גאווה- א-מינית

inbardaf

New member
הסביבה לא צריכה לדעת

גם הסביבה שלי לא ידעה - כי אני לא ידעתי... "חשוב לי להדגיש שכשאני אומרת "לנסות" אני לא מתכוונת ל"יאללה, היום קופצים למיטה". ממש לא. הכוונה היא לנסות לברר, לבחון את הדברים, לאפשר לעצמך להתמודד דווקא עם הפחדים, עם החששות, עם המקומות שבהם קשה לך, ולא לברוח מהם (כמובן, כל אחד ומה שרלוונטי לו). כי ההתמודדות שלי לא הייתה בסופו של דבר עם הסקס עצמו. למעשה כשהגעתי לשלב שבו באמת קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה, זה כבר היה הרבה פחות ביג דיל. ההתמודדות הייתה הדרך, כל השלבים שהייתי צריכה לעבור לפני שבכלל הגעתי לנקודה הזו" אם זה מה שאת חושבת, אני מסכימה איתך לגמרי. רק שאז אין שום טעם בדיון עם לנסות סקס או לא. כי כמו שכתבתי למקמיקא (וזה נכון לגבי כולם) הברור הוא למה אין חשק מיני ואם זה בכלל מפריע לי. ופה אין נסיון. פה יש חקירה והתמודדות עם הדברים שעולים (ויכולים לעלות דברים מדברים שונים) ודי. מציתי את הדיון הזה..

inbardaf

New member
הנה הסבר ללמה החברה לא צריכה לדעת

ציטוט מכתבה: קהילת הא-מיניים: מין פשוט לא מעניין אותם "מלמדים אותנו שגילוי המיניות שלנו הוא תהליך טבעי. חלקנו אולי היו רוצים לאלף את היצר המיני, אבל לא לשלול אותו. אפילו רעיונות כמו התנזרות יוצאים מתוך נקודת הנחה שאנחנו בוחרים להימנע ממיניות. הרופאים אומרים לנו שאם אנחנו מאבדים עניין במין, זו בעיה שדורשת פנייה לקבלת עזרה. "

snoopytush

New member
אני לא מנסה להגיד לך מה לעשות

אבל לדעתי היה שווה לנסות לבדוק אם אתה דמיסקסואל או לא והרי העדת שעד עכשיו לא אהבת את החברות שלך אולי חבבת אותן.... אבל זאת רק דעתי .
בכל מקרה אני חושבת שבין אם אתה אמיני או לא ההרגשה שלך שאתה מנצל את בת הזוג בהחלט לא תורמת לעניין. ואם כבר מתנסים אפשר לשאול את בת הזוג מה היא ואהבת ומה נעים לה ולשתף אותה במה נעים לך ואז לבדוק אם המצב נשאר כפי שהיה או השתנה. בכל מקרה בהצלחה!
ולבנות לא קל יותר למצוא בן זוג בעיקר לכאילו שלא אוהבות שמתחילים איתן 0 אהמ... אני
)

מקמיקא

New member
אולי באמת

אבל עד שאני לא אתאהב, אני אשאר במצב הסטטי המחריד של אי הוודאות שאני נמצא בו עכשיו ואני רוצה לצאת ממנו כבר. אבל אין לי מושג איך.

מבינה לליבך.......

אי ודאות וסטטיות זה מצב הכי קשה .................. לפחות תתנחם...צרת רבים נחמת יחיד..................

