ב2014 אין לא ידעתי?

noa555555

New member
כן, אני יודעת שלא שללת

לא כתבתי את זה על מנת להלחם בדעתך אלא להוסיף את החוויה שלי .

subatoi

New member
יש רמות שונות של "לא ידעתי".

יש "לא ידעתי" של אנשים שחיו במערות, ובאמת-באמת-באמת לא ידעו כלום.
יש "לא ידעתי" במובן של "אני יודע אבל מדחיק", "אני יודע אבל מתחמק מההפנמה", "אני יודע אבל מתחמק מההתמודדות עם זה" ו"אני יודע אבל מדחיק ברמה כ"כ טובה שאני לא חושב על זה בכלל ביום-יום", שזה מתאים לרוב האנשים.
ברור שאם יתפסו אותם לשיחה רצינית וישאלו אותם כמה שאלות רציניות, הם יענו את התשובות הנכונות. אבל 99.9% מהיום-יום שלנו אנחנו לא באמת בנויים לשיחות רציניות, אפילו להיפך. רוב הדברים שנאמרים הם ססמאות, על אחת כמה וכמה כשמדובר על נושאים לא נעימים שמודחקים.

או בקיצור, "לא ידעתי" זה מושג יחסי, ויש הרבה גוונים של אפור.

octopussyisback

New member
כן, גם לאולמרט היתה רמה גבוהה שכזו

ומה שמדהים בפסק דינו, זה שיש שם שני מקרים שונים ובשניהם הוא אמר לא ידעתי.
במקרה של ראשונטורס קבעו השופטים כי העובדה שהכל היה גלוי - מוכיחה כי לא הסתיר דבר, ולא ידע כי זו עבירה.
אבל במקרה של הכפים בכספת אצל חברו העו"ד, הכל הוסתר, לא נרשם, ולא נודע מה נכנס ומה יצא, וממי ולמי - דבר שגם הוכיח כי לא ידע דבר...
אז רק אני לא מבין את ההבדל ?

l coyote l

New member
גם אתה איבדת סיסמה?

יודעים שיש כפתור "שכחתי סיסמה"?
בלחיצה עליו נשלח לינק איפוס סיסמה למייל שאתו נרשמתם לניק. בהנחה שאתם זוכרים את המייל...

octopussyisback

New member
כתובת המייל כבר מזמן לא קיימת

לכן היה צריך להחליף שם, כי לקודם לא ניתן לשנות מייל.

בילי28

New member
מסכימה לגמרי

אני שוב ושוב נתקלת בבורות מדהימה של אנשים בנושא הזה. הנה עוד כמה "לא ידעתי":

1) "לא ידעתי שפרות צריכות להיות בהריון כדי שיהיה להן חלב".
2) "לא ידעתי שלפרות יש קרניים".
3) "לא ידעתי שלפרות יש רגשות כמו לכלבים ולחתולים".

(כמובן שזה לא נוסח בצורה שהבאתי את זה, אלא בצורה של שאלות מופתעות כגון: "מה? לפרות יש קרניים"?).

בקיצור - חשיפה, חשיפה ועוד חשיפה. זה מה שצריך לעשות. כשמוצגים מקרים של התעללות בחיות המשק, יש להבהיר את הקשר בין החיה לבין המוצר, כי למרות שלנו זה מובן מאליו, רוב האנשים ממש לא עושים את הקישור הזה. יש גם להדגיש כי זה אינו מקרה יחידני ויוצא דופן, אלא מקרה שגרתי כמוהו קורים בכל המשקים התעשייתיים.

עוד צריך להדגיש את השפע שיש במזון הטבעוני ואת העובדה שאנחנו ממש לא אוכלים רק עשב/חסה/נבטים/קינואה (מחק/י את המיותר). לדוגמא, אפשר לכתוב פוסטים המתארים ארוחות שאכלנו ו/או להפיץ מתכונים, עדיף כמה שיותר פשוטים. כמו כן יש להדגיש כי בניגוד לתדמית שיצאה לו, האוכל הטבעוני ממש לא יקר.

