ב2014 אין לא ידעתי?

lee145

New member

beltal8

New member
באמת רציתי לשאול מישהו איך הספר הזה.

אז איך הוא? (אנחנו מדברים על זה של פויר, נכון?)

lollapalooza

New member
אכן

ספר מעניין. קראתי אותו כצמחונית והוא נתן לי הרבה על מה לחשוב וכנראה היה גם בין הדברים שדחפו אותי לטבעונות סוף סוף. אני מניחה שלמי שמכיר את כל סיפורי הביקורים במחלבות/ משחטות/ מדגרות הוא לא יחדש הרבה, אבל אותי הוא די ריתק.

lollapalooza

New member
והוא גם מדבר די הרבה (למיטב זכרוני)

על כל עניין המוסכמות והתרבות שגורמת לנו פשוט לא לחשוב על הנושא הזה בצורה הראויה.

l coyote l

New member
זו היתה שאלה רטורית. התשובה ידועה

ולדעתי אין בה הצדקה לאותה "בורות". הרי זו לא באמת בורות.
זו ידיעה שלוקחים חלק במשהו רע, ואי רצון להכנס לפרטים עד כמה הוא רע.

l coyote l

New member
ולדעתי על זה מדברת הסיסמה "ב-2014 אין...

לא ידעתי".
היא לא באמת מדברת על הבורות.
היא מדברת על הידיעה החלקית, על הקלות להשיג את המידע, ועל הבחירה שלא להשיג את המידע הזה כדי לא לבצע שינוי.

vegetalien

New member
זה ממש שטויות.

(לא מה שאת אומרת, אלא הסיסמה)

אולי יותר אנשים יודעים היום מה פירוש "טבעונות". אבל באופן כללי? רבים מהם לא יודעים ולא רוצים לדעת על עומק המניעים. מקסימום יגידו שזה מפני ש"הם אוהבים חיות" או משהו דומה.

פייסבוק זה בועה ענקית. יש לנו הרבה חברים טבעונים, קופצים לנו כל הזמן סטטוסים טבעוניים לפיד, אז אנחנו מדמיינים את העולם לפי הפייסבוק שלנו.

אבל ראיתי מה עולה בפיד אצל אחי, למשל - וזה נראה כאילו מדובר באתר אחר.
אילו הייתי צריך להשליך על המבנה החברתי של העולם לפי מה שמופיע אצלי בפייסבוק, כמעט אף אחד לא היה מזהה אותו.

purplegiraff

New member
ניסחת את זה מצוין!

לפי הפיד שלי בפייסבוק המהפכה החברתית כבר כאן ואין מצב בכלל שמנהל בנק ירוויח 160,000 בחודש מהמשכורות של מרוויחי 4000 שמפקידים אצלו,
או - אין סיכוי שכלב יעזב לבדו ברחוב, וכולם יודעים מה זו טבעונות ודנים בה כל היום.....

לפי הפיד של בעלי כל המדינה אוהבת רק יצירה אישית אינדיבידואלית איכותית, כולם קוראים שירה ודנים בה, בזים לתוכניות ריאליטי
ושומעים רק מוסיקת אינדי משובחת בתקציב הפקה נמוך.....
מדהים מה שהבועה הזו עושה,
מפחיד מה זה יכול לעשות לילדים צעירים ואנשים פחות מודעים או שהספיקו לחיות בעולם כמה שנים טובות ולהכיר אותו מציאותית יותר לפני עידן הפייסבוק.

l coyote l

New member
לדעתי לא מפחיד בכלל, להפך (לא קשור לטבעונות)

זה חיובי בעיניי שאנשים מכל מיני סוגים ותחומים מקיפים את עצמם באנשים דומים להם עד שנדמה כאילו כל העולם כזה.
הופך את החיים להרבה יותר קלים וכיפיים כשכל מה שסביבך זה מה שדומה לך ומעניין אותך (כמו שירה, או אופנועים לצורך העניין. פעם הפיד שלי היה מלא בזה).

כן בהקשר לטבעונות: לא בכדי יש כאלה שממליצים לטבעונים שמיואשים מהסביבה שלהם, ליצור קשרים עם טבעונים ולהקיף עצמם בטבעונים.
ה"בועה" הזו משנה את החיים בצורה שקשה להסביר עד שלא חווים את ההבדל בין סביבה קרניסטית ברובה לסביבה טבעונית ברובה.

purplegiraff

New member
אני לגמרי מעדיפה לנסות להמשיך לחיות את חיי

במציאות האמיתית והמגוונת ולהתמודד איתה ככל יכלתי, ולקבל ולהעריך את חברי ובני משפחתי הקרניסטים
על כלל מגוון האיכויות שלהם ויחד עם חסרונותיהם. צריך לקרות משהו מאד דרסטי כדי שאזרוק מישהו מחיי על רקע כזה,
האמת היא שזה קרה ממש לפני שבועיים- נזרקה מחיי בת של חברה של הורי בגלל תגובה שמבחינתה היתה מאד קיצונית לדברים מאד מאד קיצוניים
שהיא כתבה על טבעונות שגם עלבו בי באופן אישי, בעקבותיה גם האמא שלה טרחה להסתלק מחיינו, לשמחתי ולמזלי הורי לא כועסים עלי על זה...
אבל אני מעונינת בכמה שפחות דברים כאלה בחיים שלי ומכוונת באופן מאד מודע לא לחיות רק בבועה של אנשים דומים לי-
אני גרה בשכונה סופר מעורבת, שולחת את ילדי למע' חינוך מאד מעורבת ופלורליסטית ולא למע' חינוך אליטיסטית כלשהי,
וכן הלאה.

noa555555

New member
לגבי מה שקרה שם

במשפחה, את יכולה רק לשמוח , כי אנשים גסי רוח הם אנשים גסי רוח, בין אם זה בתחום הטבעונות או בכל תחום אחר, כך שזה היה קורה כנראה גם על רקע אחר מתי שהוא, הפגיעה האישית, אולי כבר עדיף שזה קורה על רקע "נייטרלי " יחסית כמו טבעונות .

l coyote l

New member
היכן הסתירה?

