גילוי עריות-

john111

New member
הדרך לבדיקה- התסכלות בחברות שונות

אם הענין היה טבוע בכולנו הרי שלא היה צריך לאסור אותו במפורש. התסכלות בחברות שונות גם כאלו השונות בתהליך התפתחותן מראה שאצל כולן יש חוקים מפורשים האוסרים גילוי עריות, ואף מטילים עונשים חמורים על כאלו שעוברים על האיסור. גם ההגדרה לגילוי עריות היא רחבה והאיסור משתנה מחברה לחברה. בני דודים בחברה מסוימת יחשבו כגילוי עריות בעוד בחברות מסוימות יהוו את צורת ההתקשרות העדיפה. העיקרון הוא פשוט - מה שהוא טיבעי אינו דורש אכיפה חוקתית.האכיפה הקימת בכל החברות מרמזת שמדובר בענין שהיה צורך לאסור אותו. גם צורך האיסור ברור מבחינה של התפתחות תקינה של המין האנושי - נישואי קרובים יכולים להוביל לפגמים גנטים חמורים ולהכחדת המין. מה שנראה לנו אם כך שטבוע בנו הוא ענין חינוכי גרידא המופנם אצל כולנו כטאבו מאוד חזק. אכן צדקו אילו שאמרו לפני שתימוכים לכך ניתן למצוא גם בתאוריה הפרודינית שרואה בייחסים בין הילד להורה הנגדי פנטזיה לא ממומשת שעוברת סובלימציה.

אורן ג

New member
צודק צודק צודק

האיסור מגיע מתוך צורך למנוע מקרים כאלה בגלל התוצאות הקשות שנולדים מהם.

selgarat

New member
חינוך

חינוך זה לא רק מילים זו גם שפת גוף ודוגמא שמציבים לך בתור תינוק האחרים. אתה דבר ראשון לומד להבדיל בין צורת ביטוי האהבה של ההורים שלך אליך לבין צורת הביטוי שלה אחד אל השני. אחרי זה ברחוב או בתוך המשפחה אם היא מספיק גדולה אתה רואה את ההתנהגות בין אחים ולומד מה מותר ומה אסור מתוך הסתכלות. הדבר הכי בולט לזה שאין כאן משהו מוטבע אישית אלא דבר חברתי שנוצר מתוך החלטה של החברה לחנך כך את אנשיה הוא העובדה שקיים לזה חוק. מעטים הם הדברים שהייתי מיחס להטבעה גנטית, אצל בני אדם אפילו שימור עצמי לא ממש מוטבע גנטית, אבל כדי שתאכל כשאתה רעב אף אחד לא היה צריך לכתוב חוק.

אורן ג

New member
למנהל הפורום

מזמן לא היה פה סקר, אני מציע לעלות את השאלה הזאת לסקר בעקבות הוויכוח שהיה כאן בסוגיה!!!!

erezsh

New member
סקר בנושא גילוי עריות?

אני חושב שכולם הביעו דעתם. אבל כרגיל, אם עוד שניים ירצו בכך, אעשה זאת.

Philosopher

New member
טוב אז גם אני בעד סקר.

ואני עדיין מאמינה שזה עניין שטבוע בנו.
מממ..דרך אגב, אם מדברים על טבוע לא טבוע, יש את החוקר ההוא ווטסון שטבע את המשפט : "תנו לי תינוק, ואני אעשה ממנו הכל!" מה אתם חושבים? אופי של אדם הוא עניין של חינוך בלבד..טבולה ראסה? או שאנו נולדים עם נטיות/תכונות כלשהן ולמרות החינוך שנקבל נפעל לפיהן ולא בהכרח לפי החינוך?

אורן ג

New member
אם כך

למה יש צורך בחקיקת חוקים נגד גילוי עריות, אם זה כלכך טבוע בנו?

אורן ג

New member
אז אם יש צורך לחוק

כנראה זה לא טבוע בנו, אחרת היו אוסרי יחסי מין בכלל, שגם מהם יכול להגרם מצב של אונס

אורן ג

New member
אוקי, הניסוח לא היה נכון

אז ככה, אין צורך לחוקק חוק נגד משהו שטבוע בנו. לפי מה שאמרת פה אז היינו צריכים למנוע יחסי מין בכלל, אלא אם הם לא נעשים למטרות רביה, וזאת כדי למנוע אונס.

Philosopher

New member
בקשר להיבט האנתרופולוגי..

דיברתי עם המורה שלי לפילוסופיה, והוא אמר לי שגילוי עריות לא תקף באף חברה, לכן הסתירה שכוללת בתוכה את התירוץ של החברה לא משחק כאן.

