"ברגי"

TShavit

New member
לא צריך להתעצבן...

אני בסך-הכל חוזר על דברים שאמרתי פעמים רבות בעבר. נכון שזה אחד הצידוקים הראשיים ל"ימי מסלול" - אבל על סמך כל מה שקורה בעולם, זהו צידוק שגוי. בכל מקום בו קיימים מסלולים בשפע וגישה פחות-או-יותר חופשית ל"ימי מסלול", אחוז הרוכבים שמנצלים זאת בטל בשישים, והנסיעה הספורטיבית בכבישים ציבוריים - שרירה וקיימת (כולל התאונות הנלוות). אין לי כל סיבה לחשוב שאצלנו זה יהיה אחרת... הלוואי ואתבדה. טל

ahboaz

New member
תיאוריה ועובדות...

אז למדנו כי "ימי מסלול" אינם הופכים את הרכיבה הספורטיבית לתופעה נעלמת, אז מה התיאוריה עם כן? במילים אחרות מהי הפילוסופיה של הרכיבה הספורטיבית? נ.ב. מי אומר שהיו עצבים?

TShavit

New member
מצטער, לא הבנתי את השאלה.

מבחינתי, רכיבה ספורטיבית היא בדיוק כמו קפיצה עם מצנח מצוקים, טיפוס הרים אנכיים וכל שאר הפעילויות בהם האדם מרגיש קורטוב (או יותר מקורטוב) של פחד. ישנם רבים כאלה. אני גם טוען שהאדם באשר הוא אדם נהנה מתחושת המהירות (ראה איך ילדים קטנים מתלהבים ממתקנים בפארק-שעשועים). הרצון לנסוע מהר/חזק/מגבלתי טמון ברבים מאתנו; לקחת את זה למסלול מהווה צעד נוסף ודי-משמעותי, שרק מעטים מעוניינים/רוצים/מוכנים לעשות אותו. (ומי שאמר שהיו עצבים זה הפרצוף הזה:
ששמת בהודעה שלך...) טל

dlx1100F

New member
../images/Emo45.gif ויתרה מזו -

אני חושב שזה אפילו ירע את המצב. קיומו של מסלול לא יפחית את קלות הדעת, את הטיפשות, את חוסר האחריות, את חוסר ההתחשבות, את חוסר היכולת לכבוש את היצר, את ההתנהגות הפרועה, אצל אלה שמתאפיינים בתכונות אלו, בפרט על רקע תרבות הנהיגה הקלוקלת שגם ככה רווחת במקומותינו. הוא רק יגביר את הביטחון העצמי בקרב אלה שישתמשו במסלול, את תחושת הכח של שליטה מוחלטת באופנוע, את האשליה שלהם זה לא יכול לקרות, את הפנטזיה שהם רוכבי GP מוכשרים עשויים לבלי חת, את סף הגירוי והמינון של ההתקרבות לקצה שיידרשו כדי לספק אותם, את הצורך להראות לעולם ששלהם לא יותר קטן. ואם, כפי שכותב טל, כך זה בארצות אחרות (בחלקן לפחות בעלות תרבות מוטורית יותר משובחת משלנו, אני מניח) – אני חושש שאצלנו על אחת כמה וכמה. יכול להיות שיש כאלה שמסלול כזה יהווה בשבילם תחליף לכביש וירגיע אותם בכביש (כפי שג'ק העיד על עצמו). אבל אני חושש שאלה הם מיעוט.

זו תמיד המחלוקת:

בין הבטיחות (כביכול או לא) שמושרית ע"י הסדרת הפעילות, לבין התוצאות של הפעילות בכביש הציבורי. אינני בטוח שיש לי תשובה או מידע קונקרטי בנושא (מראה לי שקשה קצת לערוך ניסוי מדעי מבוקר בנושא...) בכל אופן, כל התופעות שתארת כבר שרירות וקיימות - ולא נראה לי שיש מצב שמישהו עם שכל שטרח והגיע למסלול, יקבל שם את התחושה ש"הכל מותר, בכל מקום".

nimiz

New member
1100F אתה טועה.. אתה כותב

שאתה חושב, אני כותב מניסיון.. חייתי במדינה שבה המסלולים נגישים לציבור, ואפילו פורמולה-1 וגראנד פרי מגיעים לשם..יש מסלול,חלק באים לשם בכוונות רציניות, ז"א, אופנוע שמוקדש כולו למירוצים, מי עם אופנועים חדשים ומי עם אופנועים ברמות של CBR 600 בן ארבע שנים.. כל אחד כפי יכולתו. בסופי שבוע היינו יוצאים לרכיבות בסגנון המוכר של "ברגי"..BREAKFAST RUN קראנו לזה, והרעיון היה לרכב, ליהנות, לאכול ארוחת בוקר ולהגיע הביתה..כשהדגש היה להגיע הביתה. ואם היה לך משהוא להוכיח למישהוא היית מראה את זה על המסלול. רכבנו חזק,רכבנו מהר, אבל בהחלט לא ברמות שמופגנות בברגי או בבי"ג'..ככל שאני זוכר אפס תאונות "עצמיות"..ועוד דבר.. הקורסים במתכונת שעורך גידי פרדר היו נערכים על המסלולץץ זה היה החלון שלי להיכנס לעיניין.. כשחזרתי לארץ לא הייתי מסוגל לרכב כאן עם המון רוכבים כמו יוסי גואטה או סטפן, פשוט החיבור של כביש ציבורי ואופנוע ורכיבה על הקשקש הבעית אותי.. היום לצערי זה לא כך וחבל..אבל אם היה כאן מסלול זה לא היה קורה לי והרבה חברה שאתה שומע אותם קוראים לפינות צ'קיינים או כל מיני כינוויים שאולי מירוצים אחרים.היו יוצאים כאן רוכבים רבים עם ליגה ברמה לא רעה בכלל,יצר התחרותיות טבוע בישראלים יותר מהרבה לאומים אחרים..ואם כטענת שלמה בשום מקרה זה לא יהפוך לספורט עממי אז נרכב על המסלול פעם ב- אבל טירופים היינו מוציאים מהכביש. אחרי שאתה עולה על מסלול,תאמין לי שרכיבת כביש זה דבר מבעית, ע"ע אלי חן או להבדיל, קארל פוגארטי של רוכבים עם אופנוע על כביש ציבורי .אין לי אשליות לאן אני הולך, גם לא לאישתי או למשפחה שלי, לפעמים ההרגשה היא שאתה חי על זמן שאול, אבל ה-CRAVIG גדול עליץץחלש אופי אנוכי.. הלוואי שאוכל לקום ולעזוב את האופנועים ולהתמסר לשיט..

