ב2014 אין לא ידעתי?

Rock Solid

New member
הטבע ברברי

"אתם רואים בעצם אכילת בשר (ולעיתים בעצם אכילת מוצרים שהגיעו מן החי) כמעשה ברברי. אני עוד לא במקום הזה, אני עדיין במקום שהאדם הוא אוכל כל ואם מערכת העיכול שלי יכולה לאכל בשר אז זו בהחלט דרך הטבע ולכן אין סיבה שארגיש רע."

בטבע קורים הרבה מאוד דברים אכזריים שבשום פנים ואופן לא מקובלים בחברה אנושית. אין קשר בין טבעונות למה שקורה בטבע.
אנחנו יכולים לעכל בשר, נכון. אבל לא חייבים, יש לנו אפשרות לבחור. לא חייבים להרוג.

vegetalien

New member
טיעוני מערכת העיכול.

גם פרות מסוגלות לעכל בשר, אז?

אנחנו גם מסוגלים לעכל עוגות, סופגניות, ופלים ושוקולד. האם זו דרך הטבע?

סשה87

New member
לגבי

לגבי "אני לא אקנה מוצרים של חברה שידועה בהתעללות בבעלי חיים בהליך הגידול": עד כמה שאני מבין, לא נראה שיש סיכוי סביר שהשרירים, האיברים הפנימיים, החלב והביצים אותם אתה קונה לא הגיעו מחיה אשר עברה התעללות במהלך חייה (כביסוס אנקדוטלי, אתה יכול לצפות בכבשים הנחמדות עכשיו ב-ynet, במשלוחים החיים, איך העובדים בועטים בהן ומעיפים אותן באוויר).

לדעתי אם מישהו יתרשם (מקריאה, עדויות) קצת מהפסיכולוגיה של אנשים העובדים בעבודה כזו, ומהתנאים בעבודה כזו, הוא יוכל להסיק שאין סיכוי סביר שהוא יכול להשיג בסופרמרקט שרירי חיה אשר חיה בשקט. העיוותים הגנטיים מקשים עלינו הלאה - גם אם המגדל שמצאת בנרות "בסדר", אולי החיות אותן הוא מגדל נולדו לסבל וודאי.

בכל אופן, אם אנונימוס היו עושים עבודה מצויינת ומתעדים התעללות בכל "מותג" (איך שלא קוראים לזה) שיש כיום בארץ, אז פשוט היית טבעוני?

סשה87

New member
לגבי

לגבי "אני לא אקנה מוצרים של חברה שידועה בהתעללות בבעלי חיים בהליך הגידול": עד כמה שאני מבין, לא נראה שיש סיכוי סביר שהשרירים, האיברים הפנימיים, החלב והביצים אותם אתה קונה לא הגיעו מחיה אשר עברה התעללות במהלך חייה (כביסוס אנקדוטלי, אתה יכול לצפות בכבשים הנחמדות עכשיו ב-ynet, במשלוחים החיים, איך העובדים בועטים בהן ומעיפים אותן באוויר).

לדעתי אם מישהו יתרשם (מקריאה, עדויות) קצת מהפסיכולוגיה של אנשים העובדים בעבודה כזו, ומהתנאים בעבודה כזו, הוא יוכל להסיק שאין סיכוי סביר שהוא יכול להשיג בסופרמרקט שרירי חיה אשר חיה בשקט. העיוותים הגנטיים מקשים עלינו הלאה - גם אם המגדל שמצאת בנרות "בסדר", אולי החיות אותן הוא מגדל נולדו לסבל וודאי.

בכל אופן, אם אנונימוס היו עושים עבודה מצויינת ומתעדים התעללות בכל "מותג" (איך שלא קוראים לזה) שיש כיום בארץ, אז פשוט היית טבעוני?

ladybug6

New member
את כל מה שאמרת אני יכולה להבין

ועם חלק מהדברים אני גם יכולה להסכים ברמה מסוימת.
דבר אחד הוא טעות בדבריך:
כתבת שאם תגלה שפרה סבלה במקום בו גדלה, תחרים את אותו מקום.
אז התשובה שלי פשוטה:
1) אין לך דרך לדעת מה קורה לחיות שאתה אוכל לפני שהן מגיעות לצלחת, כי התהליך לא שקוף, ומוסתר מעיניך. המעט שנגלה בשנה האחרונה גילה מציאות עגומה וכואבת.
2) לצערי בתעשייה ההמונית שנועדה להשביע תאבונם של מיליונים, אין אפשרות לגדל ולשחוט חיות מבלי לצופף אותן בתנאים מחפירים ולהתייחס אליהן כמוצר ללא רגשות. זו תעשיה קשה ואכזרית ועל מנת להתקיים במתכונת הנוכחית, היא חייבת להיות כזאת. לצערי אין מגדל טוב ומגדל רע, כולם רעים מכורח הנסיבות. הברירה היא לא בין בשר מוסרי לבשר לא מוסרי, אלא בין בשר ללא בשר. פשוט כי אין דבר כזה בשר מוסרי.

למעלה