אורן ג

New member
לא הבנתי

אז למה יש צורך לחוק? הרי יש במציאות תופעה של גילוי עריות, וזאת למרות שהוא לא תקף בשום חברה. אם זה היה טבוע בתוכינו כנראה שחברה לא הייתה צריכה לחוקק חוקים נגד זה. לא ירדתי לסוף דעתך. אני חושב שזה מוכיח את ההפך: כלומר אם יש צורך לחוק ולאי תקיפות בכל החברות בעולם לגילוי עריות, אז כנראה שזה לא טבוע בנו כי אחרת לא היינו צריכים לחוקק חוקים אלה, זה היה ברור מאליו. שבת שלום

AlteX

New member
ומה עם אדיפוס? ../images/Emo13.gif

פשוט מאוד: אם חוסר משיכה לקרובי משפחה היה טבוע בנו, לא היה את הסיפור של אדיפוס. ומה קורה כאשר מפרידים בן מאמו מיד אחרי הלידה? הוא גדל עם הורים מאמצים ולאחר מכן פוגש את אמו הביולוגית בלי לדעת שהיא אכן אמו הביולוגית... האם אין סיכוי שימשך אליה? לדעתי ועוד איך, במיוחד אם הוא נמשך לנשים מבוגרות.
אז כנראה שזה לא כ"כ טבוע בנו... עוד טענה מעניינת שלי, ואולי קשה לראות את ההגיון שאני רואה בה, אבל בכל זאת... רובינו נמשכים לעצמינו במידה מסויימת (במילים אחרות רובינו מאוננים
), והרי שאין אדם שיותר קרוב מבחינת קשר דם מאשר האדם עצמו. הורים שלנו ואחים שלנו דומים לנו במקרים רבים, ומהסיבה שאנחנו נמשכים אל עצמינו אנחנו עלולים להימשך גם אליהם (וכן, באותה נשימה אני טוען שרובינו דו-מיניים במידה מסויימת בגלל אותה המשיכה העצמית...). חוסר המשיכה לבני משפחה אולי נראה לך משהו שטבוע בנו בגלל שזה מגעיל אותך *אישית*, בגלל שאת אישית לא מסוגלת לחשוב על אף אחד מבני משפתחתך כנשוא למשיכה מינית. כמובן שלא אמרתי שכולם בהכרח נמשכים לבני משפחה, אבל זה בהחלט קורה, וזה קורה כנראה הרבה יותר ממה שאנחנו בד"כ חושבים או יודעים... מספיק רק לראות את כמות מעשי האונס במשפחה בזמן האחרון, וזה לא שזה משהו חדש, פשוט כנראה יותר מקרים כאלה מגיעים לתקשורת בימינו מאשר אי פעם. אני כמובן שולל בתוקף כל מעשה אונס, במשפחה או לא במשפחה, ומבחינתי העונש היחיד שמתאים לאנס הוא פשוט סירוס, אבל רק רציתי להבהיר שגילוי עריות קיים ואינו נדיר בכלל. כמובן שלא כל גילוי עריות חייב להיות אונס, זה יכול לבוא גם בהסכמה, ואני חושב שהיה אפילו סרט (בטח לא אחד, ואני מנחש שיש לא מעט ספרים) על משיכה בין אח ואחות, דבר ששוב מוכיח שאין משהו שטבוע בכולנו שמונע משיכה לבני משפחה. אולי לפעמים המשיכה הזאת נוצרת דווקא בגלל האיסור החברתי, דווקא בגלל שמה שבעצם טבוע בנו זה הרצון לטעום מהפרי האסור, לא משנה מה הוא. בכל מקרה, אני חושב שהעברתי את הנקודה שלי - לדעתי האיסור הוא חברתי/חינוכי בלבד, ואם אתם רוצים את דעתי האישית בנושא, אני אפילו אעז להגיד שהאיסור הזה מיותר כל עוד לא מדובר באונס.

Philosopher

New member
אך שים לב שהכוונה שלי היא

שמה שטבוע בנו הוא לא היכולת לזהות מישהו בתור אבינו או אימנו, אחרת כבר היה מדובר ביכולת לזהות בני אדם על ידי מחשבה, וזה כבר נושא אחר..זה לא אפשרי. אני מדברת על כך שה"סלידה" המינית נובעת כאשר אתה כן יודע שמדובר בהורה שלך.

AlteX

New member
אוקיי, הדוגמה שהבאתי לא היתה טובה..

עדיין, הבאתי גם דוגמאות אחרות, ושוב - הסיפור של אדיפוס. גם אם הוא אגדה, כנראה שעמד מאחוריה סיפור אמיתי או לפחות פנטזיה אמיתית של מישהו, ובגלל שזה כ"כ ידוע, יש כנראה לא מעט אנשים שיש להם את הפנטזיה הזאת. את יודעת בכמה סיפורים ארוטיים נתקלתי שהתעסקו בקשר מיני בין אם לבנה או אב לביתו או אפילו משפחה כולה באורגיה אחת גדולה? אני חושב שאם מישהו יעשה חיפוש רציני באינטרנט, הוא יגלה לפחות כמה עשרות טובות של כאלה. אני זוכר אחד אפילו בעברית... ומה עם אתרי האינטרנט שמציגים "גילוי-עריות" (רוב הסיכויים שזה לא אמיתי, אבל מציגים כי כנראה שיש אנשים שאפילו משלמים עבור זה...)? תנסי לכתוב "incest" במנוע חיפוש כלשהו... יש סיכוי שהתוצאות יזעזעו אותך...

למעלה