בעקבות הסקר

is this love

New member
מממ

"יש לי תזונה לקויה גם ככה בגלל הצמחונות" אז כמו שאמרתי את לא מודעת לתזונה שלך ואת לא אוכלת נכון אז אל תמצאי את זה בתור תירוץ לאכול ביצים וחלב, תלכי לתזונאי טבעוני שיגיד לך מה לאכול כדי להיות בריאה . שימי לב מה את אומרת: "אני תומכת מאוד כנגד התעללות בבע"ח, ואני מאוד מתנגדת לתעשיית הבשר, הביצים, החלב וכד'" וזה לא צביעות? ואז את מציגה אותנו הטבעונים בתור חיים חיי סבל "אולי אני אנוכית, אבל אני לא יודעת מה אתכם, אני חייה רק פעם אחת" אמרת את זה יפה את אנוכית צבועה "חייה רק פעם אחת" וזה נותן לך לגיטימציה לדרוס זכויות בעלי חיים מזן מסוים הקשיבו הקשיבו כל בני ישראל Kettercat חייה רק פעם אחת תנו לה לפגוע בבעלי חיים שהיא בוחרת

Kettercat

New member
אתה יכול לקפוץ לי, אתה יודע

מצטערת שאני לא חייה לפי החוקים שלך! פעם הבאה אני אתייעץ איתך בכל הנוגע לחיי. מאיפה בדיוק החלטת שאני לא מודעת לתזונה שלי? לא הייתי יודעת שהתזונה שלי לקויה אם לא הייתי מודעת לכך, נכון? אני לידיעתך קבוע אצל תזונאית, אז דחוף ת'אף שלך למקום אחר. אני מאוד צבועה. אני דורסת חיי בעלי חיים. אני אנוכית, אני פוגעת בבעלי חיים כדי לא לפגוע בחיים שלי. נכון? לא נכון. אף אחד לא צריך לחיות לפי הדעות שלך כמו שכל העולם לא צריך להיות טבעוני, או צמחוני בכלל. מי אתה לעזאזל שתחליט?! חיה ותן לחיות. כמו שאני רוצה, לא כמו שאתה חושב שכולם צריכים, כמוך, "אליל קדוש". טבעונות זו הדרך לחיות, אה? לא בשבילי. דביל.

is this love

New member
לא נרד לפסים אישיים מותק

ראשית חבל שאת יורדת לרמת דיבור נחותה - נשים את זה בצד לעניין: זה לא חוקים קוראים לזה אידיאולוגיה ואם את פועלת מתוך אידיאולוגיה של אי פגיעה בבעלי חיים בכל צורה שהיא זה אומר טבעונות בכל הקשור לאוכל, עכשיו יש חורים באידיאולוגיה שלך כי את פוגעת בבעלי חיים וזאת עובדה זה כמו שאני יגיד שאני טיבעוני אבל אני אוכל שניצל ואז אני אצעק על כולם שלא יטיפו לי ו "חייה ותן לחיות" בולשיט חומד. אז את נמצאת אצל תזונאית שממליצה לך לאכול דברי חלב וביצים חבל מאד תתחילי לאכול גבינות טופו בשביל הסידן עדיף לך.

Kettercat

New member
שוב, אני אומרת

אין לך מושג מה התזונאית ממליצה לי לאכול, ומה אני כן אוכלת ומה אני לא אוכלת. אני כן אוכלת טופו, למרות שאני כן אוכלת ביצים וחלב. תעשיה מגעילה, מה לעשות, כמובן שאני נגד הרעיון אבל אני נגד רעיון הטבעונות בשבילי אישית מהרבה סיבות. ואני לא "מותק", תודה רבה.

קטרקט...

אני מתנגד לחלוטין לגישתו של הנ"ל, שעוד הוסיף בחוצפתו לקרוא לך "מותק" (ועל כך דיון בפורום מס' 68), אבל הייתי מעוניין לשמוע בהגינות ובנימוס את סיבותייך להיותך רק צמחונית, ואם תרצי אשמח גם לייעץ לך בענייני תזונה... (רק שתדעי שהוכח שחלבון מן החי מעודד בריחת סידן ובכלל חלב הוא אחד מהגורמים לבריחת סידן ואוסטופראוזיס)

