גילוי עריות-

סמסרה1

New member
אצלנו לא מקובל

צהריים טובים בעדה האשכנזית לא מקובל וגם אסור להינשא בקרב המשפחה. אפילו לא בני דודים ראשונים שניים וכו'. כי זה כמו אחים ואחיות. והכי חשוב מכיוון שעלולים לצאת ילדים בעלי מומים שונים או הדור השני או השלישי. וכן אמרו לנו בהזדמנויות מתאימות על כך. אבל, אני חיה בארץ ופגשתי עדות שלהיפך מיעדים בני דודים לנישואים. ותתפלאו לשמוע, תודה לאל, יש להם ילדים בריאים ומקסימים. כך שכיום אינני יודעת מה נכון? סמסרה

neko

New member
בני דודים זה אחלה. זה אפילו היה

נפוץ מאד במשפחות המלוכה באירופה לפני כמה מאות שנים, שרצו לשמור את התואר הכסף והכח בתוך המשפחה.

Philosopher

New member
גילוי עריות-

חוסר ההמשכות להורים, אחים וכדומה אצל אדם ממוצע, הוא עניין של חינוך או שזהו עניין של משהו שטבוע בנו? אשמח אם תביעו דעתכם.

ehudt

New member
אין לי הסבר לדעה שלי

אבל אני משוכנע שזה עניין של חינוך.

Philosopher

New member
אני סבורה שזה טבוע בנו

הרי אף פעם לא דיברו איתנו על זה באף מקום אז איך זה יכול להיות חינוך? אמא לא באה אליי כשהייתי קטנה ואמרה טלילה אל תפנטזי על אבא טוב? פשוט מאז ומעולם לא נמשכתי אליו ואני חושבת שזה משהו ביולוגי.

גם נכון.

מתי אתם זוכרים שאמרו לכם שגילוי עריות זה רע? זה לא שיש שיעור בבית ספר על זה...

erezsh

New member
לא נכון

זה שלא אמרו לכם את זה באופן מפורש, לא אומר שלא לימדו אתכם את זה.

האמת

שאתה צודק, אבל מצד שני, החינוך היחיד שרובנו קיבלנו נגד גילוי עריות הוא עצם העובדה שזה לא נעשה. רובנו לא שמענו, בתור פעוטים, כמה גילוי עריות הוא מגעיל ואסור וכו'. גם ספק אם הייתה התייחסות לא מפורשת לעניין הזה, שכן גילוי עריות לרוב אינו נושא שנמצא בראש סדר היום, ורוב בני האדם מעבירים את יומם בלי מחשבה (מודעת) אחת אפילו על גילוי עריות. אז מה בדיוק לימדו אותנו? אם אתה אומר שעצם העובדה שהדבר לא נעשה בבית, על אף שלא נאמר אף פעם שהוא אסור, היא 'חינוך' כלשהו... אני לא יודע, זה קצת כמו להגיד שהורים שלא משתמשים בסמים, אבל מצד שני גם לא מדברים עם הילד שלהם על הנושא אף פעם, מעניקים לו איזשהו חינוך נגד סמים.

neko

New member
ממה ששמתי לב, אחים ואחיות למשל

לא נמשכים אחד לשני בכלל. פשוט כך. כנראה מנגנון גנטי.

erezsh

New member
אתה מסוגל לספור על יד אחת

את מספר תוכניות הטלויזיה שראית בהן אחים ואחיות לא נמשכים אחד לשני? ונכון, ילדים מחקים את המבוגרים. זו הדרך היחידה שלהם לשרוד. הם לא יכולים לדעת מה חיוני עבורם ומה לא. הם לוקחים הכל. זוהי כמובן רק דוגמא, לביטוי הטאבו הזה. ישנם הרבה מקרים נוספים שאינכם מודעים אליהם. ואני בטוח שההורים יודעים טוב מאוד איך להגיד "לא! פויה" כשהילדים עושים משהו לא נאות. ורק עוד משהו קטן לסיכום - זה שאתם לא שומעים על זה, לא אומר שזה לא קיים.

