גברים טרוריסטים

Berethor

New member
לפני זה גם עליו היו מתייחסים פה לא משהו

גם בהתנפליות של רדיקליות, וגם בחסימות.

sho0kata

New member

aaa123

Member
קודם כל ברור שאני נגד גבר שקוטע אישה שמביעה את עצמו בפניו

אבל למלים יש משמעות מוסכמת ומי שמדבר(ת) בניגוד למשמעות המוסכמת שלהן הוא קיצוני(אני לא טוען שהכללים הם קדושים ושכל מי שמנסה לשנות אותם הוא קיצוני ,וכמובן אפשר לשנות משמעות של מלים, אבל הדרך לעשות את זה היא לא להתחיל לדבר בשפה שאף אחד כמעט לא משתמש בה).

דוגמאות:
1)ימני קיצוני יקרא לאדם שתומך במרצ בוגד
2)שמאלני קיצוני יקרא לאדם בעל דעות ימניות גזען ופשיסט או אפילו נאצי.
3)פמיניסטית קיצונית תקרא לגבר לכל היותר בתואר בן ברית ולא תסכים שהוא יכול להיות פמיניסט(גם אם רוב הנשים חושבות אחרת ורוב הנשים בפורום שהביעו דעה הביעו דעה שונה). אבהיר שלא אכפת לי שלא יחשיבו אף גבר כפמיניסט אם רוב הנשים יסכימו שאכן גבר לא יכול להיות פמיניסט אבל לא ידוע לי שנעשתה הצבעה של נשים בנושא הזה,ואני מניח שזאת לא העמדה של רוב הנשים
.
4)פמיניסטית קיצונית אחרת תקרא לגבר גס רוח שקוטע נשים בתואר טרוריסט כאשר רוב הציבור לא מכנה אותו בתארי גנאי כאלו(במיוחד אם הוא לא מאיים פיזית).

לדעתי רוב הציבור לא יסכים עם כינויי גנאי כאלו אפילו במקרים שיש אוירה של פחד ואלימות פיזית, וגם ילד שחוטף מכות מאחיו הגדול וחי באווירה של פחד כשהוא יודע שמסוכן להרגיז את האח הגדול שלו ברוב המקרים לא יסכים עם הדעה שהאח הגדול שלו הוא טרוריסט(כי בשפה המקובלת מה שמאפיין טרוריסטים זה רצח או נסיון לרצח של אזרחים)..

GreenMamba

New member
מי שמשליט אווירה של פחד והשתקה

הוא טרוריסט. ישנו טירור צבאי-פוליטי וישנו טרור רגשי. זה שאנחנו רגילים לדבר על טרור במשמעות הצבאית-פוליטית שלו לא אומר שזוהי המשמעות היחידה.
בקשר לדוגמאות שהבאת- הן לא ממש קולעות למטרה כי אדם יכול להיות ימני אבל לא להיות גזען ויכול להיות גזען ושמאלני מאוד ואפשר לפרט כך לגבי כל אחת מהדוגמאות שהבאת- הן בנוסף לתיאור ולא במקומו.
לעומת זאת, מי שמשליט אווירה של פחד והשתקה- יוצר אווירה של טרור- וההגדרה המילונית לכזה היא- למרבה ההפתעה- טרוריסט.

aaa123

Member
לדעתי זאת לא ההגדרה המקובלת אבל אבדוק

ואשאל מאוחר יותר אנשים ונשים להגדרתם של המושג טרוריסט(אני יודע שיש לי קרובת משפחה שבן זוגה מתנהג אליה באופן דומה לאופן שמעמקים39 תיארה,ולא נראה לי שהיא תסכים עם הטענה שבן זוגה הוא טרוריסט,ואשאל אותה מאוחר יותר).

חוץ מזה כשכותבים בכותרת גברים טרוריסטים בלי להוסיף רגשי המחשבה הראשונה היא לא על טרור רגשי.

לגבי הדוגמאות שהבאתי אז ברור שאדם יכול להיות ימני ולא גזען ,והנקודה שלי היא ששמאלני קיצוני יכול לכנות אדם ימני בתואר גזען גם אם הוא לא גזען רק בגלל שהוא ימני,ובאותה מידה פמיניסטית קיצונית יכולה לכנות גבר בתואר טרוריסט רק בגלל התנהגות רעה כלשהי שלו בעיניה גם אם ברור שאין שום חוק שלפיו הוא נחשב לטרוריסט(וכמובן שההתנהגות של קטיעת דברים של אישה באמצע היא התנהגות רעה).

Berethor

New member
זה גם מה שקורה בפועל

זה לא דבר חדש שבקרב רדיקליות 'האצבע קלה על ההדק', הן בקלות יקראו ככה פחות או יותר לכל מי שלא כמוהן.

GreenMamba

New member
בוהו הו הו!

הפמיניסטיות הרעות מתנכלות לי! מה בסה"כ אמרתי? קראתי לנשים משוחררות מינית "מפוקפקות"? אמרתי שמישהי "מפוקפקת" שנאנסה- זה לא יהיה נורא כל כך עבורה? אמרתי שלנשים יש אשם תורם באונס שלהן?למה הרעות האלו אומרות שאני טרול? ואני בכלל פמיניסט נורא!ואאהההה!!!

