זה הכול אשלייה להגיד שאת חושבת... ובקשר לשאר ההודעה, מן הסתם אני רוצה ומקווה שהילדים שלי יבחרו לחיות כטבעונים... אבל כמאמינה במחשבה ביקורתית ובבחירה חופשית אני אעודד אותם בכל דבר שיבחרו
את תעודדי אותם בכל בחירה שהם יעשו, לאחר שיעשו אותה, אבל הבחירה היחידה שתעודדי לפני ההחלטה שלהם, היא הבחירה שנראית לך נכונה, מטבע הדברים. אני לא חושבת שחינוך אחר הוא אפשרי, וכנראה שזה הכי קרוב לאידיאלי שאפשר למצוא...
הסביבה משפיעה כמעט על כל דבר בחיים שלנו, אי אפשר להמנע מזה, ואני גם לא רואה סיבה לכך. החיים שלך הם לא רק אתה, הם כל מה שסביבך, ולכן גם הבחירות שלך הן לא לגמרי שלך כי אם צירוף של כלל הגורמים בחייך.
מתבטא, לדעתי, בכמות האפשרויות שהוצגו בפניך לפני הבחירה. בלחצים שהופעלו לקבלת ההחלטה. במגוון הדעות שהושמעו. בסיווג הנכון של דעות לחוד ועובדות לחוד. במהימנות העובדות. וכו. אם זה חופש אמיתי, אפשר להתווכח (כמו על כל דבר), אבל בכל מקרה יש גם דרגות בדרך לחופש. יש החלטה שנקבעת מראש על ידי אחרים ויש החלטה שהייתה לך השפעה כלשהי עליה.
בעוד, שאני מסכים איתך בהחלט שכל אדם מושפע מהסביבה בה הוא חי, אני לא מסכים איתך שלסביבה יש שליטה אבסולוטית על האדם. כאשר אדם מקבל מסרים מהחברה הוא עדיין מקטלג אותם לפי בחירתו האישית ואף יכול לבחור שלא לקבל את אותו מסר. אדם בבסיסו הוא יצור חושב בפני עצמו. נכון שאם מגיל 0 החברה תשים יותר דגש על ערכים ומסרים מסוימים אלו יקחו חלק נרחב יותר בחייו אל אותו אדם. אבל ההחלטה הסופית נתונה בידי אותו יצור חושב. דוגמאות לכך תוכלי לראות בחוזרים בשאלה, שמאלנים שגדלו בבית וסביבה ימנית, צמחוניים/טבעוניים שגדלו בסביבה אוכלת בשר... לכן לפי דעתי אסור לנו לאבד את הראייה האישית ומחשבתו של כל אדם.
אני אישית חושבת שהסיבה להתעלות על עצמינו ולהפסיק לאכול בשר היא שיש לי את היתרון של מודעות ויכולת אני גם חושבת שכשלמישהו יש מודעות ויכולת למנוע משהו (בלי להיות תלוי בתרופות) והוא לא מונע אותו, הוא שותף לפשע, לכן אני מרגישה שאם הייתי אוכלת בשר הייתי שותפה לרצח, כי מדובר בהרג שכבר אין לו צורך בניגוד לבני אדם שמערכת העיכול שלהם מתמודדת עם כמעט כל מזון (אוכלי כל) כלבים הם חיות טורפות ולא צמחוניים, ואני לא חושבת שהוגן להפוך אותם לכאלה בגלל המוסר שלי בניגוד אליי הם לא בנויים לעכל חצילים ומלפפון וגמבה או טופו ואפילו שיש כאלה שטוענים שזה אפשרי זה ניראה לי מוגזם קצת
אנחנו לא אוכלים בשר רק בגלל הטעם אלא גם בגלל שזה מספק כל מיני דברים... העיקרון בתחליפים של הטופו הם שמקבלים פחות או יותר אותה תפוקה והטעם מזכיר משהו שקשור לבשר... כנ"ל לגבי כלבים, לא קשור למוח או שכל או משהו כזה...
האם ארגונים שפועלים להצלת הטיגריס מהכחדה מעדיפים את חיי הטיגריס על חיי האילות והעיזים שנימצאות בשיטחי הציד שלו.הצימחונות הרדיקלית הזאת חייבת להיפסק אני מציע פוגרום!