naaa

New member
עניין של חינוך שהוטבע לפני אלפי שני

אוקיי שמעו.... זה עניין של חינוך של דורות על גבי דורות. שימו לב בתורה כשבנו של נוח קיים בו יחסים בזמן שהוא היה שיכור הוא נענש. כך גם עם לוט או מישהו אחר...לצערי אני לא בדיוק זוכרת מי היו הדמויות אבל היו, שווה בדיקה

ehudt

New member
הבאמת שבנו נענש

בנו נענש (אני לא זוכר אם זה היה חם או יפת) על כך שניצל שת שכרותו של אביו וקיים איתו יחסי מין (הוא נענש על זה שקיים יחסי מין עם אביו כמובן, אך נח לא נענש כי בנו ניצל את שכרותו)

אורן ג

New member
עובדה שקיים גילוי עריות, לצערינו

ויש אנשים שנמשכים לבני משפחתם, אני חושב שזה עניין של חינוך!!

אורן ג

New member
לא

אבל כולנו מסכימים שזה גורם ללידה של פגים, שהחיים שלהם זה לא חיים

ehudt

New member
לא אמרו לי לא להמשך להוריי

וגם לא לאחיי, וגם לא לבנים אחרים, אבל כן אמרו לי שאני אמור להמשך לבנות בגילי. ואולי כי חינכו אותי להמשך למשהו מאד מסויים, המשיכה שלי לדברים אחרים היא חלשה (או לא קיימת), אך בכל מקרה אפשרית, כי משיכה מינית בניגוד לחינוך היא דבר קיים (הומוסקסואליות, משיכה לבני משפחה).

אני לא מתיימר להבין משהו בנושא

אף פעם לא למדתי יותר מדי ביולוגיה, וכאלה, אז קח הודעה זאת בערבון מוגבל... אבל אם נתייחס לאדם כאל סתם עוד יצור חי - אז בעולם החי אין, למיטב ידיעתי, תופעה של גילוי עריות (לא בהיקף נרחב בכל מקרה, אך תקנו אותי אם אני טועה). לדעתי, ניתן לייחס זאת לכך שכתוצאה מגילוי עריות נולדים צאצאים פגומים, והאינסטינקים של יצור חי כאילו 'מכוונים' אותו להמשך קיומו של גזעו, ולכן לא סביר שיובילו אותו למעשה שיביא ליצירת צאצאים חלשים ובעלי פגם. כלומר יצורים חיים אינם נמשכים לקרובי משפחתם, כיוון שהאינסטינקטים שלהם מונעים זאת. כשם שנקבות בעולם החי נמשכות לזכרים (שוב, למיטב ידיעתי) אשר נראה שיולידו להן צאצאים חזקים, כך אין הן נמשכות לזכרים אשר יולידו להן צאצאים פגומים. לכן אין זה עניין של חינוך, גם בלי שום חינוך האינסטינקטים שלנו יובילו אותנו להימנע מגילוי עריות. וכמובן שיש פה שתי הנחות יסוד שניתן להתווכח עליהם: (1) האדם הוא יצור חי ככל שאר היצורים. (2) אני מבין משהו בתהליכי רבייה של יצורים חיים אחרים.

neko

New member
דווקא שמעתי על מקרים של גילוי אריות

בקרב נמרים...
(ברצינות, בעיתון "פשוש" בערך בשנת 1988 היתה כתבה מצולמת על נמר שהוא חצי-אח של הבן שלו...)

suki da yo

New member
תנו לי להידחף שניה:)

מבחינה ביולוגית גרידא, גלוי עריות הוא בעייתי. מדובר בתופעה שתגרום לעליה בהופעה של גנים פגומים- כי, נגיד, אם אבא מוריש לבת שלו גן אחד של מחלה, וגם לו יש אחד, אם כל אחד מהם היה ממשיך את הגזע(|:)|) עם אחרים, ללא הגן הזה, היו רק נשאים, ולא חולים (Pכמובן, מדובר פה במחלות רצסיביות, נגיד, אנמיה חרמשית, מחלת הפול, אי קרישת דם וכו'). אבל אם הם היו וכבים זה עם זו, הסיכוי שלהם להויד ילד חולה היה גבוהה יותר. מה גם שהדבר מפחית את הגיוון הגנטי באופן כללי, וכך פוגע בסיכויי ההשרדות של המין כולו. זה ביולוגית. אבל כבני אדם אנחנו קצת עברנו את הקטע הזה, אחרי הכל אנחנו מתאימים את הסביבה אלינו ולא להפך. כך שאולי זה טבוע אצלנו בגנים, אבל זה דיי חסר מטרה היום.

למעלה