ג´נטלמנים

zooti

New member
וההקשר (מתוך - "יש ילדים זיגזג")

"כי לדעתי, מי שאומר על עצמו בכזאת גאוה שהוא ´אוהב ילדים´ - ויש די הרבה מבוגרים שאומרים את זה - חושב בעומק לבו שילדים הם בעצם מין יצור אחד, כללי, עם פרצוף אחד ואופי אחד; כלומר - שאותם ´אוהבי ילדים´ מתייחסים סווקא בזילזול אל הילדים, והרי אף פעם לא שמעתי מישהו שמכריז ´אני אוהב מבוגרים´, נכון? אבל ´אוהבי ילדים´ נמצאים בכל מקום, ובעינהם כל הילדים הם מתוקים ורכים, עסוקים רק במישחקים עליזים ויוצאים במחולות כל היום. "הוי," אומרים אותם כסילים מגודלים, "מה מאושרת היא תקופת הילדות!" ואז מתחשק לך להחליק להם על קודקודם המרובע ולומר: "נכון, ומה מאושרים הם הטיפשים!" ילדים, היזהרו מאוהבי ילדים!"

wasaby

New member
זה כתוב יפה - אבל אני לא חושבת שזה

נכון. קיימים הבדלים גדולים בין מבוגרים לילדים. לילדים יש בדרך כלל טווח ריכוז קצר יותר, הם נוטים לעשות יותר רעש (בגילאים צעירים מאוד הם לא יודעים להביע את רצונם במילים ולכן מביעים אותו בבכי בלתי נסבל) הם נוטים יותר לסכן את עצמם גופנית, הם הורסים ושוברים יותר דברים ברחבי הבית ויוצרים יותר לכלוך. בין השאר הם עוד לא רכשו את ההסתייגות שיש לבוגרים ממה שנתפס בעינינו כלכלוך ולכן ילדים צעירים לא יהססו להתמרח באוכל או צבע או כל חומר אחר. יש מבוגרים רבים שקשה להם להתמודד עם השוני הזה ושהות בחברת ילדים (ביחוד יותר מילד אחד) גורמת להם למצוקה תסכול וחרדה. ויש מבוגרים שנהנים מחברת הילדים, שמסוגלים להתעלם מכל מה שתיארתי קודם ולהתפעל מהתמימות או מרוח המשחק. חלק מהאנשים האלה מוצאים את פרנסתם בחינוך. אז כן, יש מבוגרים שמסתדרים יותר עם ילדים וכאלה שפחות.

אמיר.

New member
יש ויש..

יש ´אוהבי ילדים´ ויש אוהבי ילדים. יש הבדל, לא ?

wolf18

New member
אוהבים../images/Emo104.gif

כשאני אוהב את אשתי אני אוהב אותה בתור אדם וגם בתור אישה וגם בתור הילדה שבה וגם בתור האימא של הילדים שלנו וגם בתור הבת של אימא שלה וגם בתור הזקנה שתהייה אתי כשאני אהייה זקן וגם בתור הנשמה שתלווה אותי בגלגולים הבאים שלי. וזו רק התחלה של תיאור איך אני אוהב אותה. לגבי אנשים אחרים גם אותם אני אוהב. אם גברים אז כבני אדם וגברים ואבות וילדים ואם נשים אז כבני אדם וכנשים וכילדות וכאמהות. אני בכלל אידיוט שמחפש מה טוב בבני אדם ולא מנסה לחשוב מה הם עלולים להיות שרע. ולכן כשמישהו אומר לי שהוא אוהב אנשים ומהלל גם את הדומה וגם את השונה אני משאיר את זה שם ושמח בזה ולא מנסה לחשוב מה הוא עלול להיות ששלילי. אבל זה אני. מה לעשות. כמו שאמרתי אדיוט נאיבי. שבת שלום

wolf18

New member
כולם../images/Emo104.gif

כולם אצלי בחזקת אנשים טובים ואין יכולת להוכיח את ההיפך. המהות הפנימית של כולם טובה. לפעמים זה מכוסה ומוסתר בכל מיני גיבובים של שריטות (כמו לכולנו) אבל בפנים בפנים כולם טובים. כשאני פוגש מישהו שעושה רושם ממש ממש לא טוב אני מנסה להזכיר לעצמי שגם הוא/היא היה/תה פעם תינוק/ת חמוד/ה. וכשמדמיינים את כולם כתינוקות מגרגרים אז כולם נראים טוב
שבת שלום

Romulan

New member
מצטער, הקישור לא עלה

ואינני מעתיק לכאן, כדי לא לעורר ויכוח "לוהט" על "חוקיות ההעתקה". הכתבה הוכנה ע"י מתיפייף אחד שטען שיעל בר-זוהר מחזיקה את החכה בין רגליה כאילו היא "הכלי" שלה.

