בת-יענה!

יאקים

New member
בוקר טוב, טריליאן.

אני כבר הפנמתי שאין זה צ'ט, אך מטעמי נימוס ועמיתוּת העדפתי להודיעך שהתכוונתי לפרוש. ועוד נשוב לדסדס סוגיה זו במהלך היום. כרגע אני יוצא להתאמן... יום נפלא ורגוע לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מנסה להסביר לך שגינוני נימוס כאלה מיותרים

בפורומים. אם יש לך מה לומר, אמור; אם לא עכשיו, אז כשיהיה לך זמן. אין כל צורך להכריז על כך מראש...

יאקים

New member
מה ממך יהלוך?

למה לא תאפשרי לאנשים כאן לתת ביטוי לסגנונם האישי? אני הרגשתי צורך להודיע. מה קרה? האם הייתה בכך פגיעה במישהו או באחד מכללי הפורום? לדעתי, לא יזיק גם לך אם לא תעירי - לכל הפחות לי - על כל צעד ושעל, בעיקר כשזה מיותר לחלוטין. תודה על התחשבותך להבא.

יאקים

New member
התאפקתי לא להגיב על תגובתך

הקנטרנית והמתגרה. ריבונו של עולם, אכן מותר לי להתבטא ולבא ביקורת בצורה תרבותית, בלא שתחזור לאותן "מהלומות" מלפני חודש-חודשיים. מתי תבין שמנהל פורום אינו מדריך לכללי נימוס וגם לא פוליטרוק מטעם השלטונות. לא על כל מה שנאמר כאן צריכה היא, וצריך גם אתה, להגיב בהתגרות. אני מקווה שלא תמשיך ללבות אש במקום שאיננה.

יאקים

New member
אכן, בחירה לא כל כך מוצלחת מטפורית.

אבל הרעיון שאליו התכוונתי היה ברור.

../images/Emo32.gif את מזכירה לי משהו (סיפור אמיתי)

הורים של חברה שלי, ניצולי שואה יוצאי הונגריה, נהגו לנסוע מדי קיץ יחד עם עוד זוג ניצולים לנופש בכפר מסוים בהונגריה. כך שנה אחרי שנה, עד שכבר הרגישו "פמיליאריים" עם ההונגרים בעלי הפונדק שבו התארחו. ערב אחד כטוב ליבם בסעודה אמרו היהודים להונגרי: אתה יודע שההונגרים לא ממש השתנו, אפשר להרגיש את האנטישמיות אפילו היום... ענה להם ההונגרי: אנחנו?! אנטישמיים?!! בקיץ?!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
מנהל הפורום אחראי לרוח הפורום ולתכניו.

כללי נימוס זה מצוין ואף רצוי, אבל לא על זה אני מדברת, אלא על לכמות ההודעות ה"ריקות". אני שמחה וגאה לראות שהפורום עולה ופורח, אבל חשוב לי שזה יהיה בהודעות מלאות תוכן, שנושא הפורום יהיה לב העניין, ולא "יטבע" וילך לאיבוד בין שלל הודעות "נימוס". לאחרונה נראה שנוצרים פה בלאו הכי פתילי ענק ואין צורך להעמיס עליהם עוד יותר. הפורום הוא במה לדיון, הוא לא צ'ט ולא טוויטר שבו משגרים לרשת הודעה על כל שינוי בסטטוס סטייל: - "לילה טוב, הלכתי לישון" - "תודה, שינה ערבה" - "תודה, גם לך" - "בבקשה ובכיף" -
-
וכן הלאה... אני קצת מקצינה לצורך ההמחשה, אבל אני מקווה שהכוונה הובנה. חשוב לי להדגיש שאין לי שום כוונה להתערב בגינוני הנימוס שלך; אם אתה עונה למישהו תשובה בעלת תוכן, סגנן אותה כרצונך ובכמה נימוס שאתה רק רוצה. אם מישהו אחר ענה לך, אין חולק על כך שמנומס ואף רצוי לומר תודה. אבל אין צורך להכריז מתי אתה הולך לישון, מתי תקום, או שעדיף שהדיון יימשך מחר כי אתה עייף (אם אתה עייף, לך לישון; לשרשור יש חיים משל עצמו והוא יימשך בכל שעה שהיא ברגע שמישהו יענה).

