בת-יענה!

GnomeBubble

New member
זה כבר עובר את רמת הגרמנית שלי

(האמת, אפילו המשפט שכתבת כמעט הפיל אותי), אבל נראה לי שמיכל דווקא תעדיף לקרוא את זה על פני הגרסה האנגלית.

מיכי 10

Member
נכון, חמוּג. הזכרון שלך מעולה../images/Emo70.gif

ואנילי מילי כתבה: "מי רוצה לקרוא משהו כל כך ארוך".

GnomeBubble

New member
כן, את זה הבנתי

אבל אין סיכוי שאוכל להשיב לי באותה הלשון (כלומר בגרמנית).

GnomeBubble

New member
להגיד משפטים פשוטים בגרמנית זה לא בעייה

אני יכול לעשות את זה גם ברוסית או בסווהילי אם אני רוצה.

מיכי 10

Member
תודה, בועז. אעביר גם את זה לאותה תיקיה, לפני

שארדם על המקלדת.

מי שישן ביום, צריך לעבוד בלילה

אפשר להגיד: עשה לילותיו כימים. ובקשר לתורנות... חחח, כשאני עובד בלחץ אני נמלט לפורום כל איזה חצי שעה, ואז אני מרמה את עצמי בהצלחה: אמנם לא מתקדם בטקסטים, אבל גם לא בדיוק עובד...

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif מישהו פעם אמר עליי "עשתה ימים כלילות"

ואז מישהו אחר תיקן אותו, ובתגובה נענה "אנחנו מדברים על עינת"...

מיכי 10

Member
האם תרגום ועריכה,

הן עבודות שמתאימות דווקא ללילה, או שמדובר פשוט בשעון ביולוגי הפוך? גם אני בורחת כל הזמן אל המחשב. מה גם שהוא התנחל אצלי במטבח. מקום אסטרטגי במיוחד.

מיכי 10

Member
ברור.

הפורום פתוח 24 שעות ביממה. מה קורה אם אדם מתעורר באמצע הלילה, ולא זוכר אם כותבים לחפש או לחפס, לתפוש או לתפוס? ואם מישהו אינו זוכר איך מנקדים מילה מסויימת? או שמישהו שמע הודעה קולית בטלפון, על מסלולי הנסיעה בחווי אגד השונים? לאן ילך? אל מי יַפנה את תסכוליו, אם לא אל תורן פורום השפה העברית?

GnomeBubble

New member
זה רק כי את לא אוהבת יידיש ../images/Emo6.gif

פֿאַרגינען. באמת, לא מבין מה הבעיה. אחלה מילה.

מיכי 10

Member
דווקא השם *יעלון* מוזר מאד

בעיני. תמיד חשבתי ששמו של בוגי יְעֵלוֹן, כמו צורת הרבים של יעל - יְעֵלִים, וכמו השם יְעֵלָה. ומתברר ששמו יָעֵלוֹן. אולי יש לכך סיבה. אולי זה על שם איזו יעל. אין לי מושג. מעניין לשמוע ממנו, אבל מה לו ולי... אגב, היה מישהו בתנ"ך, מעולי בבל, ששמו היה יַעֲלָא/יַעֲלָה. (נחמיה ז, נח).

מיכי 10

Member
*=> צ"ל יְעֵלון או **יַעֲלון**.

וזה בטח לא קשור, אם כך, לשם יעל. בכל אופן נשאר לא ברור בעיני, למה יו"ד בפתח ולא בשווא.

מה היינו עושים בלי ויקיפדיה

בשנת 1967 הוקם גרעין "יעלון" של התנועה שיועדה לקיבוץ יעלון בערבה. משה סמולינסקי, שרצה להביע את הזדהותו עם הרעיון החלוצי, שינה את שם משפחתו ליעלון. לא ידוע לי על קיבוץ בשם זה, אבל זה כבר שייך לפורום ציונות והפרחת השממה.

למעלה