בקשות לכישופים

לא חייב...

תשתדלי כמה שפחות.. אל תתני לחדשים מתחילים את ה"רשות"...תעשי חושבים עם עצמך. חביב הקסם

אורי רז

New member
לא דיקטטורית יותר יותר מאשר

כאשר קבעת, כמו מנהלי פורומים שהיו פה לפנייך, שיש איסור מוחלט על פרסום כישופים מכל סוג שהוא. לדעתי שווה לקבוע - בדיון עם המשתתפים - חוקים בסיסיים לפיהם תחליטי מה יישאר ומה יימחק, כשיהיה מוסכם מראש שאם מספר הכישופים שיעברו את הגבול לצד האפל יהיה גבוה וחריג את פשוט תחזרי למצב הקיים של איסור מוחלט. סתם בשליפה, אפשר לקבוע שאסור לפרסם כישופים ששוללים מאדם אחר את חופש הבחירה שלו, ושיש לצרף הסברים בסיסיים ו\או מקורות לכל כישוף. שילוב של חוקים בסיסיים כאילו, הגיון בריא, והכרות עם המשתתפים הקבועים בפורומי המאגיה והכישוף בארץ תספיק, לדעתי, לשים את הנושא על המסלול הנכון.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

צודק

.m

New member
סלקציה? בודאי!

את בפירוש יכולה להחליט שפרסום "מתכונים" שאין בהם גרימת נזק - זה בסדר, ואילו פרסום "מתכונים" מזיקים - זה לא בסדר. באופן אישי, אינני רואה בכך שום בעיה. ובנוגע ל"איך מחליטים מה מזיק ומה לא" - נראה לי ששיקול הדעת שלך הוא מספיק. או לחילופין, את יכולה לבקש מ-2-3 חברי פורום ותיקים, שאת סומכת על דעתם, לעזור לך לגבש תקנון בסיסי.
mai

P o M i K i

New member
אז זה להגדיר מאגיה

אני בטוח שרובנו כאן מנסים להמנע מזה. וגם אם ננסה בחיים לא נגיע להגדרה שכולם יסכימו איתה. חוץ מזה אני חושב שמישהו שמבקש כישוף הוא בבירור לא מספיק מתקדם כדי להצליח בו, אז גם ככה אין מה לפחד שהוא יפגע באחרים. אבל זה עדין מוריד מאיתנו את האחריות אליו? אני זוכר שכרמית פתחה פו דיון (או בפורום פאגאניזם, אני לא ממש בטוח) לגבי אותה שאלה בדיוק. אני חושב שהבנאדם הזה יכול לפגוע בעצמו בזמן הכישוף. אני לא חושב שצריך לתת מתכונים לאנשים שמבקשים, גם לא לתת למישהו שמעלה לכאן כישוף שהמטרה היחידה שלו היא להפיץ אותו. אבל, אם מישהו רוצה לדון, או להתייעץ בנוגע שכישוף שהוא כתב אז זה בשימחה אפשר. ואת הסלקציה לזה בקלות אפשר לעשות.

P o M i K i

New member
אין איסור על לדבר על זה...

החוק קיים כדי שלא היה פה מסחרה של "למי יש בשבילי כישוף לכסף" או "אני פשוט חייבת כישוף לאהבה דחוף". הם אולי תמיד היו, אבל לפי דעתי צריך להתעלם מהם או להראות להם שכישוף זה דבר רציני. אין שום איסור להתדיין על זה או לדבר על הפרקטיקה בפורום.

Esmerallda

New member
המשפט הזה, נראה לי:

"וכל מתכון שיפורסם - ימחק מיד ללא התראה מוקדמת", מדבר בעבור עצמו. -הצוענייה.

