ג´נטלמנים

wolf18

New member
אז בעצם../images/Emo104.gif

את אומרת לי שבלי לדעת ובאופן תת מודע אני מפגין רצון לשלוט על אשתי. בואי נוריד את זה מרמת הדיון האקזיסטנציאליסטי לרמת היום יום. האם התנהגות "ג´נטלמנית" שלי כלפי אשתי מפגינה רצון בלתי נשלט, ובהחלט לא מפתיע (זה עוד דבר, למה זה לא מפתיע?) שלי לשלוט עליה? האם אין לכוונה המודעת שלי של כבוד ונימוס אין משקל בנושא? כי אם הכל בתת מודע הזכרי שלי אז אין לי שליטה על זה ואני מראש מתנצל קבל עם ועדה לפני כל אישה שאי פעם אפתח לה את הדלת. זה לא קצת קיצוני?

.inbal

New member
הדבר הכי קשה הוא בנסיון

להגיע לשוויון הוא דווקא בדברים הקטנים והעמומים. הרי אף אחד לא תומך בזכותו של הבעל להכות את אשתו. אבל בדברים הקטנים עדיין ממטפטפים לנו עדיפות לגבר על האשה. בקשר לנושא הג´נטלמן, תמיד זה מזכיר לי את הג´נטלמנים שלא מכים נשים (אלא אם כן הן בנות הזוג שלהם). כן, ג´נטלמן זו התנשאות מעל נשים. כל אבירות היא התנשאות, פריסת חסות. אתה מדבר על מערכת זוגית ולכאורה אין רע בפרישת חסות. אם אתה פותח לאשתך את הדלח והיא פותחת לך, זה בסדר. אם אתה נותן לה מעיל כשקר לה והיא נותנת לך מעיל כשקר לך זה נפלא. אבל אם אתה תמיד זה שדואג לה, אתה פורש עליה חסות בצורה שלדעתי יש בה יסוד של השפלה.

wolf18

New member
חסות../images/Emo104.gif

אחרי שיחה ארוכה עם אשתי בנושא עלו כמה שאלות: מה כל כך רע בפריסת חסות? האם החסות שאני פורס על ילדי גם בה יש יסוד של השפלה? הקונוטציות שלך עם המילה ג´נטלמן היא שלך בלבד. החיבור של ג´נטלמן עם הכאת נשים הוא הזוי. ג´נטלמן לא מכה אף אחד. לא גברים ולא נשים. להבנת המושג איך שאני תופס אותו אני מפנה אותך למילות השיר Gentleman in NY של סטינג. takes more than combat gear to make a man takes more than a licsence for a gun confront your enemies avoid them when you can a gentleman will walk but never run חזרה לענין הביתי שלי, על אותו משקל של התנשאות מצידי כשאני פותח את הדלת האם ניתן לומר שכאשר אשתי מכינה ארוחה טובה (והיא באמת יודעת לבשל ברמה) ועורכת שולחן רומנטי האם זו לא התנשאות מעלי ופריסת חסות קולינארית עלי האומלל שאם היה תלוי ביכולת שלו לבשל היה מת ברעב מזמן? האם משרתיה של מלכת אנגליה ירום הודה בעצם משפילים אותה כאשר הם פורסים לפניה שטיח אדום? אם כן זו הקונספירציה הגדולה של כל הזמנים ואולי בגלל זה היא נפטרה לפני כמה ימים. כי גילו את זה והיא מתה מהבושה. חלק מאבירות היא הגנה על חסרי הישע - האם זו התנשאות מעליהם? לדעתי לא. הענין חוזר להאם יש הבדל מהותי בין גברים לנשים מעבר לאיברי הרבייה. האם ההבדלים האלה הם מולדים או נרכשים. האם אי אפשר להיות ג´נטלמן בלי יסודות של השפלה. האם אי אפשר להיות אבירי בלי להתנשא. האם אפשר להיות אבירי להיפך, מתוך תחושת ביטול עצמי אל מול מי שאני משרת אותו (דוגמת אבירי השולחן העגול).

טל קר

New member
שמת לב לדוגמא הראשונה שעלתה לך

לראש? חסות על ילדים. נכון, חסות פורשים על מי שאתה יכול לתת לו חסות. כלומר קטן וחלש ממך. כמו ילד. ומה היתה האסוציאציה הבאה שלך? הגנה אבירית על *חסרי הישע*. בקיצור, תפיסה של נשים כחלשות ממך, וכחסרות ישע הזקוקות להגנה. אתה היית אוהב אם היו מתיחסים אליך כחלש וחסר ישע, ועוד רואים את זה כשעשית טובה עבורך?

wolf18

New member
יש נקודות../images/Emo104.gif

שבהן אני אכן חלש וחסר ישע או לפחות זקוק לעזרה ואני שמח לקבל אותה. אבל לא צריך להגיע לדרגת חסר ישע כדי לקבל עזרה במשהו. מעבר לזה שאת מתעלמת מהדוגמה של כבוד המוענק למלכים. מעבר לזה שאני לא עושה טובות לאף אחד. אני עושה זאת מבחירה שלי שמקובלת על הצד שמקבל את העזרה. האם נכון יהיה לומר שאשתי כל כך שקועה בסטיגמות שהיא לא מרגישה שאני משפיל אותה באופן תת מודע. בואי נפרוט את זה לכסף קטן. ליום יום.

