גברים טרוריסטים

sho0kata

New member

מעמקים39

New member
גברים טרוריסטים

להרבה גברים יש דפוס פעולה משותף, במסגרתו הם מפעילים טרור על בנות זוגן שמתבטא, בין היתר, בהשתקתן או "קיצורן" כשמנסות לדבר.
לגברים אין סבלנות לשמוע "סיפורים" ארוכים. נוח להם יותר לתקוף ישר למטרה וכשאישה מגישה להם מידע בצורה המאפיינת נשים, כמו לווין המסתובב
סביב הכדור, הם לא מתביישים לדרוש ממנה,בעצם, לדבר כמו גבר.
אז תקשיבו טוב, אם אתם רוצים קיצורי דרך דברו עם החברים שלכם. לא איתנו!

pov2

New member
בהקשר הזה, נשאלת השאלה, האם נשים באמת "חופרות"?

או שמא זה עניין של השקפה, כשהשקפתו של הגבר, קבעה גם במקרה זה, שמה שלא מתאים למוחו שלו- יחשב לחריג ונלעג.
הרי במקום לאמץ את גישתו של הגבר ולומר שהן "חופרות"
ניתן היה לאמץ נקודת מבט נשית ולומר שהבעיה היא אצל הגבר, שמוחו "קצר קיבולת".
יש לציין שבגלל שנקודת המבט הגברית היא השלטת בעולם, יצא שרוב הנשים מאמצות את היגשה שהן "חפרניות" ואף מתנצלות על כך.
על כך שהן מדברות, כפי שטבעי להן לדבר.
עוד לא שמעתי על גבר שמתנצל על כך שצריך לקצר לו משפטי כי מוחו קצר קיבולת...

dibablas

New member
הכל יכול להיות

אבל הן יכולות לדבר כך לחברותיהן...למה להכריח את מי שלא מעוניין בכך?

pov2

New member
לא עניין של להכריח, אלא מינימום של נימוס

הרי אם הבוס שלך "חופר" לך- לא תגיד לו "די חפרת" ותשתיק אותו, כפי שרבים עושים לבנות זוגם.
ודבר שני, באותה מידה שהמלצת לנשים לדבר עם חברותיהן- אפשר היה להמליץ גם לגברים שאם יש להם בעיה עם אורך המשפטים של חברותיהם, שילכו לגור עם גברים, אך לא המלצת.
חשוב להבין שלא הנשים הן אלו שצריכות תמיד להתחשב בגברים והגיע הזמן שגם הגברים יתחשבו בנשים.
גבר שאומר לאשה המדברת שהיא "חופרת" וש"תשתוק"- אינו מתחשב בה ואינו אוהב אותה.
&nbsp

dibablas

New member
אני מסכים שזה חוסר התחשבות

וחוסר נימוס...אבל מפה ועד ההגדרות שהוגדרו כאן הדרך עוד ארוכה.
מה שהצעתי בא בתגובה להודעה שנראתה לי לחלוטין מכלילה כלפי גברים, מה גם שיש הבדל בין דיבור לחיים משותפים אפשר גם להציע לצורך העניין שהגברים יהיו מה שפחות בבית וימעיטו שיחה עם נשותיהם.
אני מסכים שעדיף להגיב בצורה אחרת בכל אופן.

pov2

New member
א. יפה שמסכים (בלי ציניות)

ב. הסיבה שאתה פחות עצבני כנגד התופעה היא שאתה כנראה בקושי סבלת ממנה.
אנשים שמשתיקים אותם ומזלזלים בהם ע"ב קבוע, מגלים פחות סבלנות ממך לתופעה הזו וזה רק הגיוני.
אז בוא לא ננסה למתן את התגובה הליגיטימית, אלא ננסה להכיל אותה.
קבענו ?
&nbsp

dibablas

New member
אבל זה דיון

שמביעים בו אי הסכמה וטענות לכאן ולכאן.
אם אני מכיל ומקבל אז מה שנשאר זה לא להגיב או לסמן
ואז איזה דיון מתפתח?
&nbsp

