ג'וס והאלוקות

לא... אם היינו אומרים

"להאמין באלוהים זאת סטייה" אז היינו עושים משהו לא בסדר, וכאן צריך להגביל את חופש הביטוי. אבל זה לא מה שאנחנו אומרים.. זה כמו שסטרייט יגיד שהוא לא רוצה לשכב עם בן, אין כאן שום פגיעה בשום הומוסקסואל. אבל אם סטרייט יגיד שהומוסקסואליות זו סטייה, זה לא בסדר. אין לי שום דבר נגד יהודים המאמינים באלוהים, חיו את חייכם בשלווה ואל תשאו את שמו של השם לשווא, אבל תנו לי לאמור מה שאני רוצה כל עוד אני לא יוצא מנגדכם.

rds15

New member
תראה,אני מבין אותך

ופחות או יותר באותה דעה שכמוך. אני לא מאמין באלוהים ולא בדת, אבל אני יכול להבין אנשים שמפריע להם שאנחנו אומרים שג'וס הוא אלוהים. הרי בשבילם זה חילול הקודש, ופוגע בהם ובאמונה שלהם.

וואי רק הרגע קלטתי

שיש לך טעם ממש טוב.. כאילו, גם היהודים וגם באפי! חזק ואמץ!
שתי אהבות חיי.

ההשוואה וגם התגובה שלך הם טעות

בקשר לנושא. פותח השרשור לא דרש מאף אחד להאמין באלוהים או כל דבר דומה לזה. הוא ניסה להסביר, שעצם השוואה של ג'וס לאלוהים, שימוש במונחים דתיים לגביו, הם פגיעה באלוהים ובדת (שלדעתי הוא מסתכל על זה קצת בגזמה ובטעות, כי כמו שאמרתי כבר, אף אחד פה לא מתכוון באמת שג'וס הוא אלוהים התיאולוגי או בעל כוחות מיסטיים, ולי אישית זה לא ממש מפריע). צריך להבין, שמקללים או סתם מראים חוסר כבוד לאלוהים היהודי (או המונותואיסטי בכלליות), זה פוגע לרוב באנשים דתיים או סתם מאמינים, אז האיש ביקש (הבעיה שלא התנסח נכון או מדויק יותר), פשוט לכבד יותר את העניין וזהו. לא צריך להיכנס לפאניקה או מגננה בגלל זה. לא הכל קשור לחוקים או לערכי הדמוקרטיה (זה די מוציא מכל העניין את הלב ואת המהות, להסתכל על דברים בצורה יבשה), יש גם קודים חברתיים או מחוות חברתיות. כבוד הדדי או התחשבות הדדית, אף פעם לא מזיקים.

talrv

New member
אז זהו, שאנחנו לא מסתכלים על

הדברים בצורה יבשה, ההפך. ותרשו לי להגיב גם לlongview בתגובה הזו. במערכת פורומים, לטעמי כמובן, חופש הביטוי הוא כן הערך העליון. בגלל שאנחנו לא מתייחסים באופן היבש ביותר, אנחנו משתדלים לא לפגוע באנשים אחרים עם הדברים שאנחנו אומרים. כלומר, לא לצאת נגד הומואים, לא לקלל דמויות שאנשים אוהבים (מכירים משהו שנקרא חוק העלבת דמויות בפורום הזה?), ולא להעליב את הדת של אנשים. מעבר לזה, דברים שהם לא בכוונה ברורה של העלבה, שלא פוגעים באדם אחר ושהם נחלתו הפרטית (כמו אמונתו הדתית) הוא חופשי להגיד אותם, גם אם זה לא נעים למישהו שמאמין באלוהים. וזאת כדי שאנשים יוכלו להרגיש חופשיים, כי הגבלת החופש של אנשים הוא רלוונטי רק במקרים מסויימים. אל תקחו אותי לא נכון, אני מבינה את הבקשה לחלוטין, ומי שמרגיש שהוא מעוניין להפסיק לקרוא לג'וס אלוהים או וואטאבר בשביל לא לפגוע באחרים, לדעתי זה מאוד יפה מצידו ואני מעריכה את האכפתיות שלו מהרגשות של אחרים, אבל אני רק רוצה לוודא שאף בנאדם לא ירגיש מחוייב להפסיק להגיד משהו בגלל הבקשה שלו, כדי שזה לא יהפוך להיות פורום שאף אחד לא אומר את דעתו האמיתית בגלל שמישהו אחר לא חושב ככה. טל.

מה שאת אומרת מובן מאליו (או לפחות

אמור להיות), את צודקת לחלוטין. באינטרנט ובמיוחד בפורומים, צריך לצאת מנקודת הנחה כזו. אולי לא הייתי מובן בהודעה שלי שאליה הגבת. אני התכוונתי לומר שיש בעצם משהו מעבר לזה, וזה דברים כמו קודים חברתיים, או סתם התחשבות או כבוד הדדי, זהו. לא דרשתי מאף שום דבר.

talrv

New member
אז מבחינתי אנחנו מסכימים ../images/Emo13.gif

זאת בדיוק הייתה הפואנטה שלי, שלהגיד שזה מפריע לך זה לגיטימי, אבל לדרוש שלא יגידו את זה זה לא. טל.

מצד אחד את צודקת

זה חופש הביטוי, זכותו של כל חבר פורום להגיד שג'וס אלוהים, מצד שני הוא לא אמר או ציווה, הוא בסך הכל ביקש. מי שרוצה יכול להיענות לבקשה ומי שלא, לא חייב.

בעקבות בדיון שהתפתח כאן,

אני יכולה להגיד שבשביל לכבד אותך וחברי קהילה דתיים אחרים אני באמת אתשדל לא לקרוא לג'וס אלוהים על גבי הפורום, אלא רק במקומות בהם אני יודעת שלא אפגע באיש. למה? כי אני יכולה להימנע מזה, ולהגיד שהוא גאון ומוכשר בצורה שלא תאמן, וזה לא יפגע באיש. לעומת זאת, לקרוא לו בשם שהוא בעצם סוג של חילול קודש בעיני אדם מאמין, זה באמת לא בסדר. אז אני באה בבקשה, אל כולכם, השתדלו,א ם תוכלו, להימנע מזה. רק על דפי הפורום. כמובן, שזאת בקשה בלבד ושכל איש יעשה כרצונו. (מה קורה לי, אני מדברת דברי כפירה! שמישהו ידקור אותי או משהו...)

S h a y 9 9 9

New member
אבל אבל אבל

למה לעזאזל לא??? אני אישית אדם מאוד מאוד מאמין... אני מאמין שג'וס הוא יצור אלוהי וזה פוגע ברגשותי שאתה מבקש מחברי הפורום לא להתייחס אליו ככזה

טוב,

עכשיו אתה קטנוני ומדבר שטויות. אם באמת פוגע בך כשמבקשים ממך לא להתייחס לג'וס כאל אלוהים ומה שפריע לך הוא לא הפגיעה בחופש הדיבור שלך, אז... באמת שאין כאן מה לדבר.

S h a y 9 9 9

New member
זכותי להפגע,

עכשיו את רואה את בעצמך כמה חסר משמעות זה לבקש לא להתייחס אליו כאל אלוהים מטעמי פגיעה בחבר פורום אחר... כל מילה, כל משפט, כל פסיק יכול להחשב כפגיעה בחבר פורום אחר ומה לעשות שהאינטרנט לא נבנה עבור אנשים רגישים

למעלה