למיטב היכרותי, מרבית הטבעונים שמטפחים קשרים קרובים עם טבעונים אחרים, עושים זאת במקביל לעבודה בסביבה קרניסטית, ותוך שמירת קשרים עם המשפחה הקרניסטית וחברים קרניסטים.

לא דובר על החלפת הסביבה. אלא על כך שיצירת קשרים עם אנשים כמוך מקלה על ההתנגשויות הבלתי נמנעות עם הסביבה הלא טבעונית.

purplegiraff

New member
הסתירה היא כי מה שאת כותבת כאן

לא מתיישב כלל עם המשפט: "מקיפים עצמם בטבעונים כמותם עד שנדמה שכל העולם כזה"

purplegiraff

New member
אגב שימי לב שאת המילה "מפחיד"

לא כתבתי באופן כללי אלא בהקשר של ילדים וצעירים שלא חוו את העולם הרבה לפני הכניסה לבועות האלה.

ברור שבועה כזו יכולה מאד מאד להיטיב עם מתבגר שמרגיש שאף אחד לא דומה לו או מבין אותו אבל זה יכול גם מאד להזיק לו
אם הוא מנותק דרך זה מהעולם האמיתי ולא יודע וגם לא לומד להתמודד עם אנשים שונים ממנו שהוא יאלץ לפגוש ולהתנהל מולם בכל מקרה בעתיד.

noa555555

New member
מה שמציל את הענין, מבחינתי

הוא נקודות ההשקה שכן נוצרו לי עם קרניסטים או אנשים שעדיין צורכים מן החי לסוגיהם ורמותיהם .
אז נכון, הקפתי את עצמי בטבעונים גם , אולי בשביל סוג של תמיכה,
אבל עדיין, מי שלא ברח על נפשו אחרי כמה פרסומים, מבין הקרניסטים, וראה , התחיל להבין את מה שאני מנסה לטפטף . זה עובד מאוד לאט , זה לא קורה ביום אחד, אנשים שנוצרת לי איתם שיחה מקרית אחרי תקופה על קירי, מדווחים לי ככה בחדרי חדרים , שהחשיפה של האמת על קירי עשתה להם משהו והם מתחילים למצוא פתרונות אחרים לתזונה והצריכה שלהם. הם מתחילים להתרגל לעובדה שיש מוצרים אחרים , הם מתחילים להסתגל פה ושם לטעמים החדשים .
לכן כל כך חשוב להיות אקטיבים גם בפייסבוק ,
להשחיל בכל מיני מקומות , בצורה טקטית או פחות (תלוי איפה זה קורה ) , את האמת . הרבה פעמים אני נכנסת באופן יזום לויכוחים עם קרניסטים, מתוך ידיעה שלא הקרניסט שמולי הוא החשוב כרגע מבחינת ההסברה,כי הוא במצב של אנטגוניזם נוראי ללא ספק ,
אלא העיניים האילמות שקוראות את הדברים שלי , אלה ששוקלות - אולי יש אמת בדברים שלי , אלה שמענין אותם בכל זאת לדעת אמת כלשהי בתחום הזה,
אז עשרה לא יתייחסו לזה, או יבוזו לזה,
ואחד אולי יעצור לחשוב לרגע.
ובפעם השניה כשיראה משהו בנושא שוב יעצור לחשוב והמחשבה תעמיק
ואז פתאום יחשף בגדול למשהו והצעד יקרה.
לא רואה אפשרויות אחרות לשינוי אלא הסברה , בין אם בדוכנים, בהפגנות, ובפייסבוק,
לא משלה את עצמי לרגע ולא חושבת שכל העולם חשוף לזה כמוני
אבל מספיק לי שהם חשופים אפילו קצת , ואולי הם מתחילים אפילו בתת מודע להפחית קצת והמודעות מתחילה לעבוד,
ומתי שהוא פתאום יכול להגיע שינוי אצל חלקם, האסימון יורד אולי פתאום על הדרך הזאת . אצל רובם לא, אבל יש מצב שאצל חלקם כן .
ה "חלקם " הזה הוא הסיבה להמשיך את זה.
ככה אני רואה את זה.
אני חושבת שחלק גדול מאוד מעליית מספר הטבעונים בשנתיים האחרונות , לאחר גל ההרצאה של גארי , הוא ההסברה בפייסבוק וההפגנות והתחקירים , הכל ביחד. זה מזין את זה, והפעולות הן הדדיות.

purplegiraff

New member
ממש לא שללתי את ההסברה בפייסבוק

או מחוצה לו ואני בהחלט בעניין, עושה את זה לא מעט ובשמחה

פשוט הייתי בהלם מעצמי כשקלטתי כמה מהר המידע נהיה לי מובן מאליו שכשלפתע הבנתי שלאחי זה לא ברור
(אין לו פייסבוק
) זה החזיר אותי בבום למציאות כפי שהיא באמת לרוב האנשים, ולא בפייסבוק שלי.

למעלה