בת-יענה!

יאקים

New member
היכן יש לך ים, מלח, בדרום?

אלא אם כן אתה מאילת..... תמהני עליך ישנם שמות המופיעים צורת בינוני סביל: מונח, מושג, מובן, וכל אלה ודומיהם, כולל מותג, הם בבינוני של בניין הופעל. זאת לידיעתך. ובענייני אזורים בארץ, אתה התחלת...הרי שאלת את טריליאן בתמיהה: מהיכן את בארץ? ואגב ממותג, בדומה לממוסגר, לממוכן, לממוסמר, לממודר ועוד הנו פועל בבניין פוּעל (כידוע, גם הוא סביל...) המשמש כשם תואר.וכל אלה הם בעלי שורשים תנייניים, אך יש דוגמות רבות גם בשורשים מקוריים, ראשוניים: מסופר, משודר, מטופל, המשמשים הן כפעלים והן כשמות תואר..

יאקים

New member
הבנתי. שמור על עצמך לבל

תפול המימה....יש רבים כאן שמצפים להשתתפותך הפעילה והברוכה. ערב טוב

יאקים

New member
תודה על תגובתך המשעשעת.

וסלח לי על שאני עומד להיות קטנוני: באשר נפלת, נָפוֹל (מקור מוחלט בבניין קל) תפול!

תודה על התיקון. אולם לעניין תגובתי דלעיל,

נראה שלא הובנה הפואנטה שלה - כתיבת הצורה "המלחית" 'תפול' על ידיך, במקום הצורה המקובלת בכתיב חסר הניקוד: תיפול. על זאת אני למד מכך שחזרת גם בתגובתך לדבריי, וכתבת שוב 'תפול'.

הרהוט

New member
למה "או"?

אתה יכול גם להפליג מהרצלייה עם חברים מאשקלון. אמור לי מי הם חבריך, מה שנקרא.

sailor

New member
אני אשם בחוסר הבנתך

עם חברים, מאשקלון. היאכטה שלהם עוגנת שם. אחרת זה עם חברי שהם גם חברי המועדון בו אני חבר.

sailor

New member
למה מיכִּי? כדי להיות שונה?

כל מיכל וכל מיכאל המכונים מיקי שהכרתי או קראתי אי פעם כותבים ב-ק'.

מיכי 10

Member
נכון מאד, וגם לי היו כותבים ב-ק'.

אבל (וזה סיפור ישן, שכבר סיפרתי בכמה הזדמנויות), כשהיינו ילדים, היינו מצחצחים בתורנות את הנעליים של כל בני המשפחה בכל יום שישי. כשאחי היה בן חמש-עשרה בערך, ואני כבת שבע וחצי, הוא כתב על הנעליים החומות שלי, בעזרת שפופרת משחת הנעליים החומה. אני זוכרת עד היום את המראֶה: על נעל ימין היא כתב מי ועל נעל שמאל - כי. שאלתי למה ב-כ' ולא ב-ק'. אז הוא אמר שמכיוון שמיכל כותבים בכ"ף, אז זו האות הנכונה. קיבלתי את הרעיון, ומאז הוא ואני כותבים מיכּי. הגיוני, לא

sailor

New member
מיכל או מיכּל?

אם שמה היה מיכּל, היה הגיוני לקרוא מיכּי.

מיכי 10

Member
אתה כבר משגע אותי.

כתוב בכרטיס שלך שאתה "ילד מזדקן". אז אני לא יודעת לגבי "מזדקן", אבל "ילד" - כנראה שכן. מלא שאלות של 'למה', ומזכיר לי את "הודי חמודי": "שׁוֹאֵל בְּלִי הֶרֶף הוּא: לָמָּה זֶה כָּך? "לָמָּה וְלָמָּה" מַעֲבִיר הוּא בַּסָּךְ." * * * "אַךְ תַּעֲנֵהוּ אִם כָּךְ וְאִם כָּךְ – וְ"לָמָּה" חָדָשׁ אָז מִפִּיהוּ יִצְמַח."... אני ממש לא יודעת (למרות שכבר חשבתי על כך לפעמים) למה הכ"ף ב'מיכִי' דגושה, וב'מיכֿל' - לא. לא אני המצאתי את זה. אם נוח לך יותר, אבא שלי היה קורא לי 'מימי'. כאן אין מקום לוויכחים, אלא אם תשאל למה כאן יש רק 'מי' אחד, ושם יש שניים.
זהו. אני הולכת לענייני, להתראות אולי בעוד שעות אחדות.

ואני בכלל הבאתי את אחמד טיבּי כדוגמה

זה לא היה בשיא הרצינות... אגב, גם הניקים של אנשים שקוראים להם מיכאל הם מיקי, מייק, מוקי וכו'. יותר נוח להגות ק/כּ ולא לכֿחכֿחחחח עם כֿ.

מיכי 10

Member
שמתי לב, אבל רציתי להגיב

כי בכל זאת התייחסת לשמי... ובהזדמנות אסביר לך למה.

מיכי 10

Member
אתה צודק. לא ידעתי את זה, עד

מִפגש הפורום שהיה לנו לפני שנים אחדות ב"פורום הקוראים המשפיעים" של "ידיעות ספרים" ו-ynet. היו לי הרבה חברים וירטואליים, שלפתע "קרמו עור וגידים", ואחת מהם קראה לי 'מיכֿי', וממש נדהמתי. בינתיים התברר שעוד אנשים לא מעטים ובפורומים שונים טעו כך
. מאז התחלתי לשים דגש בכ"ף. אבל לצערי, מערכת הפורומים של "תפוז" אינה מאפשרת ניקוד של ניקים. אז מי שקשורים אלי יותר בינתיים, ע"י מפגשים אמיתיים, התכתבויות במיילים ובמסרים ושיחות טלפון/פלאפון, כבר יודעים. ואילו בפורומים, אם אני זוכרת לעשות זאת, אני מנקדת. גם חותמת לפעמים בשם מיכל
, כדי שלא יחשבו בטעות שאני מיכאל
.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני חשבתי שאת "מיכֿי" כי כך נהוג להגות

את הכינוי שמאוית בכ"ף. עד היום פגשתי רק "מיכֿיות". זה הגיוני בסה"כ, כי הכ"ף לא דגושה במקור, ולכן אין סיבה מיוחד לדגוש אותה בקיצור. כמו כן, במקביל, קיים הכינוי "מיקי" שהגיע, אולי, משפות לועזיות, והוא משמש לא רק ל'מיכל' אלא גם ל'מיכאל' ולפעמים אפילו לשמות אחרים במ"ם כמו משה או מרדכי (כן כן, שמעתי במו אוזניי). תפוז דווקא מאפשר לנקד כינויים (לדוגמה), אך לא מאפשר לשנות אותם בדיעבד (כלומר, אם תרצי להיות 'מיכּי' תיאלצי לפתוח כינוי חדש, בהנחה שהוא לא תפוס, כמובן). ונסיים בציטוט מתבקש מ"הלהקה": - מיקי זה ממיכל? - לא, מיקי זה ממיקרוב.

למעלה