בקשר להופעה...

• פותח הנושא k0zo
  • פורסם בתאריך
שוקו של עלית הולך?

כי זה מה שיש. רגע, אולי יש לי גם שוקו הולנדי איפשהו. אבל הוא לא כשר לפסח.

The Walrus

New member
מישהו יכול לעזור לי

להבין מה עובר בראש של ווטרס? הוא קצת חי באשליות הייתי אומר. ווטרס הוא מוזיקאי ענק, אחד האהובים עלי, אבל בכל זאת - הוא מוזיקאי. הוא לא פוליטקאי והוא לא פועל למען השלום במסגרת האו"ם. העברת המופע זה אולי נחמד בתור מחאה אישית, אבל עם ווטרס באמת חושב שזה יעזור למצב הוא יותר סנילי ממה שחשבתי. למה הוא מצפה - שארגוני טרור יראה אותו שר על שדות של חומוס ויגיד 'זהו, בואו לא נתקוף את הישראלים יותר'? שהפוליטיקאים הימניים ביותר יראו אותו שר לקהל מעורב ויגידו 'אוקיי, בואו נתחלק איתם במדינה'? ווטרס הוא רק מוזיקאי. משפיע ככל שיהיה, אין לו כוח לעשות שלום במזרח התיכון. ווטרס, רד מכל זה ופשוט תשיר. את הפוליטיקה תשאיר לפוליטיקאים.

הדור ממנו בא רוג'ר ווטרס

הוא דור שנות השישים. הצעירים באותם ימים האמינו - במידה מסויימת של צדק - שהם יכולים להביא שינוי חברתי, גם באמצעות ביטוי אמנותי. האמנות של שנות השישים - ורוק בכלל זה - אכן הביאה לשינוי חברתי, גם אם לא הביאה לשלום העולמי המיוחל. זה לא אומר שווטרס וויתר על החזון הזה. הוא עדיין מאמין בערכים של תקופתו, ובחזון האקטיביזם של הדור ממנו בא. לכן, לדעתי אין זה מדוייק לומר "הוא רק מוזיקאי": הוא אמן, שכותב על העולם בו הוא חי, מתוך נקודת מבטו. זה לגיטימי לחלוטין, ואפילו ראוי לשבח. אנו יכולים לחלוק על מסקנותיו, או על איכות השירים אותם הוא כותב בנושא, אך לא על כך שהוא רוצה להיות מעורב, ולהשפיע. דווקא כאן, אני שמחה שישנם אמנים כמותו, שאינם מסתפקים בלהיות "בדרנים", אלא מרגישים שליחות.

icecoffee

New member
תגובה לכולם

בדר"כ אני לא משתתף פעיל בפורום הזה (רק קורא ונהנה) ובכל זאת החלטתי להגיב הפעם כי נראה לי שזה נושא חשוב במיוחד. גם כאן לצערי כמו בפורום אגדות רוק אני קורא כל מיני התלהמויות בנוסח ווטרס אנטישמי ומה יהיה עם הכבוד שלנו, כולם לבטל את הכרטיסים ועוד כל מיני כאלה. אז כתבתי כמה דברים בתגובה? 1. מי אמר לכם שהוא לא הסכים להופיע בתל אביב? למה כל דבר צריך להיות כל כך לעומתי ומאבקי? אולי הוא אמר - לבטל אני לא רוצה כי יש לי אוהדים בכל מקום, אבל אתם יודעים מה, בוא נעשה מהמופע הזה גם מחווה כלפי השלום במזרח התיכון ונחפש לוקיישן שגם יסמל משהו. לא לא נגד תל אביב, אלא בעד משהו אחר. למה זה מפריע לאנשים מסוימים שמחפשים תמיד את הנגד? 2. אנטישמי? זה כל כך מפגר שלא צריך להגיב לזה, אבל בכל זאת: לא כל ביקורת שמביעים כנגד ישראל היא אנטישמיות. די די די תתבגרו כבר אינפנטילים 3. לכל אנשי הכבוד למיניהם: בטח אתם מהסוג הישראלי הזה, שכשמישהו עובר אותו ברמזור הוא חייב להכניס לו, להראות לו, ללמד אותו לקח. חלאס כבר עם הכבוד, בלי הכבוד שלכם היה פה הרבה יותר טוב. וכן, אני ממש מבסוט שרודפי כבוד כמוכם לא באים להופעה ככה יהיה לנו הרבה יותר מקום, והרבה יותר שקט.

אני שמחה שהצטרפת לפורום באופן

פעיל. אני מכבדת את דעתך. יחד עם זאת, אנא שים לב ללשון בה הנך נוקט כלפי משתתפים אחרים בדיון "אינפנטילים".. "אני מבסוט שרודפי כבוד כמוכם לא באים להופעה", וכיוב'. זוהי אינה צורת התבטאות נאותה בפורום (וראה התקנון לשם כך). ניתן לומר את אותם דברים, ללא הדרדרות ללשון כזו. אנא, לתשומת לבך.

תתחרטו לכל החיים!

אני יודע שכבר יש המון שירשורים על זה ואני מבין את כל הטענות/כעסים והבלאגאן שנגרם בעקבות כל ההעברה של ההופעה אבל בשורה התחתונה כל אחד ואחת ממכם שבסופו של דבר לא יגיע להופעה פשוט יתחרט על זה כל החיים שלו! פשוט תחשבו על זה...תפנימו, ותבואו!

חשבתי שיהיה כתוב שניתחרט על זה שנלך

היה לי דיון על זה אופליין עם מישהו השבוע, הוא שאל אם אני אבוא, אמרתי לו : (כבר כתבתי את זה בy-net אאל"ט , אם אני כבר היתרגלתי לגור בדרום תל אביב , עם כל האוכלוסיה כאן , (כולל 2 הפיגועים השנה , כאן קרוב לבית בנווה שאנן) אני יכול ללכת גם לגיהנום להופעה . גם למורדור . אבל כתבו באיזה פורום . איפה זה נווה שלום ? זה איפה שמשם יצא השלום. ועוד בדיחה : רגע רגע , קו 17 לא מגיע לנווה שלום ? זאת לא השכונה הדרומית בתל אביב ?

למעלה