נראה לי שיש לנו בעיה בהגדרות

אין ספק שכל צורך עולה מהאדם עצמו, אחרת הוא לא בחזקת צורך, אלא איזשהו כורח המציאות (לשלם ארנונה, נגיד...
). אם אנחנו עושים, זה או כי חייבים, או כי רוצים (ורצון הוא לרוב תוצאה של צורך שעולה מבפנים). כיוון שנראה לי שתהיה כאן הסכמה גורפת שלפחות במקרה של סקס עדיף שזה יהיה צורך פנימי מאשר כורח חיצוני (כי אז זה אונס), אני לא רואה בזה בעיה. אבל אגואיזם = אנוכיות, ואנוכיות מוגדרת (ע"י מילון ספיר) "אהבת עצמו בּמידה מוּפרזת בלי התחשבות בַּזוּלַת, ראיית עצמו כּמֶרכָּז". האם מכאן משתמע שכל צורך של האדם עצמו הוא אנוכי? הרי כל צורך פרטי עולה מהאדם עצמו, אז האם מכאן משתמע שכל צורך שלי בא על חשבון מישהו אחר? למה שזה יהיה כך, בעצם? ומה אם הצרכים שלנו דווקא עולים בקנה אחד, ושנינו מרוויחים? זו לא תופעה כזו נדירה בעולם... רצון לעשות דברים יחד, עולה מכל אחד מהאינדיווידואלים בנפרד, כי רק אם שניהם רוצים ומסכימים, אז זה יקרה. זה יכול להיות כל דבר שהוא, והיוזמה יכולה לעלות מאחד מהם, או להיות משותפת. דוגמאות? "בא לי ללכת לטיול / לצאת לסרט / לקפוץ לחברים / לבקר במוזיאון / לאכול במסעדה / להרכיב פאזל / לעשות סקס - מתאים לך?" והאפשרות האחרונה לא שונה מהותית משאר האפשרויות. כל אחת מהן יכולה לנבוע מצורך של האדם עצמו, וברגע שיש שותף לרעיון, הוא יוצא לפועל. יכול להיות מצב שאחד מתפשר קצת בשביל השני, וזה בסדר; יכול להיות גם מצב הרבה פחות וורבלי, שפשוט זורמים לתוך הסיטואציה בספונטניות, זה לא משנה. בסופו של דבר, כל דבר חוקי שנעשה בהסכמה בין שני בוגרים הוא לגיטימי, וזה נכון גם בתחום המיני. אז אחרי שפירקתי את טענתך לגורמים ולא מצאתי בה כל פסול, לא נותר לי אלא לנסות לרחרח בסבטקסט, שממנו (תקני אותי אם אני טועה) משתמע שבסיפוק צורך פיזי יש איזשהו "פסול", משהו לא יאה, לא ראוי (תגדירי את, אם זה רלוונטי), וזה מחזיר אותי לנקודת ההתחלה ולדברים שכבר כתבתי... מבחינתי אם אין פסול באכילה, או כל צורך אחר, ודאי שלא צריך להיות פסול בצורך מיני. הוא שם (אם וכשהוא שם) כי אנחנו בני אדם, וזה חלק מלהיות אנושי (ומזה לא משתמע שמי שאין לו צורך אינו אנושי, אלא בסה"כ שמדובר בדבר טבעי ותקין לחלוטין). ---------------- עצוב לי לשמוע שההתנסויות המיניות שלך גרמו לך להרגיש חסרת אונים ומנוצלת.
אני לא יודעת מה הייתה הסיבה (אולי בן זוג לא מתאים? או שחששת ליזום ואולי גם לא רצית לבקש או להגיד איך את מרגישה, אז הרגשת שכל מה שקורה מגיע מבחוץ ואינו בשליטתך?) אבל מובן לחלוטין שאם טבלת את האצבע באגם והרגשת ככה, לא תרצי להכניס את המשך הרגל... אני לא מנסה להטיף לכלום, בחיי, אבל לדעתי אם אי פעם תרצי לנסות שוב (יודעת מה, אפילו לצורך פרקטי וטכני כמו הבאת ילדים לעולם) שווה לנסות לברר (בינך לבין עצמך / מול אדם קרוב שאת סומכת עליו / עם איש מקצוע) מה גרם לך להרגיש ככה, כי אני לא חושבת שזה מחוייב המציאות. אני יכולה להעיד על עצמי ("רק על עצמי לספר ידעתי") שבתחילת מערכת היחסים (הנוכחית) שלי, היה לי נורא קשה לפתוח את הפה. הביך אותי (גם ברמה הטכנית של להוציא את המילים מהפה, וגם ברמה הפולנית של "לא נעים") לומר מה אני מרגישה, או מה אני רוצה, או לבקש מבן הזוג שיעשה כך או אחרת... ושום דבר טוב לא יצא מזה... זה לא תמיד בא טבעי או נולד בין ליל, אבל בזוגיות אין בררה: חייבים לתקשר. תקשורת רעה = זוגיות רעה. אם לא נותנים משוב לבן הזוג, הוא לא יודע... (וזה נכון גם לפני שמגיעים בכלל לסקס עצמו). הוא לא יודע אם מה שהוא עושה נעים או לא, אם להמשיך או להפסיק, ולמעשה כל צד רוצה שהשני ידריך אותו איך לעשות לו נעים ("ככה זה כשאוהבים" - קלישאה קלישאה, אבל נכונה!) ואם שותקים זה לא תורם כלום ובטח שלא מקדם או עוזר, להיפך. ------------- לגבי השורה התחתונה שלך, אני אניח לילדים בצד ואתמקד ב-2: אם הסיבה היחידה היא שלילית בבסיסה, "להוציא כל ספק" הרי שזו תהיה נבואה שמגשימה את עצמה, כמעט כמו לגשת למבחן רק כדי להוכיח שתיכשלי בו. אם זו הגישה שבה את ניגשת לזה, ותרי מראש, כי באמת אין טעם, וסתם חבל שתסבלי לחינם מעוד התנסות לא מוצלחת. אם את לא רוצה מראש, אז אל. את לא צריכה להוכיח לאף אחד כלום. אבל אם תחליטי יום אחד שיש בך צורך לנסות, אז הגישה חייבת להיות חיובית ולא שלילית, אופטימית ולא פסימית. זהו. (מצטערת על האורך
).

