גידול חיות מחמד

lionalx

New member
אז אל תשכחי לקחת את שאר הנקניקיות

"המשובחות" הללו מהסניף!!!

tali_le

New member
טוב, נו... צודקת!!

אכן יש נקניקיות טופו טבעוניות שהן גם טעימות!! ואם אני מאשרת את זה אז זה חייב להיות טעים... נסו לשרוף אותן במדורה, זה בדר"כ עובד... ותודה רבה מאוד לגיארליך שהופיע לו פתאום ב- 2 בלילה עם נקניקיות טופו...

Neta558

New member
אבל...

אני מסכימה שאם מגדלים חיה כמו חתול (או חתולה...) יש לתת לה בשר לשם התזונה שלה, ולמעשה המשך קיומה. אך האם עצם ההחלטה לגדל חיה בשרית אינה תמיכה בתעשית הבשר? והאם יש בכלל אפשרות שלא לגדל חיות אלה? מה יעלה בגורלן כך? סביר להניח שהחתולים יהפכו לחתולי רחוב, ואת הבשר שלהם ישיגו משאריות זבל. כך למעשה נחסוף בבשר, אך מה תהיה איכות חייהם? ושוב, כיצד אנו יכולים להחליט שאיכות חייהן של חיות מסויימות עדיפה על אחרות? אם אין ברירה אלא להאכיל חתולים בבשר, אז גידול חתולים הוא בחירה בחיי החתולים על פני הדגים, למשל. האם כמתנגדים לצריכת בשר אנו לא אמורים להעדיף גם גידול חיות צמחוניות? בכלל, מאחר שאנו חיים בעולם שכבר אינו טבעי ממילא, מדוע שלא נעודד את ריבוי החיות הצמחוניות על פני הבשריות. (בהתייחסות לחיות מחמד שאינן יכולות לחיות בטבע). כך יווצר מצב בו החיות הבשריות יהיו אלה שחיות בטבע, ואנו לא נתרום לתעשית הבשר בגידולן... ובהקשר דומה.. אנו בודאי לא באים לכפות אורח חיים על אחרים, אך אני מניחה שכל צמחוני\טבעוני עושה זאת מתוך אמונה, ולכן היה רוצה לראות גם אחרים חיים בצורה דומה לו. ואם אנחנו כל כך בטוחים שזה נכון, מדוע שלא נחנך לכך? מדוע שלא נגדל ילדים בצורה צמחונית\טבעונית?

tali_le

New member
מה לגבי..

זה שחתולים מתרבים יותר כשהם ברחוב? וכשהם בבתים אז הריבוי שלהם מוגבל וככה יש בסופו של דבר פחות חתולים שאוכלים בשר... ובקשר לחינוך... אני אישית לא מאמינה בחינוך לשום דבר, ולשום ערך.... אלא בינוך למחשבה... את הילדים שלי (וואו, מושג רחוק) אני אגדל כטבעונים אבל אתן להם את הבחירה ברגע שיבינו מספיק לבחליט על אורח חייהם כרצונם...

Neta558

New member
איך תתני להם את הבחירה?

לגידול ילדים כטבעונים יש משמעות של הבדלתם מחבריהם... אם מגדלים ילד כטבעוני, יש צורך להגיד לו מה "אסור" לו לאכול כך שגם אם יאכל מחוץ לבית הוא יהיה טבעוני. אפשרות אחרת היא ליצור בית טבעוני אך לתת לילד בחירה מחוץ לבית. במקרה כזה סביר להניח שהילד יאכל מה שחברים שלו יאכלו כשיהיה איתם, ואז חסל סדר טבעונות כי...בשר זה פשוט טעים. כיצד ניתן להסביר לילד קטן טבעונות? ובאיזה שלב אפשר לתת לו לבחור? ובכל זאת, לא תרצו לכוון אותו, אם לא לבחירה מסויימת אז להכוונה של אופי בחירתו.. הרי הוא יוכל לבחור על פי הטעם, על פי המוסר, על פי החברה וכו האם נכון יהיה להנחות את הילד לבחירה על פי המוסר שבו הוא מאמין? ושאלה פחות מוסרית ויותר מדעית... מה עשויות להיות ההשפעות של גידול ילד בצורה טבעונית בשנים הראשונות לחייו? האם מערכת העיכול שלו תוכל לאחר מכן לעכל בשר ללא בעיות?