בילי28

New member
ועוד על בורות

יש מקרים של בורות שהיו מדהימים אותי גם אילו הייתי אוכלת בשר. לדוגמא, ציטוט של פוסט המתאר שיחה בין טבעונית לקרניסטית:

"הצביעות חוגגת חופשי:

קרניסטית שזוללת גופות של עגלים ואפרוחיות פנתה אליי הבוקר מודאגת מאד:

״תקראי את הכתבה על ציד הציפורים בארץ״

״נו ?״ שאלתי

״מה נו??!! תראי איזה ציפורים יפות הם הורגים!!!״

״ומה את??״ שאלתי בכעס ״משלמת למישהו כדי להרוג לך ציפור כדי שתוכלי לאכול אותה!״

״ציפור ???״ פקחה זוג עיניים".

מדהים אותי שאנשים לא יודעים שתרנגולת זו ציפור ושטונה זה דג (כן, כן. גם בזה נתקלתי).

אני מבינה אחרת ואני אוהבת את הסיסמה הזאת

לא קראתי כאן את כל התגובות, אבל בעיניי הסיסמה הזאת אומרת הכל, היא אומרת לקרניסטים שחובה עליהם ללמוד את האמת, והיא אומרת לנו שחובה עלינו לספר את האמת כדי שכולם יידעו. מתי? עכשיו.

מי אני?
מצלתיים

הסיסמה שלי אבדה בתהום הנשייה, אז אם מישהו שלח לי מסר שיידע שלא היה לי איך לקרוא אותו.

smaak

New member
שני הסנט שלי - אזהרת חפירה.

מנקודת מבטי, כמי שרק בחודשים האחרונים החליטה להפסיק להתכחש.

יש הבדל באיזה גיל או שלב בחיים מגיעים להכרה הזו.
אני מאמינה שאם הייתי מגיעה למקום הזה בגיל צעיר יותר, הייתי מפתחת זעם בלתי נשלט ובלתי יתואר על העולם, אולי נכנסת לדיכאון, אולי היו עוצרים אותי על פריצה לאיזה לול תרנגולות.

אבל הגעתי לזה בגיל מאוחר יחסית. לא שלא אהבתי בעלי חיים לפני כן. היו לי שלל כינויים בנערותי, החל בצער בעלי חיים, או אמא תרזה של החיות, וכל מיני הברקות אחרות כדי להשתעשע על חשבוני בגלל שאספתי כל מיני כלבים וחתולים הביתה. אני עוד זוכרת שטיפלתי באמא וכמה גורי חתולים שמצאתי בארגז ליד המכולת במושב שלנו, במשך כמה ימים טובים מאחורי הבית עד שאמא שלי גילתה את זה (המשכתי לטפל בהם גם אחר כך), זה אחרי תקופה שכל הזמן הבאתי הביתה עוד בעלי חיים.
הפסקתי אז לאכול בשר או לשתות חלב?
לא. (האמת היא ששנתיים הפסקתי ואז חזרתי)
זה עשה אותי בן אדם רע?
לא.

ההורים שלי היו חקלאים ותמיד היו לנו בחצר תרנגולות, ברווזים וכל מיני בעלי כנף. ראיתי כילדה את אמא שלי מנקה עופות מנוצות, ולי זה נראה כמו משהו טבעי בזמנו.
יש לי באמת שלל סיפורים מגיל ההתבגרות והילדות שקשורים בבעלי חיים, חלקם צפו בחודשים האחרונים שוב פעם, דברים שנזכרתי בהם.

אנשים מתמודדים עם הדברים מכל מיני נקודות מבט.

רוב האנשים הנורמלים, כאלה שאפשר לדבר איתם בלי שיסתכלו עלייך כאילו את משוגעת מנרמלים את הטיעונים. גם אני עשיתי את זה. עם עצמי, כי אני לא זוכרת שנדרשתי לסוגייה הזו עם מישהו קרוב.
או שפשוט מתכחשים לזה,
או שמשכנעים את עצמם שיש כזה דבר שחיטה הומאנית, ובעצם הורגים את החיה ממש מהר, והיא לא מרגישה שום דבר חוץ מהשניה שתוקעים בה סכין וזהו.