Kettercat

New member
תודה על התמיכה ../images/Emo13.gif

לא מצאתי את הדיון בפורום 68 אבל אשמח לענות לך. אני אישית מאמינה מאוד בצמחונות ושמחה במצבי כי אני מרגישה טוב עם עצמי שאני נמנעת מבשר, דגים וכד'. אני צמחונית כבר 9 שנים ועשיתי רבות נגד התעללות בבעלי חיים ובעניינים דומים. לדעתי אנשים שהופכים מצמחונים לטבעונים עושים זאת כי הם מרגישים שהם יעשו יותר למען בעלי חיים יותר ממה שהם עושים בתור צמחונים. מה שנכון, ואני מאוד מכבדת את זה אבל אני מרגישה סיפוק עם זה שאני צמחונית (מאוד קיצונית למען האמת), אני עושה הרבה למען בעלי חיים אבל עדיין לא מוכנה לוותר על ביצים וחלב. אני מרגישה שאם אני אהפוך לטבעונית זה רק יהיה כדי להוכיח משהו לא לעצמי, אלא לסביבה. אני חושבת שכל אחד צריך לחיות איך שהוא רואה כטוב, אם זה צמחוני, טבעוני או אפילו אוכל בשר (למרות שלזה אני ממש מתנגדת, אבל שכל אחד יחיה את חייו בשקט). התזונה שלי כבר מתאזנת לה, אוסטופורסיס ניקשר לא רק לחלב במקרה זה אלא לגורמים נוספים אצלי בתזונה (היה ממש חדש לי כל העניין שקפאין "עוזר" לסידן לברוח מהגוף! חחח
) ובינתיים אני מסתדרת. תודה על ההקשבה

is this love

New member
חזרנו אליך kettercat

הבא ננתח את דבריך: "אני כן אוכלת טופו, למרות שאני כן אוכלת ביצים חלב תעשייה מגעילה מה לעשות, כמובן שאני נגד הרעיון אבל אני נגד רעיון הטבעונות בלה בלה בלה" אז את מודה שהתעשייה מגעילה ונוראה ומה התשובה שלך? "מה לעשות" מה לעשות? להפסיק לקנות ביצים להפסיק לממן בכספך את הזוועה ואז את עוד אומרת "כמובן שאני נגד הרעיון" אז כולנו מוחאים לך כפיים שאת נגד הרעיון ולא עושה שום דבר לגבי זה (למה לא תכיני לעצמך עוד חביתה בעוד את כותבת את תגובתך

yaeltal

New member
למה אתה מצפה שמישהו יענה לך

כשאתה מצטט אותו "... בלה בלה בלה", לדוגמה? תגיד, מה אתה מצפה להרוויח מהדיון הזה? ללמוד משהו? זה ברור שלא. לשכנע מישהו? גם זה ברור שלא יילך בצורה הזו. תחליט מה אתה רוצה להשיג ותלמד לדבר בהתאם. הגישה המזלזלת שלך לא תוביל לשום מקום.

f rat1

New member
זה לא בדיוק מה שהיא אמרה

היא לא הציגה את חייהם של כל הטבעונים כחיי סבל, אלא אמרה שהיא בתור טבעונית - תסבול! זה מאד לגיטימי! לכל אחד יש את הגבולות שלו, שמעבר אליהם זה כבר נראה לו מוגזם, או משהו שיותר קשה לו לוותר עליהם, ונראה לי שלכל אחד ואחת מאיתנו יש גבולות שונים. כבר היו דיונים אין-ספור בנושא צמצום הסבל של בע"ח למינימום, ותמיד מצאו עוד ועוד דוגמאות לדברים שרובנו לא הרחקנו לכת, כדי להימנע מהם (אוריארד יכול לתת דוגמאות רבות - כמו קריאת ספרים וכד'). אני יכולה להגיד על עצמי למשל, שאני משתמשת בסטי צילום (שכידוע מכילים ג'לטין), פשוט משום שאין לי תחליף הולם לצילום, וזה משהו שאני פשוט לא מוכנה לוותר עליו!!! וזה הגבול שלי! אז כן, Kettercat החליטה שהיא ממשיכה לאכול ביצים וחלב, כי חיים בלעדיהם נראים לה חיי סבל, ואתה לא יכול להגיד אחרת, מכיוון שאין לך מושג איך יראו החיים האישיים שלה בלי הדברים האלה!!!

Kettercat

New member
תודה ../images/Emo13.gif

לא יכולתי לאמר את זה יותר טוב. הוצאת לי את המילים מהפה

האפי לי

New member
למה אני טובה יותר?

אם הייתם קוראים את מה שכתבתי כמו שצריך בטח הייתם שמים לב שאמרתי, שאני טבעונית כי אני חושבת שאני לא אהיה בת אדם טובה אם אני לא אהיה טבעונית, מכאן אפשר להבין שזו האמונה שלי, האידיאולוגיה שלי, ולא כולם חייבים להסכים איתי. מתוך ההנחה שכל טבעוני זבח"ניק חושב כמוני די צפוי שהצמחונים בפורום לא יזכו לתמיכה מעל ומעבר מהטבעונים אני גם הוספתי שאני לא מבינה למה הצמחונים כותבים תירוצים לצמחונות שלהם הרי אם מישהו שלם עם הצמחונות שלו, וחושב שזה טוב, שזה הכי טוב שהוא יכול לעשות, הוא לא יספר מיליון תירוצי תזונה ואמהות ועניינים ובלגנים. אם מישהו שלם עם הצמחונות שלו הוא פשוט יכריז "אני צמחוני, תודה רבה" אבל כאן כולם מצטדקים כאילו אתם אשמים במשהו- אתם אלו שמביאים על עצמכם את היחס ה"מתנשא" של הטבעונים. עוד הבהרה קלה, יש לי חברים צמחונים, ואפילו מעטים קרניבורים, והם יודעים את דעתי אבל אני לא מנדנדת להם, אני לא מציקה להם, הסתפקתי בלהסביר את האידיאולוגיה שלי ולקבל את הסיבות שלהם. אני לא חשה נעלה או טובה מהם, אם אני אפגוש אתכם ברחוב אני לא אירק עליכם ואמשיך ללכת, אני גם לא ארביץ לכם עד שתבינו, בדיוק כמו שאני לא עושה טירור בבית אם קונים בשר או ביצים או חלב. ד"א עוד פתרון, נפלא לדעתי, לבעלי אמצעים הוא פשוט לגדל את החברה בחצר, ולחיות מתוצרי הלוואי ששלהם- אני מכירה אנשים שמגדלים עיזות בחצר וכשהגדיים גומרים לינוק הם חולבים קצת שיהיה גם לבית ככה לכם יכול להיות חלב, ולעיזות יכולים להיות חיים יותר טובים כנ"ל לגבי תרנגולות אני בונה על העתיד שלי שיראה ככה..