יאקים

New member
עם כל הכבוד שאני רוחש, אני משוכנע

שלמרות היותך מנהלת הפורום רצוי שלא תיכנסי להנחיות בענייני נימוס. השאירי מרחב מחיה למשתתפי הפורום, ואל תנחי אותם בהחיות מסוג אלה שהדגמת לעיל. את מנהלת ולא פוליטרוקית של תרבות והלכות נימוסים. אם ארצה להתנצל בפני עמית/ה לשיחה שאיני מתכוון להגיב, עליי להיות די מנומס כדי להבהיר לו שלא ימתין לתגובתי, ולא לחשוש שמנהלת הפורום תקרא לי לסדר, ואז קופץ לו שוב (וזה מעניין, כי זו כבר פעם שנייה). חבר פעיל ומוערך בפורום ומתחיל - תוך הגנה על זכותך להגבילני בתגובותיי כאן - להתגרות ולהאשימני שאני מתחיל...די, חבר'ה, עברנו בתקופת אור 99 את נוכחותם של כל מיני אלמנטים שהרסו את הרוח הטובה. יש אווירה מצוינת בחודשים האחרונים כאן, מדוע לפגוע בה? חג שמח לך, ריליאן (וכל מה שכתבתי נכתב כביקורת בונה!)

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, יאקים, אתה מפספס את הנקודה.

גם אני כותבת לך אך ורק מתוך ביקורת בונה, אבל לצערי אתה עונה לי מתוך מגננה וזו לא הכוונה. אני מבינה שאתה מביא איתך גינוני נימוס של שנים, אבל לכל מקום גינונים מקובלים משלו, ופורומים זה לא שיחה או צ'ט. "ברומא התנהג כרומאי" – מכיר? אז כרומאית ותיקה, ואני מנסה להסביר לך את "הלכות רומא". אני לא פוקדת עליך לכתוב כך או אחרת ואני לא מוחקת לך שום דבר. אני רק מנסה להסביר לך שזה מיותר ולמעשה, לעתים נימוס יתר קצת מכביד. כך או כך, תיקח מה שתיקח ותנהג כפי שאתה מבין. חג שמח.

יאקים

New member
כעת הבנתי דברייך לאשורם, ואני מקבל הצעתך

לנהוג לפי הבנתי ולפי חינוכי, אם כי לפי טענתך, בפורום לא מקובל להיות נימוסי, כי זה מכביד.

GnomeBubble

New member
יאקים, נימוס זה עניין של גיאוגרפיה

ביפן המתעטש מבקש לפעמים סליחה, אבל לא נהוג להעיר לו על זה במשהו (בטח אם אתה לא מכיר אותו היטב) - זה לא מנומס. אצלנו מקובל ואפילו נחשב לנימוסי גם שזר יענה לך "לבריאות". אם אתה יוצא החוצה כשאתה מצונן, אתה צפוי להיות מוטרד מאוד באותו היום.
בפורום יש כללי נימוס אחרים: לא מנומס להגיב בהודעות ריקות. אם אין לך זמן או אתה עייף פשוט אל תענה. אם אתה עונה לי, אתה מבזבז את זמני בקריאת הודעה ריקה שאין בה תוכן עם הבטחה מעורפלת שתענה מאוחר יותר. זה לא חוסר-נימוס, אלא הנימוס במיטבו. כמו שביפן לא מקובל לומר "לבריאות" וזה אף נחשב לחוסר נימוס (למה אתה תוחב את האף שלך לבריאותו של אדם זר? אולי הוא בכלל לא חולה והוא סתם התעטש?), כך לענות כאן בתגובות ריקות נחשב לחוסר נימוס. ברומא וגו'.