אצלי זה חילחל בשלב מסויים, היה טריגר אחד שלא קשור לצמחונות או טבעונות בכלל (בלאקפיש), ומשם התחילה רכבת. אף אחד לא ישב ושכנע אותי.

אחר כך היה טריגר נוסף, לקוח שלנו שמגדל בחצר שלו בעלי חיים למאכל, והחליט לתת לי במתנה עוף שלם. כשהחזקתי בידיים שלי את הדבר הענקי הזה והסתכלתי עליו, היתה לי הרגשה נוראית, כי בבוקר הוא עוד היה בחיים.
זה כבר לא היה החלק הזה, שאין לו עיניים או ראש, שחתוך ומסודר יפה במגשית בסופר. זה היה בעל חיים.

התעשייה עושה הכל כדי להסתיר מהצרכן את מה שקורה באמת. וזה מתחיל מפס הייצור ועיצוב האריזה, וממשיך בפרסומות ובקמפיינים הממומנים במליונים כדי לשכנע אותך שחלב זה בריא ואת צריכה לצרוך שלושה מוצרים ביום, ושחזה עוף זה בריא, וכו׳ וכו׳.

הצרכן הממוצע בכלל לא בודק מה מכילים המוצרים שהוא קונה, למעט במקרים בהם יש הגבלת אלרגיה או לחץ דם או ווטאבר- ואלה סיבות המיטיבות עימו ולא עם המוצר שהוא צורך.

ולדעתי, בסופו של דבר, אם את רוצה לגרום לשינוי לפחות אצל חלק מהסביבה הקרובה שלך,
להאשים ולכעוס עליהם- יהיה לא נכון ולא אפקטיבי.

אני מאמינה שצריך לטפטף במנות קצובות, לא לאבד את קור הרוח, לחקור ולדעת על מה את מדברת.
הרי רוב מי שיתווכח איתך לטובת אכילת בשר לא יודע באמת מה הוא אוכל. הרי אנשים שיאכלו היום עגל שהתבוסס בחרא של עצמו, שתה אבקת חלב ואנטיביוטיקה- הם אלה שיתרעמו על שערה במרק באיזו מסעדה.

בסביבה הקרובה שלי, הצלחתי להשפיע על בן הזוג שלי, שלא חשבתי שיהיה סיכוי שבעולם שהוא יוותר על בשר- ולא אילצתי אותו, ואפילו לא התווכחתי איתו. הצעתי פשוט לא לאכול בשר בבית, ואמרתי לו שאם הוא רוצה לאכול בחוץ הוא יכול.
הוא בעצמו, אחרי ששלחתי לו כמה לינקים וראיתי איתו כמה סרטים- החליט לוותר על בשר מרצונו החופשי.

לא כל מי שיראה שחיטה יחליט מייד להפסיק לאכול בשר.
תבחרי למי את רוצה לספר ומה את רוצה לומר, וקחי בחשבון, שהצפה של תמונות זוועה והאשמות יביאו לתוצאה הפוכה ברוב המקרים.

LiorG421

New member
ההרגשה היא שלא מתקיים דיאלוג.

איני טבעוני אך חברתי היא טבעונית טריה. עוד לא יצא לי לדבר איתה על זה... אבל ממה שאני קורא באינטרנט אני רואה מלחמה, אני רואה התקפה - אני לא רואה גובה עיניים.

אנשים טועים לחשוב שמה שהניע אותם לעשות צעד מסוים יניע גם אנשים אחרים לעשות אותו הצעד, וכשזה לא מצליח להם - מגיע שלב הקטרוג, ההתייחסות כאל לא בן שווים, הנסיון לגמד את מי שאתה, הנסיון לגרום לך להרגיש נחות.