אתה יכול להעתיק חלקי משפטים

או לסכם באופן כולל ביותר, כי זה מסקרן: מה היה שם? ויכוח, דיון, מאמר? היה צילום בנוסף? מה נראה שם? ובכלל, מה דעתך האישית?

Romulan

New member
"זכרתני", אני מבקש

זה הפוליטקלי-קורקט של הפורום. המילה "שוביניסטי" עברה מן העולם. האסוציאציה בין "זכרתני" לבין "זכרות" היא בעייתם של אנשי האקדמיה בלבד, והכותבים בפורום טובים וחכמים מהם. הכותבים בפורום ילמדו אותם עברית, ולא להיפך.

אוי-יוי-יוי רומולן, למה אתה מקלקל

את היחסים היפים שיש לנו? הסברתי לך בהרחבה את מוצא המילה ´זכרתנות´, את הצורך הדחוף שהתעורר בה לאור התפרצותו הגעשית של נושא הפמיניזם מדינתנו הקטנה ובעולם הגדול כאחד, סיפרתי לך את מקור הביטוי : שוביניזם-זכרי, שהתבסס בארה"ב. עכשיו: מה שתפס בארה"ב הוא ביטוי בוטה למדי - MALE PIG SHAUVINIST´ שבתרגום חופשי חופשי נשמע: חזיר שוביניסטי זכרי. ללמדך שהכוונה לזכרים בלבד. במשך הזמן התקצר הביטוי ל MALE PIG . לי אין דבר וחצי דבר נגד המין הגברי. אני תופסת את מקור הביטוי כהגדרה כוללנית הבאה לתאר תרבות ותת-תרבות הנוהגות בדרך מאד מסויימת הן כלפי נשים והן כלפי גברים. כיוון שכך, ניסיתי למצוא מילה שתביא איתה את המובן והתוכן. ברור לכולנו, שאם ננסה להטביע מילה נגדית כ´נקבתנות´ נקבל תוכן המעיד על התנהגותן כביכול, יכולותיהן כביכול, כשרונותיהן כביכול, של נשים בכלל. אתה מכיר את המשפט: "מה אתה בוכה כמו נקבה"?. אז זהו, לכך אני מתכוונת ב´זכרתנות´. תרבות שתוכנה שואף לכיוון הנחשב ´זכרי´. דרכי התנהגות אלה מושרשות עמוק מאד אצל כולנו. וכולנו ראוי שננסה להיחלץ מהן, היות ואין הן מוסיפות טוב לחיינו אלא להיפך, מרעות. השימוש במילים עבריות הוא בעיני יפה ומרגש. המצאת המילים יש מאין, גם היא יפה בעיני. האקדמיה ממציאה מילים משלה וגם נותנת גושפנקא למילים שמגיעות ´מלמטה´ - מהעם. מה שקובע איזו מילה תיכנס לשימוש שגרתי הוא אנחנו. אלה שמדברים את השפה והופכים אותה לכלי ביטוי מלא, מפרט ועמוק.

Romulan

New member
אני מסכים

את תכתבי "זכרתנות" ואני אכתוב "נקבתנות" כהצעתך כולי תקווה שתמשיכי לנהל את הפורום אחרי הצעתך זו [אם צריך אנלוגיות, זה בערך כמו שפלמ"ח זאבי ייסע עכשיו לבקר את ערפאת] ובקשר לשאלתך על בר-זוהר: לא כל כך הבנתי מה היה בכתבה ההיא. הכותב טען שיעל בר-זוהר היא כאילו פמיניסטית מהדור החדש, הדגה חתיכים בים, אך למעשה היא משדרת "פורנו רך" (=מזיעה ומתעלפת לסקס). בתגובות ענו לו ששנת 2002 איננה כמו שנת 1802 ושיחפש דברים אחרים לעסוק בהם. היו גם כאלה שהתלהבו מאימרותיו (על מריצות כבר כתבתי).