אני חושבת שלא צריך למנוע

מתינוקות פעוטות וילדים לאכול בשר. כשהם יגדלו הם יחליטו בעצמם מה טוב להם. אני בכיתה ה´ החלטתי להיות צמחונית. בהתחלה עוד אכלתי לעיתים רחוקות בשר וטונה. אבל אחרי שנה גם את זה הפסקתי. גלית

tali_le

New member
גידול ילדים טבעונים

אני לא בטוחה בקשר להיבט הפיסיולוגי של העניין.. ונכון יש בזה אלמנט של הפרדה, אבל ילד שגדל בבית טבעוני לא יראה בבשר יותר טעים - באופן פיזיולוגי בדוק אדם אוהב לאכול את האוכל שהוא גדל עליו עד גיל 7... ניתן להסביר לילד קטן טבעונות בייחוד אם ה הדבר הטבעי מבחינתו ועד גיל 3-4 הוא לא רואה דבר אחר... אז הוא כבר יהיה מספיק רגיל לזה כדי לחיות ככה עד ליום שבו הוא באמת יבין את זה ויוכל לבחור לעצמו

זה לא ממש נכון...

אדם לא אוהב כל חייו את הבסיס שעליו גדל עד גיל 7... רק דוגמה- קשה לי להאמין שמישהו שתה יין בגיל 5. אבל בגיל מסויים יין מתחיל להיות המשקה המועדף של הרבה מאוד אנשים ורבים גם מתמכרים אליו... לפי דעתי מי שירצה להיותצמחוני יצליח לעשות את הסוויץ´, לא משנה באיזה גיל.

lionalx

New member
אני לא מסכימה...

אמא שלי שונאת ירוקות מבושלים, ולא מבשלת שום דבר איתם. עכשיו גם אני לא מסוגלת לאכול אותם. יכול להיות שזה קשור לגנים, אבל לא נראה לי...

ואבא שלך?

אולי אבא שלך לא שונא ירקות מבושלים? לפי דעתי זה לא בגנים, זה עניין של טעם ושל גיל... תראי שעוד כמה שנים כולם כאן יאהבו יין, אני עכישו לא מסוגל להכניס את זה לפה... אבל עוד כמה שנים אני איהנה לשתות יין...

Leee

New member
מה?

הסכמתי איתך לגבי הכל אבל לא הבנתי תקטע של היין? מה זה קטע של מבוגרים? ההורים שלי לא שותים יין.. זה כמו להגיד לי שכעוד 50 שנה אני אוהבת בשמים בניחוח זקן

(מיכל)

New member
זה נכון

יש לי חברה שההורים שלה צמחונים ככה שהיא טעמה בשר פעם אחת בחיים שלה שהיא הייתה קטנה ופשוט לא אהבה את זה

pollak

New member
הסבר קצר:

תשובתי הנה כן, היות ולחלב חומציות גבוהה אליה צריך הגוף להתרגל באין הגוף מוכן מבעוד מועד לרמת החומציות של החלב ושל הפעולות הנדרשות לעיכולו עשויים להישחק דפנות המעי הדקים ממילא עקב חוסר פעילות, בדומה לשריר. (הלקטוז הינו קורוסיב טבעי) בנוגע לבשר השאלה מורכבת יותר, ותלויה במספר גורמים, העיקרי שבהם הינו הדיאטה אשר קיבל הילד. דיאטה נטולת בשר מגיל אפס אשר אינה מספקת תחליפים מעשי אדם לברזל סידן ומרבית הויטמינים בחמש השנים הראשונות תוביל לילד מת או גוץ חסר שיניים, דבר אשר יקשה עליו לאכול/לעכל הבשר בשלב מאוחר יותר בחייו. דיאטה מאוזנת תחליף הלכה למעשה את הבשר בבשר ולא תמנע מהילד אכילת בשר בעתיד. -יעל- (עכשיו הכל ברור?)