כל אדם מושפע מדברים אחרים, יש כאלה שתראו להם סרטון של עגל נשחט וזה יהיה מספיק כדי לגרום להם לזנוח בשר, אבל לא כולם כאלה.
אני אוכל בשר, ואני מודע היטב לכך שעגלים נשחטים. ואם תראי לי סרטון שפרה עם רגל שבורה חוטפת שוקים חשמליים או שהיא כל כך שמנה שהיא לא יכולה ללכת ולזוז, אני אמר שצריך להכניס את בעל החווה לכלא ולא לקנות את המוצרים שמגיעים מאותה חוה, אבל זה לא יגרום לי להפסיק לאכול בשר. אצלכם רף המוסר עובר במקום אחר מאצלי.
אתם רואים בעצם אכילת בשר (ולעיתים בעצם אכילת מוצרים שהגיעו מן החי) כמעשה ברברי. אני עוד לא במקום הזה, אני עדיין במקום שהאדם הוא אוכל כל ואם מערכת העיכול שלי יכולה לאכל בשר אז זו בהחלט דרך הטבע ולכן אין סיבה שארגיש רע. יחד עם זאת, בשונה אולי מאנשים לא טבעונים אחרים, אני לא אקנה מוצרים של חברה שידועה בהתעללות בבעלי חיים בהליך הגידול... לכן אני נמצא במקום אחר בסקאלה של צרכני בשר.

העניין הוא, שתעמולה אגרסיבית לא תניב בהכרח את התוצאות לה אתם מצפים. הרבה דברים בחיים שלי השתנו באמצעות דיאלוג ושיחה... מעולם לא עשיתי קידוש, אבל בצבא התקרבתי יותר לדת - לא בגלל הדת אלא בגלל תחושת החיבור שהקידוש יותר - כולם יושבים ביחד כמשפחה אחת מסביב לשולחן (בין אם זה המשפחה מהצבא ובין אם זה המשפחה בבית), וזה בהחלט קירב אותי לדברים נוספים במסורת היהודית.
ומנגד, כל האמצעים האחרים שמופעים כדי לגרום לאנשים לחזור בתשובה לא עבדו עליי.

לכן, כל אדם מונע ממקום אחר... ואם המטרה שלכם היא להגיע לליבו של אדם, קודם כל התייחסו אליו כבן שווים, למדו מה מניע אותו והשפיעו עליו בצורה הזאת, ובראש ובראשונה תבינו - שעבור רוב האנשים זה תהליך איטי וזה צריך לחלחל. אני לא פוסל שיום אחר אקיים אורח חיים טבעוני, אבל אם זה יקרה.. זה יהיה כי מישהו שכנע אותי במהלך דיאלוג ולא בעזרת שליחת תמונות, סרטונים או סיסמאות.

'ב2014 אין לא ידעתי' זו סיסמא שאפשר גם לומר אותה על מה שקורה בצפון קוריאה. האם זה מה שיגרום לאזרחים או לאיזשהי ממשלה להעלות למודעות את מה שקורה שם? כנראה שלא.

subatoi

New member
תיקון קטן: לא אכילת הבשר היא המעשה הברברי,

אלא יצירתם מאפס של עשרות מיליארדי יצורים חיים כל שנה, רק כדי לכלוא אותם ולשחוט אותם. מדובר על עיבור של פרות שלא-בדרך-הטבע, רק כדי שיווצר עובר, רק כדי שיבוא לעולם ויישחט, וכדי שאמא שלו תחלב לעייפה. זה הכל. למטרה הזו בלבד המין האנושי יוזם יצירת חיים לא-אנושיים. זה "מעגל חיים" כפוי, שהוא חולני והזוי וברברי.

האכילה היא האקט שבסוף התהליך. אבל מי שאוכל בשר לא רק אוכל בשר. הוא תומך בכל השרשרת ההזויה הזו שתיארתי, שאפילו במדע הבדיוני בקושי חשבו עליה.

LiorG421

New member
נכון בחלקו.

זה חלק מהעניין שהיום אנשים אוכלים כדי לאכול ולא כדי לחיות, אילו אנשים היו אוכלים רק מה שהם צריכים הרבה בעיות בעולם הזה היו נפתרות.

יחד עם זאת, אני לא אחראי לכל תחלואות העולם. אני לא אוכל מעבר לנדרש, לכן אני לא מרגיש חלק מהמעגל הזה. בנוסף, אני לא חושב שהיית מרגיש טוב יותר אילו היו מגדלים פרות בשביל מוצרי חלב ולאחר X שנים שוחטים אותם, כך או כך התוצאה זהה.