xslf

New member
זה מזכיר לי מקרה

שקרה לי לפני כמה חודשים: יצאתי עם כמה קולגות ממקום העבודה לאכול במסעדה צרפתית "קלאסית" (אתם יודעים, אלה עם החמש-שש מנות שמחליפים את כל הכלים בין מנה למנה...) ושמתי לב שלי הגישו בדרך כלל לפני אלה שישבו לידי. רוב הארוחה ניסיתי להבין למה זה קרה, ובאיזה סדר הגישו את המנות לאנשים, שכל פעם הייתי מהראשונים, ולבסוף שאלתי. מסתבר, שהנוהג שם הוא להגיש לנשים קודם. בהתחלה זה סתם נראה לי מוזר- למה בגלל שאני אישה אני מקבלת את האוכל לפני ידידי שיושבים לידי? אח"כ סתם הרגשתי לא נוח, ובסוף הצלחתי להבין (קצת) למה: לפחות באסוציאציה שלי, אם מגישים למישהו במיוחד אוכל לפני כולם, זה לילדים, כדי שהם יוכלו לגמור קודם ללכת לשחק ולא יפריעו למבוגרים. עצם זה שהגישו לי קודם, בצורה מסויימת (ואני חושבת שאצל חלק לא מודעת בכלל) הורידו אותי לדרגת ילד, שאוכל קודם, ואח"כ מצופה שלא יתערב בעניני מבוגרים... או אולי אני סתם רגישה מידי?

wolf18

New member
יש עוד אפשרות../images/Emo104.gif

שזה מנהג צרפתי עתיק שמטרתו פשוטה. במקרה והאוכל מורעל יאכלו קודם הנשים. ססתאאאאאאאםםםם
אולי כדי שהנשים יסיימו לאכול לפני הגברים ואז יוכלו לדבר בלי שהגברים יפריעו (כי הם עדיין אוכלים). אפשר להתפרע לגמרי עם האפשרויות אבל לדעתי מדובר ברגישות יתר. אני בהחלט חושב שגם כאן מדובר בעוד מחווה של כבוד ולא יותר מזה. וחוץ מזה מי שהולך לאכול במסעדות כאלה שלא יתפלא שיחד עם ה"אומנות" (סליחה, האוכל) מקבלים עוד כמה תוספות של מנהגים ונימוסים קצת "אובר פלצניים" (סליחה סליחה על הביטוי) בענין הילדים, אני לא יודע איפה נותנים לילדים אוכל מהר כדי שלא יפריעו. אצלנו הם אוכלים עם כולם ויושבים ליד השולחן עד שמסיימים. בתיאבון גילעד

augustus

New member
לא קניתי

הפרשנות שלה מאוד אינטליגנטית, ואפילו אם היא לא נכונה, היא מעידה על יכולת אנליטית. רגישות יתר? ולמה שלא תהיה לה רגישות יתר? היא לא שייכת למגזר שסובל מאפליה וביטול של אלפי שנים? התרבות הצרפתית דרך אגב מאוד שוביניסטית, כך שאני מציעה לה לפתוח ארבע עיניים. אני לא קונה את הפרשנות של "מנהג כבוד" על המנהגים המיוחדים, כשהם מופעלים בלעדית על המגזר שסובל מאפליה וביטול. לא נכנסתי לכל הדיון הזה קודם כי עייפתי ממנו בגלגוליו הקודמים, אז אביע את דעתי עכשיו. בתרבות שבה רק הנשים נהנות מהיחס המיוחד של פתיחת הדלת, הושטת היד ביציאה מהאוטו, הזזת הכיסא וכו´, מדובר בעיניי בנסיון מוחצן לגונן על מי שנתפס כחלש. אין פה שום עניין של כבוד, אנחנו הנשים עוד לא השגנו את השוויון אפילו, שלא לדבר על כבוד עודף (לא שהייתי רוצה כבוד עודף). אני רוצה לראות את המצ´ואים ה"מכבדים" האלה עוזרים לבוס שלהם ללבוש מעיל, או מושיטים לו יד כשהוא יוצא מהאוטו, או מעזים להציע לשלם עליו במסעדה. הנה, עוד מנהג שתיכף מישהו יאמר שיש בו "כבוד". שום כבוד, רק הצהרת סטטוס.

wolf18

New member
ידעתי../images/Emo104.gif

ידעתי שהצרפתים הם שוביניסטים. אני בכלל חושד בכל דבר צרפתי
אנשים שאוכלים שבלולים וצפרדעים לא עושים עלי רושם טוב
אז אם הבנתי נכון, כשאני פותח את הדלת לאשתי ו/או מפגין אחת מההתנהגויות האלה אז אני בעצם משדר לה שאני רוצה לגונן עליה כי היא חלשה ממני ולא בגלל שאני מכבד אותה? אני גם שייך למגזר שנרדף מאות ואלפי שנים. אני יהודי. אבל אני לא רואה בכל אמירה של גויים נגדי משהו אנטישמי בהכרח.

wolf18

New member
ועוד משהו../images/Emo104.gif

אם תתעייפי מלהסביר לי איך אני אלמד?

למעלה