גידול חיות מחמד

musmus

New member
אני מאוד מקווה שהאוכל שאת קונה

לחתולים לא שייך לחברה עליה מדובר בקובץ

נושא מעניין...

למרות שאני אחד מאלה שסטייק טוב עם רוטב פטריות תמיד יעשה לו את זה, זה נושא מאוד מעניין... לי יש כלב, כלב בוקסר, ולא קניתי אותו, מצאתי אותו זרוק ברחוב, כמו את כל הכלבים הקודמים שלי... ולמה אני מספר את זה? כי כשאתה אתה מוצא כלב משוטט, ללא בעלים, הכלב הוא בעצם חיה שחיה בטבע... ומה הוא אוכל? בשר. כך שאם אספתי אותו מהרחוב, או מהטבע, שם אכל בשר, למה שלא יאכל בשר גם אצלי? אבל האמת היא שזה נשוא מאוד מסובך ומוסרי, ואני שקלתי כמה פעמים לעשות סוויץ´ לצמחונות אבל זה קשה... סטייק ברוטב פטריות זה החלום הרטוב שלי, אני לא יכול...

טל קר

New member
אם אתה גר באזור רעננה, יש מסעדה

ברננים שמכינה המבורגר צמחי ממש ממש טעים (לא טבעול פחות או יותר עבש, אלא ממש ממש טעים, מסויה, אבל קשה להבחין), ויש להם גם רוטב פטריות.

מצטער...

אני מהגליל, ויש אצלינו את החומוסיות הכי טובות בארץ, וגם הבשר מדהים, אז אני לא אסע עד רעננה בשביל המבורגר צמחוני... מסעדת אל-אמיר בתרשיחא, החומוס הטוב בגליל!!!

Leee

New member
אני סולחת לך שאתה לא צמחוני:)

(יש...) ומגיע לך מיליון ח"ח תים על זה שאתה אוסף חיות מהרחוב ועושה מצווה. ביחוד בגלל שברחוב כלבים בד"כ מתים בסוף ורציתי רק להגיד לך שאני יודעת שנורא קשה לוותר על בשר. זה היה הויתור הכי קשה בחיים שלי, מצד שני זה הויתור שעשה אותי גאה בעצמי, בטוחה בעצמי ומלאת אמונה בעצמי. אני צמחונית כבר 3 שנים. אני גם מבינה את הרגשות שלך לגבי סטיקים כי אני ממש מתגעגעת, וגם לטונה (אוי טונה) ובייקון, ושניצל והקציצות של אמא אבל העניין הוא שאחרי תקופה ארוכה הטעם של הבשר נשאר זיכרון מטושטש, ופתאום תחליפים מרגישים נורא טעימים אע"פ שאני הצמחונית היחידה בבית, והמשפחה תמיד דואגת לספר לי שפסטרמה טופו אפילו לא מזכיר פסטרמה. עם הזמן הגעגועים לבשר נהיים רחוקים. אם זה באמת חשוב לך, כדאי לך לפחות לבדוק את עצמך. גם יש עולם שלם של אוכל שכשאתה צמחוני אתה מתחיל להכיר, והוא ממש טוב :)

לכי תדעי...

אני ממש מת על שניצל תירס, ולכן שניצלים רגילים אני לא אוכל כי שניצל תירס זה פשוט יורת טעים. אבל אין, אני אומר, שוב, א-י-ן תחליף לסטייק טוב...
וכלבים אני אוסף מהרחוב כי זה אתגר לגדל כזה כלב וכי זו מצווה להציל חיים.

לא מדויק

נכון תמיד אומרים שאין כמו המקורי? אז עד כמה שידוע לי שניצל תירס היה קודם. וחוץ מזה יש פורום גסטרונומיה אני חוזר שנית...

pollak

New member
כבר כמה פעמים

ששאלו אותי, איך בתור טבעונית (ולפני זה צמחונית) אני יכולה להאכיל את החתולה שלי בשפנים, טונה ועוד כל מיני חיות מתות אחרות. האמת, שזה לגמרי בעייתי, בעיקר כי אני מוצאת את זה ממש מגעיל להתעסק באוכל שלה בזמן שאני שונאת לעזור ב
לבשל בשרים למיניהם וכאלו. העניין הוא שחיות הבית האלו שלנו פשוט לא אמורות להיות עמידות לחיים של צמחונות. הגוף של ה
שלי לדוגמא, ושל כל חתול באשר הוא בכלל, לא מייצר חלבון מסויים שאת ההשלמה שלו היא מוכרחה לקבל על ידי תוספות מזון (ובמקרה של החתולה העומריסטית שלי היא עושה את זה עם השימורים הבשריים של 9 LIVES). מה גם, שבאופן תאורטי, אדם שבוחר לחיות חיים צמחוניים\טבעוניים מסוגל לצור לעצמו תפריט מאוזן (זה שאני חיה על טורטית וספגטי לא אומר), בעוד שלקיים תפריט צמחוני\טבעוני מאוזן לחיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. אז אני מוצאת את עצמי מאכילה את החתולה באוכל שאני נמנעת ממנו, אבל בשבילה הוא עניין של חיים, חיוני לגמרי. -יעל- (שיומיים הקרובים בוודאי תתחנן לכל אוכל שהוא, אפילו שימורי חתולה
)

