ג'וס והאלוקות

S h a y 9 9 9

New member
כי

הנצרות הקטולית מעולם לא אמרה ששחורים הם פחות בני אדם... זה היה עיניין חברתי. לעומת זאת, הנצרות הקתולית מתנגדת באופן נחרץ לזוגיות בין 2 גברים או 2 נשים, להתעלם מהנושא הזה ולהמשיך ללכת ולתרום לאותה כנסייה זה לירות לעצמך ברגל.

charmer

New member
כמובן

ראיתי לא מזמן איזה סרט על זה והם הסבירו שהמשפט העיקרי של הכנסיה הקתולית בזמנו היה שאם אלוהים היה רוצה לערבב שחורים עם לבנים הוא לא היה בורא אותם ביבשות נפרדות.

nick at noon

New member
בהודעה שעליה הגבתי

כתבתה על זרם בנצרות ועל זה גם אני דיברתי. לא על הנצרות הקתולית. כי הבעיה בנצרות הקתולית באמת היא שזו כנסיה עם הנהגה ראשית אחת וברורה. בכל שאר הנצרות אין מנהיג אחד שקובע את החוקים. וכן הנצרות הקתולית בעבר גם בערך אמרו ששחורים הם פחות בני אדם ולא באופן מפתיע כנסיות השחורים בארה"ב לא היו קתוליות.

מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

גם אני אתאיסטית, אבל מבינה את עמדתך בעניין הזה. העניין הוא שכשאתה אומר ש"כל היהודים פה מאמינים בה'" אתה מכליל וזה לא הוגן מבחינת האנשים שבעצם לא ככה. והכללות זה כבר לא בסדר... בכל מקרה, כמובן שאתה לא רוצה לגרור פה ויכוח על אמונה וכאלה וזה מובן, אבל כמו שרורי ועידו ציינו (ואני חוזרת על זה) ברגע שאתה מכליל וכותב את הדברים האלה, רוב הסיכויים שדיון כזה יתפתח..למרות שאתה לא רוצה. בכל מקרה, קח את זה למחשבה

אני חושב ש

רוב הבאפיסטים הם אתאיסטים (ובלי כוונה להכליל כמובן, אני מודע שיש כאלה שהם לא), ככה שלסגוד לג'וס זו לא בדיוק בעיה דתית בשבילנו

אתה מתכוון לאלו שבארץ? יכול להיות

(אבל עדיין לא נראה לי). אם אתה מתכוון בכלל, ובארה"ב בפרט, אז ממש, אבל ממש לא.

יותר מזה,

למיטב ידיעתי הרבה מהרעיונות שמוצגים בבאפי נחשבים כחילול קודש בדתות רבות. אם זה הומוסקסואליות או אם זה כישוף. ואני מוצאת בסדרה לא מעט רמיזות שנוגדות את ממסד הדת, העונה השביעית, לדוגמה.

זה לא אומר משהו על המעריצים.

במיוחד בארה"ב. קודם לגבי הכישוף, ברור לכולם וגם לווידון, שזה חלק מהעלילה ולא מסר או משהו עמוק (כל הקטע הוא, שמעבירים דברים עמוקים דרכו), הכישוף בסדרה הוא רק כלי יצירתי. לא כל מי שמאמין באלוהים, יוצא נגד או לא מקבל הומוסקסואליות וכדומה, במיוחד בתקופה שלנו. הממסד הדתי שעליו יורדים עליו הרבה ובעיקר עליו, זה ממסד הנצרות הקתולית (כמו המון סדרות וכדומה). ובארה"ב, הפרוטסטנטים הם הרוב הגדול, ואפשר לומר שהם הרבה יותר פתוחים, אז הם לא ממש נפגעים או ממש איכפת להם. (רוב תושבי ארה"ב הם חילונים אבל בתכלס רובם מאמינים באלוהים בצורה כזו או אחרת, כמו המון אנשים ברחבי העולם החילוני-מערבי). תתפלאו, רוב חובבי הסדרה (חובבים, לא השרופים באמת), לא ממש מחפשים את המשמעויות העמוקות או הנסתרות בסדרה (לגיטימי וברור, אין שום דבר רע בזה), אז הם לא מתעסקים ממש במסרים לגבי דת או נושאים חברתיים (שוב, במיוחד בארה"ב). כמה מהצעירים בכלל, מתעסקים בנושאים פוליטיים, דתיים או חברתיים? סדרות כמו הסופרנוס, המגן או אוז (שהן במקרה הסדרות האהובות עליי ביחד עם באפי ואנג'ל) ועוד, כמה מהצופים מתעמקים ברבדים העמוקים של הסדרות? על הביקורת הסמויה והגלויה שהן מעבירות? כמה לא מתייחסים אליהן רק כאל "אחלה משחק, אחלה עלילה, הרבה אלימות ואקשן, מהנה ומעביר את הזמן"? (ובתכלס, זה הרעיון הבסיסי או ההתחלתי של כל תוכנית טלוויזיה או סרט).

