גברים טרוריסטים

בהחלט מפעיל טרור כשמגיב בגסות ובקוצר רוח, "חותך" את האשה

המדברת, לא שותק ומחכה עד סוף הדברים.
אגב, הזכרים מהסוג הזה באמת מכנים, בצורות שונות, את האשה "פטפטנית", ונזכור את אימרתם ה"מלומדת" של חז"ל (אותם זכרים שמוכיחים לא פעם שנאת נשים): "עשרה קבין שיחה ירדו לעולם, תשעה נטלו נשים" וכו'.
אגב, ההסתייגות היא הדדית, כי אנחנו מדברות באיבה על "הגבר החזק והשותק". ונשים נשואות מזכירות באיבה עצומה
התנהגות אופיינית של "בעלים" רבים להשתתק בקור כשיש התנגשות, ופשוט לא להושיט לאשה את החסד הפשוט של פניה ודיבור אליה. אז גם זה קיים. או שהוא "חותך" אותך או שהוא שותק באיבה גמורה. או שהוא סתם לא מסוגל בכלל לבטא את עצמו בדיבור (כאמור, "הגבר החזק והשותק" הבלתי נעים).

dibablas

New member
זה ביטוי חריף מדי ומסית

מה ההבדל בין זה לכינוי של גבר את האישה כטרוריסטית כאשר היא מדברת בכות גדולה מבחינתו וזה מציק לו?
לך ולאחרות מציק שגבר שותק או לא רוצה לשמוע הרצאות ארוכות ולו מפריע הדיבור הארוך.
האם יש לך צורך עז לשוחח עם גברים?זה נראה שאת די שונאת גברים אז מדוע לך?והם גם קוטעים ולא מוכנים אף פעם לשמוע עד הסוף (או עד האמצע אפילו?) אז למה לך?
למה לא להתעלם מהם ולשוחח רק עם נשים?
או שגם לכך אין לך אפשרות?

ביטוי מדויק.

כן, אפשר להחרים את המין השני בכלל, להגיב באיבה לכל הקיום שלהם. האם זו הדרך?

dibablas

New member
האומנם?

לטרור
http://he.wikipedia.org/wiki/טרור
וכדי למנוע ויכוחים פלפלניים, אני מדבר לא על שלטון גברי בעולם וכל מיני עוולות שיש אלא על הנקודה שמדוברת כאן:אותו חוסר רוח לנוכח דיבור ארוך (שאין הוא אופייני רק מצד גברים כלפי נשים, אלא מצד אנשים בעלי סבלנות מסוימות כלפי אנשים עם יכולת התנסחות מסוימת)
ציטוט מהערך:"על פי פרופ' אהוד שפרינצק הגדרת הטרור היא "הפעלת אלימות חריפה, נגד אזרחים שאינם לוחמים, כאקט סימבולי וככלי להעברת מסר מפחיד לציבור רחב". בדומה לו מגדיר ד"ר בועז גנור את הטרור "כשימוש מכוון או איום להשתמש באלימות, נגד אזרחים או מטרות אזרחיות, במטרה להשיג מטרות פוליטיות, כגון החלפת שלטון או שינוי מדיניות".
אמירה בסגנון "תקצרי את דבריך" מהווה אלימות חריפה במטרה להשיג מטרות פוליטיות??
לגבי שאלתך-זו לא הדרך, אבל מצד מי שמציגה עמדות כאלה נראה שכנראה זו הדרך שמתאימה לה...

GreenMamba

New member
איזה כיף

כשאפשר להתפלפל ולהתנצח על הגדרות מילוניות מטופשות ולהסיט את הדיון מהבעיה עצמה.
מה הקשר בין ההגדרה המדינית-פוליטית-צבאית של טרור (שהבאת) למה שהתכוונה מעמקים? כלום ושום דבר, רק מעמידה אותך בעליבותך.
המילה טרור, מאנגלית, משמעה פחד. ומשמעותה בהשאלה- שימוש באמצעים של השלטת פחד ואלימות כדי לכפות דיעה. אתה יכול לקחת את זה לכיוון הפוליטי ולהתחיל להתנגח- אבל ברור שמעמקים התכוונה לכיוון הבינאישי- ואתה יוצא מגוחך.
&nbsp
גבר שאישה מביעה את עצמה בפניו וקוטע אותה ב"פפפפפפ.... איזה חופרת!" - מבטל אותה ומשליט עליה באלימות את דעתו- ומכאן טרור.
&nbsp
זה היה מספיק ברור?!?

dibablas

New member
והסגנון הזה שלך לא אלים?

דיברת על התרגום-פחד, האם את חושבת שתגובה כזו מטילה פחד על האישה?
האם את באמת סבורה שאמירה לא מנומסת אומנם, אבל חלבית כמו "איזה חופרת" היא אלימות?
לא קללה, לא "תסתמי את הפה שלך" וכו' פשוט "איזו חופרת"...
אז א' זה קצת מוזר שאת משתמשת בסגנון שהוא הרבה יותר אלים מזה וב' זו הגזמה פראית להגדיר זאת טרור וגם אלימות.
ואם הגדרות הם לא כ"כ חשובות למה שלא נקצין עוד יותר ונגדיר זאת כ"שואה" כ"השמדת עם" ועוד?
קצת פרופורציות...

