ג'וס והאלוקות

לרוב כשאנחנו עושים משהו,

אנחנו לא באמת יודעים למה אנחנו עושים אותו. אנחנו לא עוצרים להתעמק בלמה, אין לנו סיבה... ואני חושבת שאנשים רואים באפי בין היתר בגלל הרעיונות שהיא מציגה, היא פשוט לא יודעים את זה... כי לא אכפת להם למה הם רואים את הסדרה, העיקר שהם נהנים ממנה.

אבל זה לא הנושא שלנו.

לגבי מה שאמרת, זה נכון ואני מסכים לחלוטין איתך (זה חלק מהעוצמה של הסדרה הזאת, זה בעצם אומר משהו על הסדרה ולא על הצופה). אבל אנחנו מדברים על הצופים, ואם הם מודעים לדברים העמוקים ביותר שיש בסדרה, זה כל העניין, זה שהם לא מודעים זה כבר נושא שונה, והופך את הדבר למשהו אחר.

זה כן למה אנשים צופים.

אבל זה ברור שה"למה", זה באופן מודע, מה זה באופן לא מודע? הנושא זה הצופים ולמה הם רואים, איך הם רואים את הסדרה ומה הם רואים בסדרה. באופן לא מודע זה נושא אחר, וזה גם אפילו לא רלוונטי לדיון שלנו.

בטח שרלוונטי,

אנשים צופים בסדרה כי הם נהנים ממנה. למה הם נהנים ממנה? יש ללמה הזה גם את העניין המודע, כי מכות והומור ואפקטים וכל זה. אבל גם את העניין הלא מודע...

אה?

את רוצה לומר לי שהרבדים העמוקים (אלו שאנו מדברים עליהם, דתיים, פוליטיים וחברתיים), מתפרש אצל הצופה באופן לא מודע? אז כמו שאמרתי, זה אומר משהו על הגאונות של הסדרה, לא על המודעות של הצופה, מה איכפת לי מהלא מודע? המסרים אולי עוברים ללא מודע, אבל מה זה עוזר לי (בנושא "למה הם צופים"), אם הם לא מודעים לזה? אני מדבר על זה, שתבואי אל הצופה הממוצע של הסדרה (או כל סדרה אחרת), ותשאלי את הצופה למה הוא רואה את הסדרה, הוא יגיד לך, שחלק מהסיבות זה הדברים שעליהם אנחנו מדברים, ולא יגיד "וואו, אחלה סדרה, באפי שולטת, ווילו לסבית מגניבה והסדרה מלאה באקשן, וקשרי האהבה מרתקים" (שזה לגיטימי, ברור ובסיס לאהדת הסדרה). רוב הצופים, צופים בסדרה בגלל, האקשן והמכות, פנטזיה, שחקנים יפים וזה מעביר את הזמן בכיף. אתן לך דוגמא, כשראיתי בערוץ E (אם זה השם הנכון), תוכנית על באפי, מאחורי הקלעים (שהתרכזה במיוחד בפרק המיוזקל), כל התוכנית התעסקה בכמה השחקנים יפים, הלבוש של הקאסט, וחיי השחקנים. ג'וס אולי הופיע לדקה, על העלילה אף אחד לא דיבר, רק דיברו כמה הסדרה מצליחה וכו'. תראי, העניין הוא שהציבור האמריקאי ברובו לא מתעסק בנושאים פוליטיים וכדומה, או בור בעניינים אלו, זה ידוע, בנושאים האלו דנים בעיקר הפוליטיקאים ומחוקקים, בתקשורת האמריקאית, תעשיית הטלוויזיה והסרטים, שהיא ברובה דמוקרטית (המפלגה), שמאלנית (שוב, במובנים אמריקאים), וליברלית. וזה לא רק בארה"ב האדישות לפוליטיקה ונושאים רגישים, זה בכל העולם המערבי, בגלל המציאות הנוחה יחסית, לא כולם סובלים כמונו, טעונים חברתית והולכים על ביצים בכל נושא כמו במדינת ישראל.

שכנעת אותי.

כל הכבוד, לא הרבה אנשים מצליחים בזה.

../images/Emo9.gif תודה. רק שתדעי שאת כמעט התשת

אותי, ובאתי לומר שאין לי כבר כח להמשיך בדיון חחח. בכל מקרה, היה דיון טוב ומועיל.

אבל מצד שני

זאת רק סדרה והוא יכול להנות ממנה מבלי להרגיש שהוא פוגע בדת ובכל זאת, הוא ביקש פה בקשה לגיטימית. אני חושבת שזה לא צריך להפריע לאנשים לכבד אותה.

מממ, כמה דברים.

אני יכול להבין את הבעיה שלך עם זה (וזה אפילו מתבקש וטוב להזכיר, זידאן הראה לנו את זה ביום ראשון האחרון). הבעיה היא, שלדעתי אתה לוקח את זה יותר מדי ברצינות, קשה לי להאמין שאנשים חושבים פה שג'וס הוא בעל כוחות מיסטיים, או סוגדים לו מבחינה דתית, או שהוא קובע ומשנה סדרי עולם. חחח. זו מן הסתם, הערצה/הערכה/אהדה ליצירות שלו וכו', כמו לשחקן כדורגל, שחקן קולנוע, סופר או מוסיקאי (ואני לא אתאיסט, ואני מאמין באלוהים, זה ככלל). אם הבעיה היא שהשימוש במונחים האלו, פוגע או מהווה חוסר כבוד לאלוהים או לדת היהודית, אני יכול להבין את זה וזה אפילו נכון במספר מקרים, וגם לי זה לא הכי נעים לשמוע את זה לפעמים. אבל, היום זה נפוץ, זה לא מובן מאליו או דורש ממישהו לא להתנסח כך. תתמודד (אני אומר את זה בצורה הכי מנומסת ומכובדת שאפשר). יש בעיה עם החלק האחרון של ההודעה שלך, לא צריך להיות קשר בין אמיתות התורה לחלק הראשון של הודעתך, להבא, אין צורך לקשר בין הדברים וזה די יעורר בעיה אצל קורא ההודעה.