מעבר לזה, משום מה אני מוצא קווי דמיון מסוימים בין מה שאתה כותב לבין הפריות מלאכותיות. התוצאה הסופית כמובן לא זהה, לא מביאים ילד כדי לקצור את איבריו אבל גם כאן יש התערבות בדרך הטבע. מדוע התערבות אחת מותרת והאחרת לא?
גם הפלות זה התערבות בדרך הטבע, ויש שיטענו שאיאפשר לקבוע שעובר לא מרגיש כאב... חיים הם חיים, גם אם הם תא אחד בודד.

אני לא טוען שדבריך אינם הגיוניים, אך איני חושב שהספקת בשר בקנה מידה שמתאים לצריכה העולמית הבסיסית היא בעייתית באופן ישיר.

smaak

New member
כמה דברים

ראשית, מגדלים פרות עבור מוצרי חלב ולאחר X שנים שוחטים אותן כמו שהגדרת, זה קורה כשהן מפסיקות לתת את אותה כמות חלב רצוייה שניתנה בשנים ה״טובות״ שלהן.

שנית, אתה מערבב כאן כל מיני דברים שלא קשורים אחד לשני. הפריות אצל בני אדם לא קשורות בשום אופן להפרייה של בעל חיים למטרות מסחריות, התהליך אחר לגמרי מבחינה מוסרית, מבחינת המטרה שלו, מכל כך הרבה בחינות- אני חושבת שאתה לא צריך ללכת למקום הזה בכלל. יש לי אמנם הרבה מה לומר על הפריות כמי שעברה כמה כאלה, אבל זה פשוט לא קשור לדיון.

שלישית- אין כאן שחור או לבן. אנשים מחפשים הרבה פעמים שחור או לבן. מעטים המקרים שבהם אפשר לפסוק לצד אחד או צד אחר.
ובאותה מידה- לא כל הצמחונים או הטבעונים יחשבו את אותם דברים.

אתה לא יכול לאכול בשר ולא להרגיש חלק מהמעגל הזה. אתה חלק מהמעגל הזה- כי אתה צורך בעלי חיים למאכל. כמה אנשים אתה מכיר שצורכים ״מעבר לנדרש״? האם הכוונה שלך היא לאנשים בעלי עודף משקל שצורכים יותר מדי אוכל, וזה אומר שהם בעצם אחראים לבעיה, ולא אתה שאוכל רק ״כמה שצריך״?
אתה לא שוחט את בעלי החיים במו ידיך, אבל ברגע שאתה קונה בשר, אתה נותן למעגל הזה הצדקה לפעול.

עכשיו, אני לא כותבת את הדברים כדי לבקר אותך בכלל, אלא בשביל להסביר לך שאם הנושא באמת מעניין אותך, כדאי לך לחקור וללמוד עליו, ורק אז להגיע למסקנות.
אתה גם יכול לומר שלא בא לך להתנזר מבשר כי ככה אתה רוצה וזהו,
אבל בתחושה שלי אתה כרגע מחפש צידוקים, וקצת לחוץ מהשינוי הזה שמקיף אותך פתאום.

LiorG421

New member
על איזה מעגל אנחנו מדברים?

אכילת בשר מבחינתי אינה בעיתית, כך שאני לא מבין על איזה מעגל אנחנו מדברים עכשיו. יש הרבה דברים בחיינו שמקבלים הצדקה לפעול, האם בדקת מהי ההצדקה שאת נותנת כאשר את רוכשת קופסאות פלסטיק?