GreenMamba

New member
תקשיב, טרולוש

אני כותבת כמו שאני כותבת- ואם הסגנון שלי לא נעים לך יש לך אחת משלוש אפשרויות-
הראשונה, להפסיק להיות טרול, ואז לא יקראו לך ככה
השניה, לא להגיב לי
השלישית להיעלם
&nbsp
לחנך אותי זו לא אחת מהאופציות, אם פיספסת את הנקודה.
&nbsp
אבל לבוא לפורום פמיניזם, להטריל אותו בכל מיני טענות שמסיטות את הדיון ואז להתבכיין כשקוראים לך טרול- זה כבר מגוחך.
&nbsp
וכן, גבר שמשתמש באלימות, מילולית, פיזית או רגשית על אישה משליט עליה טרור.
זה שאתה מקובע על הגדרת הטרור כפצצות ומטעני חבלה לא אומר שאין עוד סוגים של טרור- רגשי, למשל.
כשאומרים- הבוס השליט אווירה של טרור במשרד- לא מתכוונים שהוא חפר מנהרה מהבית שלו למשרד וקפץ ממנה עם קלצ'ניקוב.
&nbsp
עכשיו אתה תמשיך להתנצח על זה או שאתה כבר מבין שיצאת חומוס?

dibablas

New member
זה לא אני רואה אלא ההגדרה שהבאתי

אני מציע להגיש בקשה לויקיפדיה לשנות את ההגדרה.
ואני בכלל לא מנסה לחנך אותך, אני מבין שזה מקרה אבוד, אבל זה קצת מוזר שאת מדברת בכזה להט על אלימות מצד גברים כלפי נשים (כאשר מדובר על אמירות חלביות כמו:חופרת) בעוד את מתנהגת בצורה כזו...איפה הדוגמה האישית?
ואני גם תוהה האם אמירות שכאלה (כמו חופרת...או אוקיי הבנתי וכולי) לא קיימות מצד נשים כלפי נשים?
והאם כאשר אדם מלעיט את האחר במידע ומלל בלתי פוסק שהאחר לא רוצה לשמוע האם אי אפשר גם להגדיר זאת כאלימות? (אני לא טוען שזו אלימות אני שואל...)
אגב, לא קבעתי שהסגנון שלך אלים, פשוט *שאלתי* אם הוא אלים, אם לטענתך הוא לא אלים מה שהיית צריכה לעשות זה להסביר מדוע לטענתך סגנונך אינו אלים והכל היה בא על מקומו בשלום, במקום זאת בחרת להתלהם ולגדף-חבל.
אגב, גם לגבי הדוגמה שהבאת במשפט עם הבוס במשרד:אוירת טרור קרי:אוירת פחד...לכן שאלתי "האם את חושבת שתגובה כזו מטילה פחד על האישה?" כשהכוונה בתגובה כזו לאמירה כמו "חופרת" או אי רצון לשמוע את המלל הרב שיוצא מפיה של האישה.
תשובה לא היתה וקל וחומר שלא הסבר, דווקא הייתי שמח לקרוא איך אמירות חלביות שכאלו אמורות לגרום פחד כאשר הן נאמרות מצד גבר כלפי אישה כלשהי (ונאמר אפילו ילדה)...יש תשובה?
אני גם יכול להמשיך לכתוב כי זה דווקא מאוד משעשע אותי ואת יכולה להמשיך בסגנונך הנלוז (אופציה רביעית)...

pov2

New member
dibablas - לדבר בתוקפנות כנגד משפילים

זה לא "טרור" אלא "השבת אש למקור הירי".
ועשה לי טובה- אל תתייחס למילים כפשוטם.
גם כשאומרים על מישהו שיש לו אוזני פיל, אין הכוונה שאוזניו הם בול כמו של פיל.
נשוב לענייננו- כשמבטלים בזלזול דיבור נשי בטענה שהן חופרות ושישתקו כבר- מדובר בצעד פסול ומשפיל.
וגם שכיח.
זה הזמן שלך להסכים עם העובדות ולגנות את המעשה ולא להתקנן על פירוש המילה "טרור".
תודה :)
&nbsp
&nbsp

dibablas

New member
לא חושב שהיתה השפלה

בהודעות שלי ודאי וממה שזכור לי גם לא בהודעות אחרות שגרין ממבה הגיבה להן.
יש פה משהו שהוא מעבר לדקדוק הלשוני וזה לקחת פעולה מסוימת שהיא אולי לא נימוסית ולהעצים אותה פי 1000 בזמן שמדביקים אותה לגברים, זה לדעתי מאוד בעייתי.
שמבטלים בזלזול דיבור של מישהו זה לא יפה, אני לא מבדיל בין זה לבין דיבור נשי.

pov2

New member
לא התכוותי שאתה השפלת אלא ל"משתיקים"

ואלו שמכנים את המדברות "חופרות".
הסיבה שאח"כ גם אתה הוכפשת כ"טרול" (למרות שאתה לא)- זה כי התקבל הרושם שאתה מגן על אותם גברים כאלו במקום לגנות אותם.
&nbsp

Berethor

New member
לכנות אנשים טרולים זה גם ניסיון להשתיק

במיוחד שמשתמשים בזה נגד כל מי שלא מסכים איתך, ולא נגד טרולים אמיתיים.

Berethor

New member
את קוראת לכולם 'טרול', לכן בדרך כלל את לא שווה תגובה

GreenMamba

New member
לא לכולם. אבל מה לעשות

שהפורום הזה מוצף בכאלו.
לפוב למשל מעולם לא קראתי טרול, גם עם חלק מעמדותיו לא מקובלות עלי- ויש עוד.
אתה למשל- טרול לתפארת. וכונית כך לא פעם- ולא רק בפורום הזה.
&nbsp

Berethor

New member
מנסיוני מי שקוראת להרבה אנשים טרולים, היא לרוב טרולית בעצמה

פוב הוא גם המנהל אז זה לא חכמה גדולה אם את לא מעזה לקרוא לו ככה.

GreenMamba

New member
ניסיונך, כדיעותך- שוות כקליפת השום

ופוב מנהל פה חודש,
. מה היה לפני זה?

למעלה