טל קר

New member
יש הבדל, בין אם אתה אכן חלש בנקודה

מסוימת וזקוק לעזרה, שזה לגמרי לגיטימי, לבין ההנחה שמעצם מינך/מוצאך אתה אוטומטית זקוק לחסות ועזרה. אתה לא היית חש לפחות מוטרד אם ברירת המחדל של מי שרואה אותך זה שאתה חסר ישע הזקוק לעזרה, רק מעצם קריטריונים שלא תלוים בכך, כמו מין או מוצא? יש הבדל בין נתינת חסות לכבוד. מי שפורש את חסותו זה המלך, לא הנתינים.

wolf18

New member
חסות וכבוד../images/Emo104.gif

ואם מאחורי האקטים שלי עם אשתי עומדת הכוונה של הענקת כבוד מלכים או לפחות משהו קרוב לזה? זה משנה את התמונה? זה די דומה לסיפור עם הדגל. הדגל הוא אותו דגל מה שמשנה את התמונה הוא הכוונה שמאחורי המעשה לא?

טל קר

New member
מבלי להכנס לענין הדגל, בהחלט יש

הבדל מה עומד מאחורי מעשה כשבאים לבחון אותו. כל מעשה. למשל יש הבדל אם דרכו לך על הרגל בכוונה או בטעות, למרות שהמעשה הוא אותו מעשה. עם זאת אשתך הפרטית יתכן וראויה מצידך לכבוד מלכים. מה עושה כל אישה אוטומטית ראויה "לכבוד המלכים" הזה? "אפליה מתקנת" על שאר התחומים בהם היא לא זוכה לאותו כבוד?

wolf18

New member
לא כל אחד../images/Emo104.gif

אני אימצתי מנהג שאני משתדל ליישם. לא תמיד מצליח. להתנהג לכמה שיותר אנשים הקרובים אלי בכבוד מלכים ולפעמים (באמת רק לפעמים כשזה לאורך זמן) כתוצאה מיחס של כבוד מלכים האדם מתחיל להתנהג כמו מלך. (בהקשר הטוב כמובן). למה כבוד צריך להיות פיצוי על משהו אחר. לא יכול להיות שכל אישה תזכה למעמד של מלכה בלי קשר למה היה קודם ואיך מישהו אחר התייחס אליה. אולי האישה בסופר חוטפת מבעלה אבל ממני, במפגש הקצר בינינו בדלת היא תקבל כבוד של מלכה. לא טוב?

טל קר

New member
אז לא הבנתי את מקור ההתיחסות

הדפרנציאלית אצלך כלפי גברים ונשים. למה רק לנשים אתה פותח דלתות בסופר?

nirdagan

New member
אולי הוא רוצה להתחיל רק עם נשים

ואני מקווה שזה לא נחשב לשוביניזם שגבר הוא הטרוסקסואלי ולא ביסקסואלי...
ניר

wolf18

New member
דלתות../images/Emo104.gif

אני בכלל מסתובב בכל מקום ומחפש דלתות לפתוח לאנשים
בסופר, במכולת, אצלי בבית, במסעדה, במלון, בכל מקום שאפשר לפתוח דלת אני שם כדי לפתוח אותה. גם לגברים גם לנשים. מה הטענה עכשיו? שאני מפלה גברים לרעה? מפלה נשים לטובה מידי? אני לא דוגמה טובה, המקצוע שלי הוא אבטחה ואני עוסק בעיקר באבטחת אישים וקבוצות כך שאני משרת בדם. אני נמצא בתחתית שרשרת המזון כשזה מגיע לשירות. הרגלים, מה לעשות.

אמיר.

New member
כבוד המלכה... ../images/Emo104.gif

יש כמה סיבות לתת כבוד לנשים על עצם היותן כאלו. ראשית - הלידה (גם מי שטרם ילדה ובלי לפגוע באלו שלא יכולות). רעיתי תמיד אומרת שלו גברים היו צריכים ללדת - אוכלוסית העולם היתה צונחת..
שנית. מנסיון לא מיצג, נשים בוגרות יותר ונבונות יותר (כממוצע). בהקשר הדתי שלי, הן גם דתיות יותר (כממוצע). לא מספיק ? בכבוד רב...

wolf18

New member
מילתא דבדיחותא../images/Emo104.gif

שאלה: האם גברת מדינת ישראל תחשב חסרת ישע כשתהיה חסרת יש"ע? ואם כן האם זו תהיה התנשאות לעזור לה ולפתוח לה את הדלת?

florence

New member
אולי כדאי לכבד אדם

על פי אישיותו ולא על פי מינו? יש נשים חכמות ויש נשים שלא, וכך גם גברים. מה קורה עם נשים שאין להן ילדים? האם הן לא ראויות לכבוד? נחמד לראות שאתה מעריך נשים, אך לפי דעתי מי שיש לו תפיסות לגבי נשים, אשר מהללות אותן בשל השוני (באופן חיובי), עלול להיות גם אדם שמוצא חסרונות בנשים אך ורק מהיותן נשים ולא בוחן אותן כאדם בפני עצמו.

בדיוק כך גם לדעתי,

וחביבים עלי במיוחד האנשים ש"אוהבים ילדים". מיד אני יודעת שהם אינם רואים את הילדים שמולם, אלא את דמות הילד כפי שהם מחזיקים בדימיונם. כך, בדיוק, אוהבי נשים, אוהבי גברים, ואין הכוונה בדברי להגדרת נטיה מינית, כמובן.

florence

New member
ורק רציתי להוסיף....

שאדם אדיב באופיו הוא אדם האדיב לשני המינים, ברגע שהוא מתחיל לעשות הבחנות ביחסו לנשים ולגברים הוא מאמץ מוטיבים שוביניסטים.

למעלה