הבהרה בהגדרות.....

"האם מכאן משתמע שכל צורך של האדם עצמו הוא אנוכי?" - בהחלט. "ומה אם הצרכים שלנו דווקא עולים בקנה אחד, ושנינו מרוויחים? זו לא תופעה כזו נדירה בעולם..."-אם זה כך אז סבבה, זה לא סותר. הצורך עדיין אנוכי, אז מה ששניכם הירווחתם. אם זה בהסכמה זה לגיטימי-ברור..אבל סקס זה לא פעולה אלטרואיסטית-למען הזולת.זה קודם כל פעולה שהאדם עצמו רוצה. האמת קשה לי להשוות בין "ללכת למסעדה" ל"סקס". -אצל אנשים מיניים הצורך לסקס הוא כל כך יותר חזק- אנשים מסתכנים לכלוא את עצמם בשביל סקס-במיקרה של אונס. בסיפוק צורך פיזי יש איזשהו "פסול"- מודה שיש לי הרבה בעיות עם צרכים פיזים. אבל בלי קשר לזה איך שהדברים נראים כרגע יש לי יצר מאוד מאוד נמוך....

נראה לי שפספסת, אני אחדד שוב:

"אנוכיות" היא לא אהבה עצמית או מימוש הרצונות של עצמך (כל אדם בריא אוהב את עצמו ושואף לממש את רצונותיו, זה טבעי, נורמלי והגיוני) אלא לעשות זאת בלי התחשבות בזולת. אם מתחשק לך לנפנף בידייך מעלה מטה, זו לא אנוכיות רק כי זה מה שמתחשק לך; אבל אם תוך כדי את "מכפכפת" את סובבייך, בהחלט כן. אז אני חוזרת ושואלת שוב: ממתי כל צורך של אדם בא על חשבון הזולת? באיזה עולם נוראי את חיה, שבו כל צורך של אדם "דורס" או פוגע באדם אחר?
ואם צורך הוא איזשהו רצון פנימי של האדם, אז בהגדרה כל צורך נובע מהאדם; זו הגדרה מעגלית. אז מה זה אומר? שהצרכים שלנו לא ראויים? שאנחנו צריכים להתעלם מהם? זה נשמע לך כמו טיעון הגיוני?
עם יד על הלב, כמה מהפעולות שאת מבצעת כל יום הן אלטרואיסטיות? את חיה במנזר, תורמת את כל רכושך לצדקה ועובדת כל היום בהתנדבות למען הנזקקים? או שאולי (כמו רובנו) את חיה את חייך בראש ובראשונה עבור עצמך, ועושה פעולות שאת רוצה לעשות? (יא אגואיסטית שכמותך!
) סקס הוא קודם כל פעולה שהאדם רוצה - ודאי, אחרת זה היה אונס! אבל אם צריך שניים לטנגו, או לפחות שניים לסקס, וכיוון שאנחנו לא מדברים על אונס, אז זו קודם כל פעולה שכל אחד מהמשתתפים רוצה בנפרד, וכולם רוצים ביחד. יש כאן מישהו שחושב אחרת? הרי כולם כאן אומרים מבוקר ועד ערב שכדי לעשות סקס צריך לרצות... אז מה את טוענת, שהרצון הזה הוא רע? שאנשים מיניים הם בחזקת אנסים פוטנציאליים שצריך לרסן?
אני לא בטוחה שאני מבינה מה את טוענת, אז אני מתנצלת מראש אם הבנתי לא נכון, אבל מהדברים שכתבת זה לא נשמע כאילו שיש לך יצר מיני נמוך, אלא יותר תפיסה של סקס בתור דבר פסול, ואלה שני דברים שונים. העובדה שאת לא מעוניינת בפעולה מסויימת שרבים אחרים כן, לא הופכת אותה לפסולה מטבעה; ואם העובדה שאת מרגישה שיש בזה משהו "לא בסדר" במהותו (לא רק עבורך אישית, אלא עבור כולם) גורמת לך להימנע מראש, זה לא יצר ולא נטייה, אלא השקפת עולם.