pollak

New member
ככל הנראה

ילד שיינק חלב יהיה מסוגל לעכל בשלב מאוחר יותר של החיים חלב, העמידות הראשונית הזאת של החודשים הראשונים בחייו תהיה פעילה גם אחר כך. אני חושבת. -יעל- (לאחר ברור מעמיק)

Neta558

New member
רגע... (עם דודלי)

בני האדם הם יונקים. לא אמורה להיות להם עמידות לחלב? אנחנו אמורים לינוק חלב בחודשים הראשונים לחיינו... אחרת מה נאכל, מחית חסה???

Leee

New member
את דווקא טועה :)

גנים זה עניין של אבולוציה ואבולוציה זה עניין של המוני דורות ולא של דור אחד אני מניחה שאם ילד יינק או לא הוא יוכל לעכל חלב אבל למה שמישהו לא יניק את הילד כשמדובר בחלב לא בריא, ולא הומאני מדובר בחלב של פרות עיזים וכבשים החלב שנשים מייצרות בזמן ההריון הוא חלב שנוצר כדי להזין תינוק אנושי והוא לא כרוך בניצול או בתזונה לא נכונה או לא בריאה, להפך, הוא חינוי, כי הוא הדבר הכמעט יחיד שתינוק מסוגל לעכל לכל בעה"ח היונקים בתחילת חייהם יש את האינזימים המפרקים של לקטוז לא לכולם הם נשארים בגוף אחרי הגיל הרך אצל בני אדם ד"א זה נורא מעניין רוב האנשים שאלרגים לחלב הם אנשים שאין להם את האינזימים לפירוק חלב יותר מעניין שיש איזשהי אוכלוסיה (לא זוכרת איזה, נידמה לי שזו אוכלוסיה שחורה) שהיגרה (או נחטפה לעבדות אני פשוט לא זוכרת) לאזור של אנשים שכן ניזונים מחלב אותה אוכלוסיה לא מעכלת חלב, כי במשך כל הדורות מתחילת העולם אחרי גיל הינקות הם לא נגעו יותר בחלב והאינזימים לא נשארו בגוף שלהם. וגם באוכלוסיה שלנו האנשים שכן ניזונים מחלב כמות האינזימים שמפרקים חלב יורדת אחרי גיל הינקות

שטויות.....

כל מה שהילד יקבל מבשר הוא יכול לקבל ממקורות אחרים.... חלב זה אחד מהדברים הכי לא בריאים שאדם צורך... ילד שגדל על תזונה טבעונית מערכות הגוף שלו יהיו מאוזנות ובריאות הרבה הרבה יותר מכל תזונה אחרת.

tali_le

New member
אלון....

כמה דברים קודם כל, תירגע קצת!! ושים לב, לא דיברנו על כמה התזונה תהיה בריאה, אלא האם היא תאפשר לילד במידה ויבחר להתחיל ולאכול בשר בהמשך חייו... בדקתי את זה שוב עכשיו ויעל אכן צודקת, ניתן לתחיל ולעכל בשר בכל גיל אבל זה מלווה באמת כמו שאמרת בתופעות לא נעימות לאורך זמן לא קצר... בנוגע לחלב, כל יונק מקבל את ה"עמידות" של הקיבה שלו לחלב בזמן היניקה... אם הוא לא מקבל חלב משום מקור בחודשים הראשונים לחייו הוא לא יוכל לעכל חלב לאורך כל החיים... (בדר"כ) חלב אם הוא הכרחי לגידולו של ילד טבעוני כי רק בחלב חי יש הגנות מסוימות שהילד זקוק להם כדי לעבור את שנותיו הראשונות... חשוב לתת לילד חלב אם במידהוהוא גדל על תפריט טבעוני אחרת אתם מסכנים את חיוו של הילד שלכם...

Neta558

New member
חלב אם הוא טבעוני במילא

אין כאן ניצול של אף בעל חיים. על מה בדיוק הויכוח? איזו סיבה אתם רואים שלא לתת לילד חלב אם?

למעלה