גירודים בזנב

הורסמאן

New member
כל קרם ידיים או לחות

הכי זול שיש. אני מאוד מסכים ששמן תינוקות לא טוב, כי הוא לא נספג בעור וסתם משאיר אותו שמן מבחוץ ודביק לאבק.

האמת שבמקרה שלנו

קרם לחות לא עזר. אולי לא השתמשנו בו מספיק זמן אבל בתקופה שכן (שבועיים וחצי-שלושה) זה לא עשה כלום חוץ מקצת ברק ברעמה

jgut

New member
הבעיה בארץ

מעבר למזג האויר היא שאים אתה מחזיק סוס בפנסיון קשה למצוא מקום שישמור על הנקיון הנדרש למניעת הגרדת. אני פשוט לא הצלחתי להגיע למצב כזה של נקיון מספיק טוב (גם כשהשתדלתי לבוא פעם ביום).

הורסמאן

New member
אני לא קונה את זה

אני מסכים שיכול להיות קשה, אבל זה רק עניין של תודעה אנחנו בסך הכל מדברים על טיפול של חמש דקות, ואם זה שלוש פעמים ביום, אז זה רבע שעה ביום. אם אין מי שיגש אל הסוס שלוש פעמים ביום, אז ההחזקה של הסוס במקום לקויה הרבה מעבר לגרדת.

jgut

New member
תתפלא לדעת

אבל קשה למצוא חוות שנותנות את הטיפול של החמש דקות. אני יכולה להעיד ועוד כמה חבר'ה פה שחיפשו חוות שלא בכל מקום מוכנים לתת טיפול כלשהו. זה מרגיז אבל קשה למצוא. זו גם הסיבה שעשיתי פה סקר של מה הפנסיון שלכם כולל לפני כמה שבועות. וגם פניתי אליך שתענה, כי היה לי קשה למצוא חוה שתיתן את הטיפול המינימלי שנדרש בעיני...

הורסמאן

New member
אני לא מתפלא

אני מבין שיש בארץ שיפור, אך אחרי הכל גדלתי בארץ. :) אני חושב שצריך, לדרוש או לעודד, או אולי לבייש מקומות שזה לא קיים בהן, ולגרום לשינוי. מבלי להתיחס למקרה ספציפי כלשהו, מקום שבו אין מי שיסתכל על הסוס שלוש פעמים ביום, (במיוחד אם זה סוס רכיבה, סוסים במרעה יכולים להסתדר עם פחות תשומת לב), זה מקום שהוא לא מתאים להחזיק בו סוסים. למי שאין מקום מתאים, לא צריך להחזיק. אני לא מאשים אף אחד, בסך הכל מגיש עיצה.

jgut

New member
מסכימה

ובגלל זה לא הלכתי לחוה מסויימת שבה המאמן מצא חן בעיני והלכתי לחוה אחרת (עם מאמן טוב גם כן) אבל זה היה הגורם להמשך חיפושים. ד"א לא ברור לי איך אפשר לשנות גישה כזו כי כשהסברתי למה זה מפריע לי (הגרדת זו הבעיה הקטנה, מה קורה אים סוס נפצע, או יש לו קוליק) התייחסו אלי כאילו הבקשות שלי מוגזמות לחלוטין. יש לא מעט חוות כאלה מה שגורם לזה להראות לגיטימי בתור גישה (הם יודעים שאין ברירה אחרת באזור)

הורסמאן

New member
משנים גישה כזאת

בצורת ההתיחסות אליה. אם את ואני, והיא והוא, נתיחס ויתחסו בהתאם, סביר להניח שנוכל לשפר את המצב.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif בנתיים זה אני והיא

והשיפור ממאן לבוא... מה שכן, בחוות אינגליש יש יותר מודעות והטיפול וההשגחה כמעט בכל המקרים טובה יותר. (מנטאליות עבודה אחרת)

תדירות הטיפול בגרדת ורמת הממשק

לדעתי רמת הממשק בחלק לא קטן מהחוות הגדולות בארץ טובה עד טובה מאוד. גרדת זו בעיה קשה ואין לתלות את הצלחת או אי הצלחת מניעתה רק בממשק החווה, למרות שלממשק החווה חלק גדול בכך. לגבי תדירות הטיפול - יבחושים פעילים בשעות בין הערביים, קרי שעות הבוקר המוקדמות ושעות הערב. חשוב לכן לרסס את הסוסים בבוקר ולטפל בהם לאחר סיום הרכיבה. ובשעיפה גם לרסס בערב. היבחושים גם פחות נוטים להכנס למקומות חשוכים ולכן הכנסה של הסוסים לאורוות בשעות הפעילות של היבחושים מקטינה את הסיכון לעקיצות. שיטת מניעה יעילה מאוד היא התקנה של מאווררים חזקים באורווה. יבחושים בניגוד לחרקים מעופפים אחרים נחשבים לחרק שקשה לו לעוף ברוח חזקה ולכן שיטה זו נחשבת כיעילה למניעת עקיצות. כמובן שלא כל סוס זקוק לכל הטיפול הזה, רק במידה ויש לו רגישות.

הורסמאן

New member
מעבר לגרדת דר'

ובהתחשב בכך שיש גם אורוות טובות בארץ, (הרי מאיפה קוראי הפורם?
) העובדה שפופי מספרת לנו שהיו לה קשיים למצוא אורווה שבה מישהו ישים יד על הסוס שלוש פעמים ביום, מדברת בפני עצמה. הייתי מוסיף שכדאי למנוע יבחושים ככול האפשר, גם אם במקרה הסוסים לא סובלים מגרדת. ואכן רעיון המאווררים, הוא רעיון נהדר.

jgut

New member
זו לא רק פופי מספרת

זה גם אני והאני באן
ואני מדברת על פעם ביום ולא על שלוש! ובדקנו באורוות מסודרות ויקרות שנחשבות טובות עם מתקן יוקרתי. האני באן מצאה חוה קטנה שבה יעשו את הטיפול תמורת תוספת תשלום ואני מצאתי לאחר הרבה מאמצים חוה קטנה גם כן...

popi199

New member
../images/Emo45.gif

גם מניסיוני עם הגרדת זה כל מה שצריך- ניקיון ואם חומרים אז איזה קרם לחות עדין. זה עבד אצלי גם על גרדת קשה מאוד. הסוס שיש לי עכשיו לא מגרד רק בגלל טיפול כזה, אין לי ספק שאם אני לא אטפל יום אחד הוא יחזור לגרד.

למעלה