אה?
את רוצה לומר לי שהרבדים העמוקים (אלו שאנו מדברים עליהם, דתיים, פוליטיים וחברתיים), מתפרש אצל הצופה באופן לא מודע? אז כמו שאמרתי, זה אומר משהו על הגאונות של הסדרה, לא על המודעות של הצופה, מה איכפת לי מהלא מודע? המסרים אולי עוברים ללא מודע, אבל מה זה עוזר לי (בנושא "למה הם צופים"), אם הם לא מודעים לזה? אני מדבר על זה, שתבואי אל הצופה הממוצע של הסדרה (או כל סדרה אחרת), ותשאלי את הצופה למה הוא רואה את הסדרה, הוא יגיד לך, שחלק מהסיבות זה הדברים שעליהם אנחנו מדברים, ולא יגיד "וואו, אחלה סדרה, באפי שולטת, ווילו לסבית מגניבה והסדרה מלאה באקשן, וקשרי האהבה מרתקים" (שזה לגיטימי, ברור ובסיס לאהדת הסדרה). רוב הצופים, צופים בסדרה בגלל, האקשן והמכות, פנטזיה, שחקנים יפים וזה מעביר את הזמן בכיף. אתן לך דוגמא, כשראיתי בערוץ E (אם זה השם הנכון), תוכנית על באפי, מאחורי הקלעים (שהתרכזה במיוחד בפרק המיוזקל), כל התוכנית התעסקה בכמה השחקנים יפים, הלבוש של הקאסט, וחיי השחקנים. ג'וס אולי הופיע לדקה, על העלילה אף אחד לא דיבר, רק דיברו כמה הסדרה מצליחה וכו'. תראי, העניין הוא שהציבור האמריקאי ברובו לא מתעסק בנושאים פוליטיים וכדומה, או בור בעניינים אלו, זה ידוע, בנושאים האלו דנים בעיקר הפוליטיקאים ומחוקקים, בתקשורת האמריקאית, תעשיית הטלוויזיה והסרטים, שהיא ברובה דמוקרטית (המפלגה), שמאלנית (שוב, במובנים אמריקאים), וליברלית. וזה לא רק בארה"ב האדישות לפוליטיקה ונושאים רגישים, זה בכל העולם המערבי, בגלל המציאות הנוחה יחסית, לא כולם סובלים כמונו, טעונים חברתית והולכים על ביצים בכל נושא כמו במדינת ישראל.