Berethor

New member
זה לא אמרתי, זה פרשנות אישית שלך

פרשנות מעוותת וקיצונית יש לומר, אבל אני לא מצפה ליותר ממך. כן לאישה ששוכבת עם כל העיר יש רקע מפוקפק לדעתי, אין מה לעשות, לא טענתי שזה המצב של כל אישה משוחררת מינית, זה דוגמה לשחרור יתר מה שנקרא, אחד שעובר כל גבול אפשרי כמעט. אני לא הצדקתי אונס שלהן, אלא אמרתי שמי שבעלת רקע מפוקפק נפגעת פחות מאשר מישהי עם רקע נקיא, לא אמרתי שלא נפגעת לחלוטין, וזה משהו שהוא עובדה, את תנסי לטעון שהכל אותו דבר, כי כנראה יש לך אינטרסים לכך, אבל זה לא ישנה לא את המציאות ולא את דעותיי.

חוץ מזה כמה פעמים את יכולה להיטפל עליי עם זה, לא נמאס לך? חוץ מזה מעולם לא ציינתי את העמדה שלי בנושא הזה 'כפמיניסטית', לא הכל בעולם סובב סביב פמיניזם את יודעת, וגם לא הכל סובב סביב הצגה של כל התנהגות מינית כלל כזאת שהיא נורא מפוקפקת כדבר טוב, גם 'לילברליות' יש גבולות מבחינתי, זה דוגמה לרדיקליות שלך, כאשר את מנסה להתייחס לכל מקרה כאילו הוא אותו דבר וכאילו הוא באותה דוגמת חומרה, הכי גבוהה, אבל אני לא מסכים עם זה, וגם בית המשפט לא מסכים עם זה.

aaa123

Member
יש לי בעיה עם שימוש ברקע הזה כהצדקה להקלה בעונש

גם אם זה נכון שהיא נפגעת פחות כי נראה לי שזה פשוט מתיר את הדם של חלק מהאוכלוסיה.
לפי אותו טיעון גם אפשר להקל בעונש של אדם שהרביץ למישהו בטענה שהקורבן כבר רגיל שמתעללים,והתוקף ידע שהוא לא הראשון ולא השני שמרביץ לו,כך שהמכות הנוספות שהקורבן חטף לא פגעו בו נפשית או כמעט לא פגעו בו נפשית.

Berethor

New member
לדעתי זה הפוך, מעודד הגנה על החלק הפגיע ביותר

במקום לניסיון להכניס לקטגוריה הזאת את כל הנשים, מה ששגוי. זה תמיד יכול לעבוד לשני הכוונים, וסביר להניח שבקשר הקהילה הכללית זה יעבוד לכוון של הקלה בעונש ולא בהלאה בעונש אם כבר, כי מרבית האולוסיה המערבית היא לא דרקונית. לא יתנו עונשים הכי כבדים גם במקרים של עברות קלות יותר או נזק נמוך יותר וכו, זה לא עובד ככה. תאמין או לא, לכל דבר בחיים אנשים מתרגלים לטוב ולרע, הפגיעה למישהו שלא חלק מהעולם הזה תמיד תהיה רבה יותר מאשר למישהו שכן, ואי אפשר באמת להפריד באופן מוחלט בין אונס לבין מין, כי זה אותו עיקרון, רק שאחד בצורה חוקית והשני בצורה לא חוקית. לכן רקע מיני בהחלט משפיע על הדברים האלה לטוב ולרע, כמו שגם רקע של אלימות מינית משפיע על מיניות.

כן גם במקרה של מכות זה תקף, מישהו שרגיל ללכת מכות או רגיל שמכים אותו, זה לא אותו דבר כמו מישהו שחטף מכות למרות שזה לא חלק מחייו. תראה גם מכות זה נחשב לדבר רע בכל מקרה, אלא כן זה במסגרת ספורטיבית או מסגרת חוקית(כמו שירות משטרתי או צבאי וכו). זה עדיין לא אומר שהנזק הנפשי שנעשה למישהו שרגיל לדברים אלימים הוא זהה לזה שלא רגיל, כי לא כך הדבר. אני בהחלט גם חושב שבמקרה שיותר חמור גם העונש צריך להיות יותר חמור, ובמקרה הפחות חמור צריך לבדוק תרקע והנסיבות, ולקבוע תעונש בהתאם. לא סתם התעללות בילדים נחשבת למשל ליותר חמורה, זה לא רק עקב גילאם הצעיר אלא גם עקב הפגיעות בגלל שהם לא חלק מהדברים מהסוג הזה.

GreenMamba

New member
אתה מחליא אותי

בדיוק בטיעון הזה השתמשו במשפט אונס שמרת ובעשרות משפטי אונס אחרים כדי להקל על עונשם של תתי אדם נאלחים
בדיוק בגלל הגישה המטונפת שלך נאנסות פוחדות ללכת להתלונן- כי לכל פרקליט, חוקר ושופט יש את הזכות להיכנס להיסטוריה המינית של הנאנסת שאינה קשורה לכלום, לחטט לה בתחתונים ולהשתמש במה שימצא שם כדי להצדיק או להקל על האנס המטונף- ובפחדן זה האנס מסתובב חופשי ואונס שוב ושוב.
ואתה, בגישתך, מעודד ותומך בכאלה- וככזה- אתה תומך אונס מזוהם.

נקודה.

למעלה