inbardaf

New member
אני אישית חושבת

שמה שמאיה נסתה לומר (ותתקן אותי אם אני טועה), מתיחס לאמירה שסקס זה החיבור הכי גבוה בין גבר לאישה. סקס הוא צורך אגואיסטי לא במובן הדורסני של המילה אלא במובן שהוא נובע מצרכים אישיים. זה לא דבר רע כל עוד לא דורסים אנשים בדרך (וזה נכון כמו שאמרת לגבי כל דבר) כל מה שהיא אמרה: סקס נובע מצורך אישי לספוק אישי. מצאת פרטנר מתאים? יצאתם שניכם מרווחים. זה לא הופך את זה לחיבור עילאי... ותפסיקי להגיד שאנחנו מציגים אנשים שעושים סקס כרעים. אפשר לחשוב על פעולה מסויימת כמיותרת (לא בהכרח פסולה) וככזו שעדיף בלעדיה. זה לא הופך אותך או את כל האנשים שמקיימים סקס בצורה נכונה לאנשים לא טובים.

אני לא העליתי את הטענה הזו, ובכל מקרה,

לא צריך להיגרר לקיצוניות השנייה, ואני פירשתי את הניסוח שלה לפי המילים שהיא בחרה להשתמש בהן. אם המילה לא מתאימה לכוונה, אז להחליף אותה למילה אחרת. נעשה את זה כמו פסיכומטרי: א. כל צורך נובע מצרכים אישיים ב. סקס הוא צורך. מ א+ב נובע ש"סקס נובע מצרכים אישיים". אז מה? איפה הביג דיל? במה הוא שונה מכל צורך אנושי אחר? הרי כולם מסכימים שצריך לרצות סקס, והרצון הזה ודאי נובע מצורך אישי ולא מאיזושהי חובה מקודשת... כשהרצון של שני אנשים עולה בקנה אחד הם אכן מורווחים וזה יכול להיות חיבור עילאי, למה לא? אם יש מי שמרגיש כך, אני לא רואה למה לשלול את זה. אבל נגיד שלא, זה עדיין לא הופך את הסקס לטוב או לרע יותר מכל צורך אחר; נעזוב הגדרות שמשתמשות ב"עילאי", אני אנסח על דרך השלילה: "סקס אינו נחות יותר מכל צורך / פעילות אחרת". אני לא מנסה להציג שום דבר, אני פשוט קוראת חלק מההודעות כאן בעיניים של מישהי שרואה את הדברים אחרת, וזו הנימה שאני מרגישה שעולה מלא מעט מהן. אני לא יכולה לדעת מה אנשים מתכוונים לכתוב, אני יודעת רק מהם כותבים בפועל אין לי ולא הייתה לי שום בעיה או השגה עם מי שחושב שסקס מיותר עבורו ולכן טוב לו בלעדיו; אבל אנשים נוטים לצאת כאן בהצהרות כוללניות על מהות הסקס עצמו, כגון "א-מיניות היא ברכה", "סקס זה צורך אגואיסטי", מאיה עצמה כתבה שיש בעיניה משהו פסול בצרכים גופניים... אז אותי זה מקומם, כי יש הבדל מהותי בין "עדיף לי לא לעשות סקס" (כי ככה טוב לי) לבין הצהרות אחרות שבעצם מהן משתמע שלכולם עדיף להיות א-מיניים או שיש משהו (כללי) פסול בסקס.

