בקשה קטנה גדולה

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

droren

New member
וכסף לאינטרנט , מחשב וחיבור יש לך?

משהו פה מסריח עד מצחיק...

apk

New member
../images/Emo31.gif באמת מסריח

שיש לנו כלי שגם באמצעותו אני מוצאת לה כלי למידה, בעלי מחפש עבודה ועוד יתרונות רבים שחלקם באים כתחליף להוצאות כספיות אחרות

מוזר../images/Emo4.gif אבל גם אם זה נכון

למה להעמיס על הילדה כ"כ הרבה? היא עוד ילדה,מחוננת ככל שתהיה...

apk

New member
זה ממש לא מעמיס עליה

זה בסה"כ תופס לה חלק קטן מהיום, והיא כל הזמן דורשת ללמוד עוד ועוד ולאט לאט נגמרות לי האפשרויות מה להציע לה ואם אצמצם את המגוון שוב מהר מאוד נסיים הכל ושוב לא יהיה לי מה להציע לה. בנוסף, אם אצמצם יצא שאני אבחר בשבילה כיוון, אני ממש לא מוכנה לעשות זאת, אני רוצה לחשוף אותה למקסימום אפשרויות ושבעתיד היא תבחר מתוכן בעצמה את מה שיראה לה.

דנההההה

New member
הערה קטנה:

אני לא יודעת מה בדיוק את מלמדת אותה, אבל קחי בחשבון ש-יסודות הפיסיקה א, כימיה ואנגלית שביקשת הם ברמה של תיכון. קורסי האנגלית באופן כללי לא יהיו נחוצים לה, פשוט תני לה לקרוא ספרים באנגלית (יש גם ברשת, לא צריך ספריה!), את הדקדוק והבנת הנקרא היא תקלוט לבד, בדרך הרבה יותר טובה.

הערה קטנה

מבוא לפסיכולוגיה ו/או סוציולוגיה לא מתאים לדעתי לילדה בת 4.5, מוכשרת וגאונה ככל שתהיה. בניגוד למתמטיקה, שמצריך רק בגרות מחשבתית, צריך לדעתי איזושהי בגרות בשביל קורסים כאלו.

טיורינג

New member
נראה לי שבגלל זה

היא ביקשה לא לשלוח ספרים במדעי החברה והרוח. או שבגלל שזה לא מעניין אותה, לכי תדעי...

דנההההה

New member
לא קראת בריכוז...

היא ביקשה לא מדעי הרוח. כן חברה. תסתכל ברשימה שוב...

לא, את שני אלה היא ביקשה ספציפית

ופשוט לדעתי אלו דברים שלא מתאימים לכזה גיל, ולא משנה מה מנת המשכל של הילדה.

../images/Emo204.gif ../images/Emo45.gif מסכימה עם ../images/Emo211.gif|תפוז

לקורסים של מבוא לסוציולוגיה ומבוא לפסיכולוגיה לא מספיקה אינטיליגנציה שיכלית גבוהה {ככל שתהיה} אלא דרושה גם בגרות של האינטיליגנציה הריגשית... בכל אופן, מאחלת לך המון
- ילדים כאלה {עם "בעיית +"} לא קל לגדל...

apk

New member
אתם בהחלט צודקים

אבל אני מכירה את הקורסים (מיעוטם למדתי בעבר, ולצערי זרקתי את הספרים, ובחלקם עיינתי), והיות שמדובר בילדה שבוגרת לגילה לא רק שכלית, זה בהחלט מתאים לה ועשוי מאוד לעניין אותה, ואם לא יתאים עכשיו יחכה לה לעתיד. ו... תודה על האיחולים, אבל האמת ... זה הרבה יותר קל מהצפוי ובטח קל ממה שחששתי כשגיליתי את האיכויות שלה. אולי בגלל שהיא לא רק מחוננת אלא גם בוגרת.

ועדיין

ילדה בת 4.5, בוגרת ככל שתהיה, לא צברה ניסיון רגשי, גם לא כמו זה של נער בן 14. אפילו אם היא בוגרת, לדעתי זה עדיין נחשב צעיר מדי בעבורה.

apk

New member
יתכן

לכן, אסרוק את החומר, אציע לה אותו, נראה אם יענין אותה ואם יראה שהיא קולטת אותו כראוי (מכל ההיבטים) ואם יראה שעדיים לא מתאים יחכה לזמן שבו זה כן יתאים

אבל לפי מה תקבעי את זה?

איך תוכלי לדעת אם היא קולטת את החומר הזה כראוי? איך תוכלי לדעת שהדבר לא, חס וחלילה, יגרום לה נזק לעתיד?

apk

New member
מבחן התוצאה

נזק לעתיד? איך? אין דרך בעולם לגרום לה נזק מלבד אם אתעלם מהצרכים שלה ואמנע מלאפשר לה לרוץ ולהתקדם

והצרכים שלה

בגיל 4.5, הם להבין את התיאוריות הפסיכולוגיות הבסיסיות? את באמת לא חושבת שזה יגרום נזק? אני, למשל, העדפתי בגיל 14 ללמוד תחום ריאלי. קודם לחוות את גיל ההתבגרות, ואז "להבין" אותו, כמו שהסברתי לאנשים. יש אנשים שזה מתאים להם, עם בגרות ובשלות יותר גדולה מזו שהייתה לי בגיל 14. אני בספק אם ילדה בת 4 יכולה ללמוד תחום כזה, מבלי להינזק. באמת שזה נראה לי נמהר וחסר אחריות. זה לא להתעלם מהצרכים שלה, זה להבין שהגיל שלה לא מאפשר דברים מסויימים, ו"לרוץ ולהתקדם" אפשר בהמון תחומים אחרים.

apk

New member
טוב, לא באתי לכאן למשפט שדה

מי שמוכן לסייע, ויש כאלה, כבר פנו אלי, ואם יש נוספים הם מוזמנים לפנות. אבל אין לי כל כוונה להמשיך ולהצטדק רק כי באתי לבקש עזרה מסוימת. תודה גם למסייעים וגם למי שאינם יכולים או אינם מעוניינים. לא מעוניינת לדוש בבתי ובי מעבר לזה, מי שרוצה לשפוט שיבוא ויכיר אותנו מעבר לרמה הוירטואלית, אבל תזהרו אני מפלצת איימתנית יורקת אש.

למעלה