וברוח זו אני מציע למלא את הכותרת תוכן

מי שמנומס מאוד ובמקום לכתוב על מה ההודעה שלו מדבר כותב "בוקר טוב, הנחליאלי, ותודה" או "שמחתי לעזור לך, ואעמוד לרשותך ככל שאוכל", מסתיר מהקורא את תוכן ההודעה, ומצריך אותו לפתוח אותה ואולי למצוא שהיא לא מעניינת אותו. וכן ברוח זו אני רואה שגם באימיילים מקובל היום מאוד בהמשך של התכתבות לא לפנות (הי, אלי) ולא לחתום (בתודה ובכבוד רב, ציפורה), אלא לראות בהתכתבות מעין שיחה שוטפת. הרי גם הנמען וגם המוען מצוינים אוטומטית בכתובות השולח והמשולח.

GnomeBubble

New member
גם לפי הרושם שלי, זה בדרך כלל המצב

אמיילים הם מיידיים יותר מאשר מכתבים קלאסיים שהיו נשלחים בדואר. בעצם, מבחינת אורך התוכן שלהם הם הרבה יותר דומים למברקים - ואנחנו בהחלט לא היינו מצפים בעבר לקבל פתיח ארוך וסיומת ארוכה בכל מברק. אז בסך הכל גם אני וגם רוב האנשים שאני מתכת איתם נוהגים ככה: פתיחה קלילה וסיום קליל במכתב הראשון, ובמכתבים הבאים כבר אפשר להימנע מזה.

sailor

New member
כמו מכתבים

יש גם אימיילים מכל מיני סוגים. אימייל עסקי נראה כמו מכתב עסקי, רק המדיום שונה. אימייל לאהובה לא יכול להתחיל בלי יקירתי/מותק... מתגעגע וכו' ולהסתיים בלי נשיקות ושאר קשקושי אוהבים אימייל לסחבי יכול להיות מלוה פתיחה וסיום סחביים או סתם "קרא + קישור" ללא קשקושים מיותרים, וכו' וכו' לפי טיב היחסים ההדדיים ותדירות הקשר.

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif מסכימה מאוד. בחירת כותרת מתאימה

היא דבר חשוב. עם זאת, לא תמיד מוצאים משהו קצר מספיק או חושבים על משהו מתאים, ואז עדיף לכתוב משהו כללי, ובלבד שיהיה שם טקסט נעים לעין (יש כאלה שכותבים נקודה או שלוש נקודות, וזה גם מעצבן ובעיקר לא נוח להקליק על זה!
) אני מודה שגם מבחינת התאמה למדיום יש משהו די אנכרוניסטי בשימוש בברכות הקשורות בזמן ביממה: הרי כל אחד נכנס לפורום בזמן אחר, ואז האיחול "בוקר טוב" נראה מיותר למדי כשההודעה נקראת בערב... (וכן הלאה). לטעמי עדיף להתמקד בברכות פחות קצרות מועד, כמו אלה המתמקדות במועדים לשמחה. בסופו של דבר, כל עוד יש תוכן ממשי להודעה, דיינו. כל אחד ינהג לפי ראות עיניו (ועדיף נימוס על פני עלבונות, זה בטוח
).

מה זה פולי טורקית? (ומניין לך שאני קופייץ?)

ומה מעניין בזה? ההתכתשויות שלך עם טריליאן מייגעות את כל באי הפורום, ואין שום דבר מעניין בזה שמעירים לך על זה.

יאקים

New member
בחיאת, הנחליאלי, הפסק להיות סמנכ"ל

לעניין מִנהל של הפורום והמגן האולטימטיבי על טריליאן, שעושה זאת בכוחות עצמה בצורה מעוררת כבוד. בינתיים לא קיבלת אישור מכּלל באי הפורום לייצג אותם. ואנא, ממך הפסק להתגרות. זכותי לברך את מי שארצה ולהתנצל בפני מי שאני סבור שראוי שאתנצל, וזה אינו מצדיק הערות מצד מנהלת הפורום, וכך סיכמתי זאת גם עמה. ואתה באמת מעורר שדים מרבצם, לאחר שהאי-הבנה נפתרה זה מכבר.

למעלה