הצדדים החיוביים של א-מיניות

הרי כולם מסכימים שצריך לרצות סקס- לא כולם. אנחנו אנשים שונים ולכל אחד יש העדפות שונות, וזה טיבעי לא לרצות סקס. א-מיניות היא ברכה- במובנים מסויימים היא כן. תחשבי....כמה אנרגיה אנשים א-מיניים חוסכים לעצמם .........גברים מיניים למשל חושבים כל היום על סקס.........אם הראש כל כך תפוס בצורך יחיד..אז מה נשאר לדברים אחרים...אבל זו דיעה סוביקטיבית שלי...ואף אחד לא חייב להסכים לזה, אבל לדעתי לאנשים א-מיניים יש מודעות גבוהה. אבל מי שאוהב סקס...שיהיה לו לברכה! כל אחד שיעשה מה שבא לו כל עוד לא פוגע באף אחד.

זה היה ניסוח קצת מבלבל;

הכוונה היא לא שצריך לרצות סקס בכללי, אלא שבשביל לעשות סקס צריך לרצות סקס, כלומר שהפעולה תתבצע מרצון (המשך המשפט הבהיר את זה, אבל אולי זה עדיין לא היה ברור מספיק). זו בדיוק הנקודה שלי: את חושבת בשביל אנשים אחרים, שהם לא את. "גברים מיניים חושבים כל היום על סקס"? לא, לא כולם, וזו לא מעמסה כ"כ נוראית שהם צריכים להשקיע בה אנרגיות מטורפות כדי להיאבק במחשבות על סקס ולהצליח לתפקד...
ויודעת מה, שווה להשקיע אנרגיות במקומות שעושים לך טוב. מה רע?

גבר טיפוסי חושב מהרגליים.

גברים מיניים חושבים המון על סקס...וזה לא בעיה לגרום להם למחשבות כאלה. לא כולם....כמובן...אבל גבר טיפוסי הרבה פעמים חושב מ-ה.... ולדעתי נשים הן כן פחות מיניות, ולכן יש להן מחשבה יותר צלולה...וא- מיניים בעלי מחשבה מאוד צלולה. הם כל כך אוהבים מין...ומאוד קשה להם לאמר לא לסקס.. כמובן , ליד האישה הנכונה.-ושוב לא כולם .אבל ברובם המכריע.ואני גם שמעתי המון גברים אומרים את זה - שאישה יפה יכולה לפתות כל אחד. וגם קראתי מחקר שגברים חושבים על סקס כל 52 שניות!! והתגובה של הגברים למחקר היתה- חבר'ה לא להכחיש!! אז זה לא רק הרגשה שלי...אלא מחקרים . כמובן - לא כולם. ומצידי שישקיעו בזה אנרגיה..סבבה אין בעיה....אבל מחשבות בלתי פוסקות על סקס...לא עושות בן אדם לחכם. אלא לבן אדם שהיצר שלו שולט בו.ואני חס וחלילה לא מטיפה - שכל אחד יחיה איך שבא לו.

inbardaf

New member
א-מיניות זו ברכה

זכותי לחשוב כך. זכותי להאמין שסקס זה יצר ויצר זה דבר נמוך. יש הבדל גדול בין נמוך לרע. גם להיות טיפש זה פחות מוצלח מלהיות חכם. אז טיפש הוא רע? אז חכם הוא יומרני? זה שלהיות חכם / א-מיני / ועוד שלל תכונות - זה עדיף ונותן יתרון, לא הופך את האדם שמכיל את התכונות האלה לטוב יותר, כי השאלה היא מה הוא עושה איתם. ומנגד לא הופך את האחרים לרעים. יתרון / ברכה / פעולה גבוה יותר ובעלת משמעות שמעבר לרגעי והפיזי - כל אלה לא הופכים את מי שאין לו / עושה אחרת - לרע. זו את שגם בעבר, התעקשת שאם אני אומרת שתכונה מסויימת היא נעלה / גבוהה יותר, ואני מכילה אותה, אני בהכרח יומרנית. או טובה יותר מאחרים. לא אמרתי שאני טובה יותר. אמרתי שיש לי יתרון. זה הבדל גדול!

למעלה