yaeltal

New member
אני לא טוענת שאמרת שכולם

חייבים להסכם איתך, רק שמי שלא מסכים איתך נחות ממך לדעתך. כי זה באמת מה שאמרת. ההנחה שלך שכל הטבעונים חושבים כמוך היא מוטעית. יש גם כמה שתומכים בפלורליזם, מסתבר. לגביי עניין התירוצים- אם מישהו אומר את הסיבות מדוע הוא צמחוני ולא טבעוני- אין פירושו של דבר שהוא נותן לך תירוצים. אם מישהו מסביר מדוע הוא שמאלני ולא ימני למשל, זה אומר שהוא רק "מתרץ" את אי-היותו ימני? לא, יש לו את הסיבות שלו. רק בגלל הזלזול שלך בנימוקים של אנשים אחרים לדרך שאת לא רוצה לקבל, את תופסת את אותם נימוקים כתירוצים מגוחכים. הנימוקים האלה ממש לא נתפסים בעיניי (ואני טבעונית אגב) כהצטדקות של אנשים שמרגישים אשמים במשהו. והם גם לא "מביאים על עצמם את היחס המתנשא". הוא נובע ממך ולא מהם. ועובדה שלא כל התגובות שהם כביכול מעוררים הן מתנשאות (שלי למשל לא ושלך למשל כן). ומוזר שאת טוענת עכשיו ש"אני לא חשה נעלה או טובה מהם" אחרי שבהודעתך הקודמת אמרת בדיוק ההיפך..

האפי לי

New member
מסכימה איתך

אם מישהו נותן סיבות למה הוא צמחוני ולא טבעוני אהוא לא מתרץ, הוא מסביר וזה אחלה אבל כש10 אנשים כתבו אני לא טבעוני כי גם בתור צמחוני אני לא אוכל כלום או אני לא טבעוני כי אמא והרופא אמרו שאני אמות או אני לא טבעוני כי אני לא מאמין בחסה או מה שלא כתבו זה תירוץ

yaeltal

New member
רק דבר אחד-

"אני מצטער שאני צריך להיות כזה בוטה" - אתה לא צריך, זו הייתה בחירה שלך. וכמו שראית, גם קיבלת תגובה עצבנית בהתאם ודיי חסמת את האפשרות לדיון שיניב איזשהן תוצאות. וכשאתה מתחיל בצורה כזאת, אל תתפלא אח"כ שהדיון מגיע לרמות הנמוכות שהערת עליהן.

תגובה

אני לא אומרת שאני מושלמת ואני בטוחה שגם אתה לא. ולא אף אחד בפורום הזה. או בעולם. לי יש סיבות שאני צמחונית. גם הרופאה שלי מסכימה איתן. אבל אני מנסה לעזור כמה שיותר. אם זה ע"י לא ללבוש פרוות ואם זה ע"י לא לאכול בשר. אני אישית לא חושבת שיש לך שום זכות להתנשא מעלי! אתה דווקא צריך להתבייש. אתה אומר שמי שלא טבעוני לא עושה כלום למען בע"ח. אם לא היו צמחונים בעולם. ואם כולם היו לובשים פרוות אתה יודע כמה בע"ח היו מתים? והרבה אנשים נרתעים מהצמחונות בגלל אנשים כמוך- שחושבים שהם יותר טובים מכולם.

is this love

New member
תגובה לתה צמחים

לא עקבת בשקידה על כל מה שאמרתי אני לא מתנשא מעלייך אלא אני מראה לך דרך ובשום פנים ואופן אני לא אומר שמי שלא טבעוני לא עושה כלום למען בע"ח. יש פתרון לכל טענה של צימחוני , הבעיה היא שהצמחוני לא רוצה לקחת את זה קדימה מטעמי נוחות והרגלים, בגלל זה רשמתי יבוא ויקום הצימחוני ויפרט את סיבותיו ועד עכשיו לא היתה סיבה משכנעת רק התחמקויות עטופות במסיכה אני לא יותר טוב מכולם מה שכן אני מיישם את אידיאולוגיית בע"ח בשלמות ואני מקווה ומנסה להראות את האור לחבריי הצימחוניים

למעלה