"ברגי"

C B R 6 0 0 R R

New member
תקרא שוב את כל השרשור.

זה נקרא אחריות חברתית. וכן, אני סומך על כאלה שנוסעים עד המגבלות. לוחצים חזק. אבל לא בטימטום . מה שאני מנסה להראות בפורום בנושא הקוד הוא - ואני חוזר ומדגיש בפעם האלף - לנסות למזער את הגן חיות ! לא רוצה שרוכב שרוכב עד המגבלות, כי הוא לא בוגר ולא שקול ולא מנוסה, יחליק בסיבוב, ויפגע בעובר אורח. אתה לא יכול לצפות מאנשים שקנו אופנועי ספורט שיסעו כאילו יש להם GS. זה לא עובד. הבהרה אחת: כבישים ציבוריים הכוונה לאותם "מסלולים" שבהם אנו נפגשים ורוכבים, כדוגמת ברגי, בי"ג' והשאר. אלו המקומות שהכי קרובים למסלולים בארצנו, וכל מה שאני בא לבקש בשרשור הזה זה לעשות סדר בגן חיות שנהיה שם, באמצעות קוד שלא יפגע בהנאה של אף אחד, לא יגרום לאף אחד להאשים או לדרוש משהו מהאחר, והכי חשוב לא ישרה לו תחושת בטחון מזויפת. הדבר היחידי שזה ימנע, זה הישנות מקרים כמו שקרה בסופ"ש אתמול. כי בבלאגן יהיה סדר. לסיכום - נותנים לבן 18 נשק כי סומכים עליו, ומגדירים לו קוים אדומים כדי שלא יפגע בחברים שלו. ג"ג במטווח, לא לנקות נשק בחדר, לאבטח נצרה וכדומה. סומכים עליו שישתמש בנשק בשעת הצורך, אבל ינהג בבטיחות איתו אותו דבר עם האופנועים הספורטיביים. שינהגו ויהנו. בשביל זה הם קנו והשקיעו ממיטב כספם. שיהנו אבל - שישמרו על האחרים - ובשביל זה בא הקוד. שאנשים לא יצאו למקצה עם כאלה שלא ברמה שלהם, או שלא יעמדו בשוליים, או עוד אלף ואחת דגשים ונהלים, בשביל לשמור עלי ועליך - לאו דווקא על הרוכב שמשתולל ועושה מה שבזין שלו, עליו אין לי שליטה. קפיש?

רומן ט

New member
לא, ממש לא קפיש

אם אתה לא מבין את ההבדל בין רכיבה על המגבלות לבין רכיבה ספורטיבית אבל עם רזרבות, יש לנו בעיה חמורה מאוד. אם מבחינתך יש רק או רכיבה על הקשקש או "כמו GS", מצבך קשה, ואני אישית לא מעוניין להיות בסביבה כשאתה רוכב. כל הכללים הנוגעים לנשק ולשימוש בו נוגעים לשימוש בו בצבא, לא במקומות ציבוריים. וכביש כמו בר גיורא הוא ציבורי, ומכוניות וגם אופניים נמצאים שם לא מעט. עשיית סדר והנהגת כללי בטיחות זה מצוין, כל עוד מוסכם שאתה לא רוכב 100% על המגבלות שלך, אלא משאיר לעצמך גם טיפה אקסטרה, לכל מיקרה שלא יבוא. שאם במקרה איבדת לשניה את הריכוז, ואת הקו, עדיין תוכל לצאת מזה ללא סכנה.

C B R 6 0 0 R R

New member
יכול להיות שנשמעתי קיצוני.

אבל זה כי זה ממש מרגיז לשמוע דברים כאלו. זה לא מסוג הדברים ש"קורים" וממשיכים לסדר היום. ממש לא. תגדיר רזרבות? תגדיר נהיגה על המגבלות? תגדיר נהיגה ספורטיבית? אלו מונחים שהם מאד מאד אינדיבידואלים. הקשה שלי הוא לא הקשה שלך. מה שאני בא להגיד כאן בסה"כ הוא שאני רוצה לנטרל את האחריות על החיים שלי מאחרים- מה הכוונה? לא מעניין אותי איך רוכב אחר נוסע. מבחינתי - הוא לא שומר מרווחי בטיחות ומבחינתי כל רגע הוא עלול לעוף. כאן נכנסים הנהלים לתמונה - להבין שכל רגע רוכב יכול לעוף - ולהיות זהיר כדי למזער את הנזק לאנשים חפים מפשע. אני רוכב מאד רגוע ומאד שקול. הקצה שלי הוא הרבה לפני הקצה של אנשים אחרים. לי יש מה להפסיד ולא בא לי לסכן את החיים בגלל טמבל ש"ברח לו הקידמי" בסיבוב. זו הסיבה שאני לא מגיע יותר לברגי. הנקודה עצמה, וחשוב לי שהיא תהיה בהירה ומובנת - המטרה היא להשאיר את האנשים בהנאה ובכיף ובפורקן של רכיבה על כלי שיודע לתת את מה שהרוכב רוצה. המטרה היא למזער את הבאלאגן, ואת מרחב הטעות הסביבתית. אם רוכב לכשלעצמו רוכב בצורה שקולה ואל עד הקצה - אדרבא. מצוין. בשבילו ובשביל הסביבה. אבל אם רוכב בוחר לרכב באופן קיצוני - הוא יהרוג את עצמו, ואת עצמו בלבד, ואז האחריות היא עליו. הוא לא יפגע באף אחד אחר. חשוב לי שהנקודה הזו תהיה ברורה. ולכן אני חוזר ומדגיש, ומשקיע בכל הודעה. שלא תחשוב שאני יפה נפש שעומד בצד וצופה, ומחלק הערות. הלוואי והשרשור הזה יציל ולו בנאדם אחד - הרווחנו . כולנו . אני מציאותי , וחי את הכביש יום יום. אני יודע איך הנהג הישראלי רוכב. אני לא יכול לשנות אותו. אני יכול לשנות את הסביבה.

