ג´נטלמנים

wolf18

New member
ג´נטלמנים../images/Emo104.gif

במסגרת העשרת ההבנה והידע שלי בנושאי הפמיניזם הייתי רוצה לשמוע דעות על איך מתיישבות התנהגויות הנחשבות ג´נטלמניות כמו פתיחת דלת לאישה, התיישבות לאחר האישה במסעדה, פתיחת דלת הרכב לאישה לפני כניסה לרכב ועוד כהנה וכהנה התנהגויות הנחשבות אדיבות. האם יש התנהגויות כאלה הנתפסות ב"זכרתניות"?

הייזל

New member
היה דיון על זה בעבר

אני מניחה שזה מאד תלוי באנשים המעורבים. מצד אחד ישנן נשים הראות בכך התנשאות וישנן כאלה הרואות בכך אדיבות. אפילו בהתחשב במקור של כל המעשים האלה(פתיחת דלת, השבת האישה במסעדה וכו´) אני עדיין מתקשה להחליט. האמת שאני לא מחפשת לעצמי גבר שיעשה את זה אבל מישהו עושה את זה אני לא אעשה פרצוף נעלב.

wolf18

New member
התנשאות../images/Emo104.gif

זה מה שאני מנסה להבין. (כנראה עוד לא הייתי כאן בדיון הקודם) מה מתנשא בהתנהגויות האלה. והאם לך למשל לא משנה אם יעשה או לא.

הייזל

New member
תראה

אני לא רואה בזה התנשאות. אבל תנסה לראות את זה מנקודת המבט של האישה. מישהו פותח לך את הדלת כאילו שאתה לא יכול לבד. או מושיב אותך במסעדה כי אתה לא מסוגל להחליט איך נוח לך לשבת. אני חושבת שאם יש לי שקיות בידיים או כשאני חוזרת עם הכלב אני מצפה שמישהו שעומד לידי בדלת יפתח לי אותה. גם אם לא אני חושבת שמי שמגיע ראשון לדלת(גבר או אישה) צריך להחזיק את הדלת לבא אחריו. להושיב אנשים ליד שולחן נראית לי כיום כאחד ממנהגי החיזור המיותר יותר ואני לא ראיתי הרבה אנשים שנוהגים ככה. אני חושבת שבסיס רוב האנשים הם הגונים ואני מצפה מהם להיות הגונים לכן בד"כ הם הגונים כלפי. לא תמיד, אבל בד"כ.

אני חושב אחרת

לדעתי מחוות כמו הושבת האישה במסעדה או פתיחת הדלת מעידות על יחס של כבוד לבת הזוג ולא על זלזול והתייחסות לאישה כאל מוגבלת, מה גם שמבחינה מסויימת מחוות שכאלו עוזרות ליצור אווירה נוחה ובפגישות ראשונות עוזרות לשבור את הקרח. תקני אותי אם אני טועה.

wolf18

New member
עצה../images/Emo104.gif../images/Emo13.gif

לא לעשות את זה רק בפגישות ראשונות. אם זה לא ב"דם" שלך, זה לא יחזיק אחרי הפגישה ה325. ואז מה? לאן נעלם הכבוד?

נכון ביותר

כמובן שגינונים מזוייפים יותר יזיקו מאשר יועילו. אם אתה מבצע מחוות כאלה באופן מזוייף עדיף שלא תעשה אותן מאשר שבת זוגך תיעלב .

eyalb

New member
ג´נטלמניות אמיתית

לא באה לעזור במשחקי חיזור מי שג´נטלמן רק למשחקי חיזור הוא אכן מתנשא... אני תמיד מחזיק את הדלת ופועל על פי קודי נימוס שנחשבים ג´נטלמניים כי.. כך לדעתי צריכה להיות ההתנהגות אני בטוח שכל אחת מהנשים כאן יכולה לפתוח בעצמה את הדלת כמו שאני בטוח שכל אחת מהנשים כאן גם יכולה לשבת בשולחן שבו מגהקים ללא בקשת סליחה ותוכלו וודאי לחיות ללא דברים אחרים... אבל זה העניין שמאחורי האדיבות... אני יודע שאתן לא צריכות עזרה אבל עושה בכל זאת בצפיה לתגובות

florence

New member
תחושת התנשאות

אני חושבת שבמודע (על פני השטח)המחוות הג´נטלמניות יראו כביטויי אדיבות, אך בתת מודע הן יחזקו את תחושת התלות והחולשה של האישה. הנשים שיראו את המחוות כהתנשאות הן מן הסתם נשים שמודעות להחלשה שזה גורם להן בעקיפין. אישית, אני חושבת שאדם אשר אדיב באופיו, מחוות אלה יתקבלו כחלק מאישיותו, ולא במטרה להתנשא מעל האישה או לגרום לה לחוש "נזקקת", ולהיפך - אדם אשר אינו אדיב בדרך כלל, ומשתמש במחוות אלו, מדגיש את אופים השוביניסטי של דפוסים אלו.

wolf18

New member
אדם אדיב../images/Emo104.gif

מה שמחזק את הענין שאנחנו בעצם יוצקים את התוכן למעשינו מתוך האישיות שלנו. יש כאלה שיעשו זאת מתוך אקט עליונות תת מודע ויש כאלה שיעשו את זה מתוך אדיבות וכבוד הטבועים כבר באישיותם. בפעם הראשונה שהגעתי לארה"ב פגשתי לשמחתי את המנהג שאם אתה יוצא מחנות ומישהו עומד להכנס, אפילו אם הוא במרחק מספר צעדים מהדלת אתה מחזיק לו את הדלת. כאחד שקיבל חינוך אנגלו-סקסי משולב בחינוך יקי הרגשתי בבית למרות שבארץ עדיין אנשים מופתעים שמישהו מחזיק להם את הדלת (גבר או אישה)

מופתעים, ובתשעים ושבעה אחוזים

מהמקרים (סטטיסטיקה! לא מדויק? כאילו, מה?), לא טורחים לומר תודה. אני אומרת "בבקשה" לאחר שהם עוברים. בשביל הקטע, כאילו. כל פעם מחדש אני נדהמת מזה שדלתות נסגרות בפרצופי, ומילא זה, בפרצופם של ילדי שמשקל גופם אינו מספיק כדי להחזיק את הדלת המאיימת. אני חושבת, שאנשים (כן, זה כולל נשים), בחלקם המאד גדול, פשוט לא מבחינים בעובדה שמישהו נוסף נמצא בסביבה. וזה נעים - נעים - נעים (כן, אני צינית. לרגע).

