לחות

איזה שהוא קרם לחות טוב. אפילו ניוואה או קרם צמחי. יכול להיות שדווקא הסיבון גורם ליובש ומסיר את השומנים הטבעיים של העור. שווה לנסות לרחוץ רק במים ולראות, ו/או לחפש שמפו לעור רגיש/שמפו לתינוקות/מועשר ללחות. בסופו של דבר, זה עניין של ניסוי וטעייה עד שתעלה על הדבר שעוזר לה (וכל עוד אתה שומר על הנקיון, שנשמע שאת זה אתה עושה).

אההה

הרבה פעמים זה סתם כי הסוס משועמם , אפשר לקשור לו כדור לתא ולראות אם זה יעזור
אז מה שעוד עוזר זה אלוורה שמן תינוקות וספריי זבובים ( לערבב )

ggonen

New member
תודה לכם (:)

אני ינסה את מה שאמרתם ויבוא אם תוצאות

../images/Emo75.gifכשהוא כתב כאן שהוא קנה

אותה הוא אמר שהיא קווטריך בצבע בקסקין. אם אני לא טועה הוא הזכיר גם סייחה או שזה היה בהודעה אחרת.

ggonen

New member
חח בוא נעצור את הויכוח

תודה לכולם על המחמאות אני אמסור לה היא קוטרית מקומית יותר קרוב ל7/8 בק סקין כמו שרואים בת 6 היתה לה סייחה אבל לא קניתי אותה עם הסייחה רק עד לגמילה היא חזרה לבעלים שלה לפני חודש אבל היא בחודש שלישי כבר ושוב תודה [[:

שירלי317

New member
אלוורה, שמן תינוקות וספרי לא מרפאים

הם אפילו עלולים מאוד להזיק, שמן תינוקות הוא בתכליתו ועקב המטרה לה הוא נועד, מאוד מאוד מייבש את העור וסותם את נקבוביות העור, כך שבעצם הוא גורם לגירוי נוסף שאם לא מתבטא בטווח הקצר יתבטא מעט אחר כך.. ומה שבטוח שהוא לא מרפא! אלוורה רק מרגיעה את העור כביכול, מרגיעה את הגירוד, אבל בעצם הגירוד הוא לא ה"מחלה" אלא התגובה של הסוס, כך שהאלוורה אינה מרפא גם היא. ספריי דוחה זבובים עושה בדיוק מה שיוצא משמו, דוחה זבובים ותו לא שוב, הוא לא מרפא הוא רק מונע גירוי נוסף, שאכן זה נחוץ, אבל כשהגרדת כבר משתוללת בגוף הסוס (ואני אומרת גוף כי זו אלרגיה שמתבטאת בעור אבל נמצאת בדם ובשאר המערכות, ולכן כדי לרפא אותה יש לפנות ולטפל במערכות הגוף ככלל ולאו דווקא נקודתית בעור) אין די בכך ויש צורך בריפוי כללי. אבל בשום אופן לא למרוח על הסוסים שום שמן בעל הרכב כימי, כגון: שמן תינוקות, שמן שרוף וכ'ו.. השמנים הללו לא נועדו לסוסים ורק עלולים לגרוע את הגרדת ו|הדדגש|לפגוע בעור הסוס ובריאותו הכללית! שבוע טוב, שנה טובה וחג שמח

שירלי317

New member
פה ושם יש מקרים מיוחדים כמו בכל דבר

אבל באופן בדוק, שמן תינוקות מזיק! ואלוורה לא מועילה במיוחד דוחה זבובים דוחה זבובים וזהו. אבל כמובן, שאם זה עבד אז זה הכי חשוב, לא שואלים למה ואיך אלא פשוט מחייכים

האמת שזה נשמע הגיוני מה שאת אומרת

אבל סותר קצת כי ברב המקרים (אני לא אגיד כולם כי אני לא יכולה 'לחתום' על זה) המליצו לי על שמן תינוקות... מעולם לא נתקלתי בעוד מישהו שלא המליץ להשתמש בזה, (ובזה אני בטוחה
) והסוס שאני רוכבת עליו - כלום כמעט לא עוזר לו. הוא מקבל זריקה נגד גרדת ובמקביל מורחים אותו במספר תכשירים (מחליפים כל כמה זמן אחרי שהגוף מתגבר עליהם או שמורחים כמה במקביל) ובכל זאת מתגרד. נכון, הוא לא סוס פרטי ולא מקבל טיפול (לצערי הרב, אני עושה כל מה שאני יכולה אבל אני לא בחווה כמה שאני רוצה) של סוס פרטי. שאני נמצאת אני מאוד מקפידה לשמור על הנקיון שלו ואם תראי אותו את תיהי בטוחה שהוא סוס מוזנח ולא מטופל. אבל האמת היא ההפך. אני מודעת לזה שאצלו הבעיה מוקצנת וחריפה אבל דווקא בגלל זה אני מתפלאת שדווקא זה עובד עליו במקום לגרום נזק נוסף. הבעלים הקודמים שלו הייתה מורחת אותו בשמן תינוקות וזה עשה פלאים. האמת שאני כמעט בטוח אתחיל למרוח אותו בזה בקרוב כי כואב לי לראות אותו ככה ואני דיי במצב של לנסות כל דבר בערך. בכל מקרה עכשיו קנו לו משהו חדש וננסה את זה תקופה..לא יעזור נראה לי נחזור לשמן. וויש אס לאק

למעלה