יש הבל בין מאמין באלוהים ברמה כלשהי

לבין מאמין באלוהים כפי שלמיטב הבנתי התכוון כותב ההודעה המקורית. ודרך אגב, הפרוטסטנטים הם לא כאלה מקבלים... אולי הם קצת פתוחים יותר מהקתולים, אבל אם אני זוכרת נכון הKKK ודומיהם יצאו ברובם דווקא מהפרוטסטנטים ולא מהקתולים. ודרך אגב, אולי הם לא מתעמקים במסרים הפוליטיים-חברתיים שיש בסדרה, אבל הם כן נחשפים אליהם ואותם מסרים כן מגיעים אליהם. גם אם אלו המסרים שנמצאים יורת על פני השטחים ולא העמוקות, יש פרקים רבים שעוסקים באפליה, גזענות, שנאת חינם, תקיפה והתעללות מינית על סוגיה, אי-צדק חברתי, אלימות ופרט אלימות במשפחה ועוד שלל מסרים שנמצאים ממש על פני השטח ולא צריך להתעמק בסדרה בשביל לראות אותם. אולי מישהו עם זיכרון יותר טוב ממני בשמות ומספרים יוכל להביא דוגמאות של פרקים ספציפיים.

עדיין, זה דתי ברמה כלשהי.

אני דיברתי על החלק שעוד דתי בארה"ב שרובו מורכב מפרוטסטנטים (וגם זה שולי בחייהם). לגבי הKKK, רוב הטיעונים או הסיבות, כמעט או בכלל לא היו דתיות, זו הטעייה לומר דבר כזה. הגזענות נבעה משנאת השונה והזר, שהוא משהו מחלקו של טבע האדם וחברה לכל אורך ההיסטוריה האנושית. היטלר וסטאלין גם היו אתאיסטים (יותר נכון הכתירו את עצמם לישות הנשגבת), אז אין קשר ממשי בין הדברים. העיקר הוא לא אם מאמינים או לא. רוב הצופים שדיברתי עליהם, גם שיש דברים מאוד גלויים, הם מתייחסים אליהם רק כאל חלק מהעלילה והעניין, לא נראה לי שהוא משליכים את זה לנושאים החברתיים-פוליטיים-דתיים. מה לעשות. רוב האנשים מתעסקים רק בעלילה של הסדרה עצמה, ולא ממש משליכים ממנה על המציאות או תרחישים בחיים.

אתה צודק,

אבל רק ברמה מסויימת, קשה לי להאמין רוב צופי הסדרה רואים אותה בלי להתייחס בכלל לרעיונות שמוצגים בה, אולי הם לא חודרים עד לעומק העניין, אבל הם כן רואים ומבינים אותם, או לפחות את חלקם. אחרת למה אותם מעריצים רואים דווקא באפי ולא מכושפות ושלל סדרות אחרות שעונות לתיאור שנתת? (ולא, אין כאן שום כוונה לרדת על מכושפות, אני לא נכנסת לזה, זאת אחלה סדרה. :p)

תמיד נמשכים למשהו, משהו שגורם

להמשיך ולראות את הסדרה יותר מאשר אחרות וכדומה. אבל אצל רוב הצופים (לפחות אצל האמריקאים, כי זה משודר במקור אצלם, והם גם חיים במציאות שונה), זה לא בגלל רעיונות או מסרים עמוקים ביותר (לפחות בהקשר שעליו דיברנו). ברור שגם נמשכים לרעיון כזה או אחר, אבל שוב לא באותה הרמה שעליה אנחנו מדברים.

לא,

אני לא אומרת שהם יושבים ומנתחים פרקים כמו הצופים ההדוקים יותר, אבל הם כן מבינים את המסרים ואוהבים אותם לפחות ברמה מסויימת של הבנה ומודעות. משהו מושך אותם, וזה בדיוק המשהו הזה. (זה יכול להיות אחלה נושא להרצאה באייקון או משהו, הדת בבאפי ובאפי בדת.:p)

את לא אומרת משהו שונה ממה שאני

אמרתי. הטענה שלי, שהם לא נמשכים לזה כי הם מוצאים בסדרה רעיונות עמוקים על דת, חברה ופוליטיקה.

בטח שכן (לדעתי).

הנושאים האלה והמסרים האלה מחלחלים לתת-מודע ומשפיעים על הפרט שסופג אותם, גם אם לא ברצונו ולא במודע.

בטח שמחלחל וכדומה, זה חלק ממה

שהופך את הסדרה לגאונית מבחינתי. אבל לא דיברתי על מה מחלחל בלא מודע. הנושא הוא למה אנשים צופים בסדרה. ורוב הצופים, לא בדיוק מודעים (זה כל העניין, הצופה צריך להיות מודע, כדי שנוכל להגיד עליו שהוא צופה בסדרה בגלל רבדיה העמוקים בנושאים פוליטיים-חברתיים, בלא מודע, זה כבר מראה משהו לגבי הסדרה ולא על הצופה), או הסיבות העיקריות שבגללן הם צופים בסדרה. מה לעשות, כך הקהל האמריקאי ובכלל בעולם המערבי, שגם כך רוב הצעירים ובכלל אנשים, לא מתעניינים בפוליטיקה, היסטוריה של המדינה שלהם וכדומה (החל מאחוזי הצבעה נמוכים מאוד עד לחוסר בידע כללי בלשון המעטה, בנושאים חשובים), זה כללי ובהרבה נושאים, באפי או כל סדרה אחרת (ואני הבאתי כדוגמא סדרות כמו הסופרנוס, אוז והמגן, שלהן הרבה יותר מרחב מבחינת העברת ביקורת גלויה ותוכן כי הן משודרות/שודרו בכבלים), זה לא האישיו העיקרי, זה חלק ממשהו כללי.

למעלה