אני לא הגעתי למסקנה בשום דבר, אני פתוח לדיאלוג.
ולגבי השינוי? בוודאי שאני לחוץ ממנו, החברה שלי עברה איזשהו תהליך שבסופו קיבלה את ההחלטה שקיבלה. אני לא עברתי את התהליך הזה ואני לא בטוח שאני אעבור אותו, איני יכול לנבא.

subatoi

New member
איך הגענו משחיטת פרות על ימין ועל שמאל

לקופסאות פלסטיק? בוא לא נסטה מהנושא, למרות שהנושאים לפעמים משיקים זה לזה.

smaak

New member
אמרת שאתה לא מרגיש אשם

כי אתה לא אוכל מעבר לנדרש, ז״א שאם היית אוכל מעבר לנדרש היית מרגיש אשם כי נהרגו חיות לחינם?
חשבת למה אין לך בעיה עם אכילת בשר?
וחשוב לי שתבין שוב, שאני לא מבקרת אותך. אני רק רוצה שתשאל את עצמך את השאלות, אם אתה באמת פתוח לדיאלוג

הטיעון לגבי קופסאות פלסטיק לא קשור, מעבר לעובדה שספציפית, היכן שאני נמצאת, שולחים למיחזור כמעט כל מה שניתן למחזר.

subatoi

New member
אתה לא אחראי לכל תחלואות העולם, בהחלט לא.

אתה אחראי למה שנכנס לך לצלחת. גם אני ככה, וכל אחד משאר שבעה מיליארד בני האדם על כוכב הלכת האומלל שלנו אחראי לצלחתו. אני בוחר מה לקנות ומה להכניס לצלחת שלי, ואתה בוחר מה לקנות ומה להכניס לצלחת שלך. אי אפשר להתנער מהבחירות שלנו כאילו זה מוכתב מלמעלה איפשהו. אף אחד לא קבע לנו מה אנחנו אוכלים, הכל עומד לבחירתנו. שום דבר לא מחויב המציאות. הדבר היחיד שאתה ואני "חייבים" זה רכיבים כאלה ואחרים של אבות המזון. זה לא ממש משנה אם זה עטוף בעגבניה, בחסה, בטופו או בפרה. מתוך ארבע האפשרויות הנ"ל זו הבחירה של כל אחד מאיתנו מה לצרוך ומה לא. רק שלנו.

את המשפט על הפרות ומוצרי החלב לא הבנתי.

הפריות מלאכותיות - אין פה שום "משום מה". זה די דומה. אבל זה גם די שונה. בני אדם עושים את זה בינם לבין עצמם, בהסכמה מודעת, בבחירה מראש, משלל שיקולים של המין האנושי. אבל אצל פרות, בני אדם עושים את זה בצורה אגרסיבית, פולשנית (חפש על זה מידע אם אתה רוצה, לא רוצה להרוס לך את ארוחת הערב של שישי), בלי לשאול אף פרה, וכדי להרוג ולאכול את התוצר של ההפריה הזו.
השאלה היא בכלל לא למה זה מותר וזה אסור. השאלה היא מה המטרה של התהליך ומי נהנה ממנו (רמז: לא הפרות ובטח לא העוברים החדשים).
גם הפלות זה משהו שהמין האנושי עושה בינו לבין עצמו משלל שיקולים שלו. בוא לא נערב שמחה בשמחה.

"איני חושב שהספקת בשר בקנה מידה שמתאים לצריכה העולמית הבסיסית היא בעייתית באופן ישיר" - למה בעצם? יש לך עשרות מיליארדי בעלי חיים תמימים שנהרגים מדי שנה. עשרות מיליארדים. מ-י-ל-י-א-ר-ד-י-ם. בשנה. אחת. בעלי חיים שחשים כאב כמוני, כמוך, כמו כל כלב שבועטים בו או כמו כל חתול שמציתים באש. מיליארדים. בשנה.
לא בעייתי מספיק? כדי לגדל כמות המונית של בעלי חיים אתה לא יכול לתת להם לרעות באחו, אתה חייב למשטר אותם ולהנדס אותם לתוך מכלאות ענק, לתעש את כל התעשיה כך שהכל יהיה יעיל לוגיסטית ושווה כלכלית, והתוצר הוא העיבור המלאכותי ההמוני והחוזר ונשנה שהוזכר לעיל. אין דרך אחרת לספק בשר לשבעה מיליארד בני אדם. משפחה אנושית ממוצעת כבר לא יכולה לגדל פרה בחצר כמו פעם. אי אפשר להתחמק מזה.
לא בעייתי מספיק? לא חייבים בשר. מילא אם היינו חייבים בשר כדי לשרוד, או לא היינו יודעים לשרוד אחרת, כמו כל דב/אריה/טיגריס. אבל אנחנו לא חייבים ואנחנו יודעים שאפשר אחרת. אז למה בעצם.
לא בעייתי מספיק? עם כל המזון שאנחנו מאכילים בו את חיות המשק האומללות, היה אפשר להאכיל את המוני בני האדם הרעבים. האוכל שבעלי החיים מקבלים היה מכלכל יותר בני אדם מאשר הבשר שלהם. לא אבסורד?
וזה עוד לפני שנכנסים לעניינים אקולוגיים. אבל לא נכנס לשם, כי העיקר הוא עשרות מיליארדי בעלי החיים שנמקים בכלובים ונשחטים במשחטות בכל שנה ללא שום סיבה מוצדקת, למעט גחמותיו הקולינריות של המין האנושי. זה העיקר.