NHHEU

New member
מצטער אם פגעתי במישהו

ואני מסכים איתך שאולי נסחפתי בחלק האחרון של ההודעה בקשר להתמודדות, הכוונה לא הייתה למנוע מעצמי פגיעה יותר לפנות לאלה שכן מאמינים, ולהאיר את תשומת ליבם לנושא ואןלי אף לשנות משהו שוב מצטער אם פגעתי במישהו תוך כדי

אתה לא צריך להתנצל. מה שאמרת

לגיטימי, נורמלי. נושא ששווה וראוי לדיון. לא פגעת באף אחד.

dArK sUnShiE

New member
../images/Emo15.gif../images/Emo80.gifאויש. נו, באמת.

ואם אני אומרת שדילן סגיד, זה אומר שיש לי מזבח בחדר, ואני מקריבה עליו קורבנות בשבילו?
זאת צורת התבטאות. לא צריך להיות רגיש כל כך. זה לא שמישהו פה זילזל באלוקים או משו.

talrv

New member
אני לא בטוחה שהמוקד פה זה

העמדה הדתית של כל חברי הפורום. הוא העלה בקשה שניתן להבין אותה, גם אם נאמרה מתוך הנחה, כנראה שגויה, שרוב האנשים פה מאמינים באלוהי היהדות. אני מניחה שאנשים שיותר אדוקים בדתם לא היו קוראים לאדם אחר אלוהים גם מבלי לקרוא את הודעתך. אבל המוקד מבחינתי הוא חופש הביטוי. לצערי אולי זה מפריע לך או לאדם אחר, אבל כל הכיף בפורום הוא חופש הביטוי. ולא משנה כמה זה מפריע לך, כל אדם רשאי להגיד מה שנוח לו ומה שהוא רוצה, אם זה מתאים לחוקי הדת ואם זה לא. לכן, הבקשה שלך, כמה שניתן להבין אותה, לעולם לא תתקבל. בלי כוונה לפגוע כמובן, עלייך להבין שאדם עושה את שיקוליו. אם זה אכן מפריע לו, הוא לא יגיד שג'וס אלוהים, אבל אם זה לא, אין שום סיבה שהוא יפסיק להגיד בגלל שזה מפריע לאדם אחר. חופש הביטוי הוא אחד מהזכויות הבסיסיות והחשובות של האדם (בעע בגרות באזרחות
) ושום בקשה, גם אם יסודה בדת ובכוונות טובות לא תפגע בו. טל.

longview

New member
אני לא ממש מסכימה

ברור שחופש הביטוי הוא ערך מאוד חשוב, ובעיקר בפורום באינטרנט, אבל מתי הוא נעשה ערך עליון? אני בטוחה שאם מישהו פה היה אומר משהו נגד הומואים, כמו שכבר קרה בעבר,אז כולם היו קופצים עליו וחופש הביטוי היה הולך לעזאזל. אני לא לסבית, אבל אני בחיים לא אחשוב שזה בסדר לפגוע באנשים בגלל הנטייה המינית שלהם, ואני בטוחה שגם רוב אם לא כל חברי הפורום לא היו חושבים שזה בסדר. לכן, גם אם חברי הפורום לא מאמינים באלוהים אני חושבת שאפשר לכבד את הבקשה.

Loves Bitch

New member
יש הבדל עצום בין הדברים.

אם אחד מחברי הפורום היה הומו או לסבית ומישהו היה בא בהצהרה פוגעת כנגד הקהילה ההומולסבית, זה היה פוגע ישירות בחברי הפורום. כמו שטל אמרה, כל אדם ראשי להגיד מה שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה. היא שכחה לציין שכל עוד זה לא פוגע בחברי הפורום, אין בחופש הביטוי שום דבר פסול. אני לא מאמינה באלוהים, ובכלל בכל העניין שיש מישהו שקובע על החיים שלי, על הגורל שלי וכל הבולשיט הזה. לא מאמינה בזה. כשאני אומרת שג'וס הוא אלוהים, אני מתכוונת פשוט מאוד שמה שהוא יצר מבחינתי זה שלמות. אני נותנת לו מבחינתי מעמד של גאון. וזה "ידוע" שאלוהים הוא החכם ביותר ובלה בלה בלה, בחינתי, ג'וס לוקח את המעמד הזה. כמובן שאני מגזימה פה קצת כדי להמחיש את הנקודה שלי. אבל אם אני אחזור לעניין הראשוני של ההודעה, יש הבדל עצום בין העבודה שחלקינו קוראים לג'וס אלוהים ופגיעה בחברי הפורום באופן ישיר בגלל נטייתם המינית.

rds15

New member
אבל אם העובדה

שאנחנו קוראים לג'וס אלוהים[כי זה מה שהוא
] פוגעת באנשים מאמינים, זה לא אותו דבר כמו אנשים שיוצאים בהצהרות נגד הומואים ולסביות? הרי בשני המקרים אנשים נפגעים.

למעלה