ToryMaster

New member
למעשה

מה שדניאל אמר נאמר מתוך הבנה של מה שאמרתי לא מזמן בצ'אט, וזה לא כל כך רחוק מהאמת. אבל אני אשקול שוב את העניין, ואחזור עם מסקנות. בינתיים - לאפשר העלאת כישופים על גבי הפורום, ולסמוך על שיקול דעתי האישי בנוגע למחיקת הכישופים/לחשים/שקויים/וואטאבר שנראים לי שעלולים לפגוע, אלא אם הם חיוניים לדיון. מה דעתכם?

Weirdi

New member
../images/Emo5.gif

נכנעת ללחץ? הכיתוב שם מסיבה כלשהי. מאז שכתבת את זה כמות האנשים שבאים ומבקשים כישופי אהבה [תסלחו לי אם אני לא אוהבת את הביטוי המתנשא -טרולים] בלי ידע או בסיס במאגיה אולי לא ירד- אבל כבר אין את התגובות של אנשים שאין להם ידע, אין להם הבנה וקראו רק אתד אחד או שניים ומחלקים כישופים כאילו אין מחר. ואלו האנשים המזיקים. הכיתוב היה בשבילם- לא בשביל האנשים שתמיד יבואו לפורום כדי למצוא פתרונות מהירים [למרות שזה עוזר. תראו איך זה מקצר את השירשורים.]. לפי מה שהבנתי ניתן לכתוב חלקים של כישופים אם הם לצורך הדגמה, ואפשר לכתוב הודעות עם כישופים - אם זה לא מתכון. מי שיש לו מספיק ידע ושיכול לקיים את הדיונים שכולם מדברים עליהם [היפוטתיים?] לא צריך מתכונים של כישופים. אם את לא מצליחה להשאיר חוק אחד שמן הסתם הוא נחוץ לדעתך [אחרת לה שמת אותו?] אני בספק אם אנשים יקבלו בלי שאלה את שיקול דעתך בקשר למה שפוגע\לא פוגע צריך להמחק או לא צריך להמחק. לקבוע מה מותר ומה אסור זה מהתפקיד שלך- את מנהלת הפורום ואת קובעת את מה שהולך בפורום. ואם מישהו לא אוהב את זה הוא לא צריך להיות פה. אבל אני לא חושבת שאת צריכה להוסיף על התפקיד שלך את התפקיד של לקבוע מה טוב או רע, מה מוסרי ומה לא, ומה עלול לפגוע. חוץ מזה שאנ י לא מסכימה עם זה עקרונית, אני גם חושבת שזה יתן פתח להמון וויכוחים, המון ערעורים על החלטות שלך והמון כאב ראש מיותר בשבילך.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק מה שאמרתי, רק בניסוח שונה. אורי הציע רעיון נפלא, את מוזמנת לקרוא את ההודעה שלו (אם לא תמצאי, אני אמצא לך קישור, פשוט אין לי עצבים כרגע
) שעשוי לעזור בשיפוט

../images/Emo4.gifאני איתך..

אני לגמרי חושבת שזה יתן פתח לכאבי ראש מיותרים. גם אם תמני אנשים אחרים להיות אחראים על העניין.. זה כאב ראש בשבילם..

רשף כשף

New member
לדעתי

אם משהו השתנה מאז שנכתבה ההודעה באדום בולט בראש הפורום אז יש מקום להפעיל שיקול דעת. מה השתנה? איזה כישופים הייתם רוצים למצוא בפורום? במבט ראשוני אני רואה שהבקשה הכי נפוצה כאן בפורום היא לכישופי אהבה, האם חלוקת כישופים מעין אלו עומדת בקנה אחד עם הלך רוח הפורום? (לא) מצד שני, כישופים להסרת עין רעה גם הם מאוד מבוקשים (האם זה כישוף? והאם מלווה אליו כישוף ל"הפעלת" עין רעה?) וכישופים לימודיים? (יש דבר כזה?) בקיצר, אולי יש מקום לדון במהות הכישופים שהייתם רוצים למצוא כאן, ובכך לשנות את חוקי התקנון לטובת חובבי הכישוף למיניהם.

למעלה