(ושלא תבין לא נכון, אני לא תוקף אותך אישית או משהו. להיפך, אני מעריך את זה שבאת להתעניין פה כמי שאינו צמחוני-טבעוני בעקבות המהלך של זוגתך. זו אינה תקיפה אישית, זה דיון על העובדות ועל המוסר)

purplegiraff

New member
את המקום של התחושה של מתקפה

אני מכירה היטב כי אני עצמי הרגשתי ככה במשך כשנתיים לפחות,
הטבעונות לבסוף הגיעה אצלי מתוך כתבת תחקיר אדום אדום והתובנה הפתאומית שלי שאין מנוס ממצב כזה בכל מקום שבו מגדלים בעלי חיים לצורך שימוש, ניצול, מיקסום רווח כלכלי, וזה לא מנשה אם באופן פרטי האדם אוכל עשר שניצלים ביום או רק אחד,
התעשייה תמשיך להתקיים כתעשייה מנצלת ואכזרית בכל מקום בו אנחנו ממקמים בחוק בני אדם מעל בעלי חיים ומרשים להם בכוח החוק לשלוט בהם, החקיקה קשה מאד לאכיפה, וגם החקיקה עצמה מאפשרת אינסוף עוולות כי אחרת התעשייה לא יכולה להתקיים, למשל- תעשיית החלב לא יכולה להתקיים אם לא מנתקים את העגל מאימו ביום הלידה. הניתוק הוא קשה, אכזרי, הפרה בוכה במשך כמה ימים בצעקות של ממש ומחפשת אותו (תחשוב על חתולה או כלבה שאבדה גור, זה אותו הדבר) וכל זה קורה בחסות החוק כי זו מהותה של תעשיית החלב, אי אפשר לתת לעגל את החלב הדרוש לקטג' לדני לעמק....
אז ההרגשה שהתובנה הזו הגיעה ממני ומחשיפה לחומרים אוביקטיביים בטלויזיה הביאה אותי לטבעונות. אבל בפועל אני די בטוחה שלא הייתי מגיעה לתובנה הזו ללא המתקפה שהרגשתי מחברים טבעונים עם חומרים קשים ברשת, שהרגיזו אותי ויצרו בי דחיה וכעס, אך חילחלו, אין מה לעשות..בגלל זה אני כן משתדלת להיות בררנית יחסית בשיתופים שלי בפייסבוק או פנים אל פנים ויש התבטאויות מתנשאות שמרגיזות אותי עדיין ואני מקווה שאני לא חוטאת בהן, כי זה כבר מאד קשה כשאתה ממש בתוך העניין.

בקשר למה שכתבת על "אני לא חושב שהיית מרגיש טוב יותר אילו היו מגדלים פרות בשביל מוצרי חלב ולאחר X שנים שוחטים אותם, כך או כך התוצאה זהה."
לא הבנתי? למה אתה חושב שאנחנו כאן טבעונים? שהחברה שלך טבעונית? בדיוק בגלל זה, כי גם בתעשיית החלב יש המון סבל וגם שם הפרה נשחטת, אז נכון, אנחנו לא מרגישים טוב עם זה ובגלל זה אנחנו טבעונים.

ולבסוף שאלה סתם מתוך סקרנות- אם לא אכפת לך לענות, למה נכנסת לכאן?

למעלה