בקשה קטנה גדולה

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

lyor5

New member
לפי מה שהיא רשמה ...

הילדה לא תלך לא לגן ולא לבית הספר , מכאן שהיא תסבול מחסכים של מיומניות חברתיות, מה שיבוא לידי ביטוי בעתיד.

דנההההה

New member
לפי מה את קובעת?

מה, אין חברה מחוץ לגן? איך אפשר לשפוט ילדה ודרך חינוך של הורים על סמך משפט וחצי? אציין שאני לא מכירה את המשפחה הזאת אבל פגשתי בחיי ילדים שננמצאים בחינוך ביתי והם היו חברותיים ומאושרים. יש הרבה דרכים והרבה מקומות לרכוש מיומנויות חברתיות.

shaniza

New member
יש חברה מחוץ לגן אבל...

אולי חינוך ביתי הוא טוב לילדים מסויימים, אבל לא לכולם וזה סיכון שיכול להרוס לילד את חיי החברה לכשיגדל. היתה איתי מישהי בצבא שללא ספק גדלה בחינוך ביתי כזה... חברים- לא היו לה.

מירי,

New member
יכול להיות שבי"ס טוב לילדים מסוימים

אבל סיכון שיכול להרוס לילד את יצר הלמידה - אני מכירה הרבה כאלה.... אני הייתי בחינוך הקונבנציונאלי- חברים לא היו לי...

shaniza

New member
יש בתי ספר מיוחדים לילדים כאלה

שכוללים גם כיתות לילדים בגילה.

apk

New member
לא מדויק

יש בתי ספר לעשירים, וגם הם לא אידיאל, בית ספר טוב עדיף על בית ספר רע, אבל בית הוא המקום הטוב ביותר הן ללמידה והן לפיתוח קשרים חברתיים בריאים באמת, ויותר לא אוסיף בנושא הזה כאן. מי שמעונין לדון בנושא, מוזמן לפורומים ולקומונות על חינוך ביתי שפזורות ברשת.

מירי,

New member
בארץ???

'הכי הרבה' יש כיתות לילדים מחוננים. אבל זה לא העיניין, בתי הספר בארץ כפי שהם היום... יש לי שני ילדים במערכת החינוך.... ומאז שנחשפתי ליום העשרה שהבכור מקבל במסגרת ה"מחוננים" (ולא- הוא לא עומד בקריטריונים של שירילי) אני מבינה כמה זה רע!רע!רע! כן, גם לילדים 'רגילים' (מה זה ילדים רגילים?) בכל מיקרה, תיראי שתשובתי הראשונה עונה בדיוק על שאלתך הראשונה- כמו שחינוך ביתי מתאים אולי למעט גם החינוך הקונבנצ' מתאים, והוא לא מדד לחברויות (לילדים שלא מתחברים הוא יכול להיות נורא...)

../images/Emo45.gif

בבית הספר יש הרבה מקום לפגוש הרבה סוגי אנשים, אבל הוא בהחלט לא מדד לחברויות. מה שכן - אני סבלתי מאנשים מסוגים מסויימים שלמדו איתי, והעובדה שהם היו בכיתה שלי, חייבה אותי לפתח קצת יותר כישורים חברתיים ולצאת מהמסגרת במטרה להכיר אנשים אחרים. מה שנקרא, ירידה לצורך העלייה. היום, אגב, אני בקשר עם מעט מאוד אנשים שלמדו איתי (ולא, אין לי מחסור בחברים
). ייתכן וילד שלומד בחינוך ביתי לא ייתקל בבעיה כזו, של חברה 'לא מתאימה', ומראש ילמד לחפש חברים בדרכים פחות קונבנציונאליות. מצד שני עלול לקרות ההיפך, מאחר והוא יכיר אנשים שנבררו בקפידה, ואז לא ייפתח לעולם. הכל תלוי בהורים, בילד, ובדרך החינוך.

מירי,

New member
גם אני חושבת ככה ../images/Emo9.gif

אז הילדים שלי הולכים לגן וביה"ס... אבל יש הורים שחושבים אחרת, אני לא יכולה לפסול אותם!

ביליבם

New member
אפשר להבין שגן רגיל מותאם ליכולות

ממוצעות של אוכלוסיית הילדים וילדים מחוננים במיוחד יכולים להשתעמם בהם מאוד.

מירי,

New member
../images/Emo4.gif ילדים לא אמורים להשתעמם....

לילדים יש יכולות לבנות עולם משלהם....

ביליבם

New member
זה לא נכון. אם הפעילות בגן היא

ברמה מסוימת המתאימה לכלל האוכלוסיה, סביר שילדה מחוננת לא תמצא את עצמה. אותו הדבר גם בבי"ס. הכוונה היא לא למשחקים בארגז החול וכד' אלא לפעילויות בהנחיית הגננת בריכוז.

מירי,

New member
מממ....ילד לעולם לא ימאס בארגז החול

בטח לא ילד בן 4.5. במיוחד בגן לא חייבים לשבת ב'מפגש' (את לא מעודכנת, כבר לא קוראים לזה ריכוז
). ובכיתה א- אפילו כשאני היגעתי למערכת החינוך- מכיוון שידעתי את כל מה שצריך והרבה לא חידשו לי חלמתי לי כל השיעור.... מה שאנחנו (ההורים) מפספסים זה את פיתוח האינטילגנציה הריגשית שלהם, רוב הילדים שאנו קוראים להם מחוננים האינטי' הריגשית שלהם לא מפותחת בהתאם... תגידו- אין כאן אף אחד שלומד/ת חינוך? בטח יש להם מחקרים בנושא....

apk

New member
מירי, אמרת בעצמך ...

|הדגשרוב הילדים שאנו קוראים להם מחוננים האינטי' הריגשית שלהם לא מפותחת בהתאם, אז ממעט ההכרות שלי עם מחוננים צריך להחליף את המילה רוב במיעוט, אבל על דבר אחד אנחנו מסכימות גם בענין זה ... לפחות חלק מהמחוננים הם גם בעלי EQ גבוה עד גבוה מאוד. ו ... למידת חומר אקדימי בגיל 5 או 6 או 7 (עכשיו אני רק מתחילה לאסוף את החומר) אין בה שום סתירה למשחק בארגז החול, ודווקא המשחק הזה והרבה משחקים אחרים משתלבים היטב בכל למידה ותורמים לה.

למעלה