tali_le

New member
השאלה היא האם ניתן למצוא אוכל

צמחוני גם לחיות שמכיל את כל הדברים שלהם הם זקוקים גם בני אדם זקוקים לאוכל מסוים ע"מ לשרוד, טבעונים נניח... אבל יש תחליפים מוזרים וגועליים (טופוטבע, איכס!) ובקשר ליומיים הבאיפ, חתולים כן אפשר למצוא בגבעה, יש חתולים בחדרים, בדשא, בשניצלים ובעוד מקומות נפלאים..

Neta558

New member
די לאפליה!

טופוטבע הוא אוכל נפלא, דיי להשמיץ אותו רק משום שיש לו שם מוזר והוא עשוי מ...טופו! מה גם שיש תחליפים טבעוניים שהם לא גועליים, אפילו בשבילך. אבל אני לא אעז להגיד שהם לא מוזרים...:) וכמו שכבר ציינתי, לפי מידע שקיבלתי מאנונימוס, כלבים אפשר לגדל באופן צמחוני, חתולים זה קצת יותר מסובך. (אף על פי שאם ממש רוצים לתת לחתול תוספים שונים, אפשר להכריח גם אותו לוותר על תענוג הבשר)

טופו זה טעים!!!!!

ולאנשים מבינכם שיודעים לבשל סיני תוסיפו לזה חתיכות של טופו שנראה כמו בולגרית ובא בבלוקים.... יאמי!@!!!!!! גלית

(מיכל)

New member
טופו זה לא טעים

אבל זה גם לא לא טעים זה פשוט חסר טעם ובעניין שבו התחילה ההודעה הזאת: לא נראה לי שיש אוכל לחיות צמחוני. לי אין חיות אבל אם היו לי הייתי מאכילה אותם באוכל בשרי אפילו שאני צמחונית כי אין ברירה......

Leee

New member
מי שלא אהב טופו צריך לנסות שוב

כי יש אנשים שמקלקלים אותו וחבל טופו יכול להיות מעולה אם עושים אותו נכון

pollak

New member
היי! היי!!

עד טופו טבע, אה?! בתור התחלה הם אולי החברה הראשונה והיחידה שמאפשרת גם לטבעוניים שביננו לאכול משהו שדומה למזון אמיתי מבושל עם טעם והכל, ודבר שני, נדמה לי שדווקא המפגש האחרון שלנו עם הנקניקיות המשובחות (באמת!) שלהם היה דווקא די מוצלח (ותודה לגיארליך), לא? זהו. -יעל- (שאכלה בארוחה מפתחת מספיק לשבועיים על אף העובדה השולית שלא צמתי)

Neta558

New member
נקניקיות משובחות? הכיצד?

נקניקיות צמחוניות ידועות תמיד בטעמן המזויע... אז נקניקיות טבעוניות? אני נאלצת להטיל ספק ברמת האכילות שלהן... אבל viva la tofuteva... :)

pollak

New member
טוב,

תשמעי, אני לא אנסה להגיד לך שיש לזה טעם כמו הדבר האמיתי (אולי בעיקר כי אני לא ממש זוכרת. ניסיתי את זה פעם עם השווארמה של טבעול [לפני הטבעונות] ואחותי הכתה אותי על עצם הניסיון להשוות). בכל אופן, זה פשוט באמת מוצלח, נשבעת. תנסי. אפילו אוכלי הבשר הפנאטיים שבמשפחה שלי נאלצו להודות שזה משובח למדי. -יעל- (שראתה את ´קיוב´ ומחפשת עוד אנשים כאלו)

Neta558

New member
אני אאלץ להיות אמיצה ולנסות

ולו רק בכדי למצוא דבר טבעוני חדש לאכול ולהכניס קצת גיוון לתפריט הדל אך מלא מוסר שלי...

Neta558

New member
לאחר בדיקת, אני מודיעה:

זה לא נוראי... אבל גם לא משובח מדי. אני מניחה שזה באמת יהיה יותר טעים על אש פתוחה, בתנור זה פשוט הופך לגומי מוזר שכזה (אך אכיל...)

למעלה