גידול חיות מחמד

erez21

New member
תזונה טבעונית מומלצת דווקא לילדים

ולתינוקות ד"ר בנג´מין ספוק, מחבר הספר הפופולארי ביותר לגידול ילדים שחובר אי פעם - "הטיפול בתינוק ובילד", ממליץ לגדל תינוקות וילדים ללא מוצרים מן החי. ב-1998 יצאה לאור המהדורה השביעית של הספר, ובה המליץ ד"ר ספוק להימנע מהזנת תינוקות וילדים במוצרי בשר, חלב וביצים. אחת מן הטענות הרווחות בקרב אנשים המתמודדים עם הטיעון המוסרי נגד אכילת מוצרים מן החי היא, שמוצרים אלה חיוניים לבריאות האדם. טענה שגויה זו מובעת בלהט מיוחד, כאשר מדובר בתזונתם של תינוקות וילדים: אנשים מאמינים, ש"ילדים לא יגדלו בלי בשר", ש"חלב חיוני לעצמות", וכיו"ב. אמונות מסוג זה התפתחו לפני מחצית המאה ה-20, כאשר מחירם הגבוה של מוצרים מן החי העניק לצרכניהם סטטוס של "רמת חיים גבוהה"; במקביל לכך, לא תמיד היו בנמצא מוצרים מגוונים מן הצומח – בניגוד למצב כיום. באמצע המאה ה-20 היה כוחם הכלכלי של יצרני המזון מן החי בארצות-הברית גדול עד כדי השפעה מכרעת על פרסומים ממשלתיים בנוגע להרגלי תזונה מומלצים, פרסומים אשר תפקדו כתעמולה לצריכה אינטנסיבית של מזון מן החי. מצב זה החל להשתנות בשנות ה-80, לאחר שיותר ויותר עדויות נאספו על הנזקים הבריאותיים שנגרמים בתוצאה מצריכת בשר, ביצים וחלב. המהדורה המאוחרת של "הטיפול בתינוק ובילד" ממשיכה את מגמת השינוי. חנויות למזון אורגני וטבעי ממשיכות לצמוח, ובארצות-הברית מתפתחות לאחרונה במהירות גם המחלקות למזון תינוקות בחנויות אלה. The American Dietetic Association תומך בתזונה ללא מוצרים מן החי. גילוי-דעת מטעם הארגון, שפורסם בתחילת חודש זה על-ידי Environmental News Network קובע כי תזונה על טהרת הצומח יפה לבריאותם של בני-אדם בכל גיל, בתנאי שהיא מאוזנת היטב, מתוך שמירה על כל מרכיבי המזון הבסיסיים. יש צורך להקפיד על מקור של ויטמין B12 (שניתן אף הוא להשגה מן הצומח), ובמקרה שאנשים ממעטים להיחשף לשמש – יש צורך בהשלמת ויטמין D. מחקר מטעם הארגון מראה, שמחלות לב שכיחות ב-57% בקרב צמחונים (שאינם אוכלים בשר) בהשוואה לשכיחותן בקרב אוכלי בשר. במחקר אחר, מטעם The American Heart Association, נמצא שחלבונים מן הצומח, ובעיקר מסויה, מספקים את צרכי הגוף לא פחות מבשר.

Leee

New member
עד כמה שאני יודעת

יש את הרדוף ליד טיבעון (לא רחוק מחיפה) ויש עוד איזה ישוב טבעוני במרכז ועוד ישוב טיבעוני באזור מיצפה רמון אז כניראה יש במקומות האלו גם גני ילדים, וסביר להניח ששם רוב הילדים לפחות צמחוניים וזה לא ענין של מה מותר ומה אסור זה עניין שבעצם כל אחד מקבל חינוך בבית וגם אם הילדות שלי (כשיהיו לי) יטעמו בשר בחיים שלהן, הן יקבלו חינוך מוסרי. אני לא סתם אאסור עליהן אני אסביר להן למה זה לא טוב לאכול בשר אני אחנך אותן לערכי מוסר גבוהים, בתיקווה ואמונה שהן יקבלו את ההסברים ויבינו למה אני מאמינה במה שאני מאמינה אם ההורים של חברה שלי הצליחו לדחוף לה שיש אלוהים, ואפילו שאין לה שום הסבר פיצפון לזה, היא מאמינה בזה, אני משוכנעת שאני אצליח אפילו טוב יותר בעניין הצמחונות/טיבעונות עם ההסברים שיש לי מפה ועד הודעה חדשה

אני צימחונית.