Berethor

New member
'ואהבה גדולה' אין מאף אחד מהצדדים פה במקרים כאלה

לא מהצד שלא רוצה לדבר/להקשיב בשיחות ארוכות, ולא מהצד שמכנה אותו טרוריסט בגלל זה.

pov2

New member
אתה שוב עושה סימטריה בין ישראל לחמאס

כשמישהי רוצה לספר לבן זוג שלה משהו לאו דווקא קצר, היא לא עושה זאת כי היא שונאת אותו, אלא כי אוהבת אותו.
ואילו כשמישהו משתיק אותה בשל כך- הוא כן עושה זאת כי הוא שונא אותה.
לאחר שעושה זאת, היא תכנה אותו טרוריסט ובצדק.
לומר ששני הצדדים שונאים אחד את השני, זה כמו לומר שגם ישראל וגם החמאס טרוריסטים.
(אזכיר שאחרי הטרור של החמאס- ברור שישראל תשנא אותו ואחרי הטרור של הבן זוג- ברור שבת הזוג תשנא אותו)
&nbsp

Berethor

New member
אבל היא לא הבוס שלו והדלת תמיד פתוחה

ההמלצה ללכת לדבר עם החברים או להיפרד אם זה כל כך מפריע למי מהם, תקפה לגבי כולם.

pov2

New member
כלומר- או שמתיישרים לפי רצונו או שעפים ?

ודבר שני- זה נכון שהיא לא הבוס שלו ובדיוק בגלל זה הוא לא נזהר מלהעליב אותה.
זו תופעה שכיחה אגב בציבור שדווקא על האנשים הקרובים אליך, אתה דורך ואילו לחזקים ממך ואלו שאתה שונא אותם- מתייחס בכבוד.
&nbsp

Berethor

New member
עפים זה אתה אמרת, אני אמרתי שאף אחד לא מחזיק אותה שם

היא חופשייה ללכת אם לא מוצא חן בענייה. היא לא הבוס שלו והיא לא תהיה הבוס שלו ולא חזקה ממנו, רק בחלומות שלה, העניין הוא שגם ביחסים שוויוניים ולא רק ביחסים שבהם מדובר בצד הכפוף לשני, עדיין אדם יכול לא להשתתף בשיחה ולא להקשיב לדברים אם לא בא לו, למעשה יש פה רצון לכפות על הצד השני לשמוע תסיפורים, כאילו הוא חייב לה משהו. אז אולי זה לא נחמד שלא בא לו להקשיב סיפורים ארוכים, אבל זאת זכותו, מה גם שכל מקרה לגופו, אם זה סיפורים שחוזרים על עצמם, חסרי פואנטה ולא מעניינים אותו, אני מבין למה נמאס לו מזה מהר וזה מציק לו. לגבי כבוד, כבוד הוא לא רק עניין של מעמד אלא זה יותר עניין של התנהגות, אפשר להיות במעמד גבוה ועדיין לא להיות ראוי לכבוד.

חוץ מזה לאלו שחזקים ממך זה שנאה מוסוות יותר ועמוקה יותר, זה שאתה לא אומר למישהו כזה בפנים שאתה שונא אותו, לא אומר שאתה לא מייחל לו דברים רעים שלא בפניו, והייתי בשמחה מפיל אותו אילו רק הייתה יכול והייתה לך הזדמנות לכך. שנראה לחזקים ממך זה גם כעס מצטבר יותר, הרי מאמינים שגם המיזאנדריה והמיזוגיניה נובעים במקור משנאה לחזק ממך, במקרה הזה לאבא או לאמא, שלפחות בתחילת חייו של אדם הם דמיות חזקות.

dibablas

New member
אז אם גבר רוצה שתקצרי בדיבור הוא טרוריסט?

את לא חושבת שזו עמדה שמעידה על בעיה נפשית קשה של החושבת כך?
בכל אופן, כנראה שיש הרבה גברים שיישמו את העיצה שלך.
אם חשוב לכן להאריך בדיבור איתנו כנראה שהדיבור איתנו חשוב ואם כולנו כאחד נפסיק לשוחח עמכן כנראה שזה לא יהיה נעים במיוחד.
&nbsp

למעלה