כללים זה נחמד... מה עם האכיפה?

איך תאכוף את הכללים האלו על מי ש"לא ידע את תפוז"?

C B R 6 0 0 R R

New member
זה פשוט מאד.

אף אחד הוא לא רמבו. אין אחד שעולה יורד נון סטופ. כולם עושים הפסקה. כל אחד יתרום כמה דקות מזמנו בברגי (או בשאר המסלולים הציבוריים) - אם זה על הפסקת סיגריה, ועם זה על לגימת מי קרור בימות הקיץ החמים. בדיוק כמו שהיה ארגון מופתי במפגש הפורום. מוטי אירגן הכל (שוב תודה לו) אבל כולם כולל כולם לקחו חלק בעזרה. נקבע נהלים. כולם ידעו אותם. וזהו. זה ממש לא מסובך. אם יהיה רוב של אנשים שתומך בנושא, נוכל לדרוש ולהכתיב את זה לכולם. זה לא תורה מסיני. וזה לטובת כולם. זה נהלים מאד פשוטים, וכולם יוכלו להרתם לזה. כמו שאמרתי בהודעות הראשונות שלי - כולם מכירים את כולם. גם מי שלא בקהילת תפוז מכיר מישהו שחבר בקהילה וזה ירוץ בין כולם - אם נרצה שזה יקרה. הכל תלוי בנו.

YAYA15

New member
אני לא מסכים איתך

לא ראיתי מה היה שם בדיוק, אבל מרוח הדברים שאני קורא מדובר ברוכב חסר אחריות שקטף שלושה רוכבים אחרים. מילא אחד נבהל ונעצר ללא שום פגע קרה לכולנו מתישהו, מילא עצרו שניים אח"כ כדי לראות מה קורה, אבל שיגיע רביעי ויכנס בכולם
יותר הזוי מזה לא שמעתי. אולי צריך להוקיע רוכבים כאלה ולא למנות מנהלים למיניהם. יש לשמור על רכיבה בנתיב המיועד בשלב ראשון ולא לחתוך נתיבים כדי להשכיב יותר או לצאת יותר מגניב. זה הכלל הראשון והחשוב ביותר. אם היה מדובר בבית גוברין הייתי אומר נו, ברח קצת לא נורא יש ראות לק"מ אבל בבר גיורא- אין ראות מטר קדימה. גילוי נאות- אני לא טומן ידי בצלחת כלל, רוכב על R6 בבית גוברין ובר גיורא לפחות אחת לשבועיים. לא תמיד במסגרת החוק אבל כן במסגרת כללי זהירות מינימליים של נסיעה בנתיב שלי, שמירת מרחק מהרוכב שלפני ומקסימום עירנות כלפי הסביבה.

matliran

New member
אני לא מאמין שהצלחתי לקרא את הכל

אבל יצאתי עם תחושה אחת חזקה, כל הכבוד ל -CBR ולכל השאר שרוצים רק דבר אחד, להנות. ואני לא מבין למה יש פה אנשים שצריכים לתקוף אחרים שמנסים בסופו של דבר לגרום לדבר אחד פחות תאונות. הרי זה מה שהממשלה, כלי התקשורת, המשטרה והשאר מנסים לעשות, לגרום למצב שלא בכל סוף שבוע יהיו כל כך הרבה הרוגים, למה לתקוף את אותם אנשים שרוצים לתת לכולנו קצת יותר ביטחון ממה שיש לנו היום? יישר כוח

C B R 6 0 0 R R

New member
../images/Emo45.gif

סחתיין על ההשקעה. לקרוא הכל. רק על זה מגיע לך צל"ש. ואם זה המסר שקיבלת , אני שמח. זו היתה הכוונה בשורה התחתונה.

למעלה