ולא מפריע לי שיאכלו לידי בשר. אני לא נודעת בזה. ואני לא אמנע מהכלבה שלי לאכול בשר- בגלל שזה הטבע שלה היא חייבת לאכול. אני כל עוד לא חסר לי שום בי12 יכולה להימנע מזה. וכשיהיו לי ילדים אני לא אמנע מהם בשר- הם יכולים להלחיט בעצמם. גלית

tali_le

New member
בחירה חופשית...

גם בגידול ילדים כבשריים וגם בגידולם כצמחונים/טבעונים יש אלמנט של כפייה... אותו אלמנט בדיוק של כפייה שיש על כל ילד כשהוא גדל ע"פ אמונות החיים של ההורים שלו, אין בזה רע כל עוד ההורה מודע לכך ומאפשר לילד שלו גם להכיר את כל הצדדים וגם לבחור בינהם... אם כבר, אז להפך, בחיים כטבעוני יש פחות אלמנט של כפייה כי קל יותר להכיר את אורח החיים הבשרי(הרוב בעום הם בשריים) מאש להכיר א אורח החיי כטבעוני(אם אתה לא בנוער מרצ, שם חצי הם צמחונים וגם טבעונים לא חסר)

astrix

New member
נכון

בכל גידול של ילד בצורה כלשהי לפחות בהתחלה יש איזשהו כפיה כי הילד אוכל את מה שמבשלים לו מאוחר יותר הוא יכול אולי להחליט אם הוא רוצה שיבשלו לו בשר או לא אני חושב שצריך בהתחלה לתת לו את כל סוגי המזון וכאשר הוא גדל שהוא יבחר מה הוא רוצה לאכול ומאיזה סיבות נ.ב. טלי תרגיעי עם האחוזים של הצמחוניים בנוער עופר (קרניבור גאה)

Leee

New member
אם בבית הפרטי שלי מישהו ירצה לאכול

בשר שיהיה בריא, אבל הוא מכין את זה לעצמו

lionalx

New member
עצם גידול חיות מחמד היא התעללות בהם

לא הרחוב ולא הבית הם הסביבה הטבעית של בעלי חיים שנחשבים כחיות מחמד.. אפשר להגיד שאלו חיות שגודלו ככה כבר הרבה דורות, אבל זה לא ממש משנה. תחשבו איזה מן חיים יש ליצור חיי שכל מטרתו היא לשעשע את מישהו. את רוב הזמן הוא מבלה בשטח קטן [חוץ ממקרים נדירים] וסגור, לגמרה תלוי בחסדי בעליו.רוב האנשים רואים את חיות מחמד כרהיטים חיים... כמובן שצריך לטפל בחיות רחוב, לנסות לתת להם תנאי מחייה יותר טובים, אבל לא צריך "ליצור" עוד חיות מחמד, לא צריך לקנות אותם בחנויות! אלכסנדרה..

Neta558

New member
מה האלטרנטיבה?

מה עדיף לחיה, לגדול בבית או ברחוב? כמובן שהכל תלוי בתנאי המחיה שלה בבית. כלבים רבים נשארים קשורים בחצר רוב שעות היום, במקרה כזה יתכן שעדיף להם להיות חופשיים ברחוב, גם אם זה אומר שהם לא יקבלו אוכל בקערה אלא יצטרכו למצוא אותו. למעשה, יתכן שעדיף שהחיות ימצאו אוכל לבד, השאלה היא האם הן יוכלו לשרוד כך. לא מדובר על ציד, החיות לא רגילות לכך, ואין להן מה לצוד בשטח עירוני. האם הן יוכלו למצוא מספיק אוכל? ועד כמה בריא לחיות לאכול מפחי זבל? אני מניחה שדוקא החיות הצמחוניות יוכלו לגדול ללא סיוע האדם טוב יותר, מאחר שיהיה להן קל יותר למצוא אוכל. כמו הארנב המקסים שגר בגינה קטנה ברחוב שלי... או הצב שפעם ראיתי בדרך לתחנה. (מרגלית-משתלטים על העולם!) :)