טל קר

New member
אני מקפידה להחזיק את הדלת פתוחה

אם מישהו מתקרב, ולא אכפת לי אם זה גבר, אישה, מבוגרת, צעיר, או אפילו הכלב של השכנים. מאוד לא נעים, וזה קורה לעיתים קרובות מדי שדלתות נסגרות כפי שאמרה רוני בפרצוף. אני חושבת שפלורנס והייזל עשו אבחנה מצוינת בין אדיבות לכל אדם, לבין התיחסות ספציפית לנשים כנכות. והכי הכי מעצבן - אלו שגם אחרי שמבקשים מהם להפסיק ממשיכים, ועוד חושבים שהם עושים לך טובה. מה ג´נטלמני בלכפות את המחוות, שביקשו שתפסיק, על אחרים? זה מראה על חוסר התחשבות.

wolf18

New member
אני מסכים../images/Emo104.gif

עם פלורנס. אני חושב שאם זה בא באופן טבעי וחלק כחלק מאישיותו האדיבה של מישהו זה יתקבל כך. למה שתקבלי את זה כהתייחסות לאישה כנכה? (בכלל בהתחשב בהתייחסות לנכים בארץ הלואי והיו מקבלים חצי מאדיבות כזו.) הרי ברוב המקרים זו לא הכוונה, אלא מחווה של כבוד ואפילו (ואני מגזים בכוונה) התייחסות מלכותית במידה מסוימת. לא? אולי אני קצת נאיבי בענין לא יודע. בכל מקרה אם מישהי הייתה אומרת לי להפסיק אז כמובן שהייתי מפסיק. עד היום אשתי לא התלוננה על זה וגם לא על העובדה שכששנינו ברכב אני נוהג. היא בד"כ נרדמת באוטו. אני בכלל שוקל להקים תנועה לשחרור הנהגים הגברים. אני גם רוצה לישון בנסיעות ארוכות

תנועה זה חשוב

ואפשר גם (אההממ אההממ אני עושה פה משהו לא לגמרי ראוי) לבקש
ניסית?

אמיר.

New member
שיו... רעיתך נותנת לך לנהוג ???

איך עשית את זה ??? כל פעם שאני ניגש להגה, עולה על פניה הבעה מיוסרת.... (ולא, אני לא נוהג גרוע..)... אז הפשרה היא שהיא נוהגת ואני חורפ... (עד הצומת שבו היא לא יודעת לפנות..

girlcott

New member
אנינ מסכימה חלקית...

אוף! ההודעות שלי נבלעות כאן זה ממש מרגיז! ליתר דיוק אני מסכימה עם שתי המשפטים הראשונים. אך עם ההמשך, לא כ"כ. "אדם אדיב באופיו..." זה משהו אחד, אבל כאשר זאת התנהגות שמאופיינת כהתנהגות ג´נטלמנית (אוף זה נשמע רע בעברית), היא נובעת לראשונה מזה שהוא גבר ורק אח"כ מתכונותיו האישיות, וזה מה שמעוות כאן. אני חושבת שגם בנוסף לחיזוק תחושת התלות והחולשה הנשית, כפי שפלורנס ניסחה את זה, מגיעה תופעה שהולכת עם תופעה זו יד ביד, אשר היא "המטרה" של הג´נטלמניות- הנצחת והגברת השליטה הגברית. להיות ג´נטלמן היא עוד כלי של החברה הגברית לשלוט בנשים.

wolf18

New member
שיעור אנגלית../images/Emo104.gif../images/Emo63.gif

ג´נטלמן = Gentleman= גבר עדין. מה בין זה לבין שליטה בנשים?

girlcott

New member
נו באמת...

מה אתה נותן לי שיעורי אנגלית...אני יודעת מה הפירוש המילולי אם אתה מפרק את המילה, אך כמילה אחת יש לה משמעות אחרת. ההתנהגות הג´נטלמנית הזאת מביאה בדיוק למה שצויין כאן על ידי פלורנס-חיזוק תחושת התלות והחולשה הנשית. חולשה נשית= חוזק גברי. ככה זה כאשר יש שתי קטגוריות אנושיות קיימות בכפיפה אחת, כל אחת מהן רוצה לכפות את שלטונה על האחרת, ומשתדלת לשעבד אותה. כך נוצר מצב שבו הגבר באופן בכלל לא מפתיע רוצה לכפות את שלטונו על האישה. כך שנוצר מצב שבו הוא רוצה להחליש את האישה על מנת לחזק את עצמו. כל החברה שלנו בנויה באופן שמשרת את האינטרסים הגבריים, אלא שהפמניזם בא לסתור את כל זה. התנהגות ג´נטלמנית בין היתר היא כלי להנצחת השליטה הגברית שקיימת מאז ומעולם פחות או יותר. (אלו תאוריות אקזיסטנציאליסטיות, לא המצאתי אותם...מי שרוצה להעמיק- המין השני של סימון דה בובואר מומלץ מאוד.)

למעלה