dlx1100F

New member
בהחלט יכול להיות.

אני משער כך, וכמובן שאין לי כל בטחון שאני צודק. רק הנסיון יגיד, ואני אשמח להיווכח שאני טועה. אני פשוט חושש שאתה (וג'ק והשדון ובוודאי עוד כמה פה) הינכם המיעוט (אם כי גם בכך יכול להיות שאני טועה). אני מקווה שתסכים איתי שלא כל הרוכבים הם כאלה. אני חושב שחלק לא מבוטל עונה על התיאור שלי מההודעה למעלה. השאלה איזה קבוצה משמעותית יותר. לי יש חשש (בלתי מבוסס, אינטואיטיבי) שאלה הרוב (במיוחד, כאמור, על רקע תרבות (או שמא יש לומר חוסר תרבות?) ההתנהגות בכביש הציבורי, והאופי של חלק גדול מדי ממשתמשיו, הפושים בארצנו), ושאתה וחבר'ה שהזכרת הם יוצאי הדופן (ואין לי ספק שרוכבי המירוץ המקצועיים אינם "משתוללים" בכביש הציבורי. זה חלק מהמקצועיות). ואם דברי טל נאמנים עלינו - הרי שגם הנסיון מחו"ל מחזק את דעתי.

לדעתי אתה טועה, DLX...

אחרי רכיבה על מסלול מסתכלים על הכביש אחרת. הוא ה-ר-ב-ה יותר מפחיד. כשרוכבים על מסלול נופל לך האסימון. הרכיבה על מגבלות על כביש ציבורי פתאום מקבלת את הצביון האמיתי שלה. רק אז אתה מבין כמה קרוב אתה לפגיעה של ממש... כך זה היה איתי, בכל אופן.

dlx1100F

New member
בהחלט יכול להיות (כפי שכתבתי

בתשובה לנימיץ, מעל ההודעה שלך). צריך רק לקוות שיש הרבה כמוך.

../images/Emo124.gif הרחבה נדרשת 2

אחד הצידוקים החזקים ביותר לשהייתנו בפורום הן תמונות הזימה האיכותיות חלקכם מצליח להעלות לכן. לרווחת כל הצדדים כעת אתה שולח טיזר ולא משתף ? ניחא אם לא היית מספר שקיבלת תמונות ניחא אם לא היית מרשיע את עצמך בדבר העבירה ניחא אם לא היית מרחיב עם פרטים ניחא אם לא היית מזכיר את שמה אך לא להביא דבר ולהשאיר דברים תלויים באוויר כמילים ?

JackR1

New member
אני יכול להבטיח לך שהם ישנו, גם אם

לא בהרבה (ובכמה הם ישנו, זה כבר תלוי תלות הפוכה בכמות הדרישות שבסוף מסתכמות בכסף, שימי המסלול ידרשו). אתה באמת חושב שאם היתה לי הזדמנות לשלם 500 ש"ח ולעלות ליום מסלול, לא הייתי מעדיף את זה על פני להסתכן בכביש? רכיבת כביש היתה אוטומטית יורדת ברמת הסיכון שהייתי מרשה לעצמי לקחת - כי לא היה בזה יותר טעם! ואם היה עולה 300 ש"ח, אז הייתי עושה את זה פעמיים בחודש לפחות. ואם יעלה 2000 ש"ח, אז אולי אעשה את זה פעם ב-3 חודשים. אני בטוח שאני לא היחיד. הדרישה היחידה שעדיין לא מתקיימת - לעלות על מסלול מיועד לאופנוע ש-ל-י, לא סופרמוטו, לא שטח, ולא נעליים. רוצה לעלות עם אותו אופנוע שחרש\יחרוש את כבישי הארץ.

TShavit

New member
אין לי ספק שאתה מאמין

במה שאתה כותב. העובדות מהעולם מוכיחות בדיוק את מה שאמרתי - שאחוז הרוכבים שינהגו כמוך זניח. כל מה שאתה אומר נכון מאד בתיאוריה, ומאד הגיוני. המציאות בחו"ל מוכיחה אחרת. כאמור, הלוואי ואתבדה. טל

האם תוכל להפנות למקור למידע?

(ביחס לזניחות ההשפעה של ימי מסלול על התנהגות הרוכבים) תודה.

למעלה