lionalx

New member
להכחיד את הזנים שלא מסוגלים לחיות

בטבע, את השאר להרגיל לסביבה באמת טבעית. אומנם נאבד מספר זנים [כמו של כלבים דקורטיביים], אבל עדיף שכך. לדעתי צריך לסרס את חיות רחוב, ולהמנע מלקנות חיות ממרבים מקצועיים - הנוסחא המוכרת של ללא ביקוש לא יהיה ייצור.

הכי מעצבן אותי

העיניין של הכלבים הגזעיים!!!!!! כי מה לעזעזאל זה משנה????? הם סתם יותר חלשים. גלית

מסכימה איתך.

אנחנו את הכלבונת המתוקה לאללה שלנו לקחנו ממכלאה בנתניה. המסכנה לא נבחה חודשיים!!!!!!!!!!!! והיא הייתה כל כך לא מטופלת! היו לה פטריות והיא הייתה ממש רזה. אם לא היינו לוקחים אותה היא הייתה מתה!!! ולמזלה הגדול יש לה פה שטח גדול להסתובב בו.. לצוד ציפורים(כן, כן) להתפלש בחול ושתם לרדוף אחרי חתולים בשדה... ופה אני באה בקריאה נרגשת לכל אוהבי החיות!!! קחו אותם מהמכלאות העירוניות! מאס או אס ומתנו לחיות לחיות!!!!!!!! ותנו להן המון
!!!
גלית

בווווווו!

מה קרה נטע? פורום צמחונות-טבעונות מת אז העברת אותו לכאן? נוו... גם ככה רוב האנשים שרשמו שם היו מפה. בכל מקרה, אין לי כוח להתייחס לכל העניין המוסרי, רציתי רק להעביר כמה נקודות/אפשרויות: אני מסכים עם מה שאלכסנדרה אמרה. ניתן לגדל בע"ח על בשר אורגני, ובכך לחסוך הרבה סבל. לגבי גידול ילדים כטבעונים: למעשה תזונה טבעונית בריאה הרבה הרבה יותר, במיוחד לילדים הוכח כבר שילדים שגדלו על תזונה טבעונית נחסכו מהם הרבה מהמחלות שיש לכל ילד שאוכל בשר (דלקות אוזניים וכדו´). ילדים יעדיפו ירקות ופירות על בשר - תחשבו תינוק שמצד אחד רואה משהו חצי מסריח, גושי, חום, עם מרקם מגעיל ומצד שני משהו עגול, אדום, מתוק קל לעיכול. ילדים שיגדלו בצורה טבעונית סביר להניח שלא ירצו לאכול בשר אח"כ, כי מערכת העיכול שלהם מאוד לא תאהב את זה, וגם אם כן, ברגע שהילד יבחר לאכול בשר, גבינה, ביצה אפשר להציב בפניו את הבחירה. זהו בערך.

tali_le

New member
אבל זאת השאלה...

כי אם הקיבה שלהם תגיב לזה לא טוב אז איבדנו את אלמנט הבחירה החופשית.. ובעצם קבעונו עבור הילדין שלנו מראש מה הם יוכלו ולא יוכלו לעשות ולאכול

lionalx

New member
אין דבר כזה "בחירה חופשית"

בן אדם מתעצב על פי הדברים משפיעים עליו. כל דבר משפיע. אם את תבחרי להשפיע על ילדייך פחות, ותצליחי בזה, אז פשוט תתני לסביבה להשפע יותר..

tali_le

New member
יש הבדל

בין להשפיע ע"י שלילה מוחלטת של זכות הבחירה כמו נניח להביא אותם למצב שבו הם לא יוכלו לעכל חבל ביצים או בשר... ומה לגבי להשפיע עליהם לחשוב? לחנך אותם לביקורתיות ומחשבה חופשית

lionalx

New member
צריך לגדל לאשלייה של בחירה חופשית

אבל כך את כופה עליו את האשלייה.

erez21

New member
בחירה חופשית לחזקים

האם אנחנו כשוחרי זכויות אדם כופים על הילדים שלנו באופן פסול את החינוך שלנו נגד גזענות ונגד פגיעה בחלש האנושי? האם גידול ילדים הוא אך ורק הבאתם הפיסית והשכלית למצב בו יוכלו להתייצב מול העולם נקיים ולהחליט מה מתאים לה - להיות רוצחים סדרתיים או אנשים המתחשבים בזולתם? לא! חינוך פירושו כפייה של ערכים. אני כופה על הילד שלי את הדרך שבה אני תופס את המציאות: אני כופה עליו לראות ב"פועל הערבי" שחופר את תעלת הביוב למטה מישהו שווה-ערך לו, שנמצא במצב של ניצול. באותה מידה שאיניני מעוניין לאפשר לבני "בחירה חופשית" בין גזענות והומאניזם איני רואה כמוצדק לאפשר לו "בחירה חופשית" בין ספישיסיזם לאנימליזם. נכון, בגן הוא יחשף לכך ש"ערבי" היא לעיתים קללה, ושבעלי-חיים הם לעתים אוכל. ייתכן שהוא עצמו יקלל ויאכל כאחד הילדים. אך אני מקווה שחינוכי יניב בו רגישות וביקורתיות רבה יותר כלפי המציאות העגומה. ובכלל - כל עניין הבחירה החופשית נגוע בציניות. בקפיטליזם כמו בקפיטליזם - כל אחד חופשי לעשות מה שהוא רוצה, והפירוש המעשי של זה הוא שהחזקים עושים מה שהם רוצים לחלשים, בין אם אלה פועלי עולם שלישי, בין אם אלה בעלי-חיים, ובין אם אלה משאבי טבע שמושמדים לבלי שוב. בחירה חופשית יש רק לחזקים. עלינו היזהר לא לטבוע בתוך השיח המכובס הזה, המסתיר מעינינו את המציאות במלוא כיעורה: בחירה חופשית אם לתמוך בעינויים ובהרג היא הפריווילגיה העשויה ללמד אותנו מהו על אורחותיו של העולם החופשי. במסגרת השיח הקפיטליסטי הדומיננטי אשמתי תהיה הניסיון לכפות. לכפות שלא להרוג ולענות. כפייה היא דבר קונקרטי ובעל תוכן ממשי - בניגוד לשימושה במשפט הקודם. "כפיית הנשרה", למשל, היא תהליך הגורם לנשירת כל נוצות התרנגולת במשקי ביצים תעשייתיים, להלם למערכותיה, ולאחוזי תמותה אדירים. התהליך מתבצע על-ידי הרעבה והצמאה שאורכם עשוי לעלות על חודש ימים. זו המשמעות האמיתית של המושג כפייה.

Neta558

New member
אני חושבת.. (קורה)

שבכל מקרה מדובר על ניסיון לקבוע מראש שהילדים יבחרו להיות טבעונים. הרי מאחורי גידול ילד כטבעוני המטרה היא לא רק לחסוף בצריכת בשר, כי אם שיבחר להשאר כזה. אתה בוחר למה לחשוף את ילדך לפי אמונתך, כי אתה חושב שאלה הבחירות הנכונות, מהסיבות שבחרת אותן לעצמך. נראה לי טבעי והגיוני שאדם טבעוני יגדל את ילדו כטבעוני, כפי שאדם חילוני מגדל ילדו כחילוני ולאו דוקא יציג לו את הדת כפי שאדם דתי יציג לילדו... בגידול ילדים תמיד יש ניסיו להתערב בבחירות שלהם. אין דרך אמיתית להציג לילדים את כל הדעות, את כל סגנונות החיים. אתה חי בצורה מסוימת וזה מה שילדך יראה כנורמלי. החשוב הוא לתת תמיכה גם לבחירה שונה, אבל בודאי שאיש לא יגרום לה בכוונה אם הוא אינו חושב שזו בחירה נכונה.

למעלה